web analytics

8

LUNA EN VALENTIJNSDAG

Ik heb een gezonde aversie voor alles wat riekt naar romantiek. Ik ben niet van de romantiek. En om op Valentijnsdag ineens wél romantisch en lief te gaan doen, dat hoeft al helemaal niet van mij. Dat zit er ook niet in. Ik hou niet van het verplichte sfeertje dat eromheen hangt. Vroeger wel. Toen ik tiener was kon ik uren in de V&D staan om daar alle kaarten te bekijken en te hopen dat ik er eentje zou krijgen. Nooit gekregen. Ook nooit gestuurd. Valentijnsdag is voor mij hetzelfde als zeggen: “Ik ook van jou.” Klinkt veel minder gemeend dan zeggen: “Ik hou van jou.” ‘Ik ook van jou’ is het haast verplichte antwoord op ‘ik hou van jou’ en heeft daarom veel minder impact. Een kaartje, bloemetje of cadeautje op 14 februari zegt mij dus minder dan een kaartje, bloemetje of cadeautje op 3 april. Maar goed. Sommige mensen hechten nu eenmaal wel aan ‘tradities’ en ik weet dat als ik nu naar de brievenbus loop, dat daar dan een kaart van m’n moeder zal liggen met de tekst: “Wij houden heel veel van jou!!!” En dat ik dan moet huilen. En dat ik dan baal dat ik geen kaartje naar hen heb gestuurd. Gisteren kwam P. enthousiast met een tasje met een cadeau binnen. “Voor mij?”, vroeg ik. “Ja, voor Valentijnsdag”, zei hij. Dus nu zal ik vandaag ook voor hem een cadeautje gaan kopen, zodat we vanavond eerlijk kunnen oversteken. Straks denkt hij nog dat ik niet van hem hou. En dat is natuurlijk niet zo.

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. tijger schreef:

  tijgertje vindt valentijnsdag maar onzin en is blij dat de mensen om haar heen, haar met rust laten.
  via een spam.spam.spamlijst kreeg tijgertje de onderstaande link binnen, en moest toch erg om het flash filmpje lachen.

  http://www.willamette.edu/~cgrady/flash/smoochie.html

  pootje, tijgertje

 2. Jonnie schreef:

  Ha, gevangen in het web van de commercie

 3. Chrestomanci schreef:

  Tja liefde is niet te koop. Maar toch leuk om af en toe een beetje aandacht te krijgen.

 4. JW schreef:

  Valentijnsdag is commercie. Romantiek is alles behalve valentijnsdag.

  Het is toch ik WIL van je houden, niet ik MOET van je houden.

  Een geluk, morgen is het de 15de, weer een dag vol romantiek.

 5. dennis schreef:

  mijn mooiste valentijnkado zou zijn als alle lezers eens op zouden houden met het spreken over zichzelf in de derde persoon. Gewoon het woord “ik” gebruiken !!

 6. Trio de twee wezen schreef:

  Trio de twee wezen denkt dat Valentijnsdag een complot is tussen Fleurop en de PTT

  (Sorry Dennis, ik kon het niet laten. Ieder zijn stijl…. die discussie is al oud…)

 7. Boer Biet schreef:

  Yeah righu, twee keer een bos bloemen, sexy niemendalletje en een langdurige verkoudheid (diep uit mezelf) weggeven, ik ben ermee gestopt op 14-02. Op alle andere dagen van het jaar heb ik zoveel meer te geven.

 8. Suffie schreef:

  Suffie is op de hoogte geraakt van het fenomeen Valentijnsdag door het plotsklaps verdubbelen van de prijs van bloemen…

  Toen pas snapte Suffie waarom Suffinnetje bergen kaartjes zonder afzender kreeg…

  Die waren vast goedkoper..