web analytics

17

LUNA EN HET TWILIGHTBOWLEN

“Ik wist niet dat jij van bowlen hield”, MSN-de vriendin H. naar aanleiding van het stukje dat ze las op deze site. “Zullen we een keer gaan discobowlen?” “Jaaaaaa! Geweldig”, tikte ik. “En dan gaan we ook helemaal in disco-outfit?”, vroeg vriendin H. “Natuurlijk, dan gaan er helemaal voor!”, schreef ik terug. Dus afgelopen zaterdag trokken wij onze kekke discojurkjes, dito kekke laarzen en dito kekke panty aan en fietsten richting Knijn Bowling & Partycentrum. Wij waren helemaal hip en happening en klaar om strike na strike te gooien. We moesten onze jassen afgeven bij een hoogblonde, gerimpelde vrouw met een sjekkie in haar mond. “Eh, is dit het discobowlen?”, vroeg vriendin H. en wees naar de 20 helverlichte bowlingbanen. Het publiek bestond uit sjonnies en anietaas. “Het twilightbowlen begint om 22.00”, zei de jassendame in plat Amsterdams. “Twilightbowlen?”, zeiden vriendin H. en ik verbaasd tegen elkaar. “We gaan er gewoon voor”, zei ik. Om 22.00 vertrokken de sjonnies en anietaas van de bowlingbanen om plaats te maken voor weer andere sjonnies en anietaas. De grote lichten gingen uit en allerlei gekleurde lichtjes gingen aan. Geweldig. Achter onze bowlingbaan 8 bevond zich ineens een mannetje dat zichzelf waarschijnlijk ‘dj’ noemde. Deze sjonnie-dj begon top-40 plaatjes met een vette beat te draaien. Bonk-bonk-bonk. “Wij zijn de enige in een discopakje”, fluisterde ik tegen vriendin H., “volgens mij komt de rest van de bowlers hier elke zaterdag. Ze kijken allemaal heel serieus.” “Ah, fuck ‘m”, zei vriendin H. en gooide een strike. “High five!”, riep ik. Na een paar minuten gingen we er helemaal voor. We zaten er helemaal in. In het twilightbowlen. De muziek was top, de lichtjes waren top en de sjonnies en anietaas waren ook top. Vriendin H. en ik waren de grootste anietaas van Knijn, Bowling & Partycentrum en high-five-den bij elke strike en ook bij elke worp waarbij er meer dan 7 omvielen. Het was briljant. De volgende keer gaan we er écht helemaal voor en nemen we het steengrill-arrangement.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Maks schreef:

  Mooi bijpassend good-old Toppop herhalingseffect in de foto ook.

 2. Jerry schreef:

  Je zou toch zeggen dat discopakjes juist goed matchen met de gekleurde lichtjes en Top 40-muziek. Hoe was dat Twilight-bowlen dan eigenlijk bedoeld? Slaat niet op Twilight-zone achtige suspense? Jammer, anders kwam ik ook een keer ;)

 3. Suffie schreef:

  Fout! Fout! Fout! Greenstillen is een eersteklas anachronisme in deze! Er dient gefonduet te worden, of hooguit te worden gegourmet!

  Overigens moet mij van het hart dat mijn eerste indruk is dat je met vriendin H. een héél genoeglijk balletje kunt rollen….

 4. H. schreef:

  Dankje Suf! en steengrillen is de BOM! fonduen of gourmetten geeft maar vette vlekken op onze outfits! Luna, alvast reserveren voor volgende week?

 5. Anne-Floor schreef:

  Ik heb vorige week ook nog gediscobowld, maar het is niet zo mijn ding, volgens mij. Als zouden de zaken er wel helemaal anders voor staan als ik natuurlijk een flitsende outfit aan zou kunnen trekken. In een flitsende outfit ga ik zelfs nog midgetgolfen!

 6. ecritures schreef:

  owwwww dat wil ik ook wel. En inderdaad fonduen na!!

 7. henk schreef:

  Je ziet er gelukkig weer prima uit.

 8. novecento schreef:

  Zo’n arrangement moet je doen , met veel vrienden.
  Jullie eten dan toch geen kangoeroevlees dan he ? Da’s voor anitaas en johnnies.
  Echt, alleen argentijnse biefstuk en vodka.

 9. Kikkertje schreef:

  Luna LEEFT weer :)

 10. Dreknek schreef:

  ‘T is maar net wat je leven noemt.

 11. Erwin schreef:

  Ik krijg ineens een Big Lebowski-gevoel. Lekkurrrrr.

 12. buurman m schreef:

  ja, dat steengrillen is daar idd errug lekker. zo deden we een keer met een mens of 8 sinterklaas lootjes en gedoe daar.

  als je het dan toch doet, doe het dan goed fout!

 13. Liesbet schreef:

  Haha! Looks like fun!

 14. Patty schreef:

  Ha ha ha , dat mens werkt daar al eeuwen volgens mij. Ze is echt van het type “weet je wel, weet je niet”

 15. pm schreef:

  Hee ja, die jassen-heks van Knijn! Die ringen en kettingen! Zelf zegt ze dat ze nog nooit van d’r leven heeft gebowld! Ja joh gekkenhuis!

 16. dimitri schreef:

  lachen! ik heb daar nog gewerkt, in de goeie ouwe tijd(1992 of zo). doordeweeks heb je competitiebowlen, je weet niet wat je ziet. glimmende overhempjes, kettingen en handschoentjes. tussen al die kampers viel het geloof ik niet op dat het halve personeel knetterstoned rondliep -).. en ja de jassen-miep was er toen ook al, die hoort bij het meubilair.

 17. pm schreef:

  @dimitri: Hoe heet ze? De Jassenmevrouw?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *