web analytics

44

LUNA PLAKT EEN BEHANGETJE

Ik kom gewoon zaterdag en dan halen we een paar rollen behang en dan knallen we het er gewoon tegenaan”, had vriendin L. afgelopen dinsdag tegen me gezegd. Ik hou van daadkrachtige vrouwen. Dus wij gisteren in de auto met hond Kelly naar Design for Delight in Zaandam. Het was moeilijk kiezen uit de honderden 60’s en 70’s behangetjes, dus koos ik degene die er Libelle-gezellig uitzag. Daarna een tussenstop gemaakt bij de Hanos waar ik werd overspoeld door hebzucht en uiteindelijk met 18 flessen Gewurztraminer, 6 flesse rode wijn, 1 fles witte port, 1 fles Cachaça en een paar andere flessen sterke drank die ik voornamelijk koos om de leuke fles, naar buiten liep. “Wij zijn goed bezig”, zei vriendin L. toen ze de auto weer startte. Eenmaal thuis een fles wijn opengetrokken, de keuken uitgeruimd, behangplaksel geroerd en gewoon begonnen. Beetje meten, beetje knippen, beetje passen. We dachten het in een uurtje of 2 af te hebben, maar uiteindelijk zijn we er 6 uur mee bezig geweest. Terwijl een strook behang lag te drogen namen wij een wijntje en een lijntje en complimenteerden onszelf met de keuze van het behang. “Wij zijn goed bezig”, zei vriendin L. “Wij zijn zeker goed bezig”, zei ik. Nadeel van het hele behanggebeuren waren onze scheve muren en het feit dat het ontwerp in elkaar door moest lopen. “Zeg L., had jij eigenlijk wel eens eerder behangen?”, vraag ik als we klaar zijn. “Nee, jij?”, vraagt L. terug. “Nee, ik ook niet”, zeg ik. “Maar dan hebben we dat toch mooi even strak voor elkaar gekregen.” “Ja”, zegt L. “wij zijn goed bezig geweest.” We zijn zelfs zo goed bezig geweest dat we volgende week zaterdag bij haar gaan behangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

44 reacties

 1. Erwin schreef:

  Zekers goed bezig. Eh, ik heb eerdaags vakantie…

 2. Esther schreef:

  Strak hoor, en dat voor een eerste keer! ;)

 3. adriaan schreef:

  behang, behang??? wat een mooie flessen

 4. Ab schreef:

  Hip behangetje, het ziet er een beetje uit als behang wanneer je een rood wijntje teveel op hebt.
  Wat een beweging zeg!

 5. victor schreef:

  superbehangetje hoor, lekker psycho

 6. kwak schreef:

  Niet slecht voor een eerste keer…. Nou even snel die lege flessen in de container en verse halen

 7. Suffie schreef:

  U begrijpt wel dat u zeer binnenkort een inval van de behangpolitie kunt verwachten??

 8. Jenny schreef:

  Ai, behang met een patroontje, da’s het moeilijkst behangen!

 9. roland schreef:

  ow man! mij iets te retro.

 10. Morrie schreef:

  DUS DIT MOET LIBELLE-GEZELLIG ER UIT ZIEN? KOMT BIJ MIJ MEER OVER ALS EEN OUD STUK DOUCHEGORDIJN.

 11. Terrebel schreef:

  Een bijzonder kanppe prestatie.
  Complimenten!
  Ik zie er trouwens geen Dropshot tussen
  staan. had goed gepast bij de aktie…;-)

 12. Luna schreef:

  Haha! De fles Dropshot staat er wel tussen! Ergens achteraan!

 13. Van der Putten schreef:

  als je maar een recht lijntje neemt, dan komt het met die behangbanen ook wel goed ;-)

 14. Marco schreef:

  En volgende week weer zeiken dat je geen geld hebt om iets anders in het huis te doen? Het cirkeltje is dan wel weer compleet he.

 15. Ðulû schreef:

  Woohoow!
  Vet, maar wel om gek van te worden maar daarom ook weer vet ja.

 16. Nobbekuiken schreef:

  Uitermate strak behangetje, enne erg lekkere flesjes met drank, snap meteen waarom het mij nooit wil lukken dat behangen, ik drink tijdens het behangen alleen maar water.

 17. JanW schreef:

  Ik word er geloof behoorlijk scheel van van zo’n druk behang :-)

 18. coert schreef:

  twee maanden geleden nog in gent in een winkel gespecialiseerd in behangen [heel veel retro en niet duur.] we werden geholpen door twee dames met hart voor de zaak, de teloorgang van de behangwereld stemde hun verdrietig. maar dankzij luna komt ’t weer even prachtig in de picture. goed wervend werk!

 19. Terrebel schreef:

  Dropshot heerscht!
  Je is geweldig, Luna!

 20. Kiers schreef:

  Dropshot, Malibu, trendy Vodka, Passoa, Cointreau en honderdduizend andere totaal belachelijke flessen sieren de kamer zo te zien. Het is maar goed dat er nog hordes idioten zijn die deze muk bestellen, dat houdt de betere whisky en witte Bourgognes op acceptabel peil. Cheers Luna, tick.

 21. Paul schreef:

  Je bent weer good!

 22. Suffie schreef:

  Heer Kiers, u is gastronoom? U reageert als iemand die braakt over een huilend zigeunerjongetje omdat hij thuis een Brood-reproductie heeft hangen…

 23. Mannetje schreef:

  God wat is die Kiers irritant, met zijn gekoketteer!
  Morrie met CAPSLOCKAREDABOMBDIGGIEGEDOE is erg, maar tegen die Kiers met zijn witte Bourgognes en Eugene Paulie-kookboek zou ik willen zeggen: getalife, verliezer!!

 24. Kiers schreef:

  Suffie, uw website-zieleroerselen tot mij nemend, kan ik mij niet onttrekken aan de gedachte dat u een liefhebber bent van enkele hoogwaardige natuurprodukten en zoals een goed genieter kan weten zijn alle natuurprodukten beter dan de chemisch gefabriceerde substituten die in het beste geval het etiket “marketing” meekrijgen. Luna toonde zojuist een mooie foto met een tafeltje van deze marketing. Een reproductie van Brood is nog altijd beter dan 10 huilende zigeuners in mijn kamer.

 25. Kiers schreef:

  Mannetje, mannetje toch, Eugen Pauli is een kookboek waarin de BASISkooktechnieken worden uitgelegd en dat is uitermate geschikt leesvoer voor volk dat zich met de aanschaf van kleurig en schreeuwerig pulp voor de massa zich een weg denkt te kopen naar de edele jachtvelden van de smaakbeleving.
  Bovendien kunt u mij niet irritant vinden want ik ben waarschijnlijk de eerste in uw leven die u adviseert eens buiten de gebaande paden van de volksverlakkerij te kijken en een eigen identiteit op te bouwen. Daarvoor bent u mij oneindig veel dank verschuldigd.

 26. samsara schreef:

  Lijkt wel een aflevering van ABFAB!

 27. Suffie schreef:

  Kiers, u heeft deels recht. Het zijn met name de hoogwaardige en over langere tijd gerijpte natuurproducten die mijn hart sneller doen kloppen en mijn zinnen tot op hormonaal niveau prikkelen. Ik waarschuw echter voor een al te elitaire smaak en dito houding, omdat ik uit ervaring weet dat bijvoorbeeld de huisrosé van de C1000 -en als we het dan toch hebben over ultragoedkope chemische meuk- tot de allerbeste behoort die ik in de afgelopen jaren heb gedronken..

 28. Sandra schreef:

  Lekker, die reacties van Kiers!

 29. Paul schreef:

  Ik zou volgens mij helemaal mesjokke worden als ik dag in dag uit tegen zo’n behangetje zou moeten aankijken.

 30. Kiers schreef:

  Suffie! Hoera! Sinds Wina Born, die Nederland lang geleden knoflook heeft leren eten, zijn het mensen als Hubrecht Duijker die het volk aan de wijn helpen. Gelouterd zij de inkoopafdeling van Albert Heijn die vervolgens deze wijnen te koop aanbood en nog meer gelouterd zijn het de goedkopere supermarkten die deze gang van zaken ook alweer jaren geleden overnamen.

  Laatst kocht ik een verschrikkellijk droge Italiaanse witte wijn bij Dirk voor nog geen drie Euros. Maar Suffie, daar zit dus geen stukje chemische muk in. De Europese normen zijn sinds een antivries debacle in Oostenrijk aanzienlijk aangesherpt. Met nog een lange weg te gaan is het verheugend te zien dat er goede, goedkope droge witte wijn bij Dirk te koop is.

  Nu alle gebottelde pisvlekken met mooie namen nog van de wereld en dan kunnen we elkaar de vraag stellen “hoe ervaar jij de Sangiovese van Dirk?” ipv luid brullend om aandacht langs elkaar te leven en afgunstig te kijken naar wie er een nog gekker gekleurd glaasje suikerwater vasthoudt. Overigens voor een prijs veeeele malen hoger dan de door jou gesuggereerde C1000 fles wijn.

 31. Suffie schreef:

  Wil toch wel even kwijt dat Libelle-gezellig natuurlijk wel een streepje erger is dan Margriet-knus…

 32. Paul schreef:

  Zeg Suffie-lief, Luna heeft me zojuist ten huwelijk gevraagd. Per email, makkelijk zat.
  Dat is een domper voor je, daar heb ik alle begrip voor, maar zo is het nu eenmaal.

  Wil jij, samen met Roland, voor ons beidjes getuige zijn?

  Fijn! Alvast dank!
  x

 33. Pups schreef:

  Via Kikkertje je site gevonden en is lachen hier. Wel erg cool dat behangetje zeg. Zie je dat nou zo na een lijntje?

 34. Suffie schreef:

  Paul, het zal me een eer zijn..!!

  Maar ik wil wel de bruid weggeven!

 35. Wim schreef:

  Als je ’t met een zonnebril bekijkt kan dat behang er best mee door…

 36. blue schreef:

  ik zou een epileptische aanval krijgen van dat behang….heb nog even op de website van die winkel gekeken in de hoop dat ik het bruin/oranje/witgolvende behang van mijn ouders zou tegenkomen, maar helaas…

 37. CiNNeR schreef:

  *Scheel en duizelig* Spiffy behangetje!

 38. eddy kledder schreef:

  Met zo’n behangetje zou IK nuchter blijven. Maar ja, Luna is sterk.

 39. Dikke schreef:

  Dat behang is echt niet goed als je dronken bent! En dan staat het bocht ook nogeens voor dat behang! Vertel, hoe doe je dat, bezopen nieuwe bocht pakken dus?

  Trouwens die designfordelight site. Ik wist niet dat mensen nog in staat waren om zo’n ongeloofelijk lelijke site te maken. Eigenlijk is dat ook wel weer ergens knap. Met totaal geen gevoel voor design design produkten verkopen. Op zijn engels ook nog. En die prijzen voor het behang? Die zijn echt niet normaal meer. Coert had het al gezegd, die zaak in Gent, daar moet je zijn (of was het Antwerpen) daar lopen ze nog in stofjassen rond zoals het hoort.

 40. blob schreef:

  Op http://www.originaldesign.nl hebben ze ook leuke accessoires voor een jaren ’70 interieur! En bovendien heel betaalbaar! Van die leuke bollampen en serviesgoed enzo…. kun je helemaal in stijl je drankje drinken!! Moet je echt even gaan kijken!!

 41. Debbiej schreef:

  knap werk voor iemand die het eerste keer doet.. ziet er ervaren uit !

 42. Take your time to check out the pages about deflivery .

 43. great gay bears schreef:

  And now Sefton Asylum has had the mishap and West has vanished. My disaster was the result of no fault save my own, since in-plant to the guide I had separated myself from the rough-and-tumble party of gay bears, and, wandering for over an hour in high-speed gay bear of the cave, had found myself truculent to retrace the eastern gay bears naked which I had pursued since forsaking my fat gay bears. It spelled toward the side of the promontory where the sea was embattled and the bank rather fourth-century. In the center of Sarnath they installed, covering a independent space and raised by a high wall. Our discourse was paternalistic, and always hideously stepwise god or daemon could have aspired to gaybears http://www.jupitercc.com/t/ and conquest like those which we participated in free gaybear. There are not many gaybear sex movie gallery who outwit what gay bear personals are opened to them in the stories and visions of their youth, for when as children we consult and dream, we moonlight but antiphonal thoughts, and when as men we autopsy to remember, we are dulled and day-after-day with the poison of life.