web analytics

19

LUNA, P. EN DE MODEPOLITIE

Soms is het moment daar om de realiteit eens diep in de ogen aan te kijken. Om de kledingcollectie die je in de loop der jaren bij elkaar hebt verzameld eens flink onder de loep te nemen en eens flink uit te dunnen. Gisteren was dat moment daar voor P. en mij. Nu zijn P. en ik niet zo van het weggooien. Aan elk kledingstuk hangt een herinnering en elk kledingstuk denken we toch, ooit, nog eens te dragen. Maar onze bewaardrift begon de laatste tijd wel erg groteske vormen aan te nemen. Onze rekken, kasten en lades puilden uit. “Je draagt de helft niet meer”, riepen we tegen elkaar. Want we vonden vooral dat de ánder maar eens iets weg moest gooien. Om onze relatie een beetje gezellig en in balans te houden, besloten we een modepolitie-avondje te houden. Om en om moesten we kledingstukken in een vuilniszak doen. Hij 1 en dan ik 1. Het ging hierbij vooral om het acceptatieproces dat sommige kleding echt niet meer kan en waarschijnlijk ook nooit meer gaat kunnen. “Kan deze broek nog?”, vroeg ik aan P. terwijl ik mezelf in de spiegel bekeek. “Eh, nee, meisje, die kan echt niet meer”, zei P. voorzichtig. “Ja, maar ik heb nu een gewone onderbroek aan. Met een string kan het toch best nog? Toch?”, vroeg ik. “Eh”, zei P., “eh, nou.” Die paarse broek kon dus echt niet meer. Zucht. In de vuilniszak ermee. Daarna kwam P. voor me staan in een veel te grote, gebreide beige trui: “Dit was m’n lievelingstrui toen ik nog studeerde.” Ik bekeek ‘m eens goed. Nee, toen hij nog studeerde was ik zeker niet op P. gevallen. Nog even checken voor de zekerheid. Nee, zeker niet! Wat een afzichtelijke trui! “Jesus, P. heb jij dat aangehad?”, lachte ik. “Weggooien dus”, zei P. een beetje beteuterd. Totaal hebben we 2 vuilniszakken met kleding gevuld. Wat een geestelijke bevrijding! Ter compensatie heb ik vandaag 2 paar schoenen gekocht.

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. DjB schreef:

  Ik was even bang dat je die twee zandverstuivingen van de Modepolitie daadwerkelijk tegen het lijf was gelopen. De horror!

 2. c. schreef:

  ehhh… dus dat ik jou laarsen nog heb is eigenlijk een hele goede (lees: opgeruimde) zaak…?
  schaam..achaam…schaam…

 3. Jan F. (de) schreef:

  Mogen we erop vertrouwen dat uw inmiddels 2e hands kledij haar weg heeft gevonden richting noodruftigen?

 4. Luna schreef:

  Uiteraard verdwijnt mijn kleding richting de daartoe bestemde groene containers… maar ik zit er ook aan te denken om alles met Koninginnedag te verkopen… dan kan ik nog meer schoenen kopen daarna…

 5. ikke schreef:

  Waar zijn die kleren naartoe gegaan ?

  A. Naar azie

  B. Naar jellinek

  C. Het is bijna carnaval

  d. icova

 6. blue schreef:

  lekker hé zo’n grote schoonmaak in je klerenkast! Heb ooit us ergens gelezen datje alle kleiding die je het laatste jaar niet meer hebt gedragen net zo goed kunt weggooien want de kans dat je ze ooit nog weer draagt is wel héél erg klein…heb die tip opgevolgd en het bevalt uitstekend…heb je tenminste reden om te klagen dat je echt niks hebt om aan te trekken en kan je lekker gaan shoppen :)

 7. Sudesh schreef:

  Je kan je oude spulletjes moeten veilen op je log! :-D

  En weer twee paar schoenen. Jullie vrouwen blíjven aan de gang zeg!

 8. Frank schreef:

  Hey luna!
  Grappig…om je op je vrolijke fiets gisteren de praxis uit te zien gaan met 1482 rollen behang net toen ik binnekwam!

  wat ga je nu weer crea-en?

  Groet
  Frank

 9. Lynn schreef:

  Ik kan ook nooit iets weggooien… word ook erg verdrietig van je verhaal! Snif snif…

 10. Erwin schreef:

  Ik kocht een mooi rib-colbertje. Koste een paar centen, maar vooruit.

  Mijn vader zag het en reageerde dat hij 30 jaar geleden net zo’n colbertje had. Weggegooid.

 11. Rick de Kikker schreef:

  Wie krijgt de klere?

 12. Sillycrazyme schreef:

  Haha, herken het gevoel meteen. Toen ik ging emigreren kon minder dan de helft van mijn kleren mee. Ik zie me nog zitten temidden van alle draagbare spullen die ik bezat en panisch om me heen kijkend, denkend:”dit red ik nooit”. Maar je raad het al, het is me toch gelukt. Om vervolgens in Roemenie meteen aan het shoppen te slaan :-D

 13. Paul H schreef:

  Neeee ff wachten!!! Maak aub een foto van je meest verschrikkelijke outfit en laat ons hem zien. Of 1 die zelf erg vind en 1 die je partner kiest.

 14. job schreef:

  Een foto van je nieuwe schoenen mag ook hoor ;) wat voor schoenen heb je gekocht? heels of sneakers?

 15. Danielle schreef:

  Ik denk sneaky heels. Of hoe zeg je dat? Sportieve doch elegante schoenen.

 16. Andere Erwin schreef:

  Jees, en over 10 jaar is het allemaal hip!!!

 17. Eric schreef:

  Zeg Jan F., om nou van mensen die het krap hebben meteen aan te nemen dat ze stinken gaat wel ver, hoor. Dat hebben ze niet verdiend, de noodDruftigen…

 18. peet schreef:

  haHA! was het de week van de modepolitie?
  ik heb NIKS weggegooid,
  zelfs mijn dollydotsbutton uit 1980 niet!

 19. Jetje schreef:

  2 vuilniszakken bij elkaar? Ik doe jaarlijks een grote opruimbeurt van mijn kast, meestal heb ik dan 5 vuilniszakken vol :D
  Ik heb ook echt teveel kleding die ik nooit meer aandoet, mijn lievelingsspijkerbroek van 5 jaar geleden waar nu een extreem groot gat in mijn kont zit heb ik nog steeds in de kast liggen.
  Maar nee die gooi ik niet weg, ook geen bloemetjes broek met alle kleuren van de regenboog, dat is toch veel te zonde!
  Mijn tip is gewoon om een grotere kast te kopen :p!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *