web analytics

26

LUNA EN EEN SCHIJTPROBLEEM

De ontmoeting ging zo goed tussen de 3 kantoorkaters en poezendiva Oprah. Sid Vicious gaf Oprah keurig een neusje-neusje bij aankomst, Frank Sinatra keek even op en daarna niet meer om en Bruce Lee liep en loopt nog steeds met een blik van die-kale-had-van-mij-niet-gehoeven-maar-het-vrouwtje-vindt-mij-toch-de-liefste. Ook de 3 maanden daarna leek het kwartetje poezen prima met elkaar overweg te kunnen, of elkaar op z’n minst te tolereren. En Oprah is zo lief en zo leuk en zo zacht en ze spint zo hard. Tot ik een maand geleden een drol op de bank vond. Foutje, sorry vrouwtje. Maar een paar dagen later lag er weer eentje. De dag later weer eentje. Een andere keer zag ik Oprah schijten op een stoel terwijl ik er naar stond te kijken. Flats. En als het dan gewoon van die harde poezendrollen waren dan had ik er misschien nog mee kunnen leven. Doekje erover en klaar. Doen alsof het niet gebeurd is. Nobody has to know! Maar Oprah legt van die natte, halfzachte en vreselijk stinkende hoopjes, die, en dat hoorde ik later pas, typisch blijken te zijn voor Sphynxen. En ik ben natuurlijk altijd de eerste die ze ontdekt hè? Of de verkering doet gewoon alsof hij niks gezien heeft, want wie het als eerste ziet moet het opruimen, waardoor ik dus nu al weken bijna dagelijks ’s ochtends met m’n handen in de halfzachte stront die al een beetje begint op te harden in het midden, zit. En als ik heel eerlijk ben, dan kan ik minstens 1 ander halfzacht ding verzinnen dat na een tijdje begint op te harden, wat ik in de ochtend aan wil raken. Gatverdamme! En het blijft niet alleen bij die drollen. Oprah pist ook regelmatig op plekken waar het niet de bedoeling is. Gatverdamme! De verkering is er al helemaal klaar mee, maar ik ben op zoek naar een oplossing. Of een oorzaak. Al is die oorzaak eigenlijk overduidelijk te vinden in de aanwezigheid van kater Sid Vicious, die met zijn verstandelijke beperking het fenomeen naaktkat gewoon niet lijkt te begrijpen. Hij rent haar van links naar rechts achterna door het huis en blijft haar daarna net zolang aanstaren tot ze van de stress haar hele darminhoud en blaasinhoud laat lopen. Kortom; het botert niet zo tussen Sid Vicious en Oprah. En dat is natuurlijk heel zielig voor hen, maar vooral héél zielig voor mij! Want om Sophie’s Choice-achtige toestanden te voorkomen moet ik het principe Last in, First out gaan toepassen.

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Mandy schreef:

  Dit probleem hebben wij ook gehad. Na veel gehannes bleek idd de enige optie te zijn: 1 kat eruit! Enorm klote, maar de kat dit die dit doet, zit ook niet bepaald lekker in haar velletje. Sterkte ermee!

 2. Buurman M schreef:

  Voor Sid Vicious uiteraard. Drug the bastard!

 3. yvonne schreef:

  en een aparte kattenbak voor oprah?

  • Trish schreef:

   That looks like quite the happy place.I've yet to fly with my little hellions, but I'm not looking forward to the first time I do . . . they're both quite capable of some epic throw-downs, with crocodile tears aplenty.I am, however, looking forward to your tales from your happy place. [ .f4at{position:absolute;clip:rect(q45px,auto,kujo,488px);}approval ]

  • i wrecked my car schreef:

   de atendimento pelos telefones 4002-5700 (capitais) ou 0800-570-5700 (demais localidades). … TAM – Pesquisa de blogs do Google Posts Relacionados:Programa TAM Fidelidade possibilita novas opções de resgate de …TAM

 4. seriouzz schreef:

  Allebei eruit hoef je ook geen keuze te maken

 5. Sandra schreef:

  Wat rot! Dit is natuurlijk niet wat je in gedachten had… maar kan me voorstellen dat er inderdaad eentje weg moet. Wat een gedoe. Ik zou me een slechterik voelen, maar Mandy heeft een punt; op deze manier is Oprah ook niet echt een blije kat.

 6. Toet schreef:

  De oplossing is bijzonder simpel (en ik spreek uit ervaring): neem nog een sfinx en je bent geheid van het probleem af.

 7. Witte_tonnie schreef:

  Stoffenbank eruit, houten/plastic stoelen erin?
  Kattenluier aan?
  Kattenfluisteraar?
  Een stoma bij Oprah laten aanbrengen met een leuk zakje( wat je weer creatief kunt bricoleren!)
  Mogelijkheden te over!

 8. Patty schreef:

  Misschien een beetje zweverig maar mijn zus heeft ooit ook eens zoiets bij de hand gehad en de oplossing was een ” dieren helderziende” Je kan het altijd proberen toch?

 9. janine schreef:

  Ik keek laatst cat from hell en daar was een 2e kattenbak ook de oplossing!
  Succes!!

 10. Liberty schreef:

  Ik zou denk ik de pestkop herplaatsen. Wie weet gaat ie het anders straks bij 1 van de anderen doen.

 11. Johannet schreef:

  Dacht ik, ha fijn een kattenstukje (ik ben gek op kattenstukjes) Is het helemaal geen fijn kattenstukje. Het is een drama.

 12. Linda schreef:

  Bye bye Oprah? En dat terwijl vandaag de laatste Oprah wordt uitgezonden. :-( Aiai, sterkte ermee!

 13. Kimske schreef:

  Een woord:
  Feliway! Echt waar! Hier al jaren een succes en gegarandeerd, als de Feliway op is, begint Soes weer te zeiken. Zonder Feliway had meneer allang in het asiel gezeten…

 14. patchwork schreef:

  Wat een ellende! Extra kattenbak op andere plek, desnoods even achter die stoel en dan doorschuiven, eerst proberen? Bij mij hielp het ook tegen wildplassen. Beetje kattenvaleriaan erin? Of op allebei de katten zodat ze elkaar lekker gaan vinden?

  Daarom durf ik nu dus geen kat erbij te nemen voor de, na de dood van haar maatje, zielige – ook enigszins retarded- damespoes die het niet kan vinden met de overgebleven kater,die nu juist helemaal in zijn element is zonder die andere kater.
  Zou Sid haar bekoren- ze valt op dominant…

 15. patchwork schreef:

  O ja, die extra bak nog even zonder kap, zodat ze zich niet kwetsbaar in een val voelt.

 16. petra schreef:

  Bij de dierenwinkel kan je een soort geurverstuiver kopen waar katten zich van op hun gemak gaan voelen. Bij mij heeft het toen die tijd niet gewerkt maar de verkoopster (8 katten) was er hylarisch over. Het proberen waard lijkt mij.

 17. Petra schreef:

  Ik zie dat het hierboven ook genoemd is. Feliway heet het.

 18. Gerard schreef:

  De verkering eruit zetten met 1 kat en een kater.

 19. Minca schreef:

  Bij ons idem: kattenbak erbij en we hebben de kamers waarin gepist/ gescheten werd voor de poes Dunya een tijdje tot no-go area verklaard. Oorzaak hier: stress door pestgedrag van kleine kater Jack. Na een paar weken was alles weer normaal. Succes!

 20. Inge schreef:

  Feliway deed bij ons niks… behalve bij mij, werd er zelf best gezellig van. Is overal poepen angst of juist dominant gedrag?

 21. patchwork schreef:

  Is Feliway hetzelfde als kattenvaleriaan? Kreeg ik van de dierenarts bij een verhuizing waar damespoes niet bij te vangen was. Ik met dat spul op een matrasje slapen in een al leeg huis en toen lukte het (oké, de kip zal ook geholpen hebben). Daarna alle katten in het nieuwe huis de lol van druppels van dat spul gegund op een tapijt- helemaal waus werden ze ervan! Ze schuren hun koppie kaal op dat spul! Pootjes in de lucht!
  Als je dat nu op Sid en Oprah smeert?

 22. oona schreef:

  Wat als je ze nu allebei op schoot neemt (met een beetje assistentie van de verkering) en eindeloos gaat knuffelen? Jij maakt geen onderscheid. Liefde daar gaat het om.

 23. Jellebel schreef:

  Mijn kat poepte overal behalve in de bak. Dierenarts schreef Clomicalm voor, een antidepressiva. Werkte erg goed, zodra ik ermee stopte poepte ze weer in de kamer. Het middels is bedoeld om verlatingsangst van honden weg te nemen, maar het deed iets met mijn kat…. (en geen idee of er tussen mijn katten haat en nijd was, ze vermeden elkaar)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *