web analytics

25

TYPISCH LUNA

“En nog even als laatste”, zei het Viva-meisje, “welke 3 of 4 dingen zijn typisch iets voor jullie? Dus wat is typisch 10e en wat is typisch Luna?” “Eh”, stamelden 10e en ik, “eh.” “Ja, dat is een vast onderdeel van dit item, kijk”, zei het Viva-meisje en ze liet ons een oude Viva zien. Daar stond ‘Typisch Sabine: tolerant, nieuwsgierig en idealistisch.’ “Eh”, stamelde ik nog maar een keer. “Ik vind dat moeilijk om van mezelf te zeggen.” Ook 10e had er moeite mee. “Eh, nou, doe maar ‘creatief’”, zei ik na 5 minuten tegen het Viva-meisje. “Ik denk dat ik dat ook wel bij jou op kan schrijven hè?”, vroeg het meisje aan 10e. Dat kon inderdaad wel. Ondertussen gingen 10e en ik verder met nadenken over dingen die typisch ons waren. “Is het misschien zo dat jij, 10e, introvert bent en dat jij, Luna, extravert bent?”, vroeg het Viva-meisje. “Nou, nee”, zei 10e, “dat is niet zo.” “Oh”, zei het Viva-meisje. “Ik ben wel impulsief”, zei ik, “schrijf dat maar op.” Ondertussen dacht ik verder na. Het moesten natuurlijk wel positieve dingen zijn, want het zou in de Viva komen. En die dingen moesten ook weer niet te overdreven positief zijn, want dan werd het weer arrogant. Na 5 minuten bedacht 10e dat ‘grappig’ wel iets typisch 10e is. “Of eerder koddig”, zei 10e. “Ja, koddig”, zei ik, “‘koddig’ is een goed woord! Jij bent wel koddig.” Het Viva-meisje schreef het op en wij dachten verder. Na weer 5 minuten vond ik dat ‘manisch’ toch ook wel heel typisch Luna is. Ook dat werd opgeschreven, en het Viva-meisje begon te merken dat dit wel eens heel lang kon gaan duren: “Jullie mogen me ook wel mailen hoor, als jullie nog andere dingen bedenken.” Dat was inderdaad een goed plan en die avond vertelde ik P. over het interview. En dat ik niet op 4 woorden kon komen die typisch mij waren. “ADHD, manisch, druk, onstuimig”, zei P. zonder aarzelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Eric schreef:

  En jij maar hopen dat hij als enige je bedeesde, verlegen, contemplatieve, filosofische aard gezien zou hebben…

 2. Kaat schreef:

  En nu mis ik dus wel steeds die extra ‘a’ in het woord manisch.

 3. Jan F. (de) schreef:

  Nou ben ik bang dat het een heel suf stukje geworden is… In welk nummer komen jullie nou? Want de meisjes in mijn lokale supermarkt vinden het heel verdacht dat ik telkemale zo de Viva uitpluis zonder te kopen.

 4. Rick de Kikker schreef:

  Gelukkig staat ‘saai’ er niet tussen!

 5. Webchick schreef:

  “Kek”, dat vind ik nou ook echt jij, Luna!

 6. Luna schreef:

  In Viva nummertje 11 (tevens week 11)… maar als we erin staan dan scan ik uiteraard het blaadje wel even!

 7. suuzzzz schreef:

  ze maken er vast iets van als ‘spontaan en lekker gek’ bereid je voor op het ergste…

 8. Sillycrazyme schreef:

  P. speelt natuurlijk wel een beetje vals, want druk zit zowiezo al inbegrepen bij ADHD en met een beetje goede wil kun je manisch en onstuimig daar ook wel bij inlijven. Jammer dat we geen Viva hier Roemenie hebben, er is zeker niemand die er eentje naar mij wil opsturen of wel dan? :-D

 9. Sudesh schreef:

  Ja, mannen hebben daar in één oogopslag kijk op. :-)
  Als ik Luna moet typeren zou ik zeggen: Shag-a-dalic baby!

 10. salsa schreef:

  Exhibitionistisch?

 11. blue schreef:

  hijs wel leuk…die P van jou! :))

 12. mirjam schreef:

  Anybody?

 13. Erwin schreef:

  Ja, soms moet je de dingen van een afstand bekijken…

 14. Jochem schreef:

  En, ben je het daar mee eens Luna?

 15. M%n schreef:

  @luna: Ah, je gaat scannen. Zeker doen! Ben nou ook wel nieuwsgierig en ‘k geloof niet dat ik de Viva al in Belgische winkelrekken gezien heb…

 16. vriendin P. schreef:

  Die ga ik zeker kopen nummer 11 enne vier dezelfde woorden die P. verzon voor jouw persoontje mmm… kon hij op niks anders komen?

  Spontaan, eerlijk, humor en lief misschien?

 17. Sebastos schreef:

  Ken dat van mijn eigen lady: ADHV (alle dagen heel vermoeiend/vervelend) met licht autischtische trekjes. De variatie in de ADHV doet ‘m. Schitterend wijf!
  Ik houd wel van dames met een eigen stijl, Luna is er 1 van moet ik zeggen.

 18. Suffie schreef:

  Het kan altijd erger: A, D, H en D…!

 19. artgrrl schreef:

  Nummer 11 is vast snel uitverkocht… het is toch niet hetzelfde VIVA meisje dat mij heeft geintervieuwd? Ik krijg er nog de rillingen van… Ik hoop dat je jezelf herkent in haar verhaal.

 20. Erwin schreef:

  @Luna
  gewoon de mensen laten kopen

  (leuke foto trouwens)

 21. adios diet pills schreef:

  You can also check the pages dedicated to phentermine hoodia diet pills phentermine hoodia diet pills http://www.budgethawaii.net/diet-pill.html http://www.budgethawaii.net/diet-pill.html – Tons of interesdting stuff!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *