web analytics

12

LUNA ONTVANGT INTERESSANTE LECTUUR

“De Jehovah’s staan voor de deur”, gilt oppasmeisje M. terwijl ze me tegemoet komt gerend naar de keuken, “de Jehovah’s, de Jehovah’s!”
“Vraag maar of ze een wijntje willen”, zeg ik.

Oppasmeisje M. vindt het superleuk om anderen voor de gek te houden, maar ik trap er deze keer mooi niet in! Haha! Dat zal haar leren om mij van mijn kookkunsten af te houden!

“Ze hoeven geen wijn”, zegt M. even later.
“Staan ze er echt?”
“Ja, echt.”
“Nee, echt niet”, maar ik loop wel richting de voordeur.

“Hoi”, zeg ik.
“Hallo”, zeggen J. en O. in koor.
Het is het Jehovah-stelletje dat al een paar keer op de koffie is geweest om met mij te praten over het leven. Hun leven. Mijn leven. Hoe ik de dingen zie. En hoe zij de dingen zien. En over de verschillen daarin. Niet op een belerend toontje, althans, dat gevoel heb ik niet, maar meer uit een wederzijdse interesse. Waarom doe ik de dingen die ik doe? En waarom kiest iemand voor zo’n streng religieus leven? Ik denk omdat J. en O. binnen de Jehovah-gemeenschap zijn geboren, maar zij zijn van mening dat het hun eigen, vrije keuze is.
“Sorry hoor, maar ik dacht dat ze een grapje maakte. Ze kwam helemaal gillend de keuken in dat de Jehovah’s voor de deur stonden.”
“Is niet erg hoor”, zegt O.
“Maar willen misschien jullie een wijntje?”, zeg ik met een big smile.
“Nee, we komen even wat brengen.”
“Oh, wat dan?”
Jehovah-mannetje J. grabbelt wat in zijn typische lederen Jehovah-tas.
“We hadden het er thuis nog over gehad en we kwamen dit boekje tegen en we dachten; dat is echt iets voor jou.”
Hij reikt me een Wachttoren aan met de titel ‘Wat is de Bijbelse kijk op seks?’.
“Hahaha”, lach ik, “dat meen je niet! Dat vind ik leuk!”
“Ja, we dachten al dat je het leuk zou vinden.”
“Ik ga het lezen en dan kunnen we het de volgende keer daarover hebben.”

Ik las het zinnetje ‘Masturbatie kweekt een ongezonde, egoïstische kijk op seks. De Bijbel belooft dat God ‘kracht die datgene wat normaal is te boven gaat’ kan geven aan hen die oprecht hun best doen om met deze gewoonte te stoppen.’ (2 Korinthiërs 4:7; Filipenzen 4:13).

Ik hoop dat ze snel weer langskomen.
Echt.

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. yvonne schreef:

  ik ben heel erg benieuwd naar dat gespreksverslag hahahahaha

 2. Gerard schreef:

  Masturbatie hoort toch gewoon bij het ‘moderne werken’? Instant-haaienvinnensoep: om je vingers bij af te likken.

 3. Mentha schreef:

  Hahahahahahaha!!!!!

 4. darja schreef:

  kan niet wachten op de blog over dát gesprek…

 5. Krista schreef:

  Hihi…. Kan ook niet wachten… ben benieuwd!!!

 6. Johannet schreef:

  Hier ook, hier ook, net als de rest erboven.

 7. henk schreef:

  arme getuigen…

 8. Inge schreef:

  God belooft bovennatuurlijke krachten aan hen die oprecht proberen te stoppen met masturberen… Ten eerste: telt minderen ook? Ten tweede: ik vind de beloning erg groot, zegt dat ook iets over hoe lekker masturberen is volgens God?

 9. sanneke schreef:

  Goh. Ik zou er meteen zin in krijgen. God is altijd bij je, toch? Mag ie toekijken.

 10. patchwork schreef:

  :-D Je geeft ´zin´ aan hun leven! Ik ben zo benieuwd hoe ze jou onderling bespreken en hoeveel bovennatuurlijke krachten ze opsoeperen na een bezoek aan jou en het doorspitten van de toepasselijke literatuur voor hun ´project´! Je bent vast hun grootste beproeving! En fun. Doe stiekem wat wodka door hun koffie met slagroom bij de bespreking. Gun die lui ook eens het excuus van ´de duivel´. dvd´tje erbij en vraagje m.b.t. de overbevolking die God vast niet had voorzien en nu panisch aan het oplossen is d.m.v. tsunami´s en andere drastische niet leuke maatregelen.

  Geef je hun de Foxi mee?

 11. Martine schreef:

  Ha, ha, ik kreeg gisteren hetzelfde blaadje.
  ‘Laten haar borsten u te allen tijde vreugdedronken maken’ (Spreuken 5:18.19). Daar ziet mijn lief wel wat in!

 12. Luna schreef:

  @Martine: HAHAHA, nee, er staat ‘Laten háár borsten u te allen tijde vreugdedronken maken’… Die streepjes op ‘haar’ zijn heel belangrijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *