web analytics

12

LUNA HEEFT ER DE SCHIJT IN

Al zo’n 5 dagen denk ik ’s avonds; nee, morgen, morgen voel ik me een stuk beter dan dit. En al 5 ochtenden word ik dood wakker. Zaterdag en zondag was ik nog eigenlijk best okay; ik voelde me supermoe en superbrak, maar ik hobbelde prima rond. Ik sliep wel wat uurtjes, maar niet lang achter elkaar. Ik heb in die 80 uur vorig week waarschijnlijk zoveel adrenaline aangemaakt dat ik met gemak een marathon had kunnen lopen. Pas maandag begon de spierpijn in m’n armen en schouders en dinsdag kwam daar m’n nek bij. Toen vond ik mezelf al best zielig en toen ik ook nog eens aan de diarree bleek, was ik ineens ultrazielig! Ik moest nog net niet huilen. Wat een ellende. Maar dat het allemaal toch nóg veel zieliger kon bleek op het moment dat ik het toilet in onze badkamer probeerde door te trekken. Gatverdamme. Een verstopte wc overkomt je dus nooit als je gewoon even hebt zitten plassen natuurlijk. Nee, natuurlijk niet! Altijd als je net je hele lijf eruit hebt gescheten! Natuurlijk! Ik staarde naar de pot terwijl het donkerbruine water richting de rand steeg. Gatverdamme. Zucht. Hele diepe zucht. “Hé, P.”, riep ik naar P., “nu is het toilet beneden verstopt, weet jij daar wat van?” Nou, hij zou misschien wel per ongeluk, eventueel, heel misschien wat dikke proppen toiletpapier kunnen hebben doorgespoeld. “Dat meen je niet!”, riep ik totaal over de zeik, “je weet dat die Sanibroyeur dat niet trekt, verdomme.” Toen wist P. ineens helemaal niet meer zo zeker of hij dat met die proppen toiletpapier wel had gedaan. Had ook zomaar iemand heel anders kunnen zijn. “Er is niemand anders hier geweest”, zei ik, “hoe groot is nou de kans dat in 1 week allebei onze toiletten verstopt raken?!” Die kans was 100%. Dus ik daarna aan de slag met een ontplopper. Plop. Plop. Plop. Lukte niet. En vanmorgen fietste ik naar de Praxis voor een chemische ontstopper. Lukte ook niet. Dan toch maar weer diezelfde loodgieter van vorige week bellen. Die had wel even tijd om langs te komen. En hij fixte het probleem, zoals een competente loodgieter betaamt. En ik betaalde wederom € 150,-. Momenteel zit ik met een totaal verkrampt lichaam, pijn in m’n rug en spierpijn in m’n buik. Maar de toiletpot stroomt weer lekker door. Morgen voel ik me een stuk beter dan dit.

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. juul schreef:

  echt! en een (wc)potje janken, dat helpt ook! en/of verwen jezelf! sauna misschien? lekker met zn twee? zak drop? 2? jointje? 3? sterkte! xx

 2. monique schreef:

  ow zielig, en zo logisch na je heldendaad. Lekker in een dampend bad? En vooral veel slapen. Sterkte

 3. Jeanique schreef:

  *KNUF* en lief zijn voor jezelf. xoxo

 4. Liberty schreef:

  Zo hee, wat een dure gast!!! wij hadden laatst ook een verstopte plee. De loodgieter is hier iets van 3 uur geweest en vroeg daarvoor 85 euro.

 5. CiNNeR schreef:

  Niets aan te doen dan rust nemen en tijd geven. Adrenaline verdwijnt ook op een keer en dan strijden stress en vermoeidheid om met voorrang eruit te komen. Maar morgen voel je je vast al iets beter dan vandaag.

 6. Rian schreef:

  Eet wat bananen en biscuitjes vandaag zodat in ieder geval de diarree wat minder wordt. Slaap morgenvroeg lekker uit. Ga dan morgenmiddag naar de sauna, en boek daar een massage. En dan ben je overmorgen weer helemaal bij.
  Als je jezelf niet kietelt, lach je nooit.

 7. Swan schreef:

  Meid meid, onderschat niet wat je de afgelopen weken voor je kiezen hebt gekregen! Dat gedoe met de vader van P. is retezwaar, zelfs al voor je 80 uur doorging. Je hebt al je reserve opgebruikt en dus is het logisch dat je je kut voelt. Als ik je logjes daarvoor enigszins goed heb begrepen, was je al moe voor dit alles. Uw meter slaat nu keihard uit in het rood en daar kun je niets aan doen dan het accepteren.

  Luister naar je lijf, dat heeft niet voor niets spierpijn. Slaap uit als je daar behoefte aan hebt en gun jezelf geestelijk en lichamelijk rust. Dat kan best eens een tijdje duren voor je hier overheen komt. Geduld is een schone zaak… take care, maar nu vooral voor jezelf!

 8. Cisca schreef:

  Probeer lekker uit te rusten, voor zover dat lukt… Je krijgt ook zoveel over je heen. Sterkte!

 9. Maurice schreef:

  Op sterven liggen of spierpijn…Hoewel ik je bewonder, zeuren is ook een kunst

 10. Dre schreef:

  Je hebt veel te verwerken gehad. En nog. Neem de tijd voor, en wees ook een beetje lief voor jezelf. Dat mag best. Sterker nog, dat is nodig.

 11. Ad schreef:

  Mensen die hier reageren , GET A LIFE !

 12. Luna schreef:

  Ha Ad! Bedankt voor je reactie! Misschien had jij ook iets beters met die luttele seconden kunnen doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *