web analytics

34

LUNA’S NIEUWE TOETSENBORD

Gisteren had P. per ongeluk een glas Fanta Pomelo over m’n toetsenbord en muis laten vallen. Plakspul. Hij in paniek, dus ik alles schoongemaakt. Het apparaat leek het weer te doen, totdat er ineens een sekspornosite-popupje verscheen dat niet meer weg wilde. Computer ging niet meer uit zonder de stekker eruit te trekken. Mijn pc ging daarna echter nooit meer aan. Grote paniek. “M’n harde schijf is gecrasht!!!”, riep ik tegen P. En dat is jouw schuld, dacht ik. Ex S. bellen. “Nee, dat ligt echt aan het toetsenbord, je harde schijf is niet gecrasht”, zei hij. “Gewoon een nieuw toetsenbord kopen.” Gisteravond dus de hele avond chagrijnig omdat ik m’n computer niet kon gebruiken. “Sorry, meisje”, zei P. “Kan gebeuren liefje”, zei ik. “Ik betaal je nieuwe toetsenbord wel”, zei hij. En terecht, dacht ik. Dus vanmorgen stond ik in de computerwinkel. Mijn voorgaande toetsenborden en muizen waren van het type goedkoop. “Doet u mij maar het duurste en beste toetsenbord dat u heeft”, zei ik tegen het meisje van de computerzaak. “En doe ook maar een bijpassende muis, met zo’n leuk optisch lampje, ja.” Ik betaalde netjes 134.31 Euro aan het meisje en liep naar huis met m’n nieuwe spullen. Thuis alles aangesloten en alles werkt. Mijn oog viel alleen net op een stickertje op het toetsenbord: “Warning: Some experts believe that the use of any keyboard may cause serious enjury.” Ik probeerde het stickertje eraf te peuteren. Ging niet. Zat vast. Was geen stickertje. Wel godverdomme. Moet ik nu iedere dag dat ik werk aan het feit herinnerd worden dat zelfs werken slecht is voor mijn gezondheid? Blijkbaar. Ik steek nog maar een sigaret op. Op de verpakking: “Brengt de gezondheid ernstige schade toe.” Slechte berichten zijn er om genegeerd te worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

34 reacties

 1. Djois schreef:

  Nice….:-)

 2. bastaard schreef:

  een gewaarschuwd mens telt niet mee

 3. Chrestomanci schreef:

  Grappig staat er bij mij ook op het toetsenbord. Is me nooit eerder opgevallen… Hé het staat ook al op het oude toetsenbord van mijn 486. Maar niet op het toetsenbord van mijn Pentium II. Ik denk dat in de pentium II tijd er jomanda stralen uit het toetsenbord kwamen ofzo.

 4. DarkShades schreef:

  helemaal mee eens, Luna
  hondsirritant, die tegen-jezelf-in-bescherming-nemende k*tkretologie
  (sorry maar het allitereert zo lekker:)

  gewoon dat stukje toetsenbord te lijf gaan met een doekje gedrenkt in zoutzuur oid, zo foetsie

  of:

  je maakt een sticker van je LunaLoggy en je plakt het er overheen

  ziet zo’n toetsenbord er meteen heel anders uit (bv uitnodigend tot het vaker schrijven van stukkies? :)

 5. johan schreef:

  Yepper, kilo’s papier krijgen wij bij nieuwe hardware.. labels aan notebook adapters (die bijna groter dan de adapter zelf zijn).
  “Don’t remove! please leave this label in place bla bla End user must read this..bla bla RSI bla bla notebook keyboard bla bla ..ze lezen niet eens al hun email..laat staan die (anti) RSI spam :)

 6. Wollie schreef:

  Hmmmmmm DarkShades heeft niet zoveel verstand van chemie? Zoutzuur is niet het geschikte middel. Gezien een toetsenbord van plastic is zou ik gaan voor Propanon (ehh Aceton voor de proleten)

 7. L. Ogitech schreef:

  Dat “stikkertje” kun je er met een beitel van afhalen. Gewoon beitel erop en rammen maar !!!

 8. DirtyDiana schreef:

  Je betaalt toch geen 134 euro om vervolgens een bijtel nodig te hebben om dat ding uit te pakken?

 9. DirtyDiana schreef:

  bijtel, beitel… het is Godsvroeg.

 10. Wollie schreef:

  Vroeg? jezus ik ben al bijna aan de lunch toe! Stap om 5 uur uit bed, arriveer 0m 6:30 op werk…..

 11. Rob schreef:

  Het lezen van deze reactie kan ernstige irritatie veroorzaken.

 12. Els schreef:

  Een allergische reactie dus.

 13. Trio de Twee Wezen schreef:

  Ik bestel al mijn hardware in China of Egypte. Daar staan ook wel waarschuwingen op, maar die kan ik niet lezen…

  En dat is een stuk dragelijker.

 14. astrid schreef:

  haha!! mijn toetsenbord is van het type GEEN stikkertje!! verder is het buiten mooi weer en heb ik kunnen uitslapen!!
  de wereld is mooi :)

 15. tijger schreef:

  tijgertje heeft een ergonomisch toetsenbord, daar zit wel een waarschuwing op, maar gelukkig hebben ze dat ding op de onderkant geplakt, zodat ik het nooit te zien krijgt. (tijgertje vindt het een beetje lastig om te typen op een omgekeerd toetsenbord…)

  rsi-vrij pootje, tijger

 16. Mikel schreef:

  Heeft iemand al aan die arme P. gedacht, die moet nu ineens opdraaien voor zijn (ik geen toe onhandige en een beetje stomme) fout. Is het wel helemaal eerlijk van Luna om het duurste (134.31 euro) toetsenbord te kopen en over zo’n stom stickertje te gaan lopen zeiken. Typisch weer een vrouw. Ik begin het ‘P. Liberation Front’.

 17. Mikel schreef:

  By the way, volgende keer toch maar weer een Mac kopen, Luna?

 18. Cunningham schreef:

  Hoe meld ik mij aan Mikel?

 19. Luna schreef:

  Zeg Mikel, voor die 134.31 kreeg ik wel én een glimmend toetsenbord én een bijpassende muis met rood lampje erin!

 20. L.ogitech schreef:

  Luna, je zit nu dus gebeiteld ???

 21. Wollie schreef:

  zeg Mikel, je wilt toch niet beweren dat dat kauwgomballen-mac-spul ook al tegen plak-drankjes in het toetsenbord kan? Kan er iets zó perfects bestaan?

 22. Chrestomanci schreef:

  Typen op een omgekeerd toetsenbord, dat lijkt me wel wat.

 23. slappezever schreef:

  heeheehee wollie, niet zeiken over kauwgomballlenmacspul, als we het over vormgeving gaan hebben tenminste. klop maar lekker verder op je grijze pc met daarop windows vormgeving die regelrecht gejat is van macintosh.

  .. een macevangelist.

 24. Chrestomanci schreef:

  De aloude mac-gates vete laait hier geloof ik op! (Ik hoor niemand overigens over Unix of Linux) Maar goed, je kan van ieder exemplaar er ook 1 nemen, of meerdere, ik zeg maar wat. Want om 1 of andere reden komt het altijd op hetzelfde neer, nl:

  “OF JE STOPT DE STEKKER ERIN”

  (citaat sterreklame ergens eind jaren ’80 van een klein meisje.)

 25. Dude schreef:

  Luna is inderdaad een uitvreter. Ze koopt een nieuwe muis terwijl die niet stuk was. En dat staat uiteraard wel op de rekening voor P.

  Ik ben blij dat ik P. niet ben.

  (oh ja, liever een Mac.)

 26. slappezever schreef:

  mee eens dude. p. is een beetje de sukkel de laatste tijd. heb je van samenwonen denk ik.

 27. mixologist schreef:

  en heb je de “any key” al gevonden op je nieuwe toetsenbord?

 28. dazz schreef:

  Natuurlijk het duurste! Zou ik ook gedaan hebben. Zelf heb ik altijd de goedkoopste omdat ik er zo’n 6 per jaar verslijt. Ik weet niet hoe het komt, maar na een week of 8 is geen enkele letter meer zichtbaar :-(

 29. tijger schreef:

  kauwgomballenspul? :-) tijgertje zit op een bal met een kauwgomballenkleur… moet tijgertje dan ook met een mac gaan werken? ze is net zo blij met haar Linux…
  vind trouwens dat die nieuwe iMac afzichtelijk is, brrr. met het Titanium PowerBook G4, zie http://www.apple.com/nl/powerbook/ , wil tijgertje echter wel gezien worden, zet ze er wel Linux op. zucht, had tijgertje ook maar een vriend P., al is 3.212 euro wel iets meer dan die lullige 134.31 en tijgertje is eigenlijk wel heel blij met haar vriend T.

  pootje, tijger

 30. Askhim schreef:

  Luna, je hebt een prijs gewonnen…:

  http://dutchbloggies2002.port5.com/

 31. juansi.com schreef:

  Wat ben jij gemeen! :)

 32. slappezever schreef:

  nieuwe imac is net een bureaulamp. net als de cube hadden ze die niet moeten maken. maar ja, als echte nerd krijg ik nog steeds een erectie bij het zien van meerdere G4’s, laatste model met natte DVD-gleuf.

 33. tijger schreef:

  slappezever helemaal mee eens. alleen die erectie, dat zit er bij dit tijgertje niet in. (natte gleuf ook niet trouwens.)
  kopje, tijger

  Luna is niet gemeen, Luna heeft dat heel goed aangepakt.

 34. *laughing* schreef:

  Girl you rule, echt.. hahaha tegek!