web analytics

27

MERRY CHRISTMAS, VERSIE 1

Het concept kinderen kan weer voor een paar jaar de koelkast in. Zet mij 24 uur achter elkaar met de nichtjes van P. in 1 ruimte en ik ben klaar met mezelf, met de wereld en vooral met het ooit krijgen van kinderen. De 2 dochtertjes van de zus van P. waren Eerste Kerstdag nog geen 10 minuten binnen of ik kreeg een zeurende hoofdpijn die niet is weggegaan: “Luuuuuuuuuna!!! Mag ik wat drinken?”, “Luuuuuuuuuna, Luuuuuuuuuna, mag ik jouw schoenen aan?”, “Luuuuuuuuuna, mag ik een snoepje?”, Luuuuuuuuuna, mag de televisie aan?” Dit schreeuwgeweld werd altijd toegepast terwijl ik net koffie aan het inschenken was voor m’n moeder of bezig was met het op wenken bedienen van de rest. Ik heb op Eerste Kerstdag dus geen moment rustig gezeten. Constant moest ik iemand vertellen waar de koffiemelkkuipjes lagen, in welke bekers de thee gedronken moest worden, waar de likeurglaasjes stonden, hoe de afwasmachine werkte of waar de mayonaise stond. En omdat het zélf doen vaak sneller ging dan het beantwoorden van de vraag kan ik met recht zeggen dat ik gesloopt ben. Luna speelde de perfecte gastvrouw voor haar ouders, P.’s ouders, P.’s zus, P.’s zwager en zijn nichtjes. Zucht dus. En ze bleven ook nog eens allemaal slapen, zodat ik zelfs ’s nachts, toen ik compleet laveloos en vermoeid in bed lag, moest opstaan om nichtje M. naar het toilet te brengen. Ze lag tussen P. en mij in en ze durfde niet alleen naar de badkamer. Dus ik bracht haar. Tot 2 keer toe. “Ik heb denk ik een beetje te veel gedronken”, zei ze. “Ach, we hebben allemaal te veel gedronken”, zei ik en dacht aan de kater die de volgende dag zou komen en ook kwam. Na een ontbijt voor 10 verdween iedereen langzaam richting huis. “Jesus, wat ben ik blij dat ze weg zijn”, zei ik om 15.00 tegen P. en heb de rest van Tweede Kerstdag op de bank geslapen.

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Suffie schreef:

  Ik begrijp dat u nu wel mayo in huis heeft?? ;-)

 2. D.W. schreef:

  zalig kerstfeest…..

 3. Gooly schreef:

  Volgend jaar bij P.’s zus. (En vergeet de katten niet mee te nemen)

 4. Rick schreef:

  Het leven is kut!

 5. Ab schreef:

  Als het goed is komen kindertjes alleen, en niet met een hele familie erbij. :-)

 6. blue schreef:

  de kinderen van een ander zijn altijd 100 keer erger dan je eigen….geloof me :)

 7. Sasja schreef:

  Wat zullen ze het leuk vinden te lezen hoe zeer een bezoekje aan tante/dochter/schoondochter/schoonzus op prijs wordt gesteld….!
  Veel geluk in 2004!

 8. Hans schreef:

  Bij de zin: “of bezig was met het op wenken bedienen van de rest” begon bij mij het grote herkennen. Hiero gaat het altijd exact hetzelfde. Wat nog het ergste is als *jij* degene bent die de kinderen van het bezoek telkens moet manen om niet “met die etagere met kerstballen te lopen zeulen” en de ouders in kwestie zelf lekker doen alsog ze niks in de gaten hebben.

  Ik denk overigens dat je beter het concept familie in de koelkast kunt zetten want ik denk niet dat het de kinderen waren die vroegen waar de koffiemelkkuipjes stonden of de likeurglaasjes :-)

 9. Paul schreef:

  Dus de Tweede Kerstdag was pas echt zalig…

 10. Jojo schreef:

  Hi Luna!

  Moest weer vreselij lachem om dit ozo herkenbare ge… met kerst.
  Heb voor mezelf het ideale oplossinkje bedacht.
  De kerstbrunch ( ontbijt)
  Iedereen vroeg komen inclusief kids, aan tafel jagen eieren en thee koken en voila, bedien uzelf !
  Daarna de gasten laten afwassen ,zelf nog een keer koffie zetten, en het hele zooitje voor dat het vervelend kan worden de deur weer uitgooien.
  En geloof me, ik doe dit nu een paar jaar en ik vind het prachtig !!!

  Groetjes,

  Jojo

 11. carin schreef:

  Luun, wat doe je jezelf toch aan? Geef je familie de Gouden Gids en wijs waar de sushi-koeriers staan. Kerst-stress is echt niet goed voor je. Ministecken is veel gezonder ;-)

 12. Paul schreef:

  Wie heeft die mensen eigenlijk uitgenodigd????
  Eigen schuld, dikke bult denk ik dan :-)))

 13. acnaib schreef:

  ben je alweer lekker uitgerust?
  volgend jaar bij de zus en zwager van P!

 14. eddy kledder schreef:

  Hoi Bianca,

  origineel zeg, je naam achterstevoren schrijven.

 15. Take your time to take a look at some relevant information in the field of pacific poker reload pacific poker reload http://www.homesbysellers.net/pacific-poker-reload.html http://www.homesbysellers.net/pacific-poker-reload.html
  … Thanks!!!

 16. In your free time, take a look at some helpful info about party poker texas online party poker texas online http://www.bitlocker.net/party-poker.html http://www.bitlocker.net/party-poker.html … Thanks!!!

 17. You may find it interesting to visit some relevant pages in the field of free poker money pacific free poker money pacific http://www.antiquejunkyard.com/pacific-poker.html http://www.antiquejunkyard.com/pacific-poker.html … Thanks!!!

 18. poker books schreef:

  In your free time, take a look at the pages on customized poker chip customized poker chip http://www.adspoll.com/ http://www.adspoll.com/ – Tons of interesdting stuff!!!

 19. You may find it interesting to check out some relevant information dedicated to Live Strip Poker Girls Live Strip Poker Girls http://www.moneydetails.net/ http://www.moneydetails.net/ – Tons of interesdting stuff!!!

 20. phatmacy schreef:

  In your free time, check out some relevant pages in the field of buy review of diet pills .

 21. pill schreef:

  In your free time, take a look at some relevant pages on prescription

 22. bonus schreef:

  Please check some information in the field of pill

 23. dualism title foretelling convenes flashing!Fallopian interrogations configurable impertinent covert apple vinegar weight loss drugs nursing or breastfeeding apple vinegar weight loss drugs nursing or breastfeeding http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=thephentermine http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=thephentermine .