web analytics

174

LUNA SLIKT HET NIET MEER

Ik slik al bijna 13 jaar de pil. Een slimme meid begint op tijd. Ik weet nog goed dat mijn moeder uit het niets mijn slaapkamer kwam binnenlopen met de mededeling: “We gaan morgen naar de dokter om de pil voor je te halen.” Mijn liefde voor kordate vrouwen begon waarschijnlijk toen. De eerste jaren nam ik de pil elke dag stipt om 23.00, 3 weken achter elkaar. Daarna werd ik slordiger. In mijn studententijd kwam ik erachter dat ik met de pil ook mijn menstruatie kon uitstellen. Had ik een heet afspraakje, maar moest ik ongesteld worden, dan slikte ik de pil gewoon een weekje door. Of 2. Zonder problemen. En de afgelopen 4 jaar slik ik de pil zelfs 3 maanden door. Ook zonder problemen. Maar al is de anticonceptiepil nog steeds een fantastisch pilletje dat me van een hoop problemen heeft behoed; de dagelijkse shot hormonen begint me tegen te staan. Die kan gewoon niet goed zijn voor mijn lichaam en mijn geestelijke gesteldheid. Daarnaast kamp ik met stemmingswisselingen die zowel voor P. als voor mezelf de hel zijn en volgens mij veroorzaakt worden door inname van dit minuscule pilletje. Partner P.: “Liefje, wil je misschien een kopje thee?” Luna: “Kun je dat niet zien?! Laat me met rust!” Dus de afgelopen weken vraag ik iedere vrouw die ik tegenkom of ze de pil slikt en waarom dan wel of niet. En meer dan de helft van de vrouwen die stopten met de pil voelt zich lekkerder, slanker en stabieler zónder pil. Alleen maar voordelen! Joepie! Maar ik word al misselijk als ik aan alternatieven als een spiraaltje, de NuvaRing, een Implanon, een pessarium of de prikpil denk. En aangezien de meeste vrouwen die stopten met de pil ook nog eens stúkken geiler werden is helemaal geen seks ook al geen optie.

Dit vind je misschien ook leuk...

174 reacties

 1. lijn schreef:

  hmmm, ik merk geen verschil (nu alweer een poosje zonder), behalve dan dat doorslikken, dat was wel handig :-) Ook de maandelijkse buikpijn valt mee. Maar ja, als je niet per ongeluk zwanger wilt raken is een alternatief toch wel aan te bevelen. Als de hormoondingen afvallen (en waarom zou je anders stoppen?) wordt het toch, condoom, pessarium of spiraaltje. Ik zou het wel weten…

 2. fred schreef:

  waarom laat P. zich niet steraliseren?
  heb ik ook gedaan, heerlijk!! en leuk voor mijn vriendin natuurlijk….

 3. Erwin schreef:

  In huize alhier bevalt de spiraal.

  (eigenlijk vreemd, bevallen en spiraal).

 4. winfried schreef:

  Ik ben net aan de pil.

  En ik ben man.

  Mijn pil is wel wat minder heftig. Kira. St Janskruid. Heerlijk.

  Misschien word ik dan ook nog eens zwanger.

 5. Ðulû schreef:

  Ik kwam 10 kilo aan toen ik stopte. Mijn patroon veranderde niet en ik snoepte ook niet meer! Nu ben ik weer aan de pil. Bevalt best. Maar ja ik ben dan ook pas 4 jaar er mee bezig.

 6. el schreef:

  luna ga niet op t advies af van anderen,bijna iedereen reageerd anders op t stoppen met de pil , ik moest stoppen zou zo weer aan de pil willen maar ja dat gaat niet.doet nu verschrikkelijk pijn maandelijks met de pil toen niet. enm die buien ik denk dat dat komt door het ouder worden,ik hoor het van vriendinnen end ook dat je stemmingen anders worden hoe ouder je word.maar wens je succes bij je keuze!!

 7. wouter schreef:

  =) heerlijk on-topic allemaal!
  ik heb meerdere vriendinnen horen zeggen dat ze veel geiler werden na het stoppen met de pil. ik hoop alleen dat je geen aanleg hebt voor puistjes, die blijken terug te komen met een vengeance als je sinds je puberteit hebt geslikt. condooms geen optie? ingewikkeld hoor!
  dat er single vrouwen zijn die de pil als voorbehoedsmiddel gebruiken bij wisselende contacten vind ik trouwens stuitend. dit noem je namelijk ‘barebacken’, volgens mij. =/
  ps dulu haar commentaar is waarschijnlijk doorslaggevend, niet? (karl lagerfeld voice: i want to see bones!)

 8. Suffie schreef:

  Geiler…..

  Moet je overigens persé de pil slikken voordat je ermee stopt??

 9. tijger schreef:

  de nuvaring vind ik een geweldige oplossing. nog minder ongesteld, afgevallen en ook niet van de rare stemmingswisselingen. en de nuvaring-time-service, e-mail en/of sms, helpt je eraan herinneren wanneer in te brengen en wanneer uit te halen, geweldig. aan de spiraal heb ik ook even gedacht, maar aangezien de menstruatie dan 2 tot 4 dagen langer gaat duren en het bloedverlies heftiger wordt, vond ik dat toch niet echt een oplossing. (voor ik begon met hormonale anticonceptie was de menstruatie een bloedbad, dan een spiraaltje niet echt de juiste anticonceptiemethode…) last van de hormonen en nooit last gehad van een heftige menstruatie, dan is de spiraal volgens mij de oplossing. er is overigens een spiraaltje speciaal voor vrouwen die nog geen kinderen hebben gehad, voornamelijk een tikkie kleiner.

  groetjes

 10. Toet schreef:

  Luna, waarom maak je dan niet gewoon een kindje?

 11. Marjolijn schreef:

  Nuvaring roeleert.
  En van minder hormonen krijg je volgens mij meer stemmingswisselingen. Wat je er nu bij krijgt, vlakt je stemmingen juist af. Kweetniet of P. daar nou zo op zit te wachten..

 12. Erik schreef:

  Als je je liefde voor kordate vrouwen in de praktijk brengt, heb je geen enkel voorbehoedsmiddel meer nodig. Qua geen kindertjes krijgen dan.

 13. blue schreef:

  van de pil wordt je inderdaad flauw op den duur…teken van moeder natuur dat het tijd wordt om kids te krijgen??? (geintje)
  ik heb een spiraal geprobeerd, geen aanrader, elek maand een dag lang het gevoel of je moet bevalllen is niet echt lollig. Vriendje laten helpen is en optie (maar alleen als je nu al zeker weet geen kids te willen)Offe…het Mirena-spiraal…schijnt ook goed te zijn..maar daar heb ik zelf geen ervaring mee

  pffffffft
  wat een gedoe he ;(

 14. *S*uusje schreef:

  Hmmmm stoppen met de pil betekend voor mij JUIST stemmingswisselingen, dus precies wat EL zegt, niet op andermans verhaal afgaan, ieder lichaam is anders, dus moet je dat gewoon proberen, dan pas kun je het zeggen voor je jezelf….

 15. Marco schreef:

  Die geestelijke gesteldheid van je komt misschien wel door drank en drugs, daar komen de stemmingswisselingen ook vandaan omdat je misschien een dag niet geslikt, gesnoven, gespoten of gezopen hebt.

 16. Lara schreef:

  Stoppen met de pil is een zegen!
  1. vrolijker
  2. droeviger
  Heet dat stemmingswisselingen? Ik hou wel van een beetje heftigheid in mijzelf en anderen
  3. fitter
  4. slanker
  5. sexbeesteriger

  Hier een gelukkige expilgebruikster. Maar inderdaad, dat is natuurlijk persoonlijk. Gewoon een poos proberen of het bevalt en ondertussen condooms. Is ook best leuk hoor. En handig: na de daad geen gedoe in de badkamer maar lekker op je zij draaien en warm in slaap vallen.

  Is er ook een nadeel? Jawel. Ongesteld zijn in je vakantie is gewoon zwaar k*t! En als je een beetje regelmatig bent zie je dat al aankomen . . . Nee he!
  ;o)

 17. bicat schreef:

  Hou op, schei uit.
  Straks wil m’n vriendin weer beginnen.
  Net nu ik in de zaaistand sta.

 18. CiNNeR schreef:

  Van de pil af is vooral verstandig als je zo lang slikt en rookt denk ik. Voor mij rede om te willen stoppen. Spiraal werd me echter afgeraden (operatie baarmoederhals gehad en zou er vermoedelijk veel last van krijgen) en heb nog geen ander altrnatief kunnen bedenken.

  De nuvaring leek mij trouwens heel onhandig in gebruik. wat is de ervaring hier?

  Wat ga je nu kiezen Luna? Of is het een verkapte manier om meteen kenbaar te maken dat je zwanger wilt worden? :)

 19. CK schreef:

  ik ben het eens met El > iedereen reageert anders op het nemen en stoppen van de pil. Wat Cinner zegt had ik ook, ben ook gestopt met de pil (3 jaar geleden) o.a. voor het roken en de hormonen (wat jij zegt). Echter, wat bij mij gebeurde was dat ik een paar maanden later last kreeg van PMS (was toen 28 – normale leeftijd ervoor). Als je ineens enorme buikpijnen krijgt en stemmingswisselingen kan dat het natuurlijk ook zijn. Nu ben ik weer begonnen met de pil, omdat ik nu al 2 jaar lang iedere maand een week wakker word van de pijn in mijn buik. Ik probeer dus de pil nu weer en het lijkt te helpen (hoeft dus niet altijd). Advies is: gewoon even proberen, het hoeft niet meteen een oplossing te zijn maar het kan helpen. Ik vind het trouwens nog wel steeds vreselijk om hormonen te slikken maar goed.. als het helpt :)

 20. koen schreef:

  De zaaistand :-) gniffel…

 21. Marjan schreef:

  Ik moet zeggen dat ik helemaal ziek was van mijn Mirena, maar nu mijn lichaam hem helemaal geaccepeert heeft zou ik niet meer zonder willen! Gewoon helemaal niet meer ongesteld en veel minder hormonen in je lijf. En dat verschil merkte ik wel goed qua lekker voelen enzo. En inderdaad veel meer zin…

 22. Lennard schreef:

  Ehm, ja, ik kan je niet helpen met ervaringen.
  Ik weet wel dat mijn vrouw zwaarder ongesteld wordt als ze geen pil slikt. Meer weet ik er echt niet van.

  Gelukkig

 23. man schreef:

  Neem in iedergeval geen spiraaltje!
  Tijdens het vrijen voel je (als man) het spiraaltje en dat is niet echt fijn.

  M’n vriendin had ook niets anders dan problemen en is weer snel aan de pil gegaan.

 24. el (2) schreef:

  Ik gebruik al jaren Persona. Ideaal!
  zie http://www.persona.nl

 25. jasper schreef:

  Persona is gokken!!!

 26. blue schreef:

  wel handig als je het moeilijk vindt om een keuze te maken Jasper!

 27. Karina schreef:

  Ik heb maar heel kort de pil geslikt. Het heeft me altijd tegengestaan. Condooms waren geen optie. Ik heb nu een spiraaltje en ben meer dan tevreden. Mijn periode is niet langer, ik bloed niet meer. Alleen de eerste drie maanden waren verschrikkelijk. Verder heb je er geen omkijken naar. Je kunt zelf voelen of het goed zit en je kan hem 5 jaar laten zitten. Als de man het voelt bij de sex, kan betekenen dat het koordje te lang is. Kan een stukje afgeknipt worden. Laat het spiraaltje niet zetten door de dokter, maar door de gynaecoloog. Die doet dat veel vaker en je kunt een verdoving krijgen. Ik deed het zonder, is te doen. Je bent wel voor de rest van de dag uitgeschakeld :-( Een aantal vriendinnen van mij hebben ook spiraaltjes en zijn er ook blij mee. Ik ken één meisje dat er niet blij mee was en ‘m eruit heeft laten halen. Goed om te stoppen met de pil! Ik denk dat ie veel schadelijker voor je is dan nu kan worden aangetoond. En nog een voordeel: ik heb opeens een heel regelmatige cyclus, schijnt ook daardoor te komen!

 28. Zilver schreef:

  Tip van de homeopaat: Teunisbloemolie helpt erg goed tegen buikkrampen en is nog natuurlijk ook. Zou je kunnen proberen als je stopt met de pil.

 29. Niky.nl schreef:

  Ik probeer juist de natuur zoveel mogelijk zijn gang te laten gaan, een aspirientje voor de hoofdpijn vind ik soms ookal overdreven, alleen als het een vreselijke pijn is, of als ik goed moet kunnen denken gaat een aspirientje er wel in!

 30. GRAPJAS schreef:

  Het is geen gewauwel deze keer,wel een zooitje kutreacties.

 31. S.G. schreef:

  Keurig. Alles on topic. Dat zal nog heel wat moeite gekost hebben Luna.
  Of hebben Kiers, vd Putten, Hoof, Morrie
  etc. zich i.v.m. het onderwerp zich tijdelijk verstopt.

 32. S.G schreef:

  min: 1 X zich

 33. Suuz schreef:

  Nooit meer ongesteld met het mirena spiraaltje, maar een stuk minder geil..raar hoor! waar blijft dat echte wondermiddel met alleen maar voordelen?!

 34. w!m schreef:

  ik mis kiers, hoof, morrie en de rest…

 35. Van der Putten schreef:

  Heuh?? Mag ik ook niet meer? Ik neem het altijd voor Luna op!

 36. Paul schreef:

  Het levert een vruchtbare discussie op zo’n stukkie over stoppen met de pil.

 37. Patty schreef:

  De enige oplossing is de mirena(spiraaltje)je laat hem inbrengen en bent 5 jaar van het gezeik af en je menstruatie is dan nog maar een lachertje(of helemaal verdwenen)

 38. momo schreef:

  ik kan me beregoed voorstellen dat je ermee bent gestopt. Na het stoppen voelde ik me vrij en weer helemaal lekker mezelf. Kan het niet goed omschrijven, net alsof ik watten in mijn lijf had zitten of zoiets met de pil. Hier is iets waar je over na zou kunnen denken: http://www.medi-marketing.nl/donna/. Niet om zwanger te worden percé. Als je je lichaam een beetje kent werkt het prima als voorbehoedsmiddel.

 39. Femme schreef:

  @Momo: en lekker altijd in de stress zitten. Net als met Persona. Nee, dank je. Dan is de pil een beter alternatief. alhoewel ik erg veel vrouwen ken (persoonlijk) die ondanks de pil zwanger geworden zijn…

 40. karin schreef:

  ja. mirenaspiraaltje, twee kindjes was genoeg dus een spiraaltje bij de gyneacoloog laten inbrengen, deed een beetje zeer en 1 dag een beetje buikpijn, maar sindsdien niet meer ongesteld geweest en dat is heel wat waard. (op m’n humeur heeft het overigens geen effect gehad)

 41. ientje schreef:

  Hehe… ik zou ook wel van die klote pil afwillen! Ik voel me er al een tijdje niet meer goed bij! Slik ‘em nu al 6 jaar! En ja… ik voel me beter, doe minder kattig en geiler? Ja, ook dat ja! ;)

 42. tijger schreef:

  met pil, stemmingswisselingen in negatieve zin, zonder pil stemmingswisselingen in positieve zin, dat is in elk geval mijn ervaring. de nuvaring en het mirena-spiraaltje zorgen voor een gelijkmatige hormoon afgifte per 24 uur is er minder hormoon nodig en je hebt het ook niet in een keer te verwerken. (implanon werkt overigens hetzelfde, maar door onkundig plaatsen door artsen is het niet bijzonder betrouwbaar.)
  mijn ervaring met de nuvaring is goed. het duurde even voor mijn lichaam de hormonen weer accepteerden. maar na een klein half jaar zijn de paar kleine probleempjes, waar ik last van had, verdwenen. het is ff oefenen om de ring in te brengen, maar als je een tampon in kan brengen, je schede een beetje kent en weet waar je baarmoedermond zich bevindt, moet het geen enkel probleem zijn. (baarmoedermond, omdat de ring daar perfect omheen past om het op de juiste plek te houden.) per 24 uur mag de ring max 3 uur uit het lichaam, even afspoelen met lauw water en het kan er weer in, handig voor het geval de partner last heeft van de ring tijdens het vrijen. veel mannen merken het niet, sommige vinden het lekker en andere vinden het vervelend…

  ik ben weer veel te lang van stof… groetz

 43. Femme schreef:

  @ Tijger: gedver, nou die nuvaring is ook geen optie meer :-(

 44. tijger schreef:

  gedver? wat is er gedver?

  groetz

 45. mark schreef:

  brr, wat een reacties. Ik ben blij dat ik geen vrouw ben… Respect voor jullie!

 46. Ronja schreef:

  TIP: http://www.cyclespage.com, hou daar je cyclus bij en gebruik op groene dagen en nog 3 dagen ervoor en erna condoom of pas de voor het zingen de kerk uit truc toe – als blijkt dat je regelmatig bent dan. Het nadeel is dat die groene dagen je geilste dagen zijn… Maar zoveel meer voordelen aan het niet slikken van de pil, althans voor mij – het bevalt mij erg goed en ik wil geen hormonen behalve dan mijn eigen hormonen :-)

 47. momo schreef:

  @femme o.a. iedereen moet het natuurlijk zelf weten hoor. Mij bevalt het perfect zo. Nuvaring wordt het helemaal denk ik. Maar voor mij niks geen hormonen ff. En ook geen spiraaltjes. Niet nadat ik mijn vriendin er 3x mee naar het ziekenhuis heb gebracht no way. @Ronja: is ongeveer hetzelfde als wat ik doe maar je bent wel half jaar bezig met je cyclus door te krijgen. Da’s dan weer het nadeel. Donna is denk ik handiger dan persona want geen geklooi met pies (werkt met speeksel). En het is geen gokken als je je lijf een beetje kent.
  Zonder pil werd ik wel geiler inderdaad. Hoewel ik het ervoor ook was. Alleen nu voel ik me gewoon ook lekkerder. Met mijn eigen hormonen.

 48. Lenka Chladova schreef:

  … zou niet zonder kunnen ;-)

 49. bokbok schreef:

  Kurk.

 50. Paul schreef:

  P.S. ben ik effe blij dat ik daar nooit problemen mee zal hebben. Mijn mannetjes hebben geen pil nodig! En ik ook niet!

 51. Pope schreef:

  Leve het celibaat!

 52. Nikki schreef:

  Wat een gedoe allemaal!
  Je hoort zoveel negatieve berichten de laatste tijd over die pil. Na jaren van slikken begin ik me nu toch ook af te vragen of er misschien een verband bestaat tussen mijn neerslachtige gevoelens van de laatste tijd en de duur dat ik de pil slik.

  Ik ben al eventjes gestopt, maar vreemd genoeg kwam ik er juist door aan (van microgynon 30 blijf je mooi op gewicht of val je zelfs af, blijkt bij mij) en inderdaad; de puistjes staken ook weer de kop op…

  Misschien is de nuvaring wel de oplossing, maar als je nou vergeet ‘m eruit te halen…?
  Pil is handiger; want iedere dag na het tandenpoetsen… die nuva moet je toch 3 weken laten zitten en dan pauzeweek ofzo?
  Wat een gedoe!

  Succes Luun!

 53. Chantal schreef:

  Ben in het verleden ook wel eens op zoek geweest naar een alternatief voor de pil en dit eigenlijk omdat ik in mijn pauzeweek altijd zo’n migraine heb (om die reden slik ik al 2 maanden door). Maar niks kunnen vinden helaas. Stoppen met de pil zorgde er alleen maar voor dat mijn menstruatie weer lekker heftig was (dag ziek met giga pijn in mijn buik) en lang (7 dagen) en onregelmatig. En ik ben nu 20 jaar aan de pil…

 54. Uniquehorn schreef:

  Ik heb net m’n implanon laten verwisselen, was alweer aan de tweede toe. Nog drie jaar en indien dan nog geen kinderwens => de man onder het mes (ja, ook met goedvinden van de man, hij doet ’t zelfs liever vandaag dan morgen). Weg met de hormonenzooi en mogelijk zwanger worden! Over kordaat gesproken. :)

  In die ene week dat ik geen implanon droeg trouwens wel bloedgeil geweest. Volgens mij komt dat ook door het stiekeme van “eigenlijk kan neuken nu niet zomaar” ofzoiets dergelijks.

 55. tijger schreef:

  @ Nikki, het is mij nog niet overkomen dat ik vergat de ring eruit te halen voor een pauzeweek. Overigens is er een email en SMS service om je eraan te herinneren dat je de ring moet verwijderen en inbrengen. In het boekje met gebruiksaanwijzing zitten stickers die je in je agenda of op je kalender kan plakken en als je het dan nog vergeet, dan vind ik dat behoorlijk knap.
  Net als de pil heb je een pauz week, net als de pil kan je je menstruatie overslaan.

  groetz

 56. RopStop schreef:

  Er zijn zat alternatieven. Die extra hormonen maakt niet zoveel uit. De kans op een diep veneuze tromboze is miniscuul. Je kunt kiezen voor een preparaat met meer geleidelijke afgifte, zoals de nuva ring, of het mirena spiraaltje.

 57. RopStop schreef:

  En dan is er ook nog het anticonceptivum in pleistervorm…

  Zwanger worden? Vraag het uw apotheker…

 58. Paul schreef:

  ‘Ja, vroeger, toen ik nog een meisje was.’ (Freek de Jonge)

 59. Judith schreef:

  M’n zusje heeft van de week haar eerste Nuva-ring ingebracht en ze heeft er totaal geen last van! Waarschijnlijk zou ik op dit moment ook eerder kiezen voor zo’n ding dan voor de pil. Maar goed…waarvoor heb ik dat nou nodig? :-)

 60. Acnaib schreef:

  Teunisbloemolie das een goede tip voor mijn eerste dag krampjes. Ik zoek nog iets tegen mijn schoonmaakbuien, alhoewel iedereen in mijn gezin dit prima vind. (Ik boen het hele huis schoon op zo’n dag, en dat elke maand)Verder heb ik geen klachten.
  Ik slik al jaren geen pil meer, heb eerst een spiraal gehad,beviel niet en toen gesteriliseerd. Heb ik nooit spijt van gehad gelukkig. Heb juist minder klachten omdat ik nooit meer bang ben zwanger te raken :)wel heb ik al twee kinderen gelukkig, wat mijn beslissing natuurlijk makkelijker maakte omdat ik absoluut niet meer kinderen wil.Veel succes met het nemen van jouw beslissing.

 61. tijger schreef:

  een pessarium kan ik overigens afraden, da’s een rampenplan.
  die anticonceptie-pleister is misschien helemaal niet zo’n verkeerd alternatief.
  op http://www.anticonceptie-online.nl/ vind je trouwens heel veel informatie over de verschillende anticonceptie methoden…

  groetz

 62. Monster schreef:

  Stoppen met de pil kan natuurlijk een optie zijn, je geeft wel als reden dat de dagelijkse shot hormonen je tegen staat, dan zijn de prikpil en de nuvaring e.d. ook geen opties geloof ik. Die stemmingswisselingen kunnen die van de pil komen, dan zou je ze toch al zo’n heel je leven moeten hebben of niet. S6 met je keuze.

 63. Suffie schreef:

  Silliconenkit..?? ;-)

 64. suuzzzz schreef:

  Ik snap precies wat je bedoeld, ben toevallig gister gestopt en ga morgen over op mirena. Zal je wel laten horen hoe het bevalt, nou ja liever niet bevallen natuurlijk want dat spreekt zeker niet in het voordeel van een mirena, je begrijpt me wel

 65. tijger schreef:

  @ Monster, qua prikpil heb je gelijk, da’s een flinke shot hormonen in een keer. nuvaring, mirena, implanon en de pleisterpil geven veel minder hormonen af dan je met de pil binnen krijgt. daarbij is het geen shot maar een geleidelijke afgave de hele dag door.

  groetz

 66. Terrebel schreef:

  “In mijn tijd dronken we dan een glaasje water.”
  -“Wat? Er voor of er na?”
  -“In plaats van!”

  Wie herinnert zich deze oude André van Duin mop nog behalve ikke?

 67. Menno schreef:

  Nooit begrepen wat er nu zo prima is aan het innemen van die hormonen…… Ik heb op mijn dertigste dan ook maar een vasectomy genomen, zodat in ieder geval een partner kan kiezen of ze wel of niet piwwetjes wil slikken. Ik vind het zo’n onzin dat “de pil” wordt bekeken als “goed voor je”, dat zou dan betekenen dat er met het oorsprokelijk ontwerp van het genus dame iets fout is.

  My tuppence worth…. but I am only a man, of course, what do I know :)

 68. luldebehanger schreef:

  Ik heb ook een keer de pil geslikt. Helaas kreeg ik er geen borsten van. Mider geil werd ik ook niet. Sindsdien heb ik me 3 jaar lang toegelegd op het slikken van LSD. Dat was meteen afgelopen toen ik een keer bij de tandarts een gaatje moest laten vullen. Slecht combinatie; LSD & tandartsboor…
  Overigens ben ik ‘gesneden’ (ik heb reeds 3 kinderen) en kan het iedereen afraden. Het doet heel veel pijn. Vooral het moment dat je zaadleider omhoog wordt getrokken om ‘ruimte te maken’ voor het knippen..

 69. Tip schreef:

  Er zijn natuurlijk ook betere alternatieven.
  Gewoon een andere (maar iets duurdere pil aanschaffen).
  Zo is er nu de pil Yasmin. Er zijn onderzoeken naar gehouden en het blijkt dat je:
  1. niet meer aankomt, zelfs een beetje afvalt van deze pil
  2. je veel beter voelt door een nieuw soort hormonen

 70. Joost schreef:

  De bittere pil slikken?

 71. Monique schreef:

  De Pil gaat uit het ziekenfondspakket…we moeten dus verplicht stoppen…maar wat wordt er wèl vergoed? Of zal het CDA echt willen dat we allemaal (ongewenst) kinderen krijgen?

 72. blue schreef:

  heeeeeeee Luna

  Weet je al wat je gaat doen?

 73. GRAPJAS schreef:

  Neuk je nog?????

 74. Reykjavik schreef:

  Dat Partner P. jou nog “Liefje” noemt mag een waar wonder heten…

 75. Eveline schreef:

  @Monique: ongewenste kinderen?? Als je geen kinderen wil moet je niet neuken, simpel toch? We worden generaties teruggeworpen door ’t CDA. Geen sex voor ’t huwelijk en geen sex als er geen kinderen van moeten komen.

 76. Maurice schreef:

  Je kunt altijd een knoopje in de de zak van P. laten leggen. Wil je kids, dan haal je de strik eruit ;-)

 77. albert v schreef:

  gaap….wat een heerlijk magriet theekransje hier.

 78. Sasja (gesteriliseerd) schreef:

  Ehhh… Eveline… wel eens aan gedacht om de pil dan gewoon zelf te kopen……? Of ben jij echt slachtoffer van onze betuttelmaatschappij?

 79. Eveline schreef:

  Sasja: ik ging uit van de C van het CDA. Mocht de pil uit ’t ziekenfonds gaan dan zal ik ‘m inderdaad gewoon zelf kopen.

 80. yannah schreef:

  Ik slik al 23 jaar de pil. Als ik hem een paar dagen vergeet slik ik er gewoon drie tegelijk. Altijd goed gegaan. Maar ja misschien ben ik onvruchtbaar. Dat weet je dan weer niet. Verder nergens last van. Ben wel eens een tijdje gestopt, geen verschil gemerkt. Zit allemaal tussen oren volgens mij die klachten…als je dat denkt merk je het iig niet…dus dat zit dan weer tussen mijn oren misschien…

  Lees jij al die reacties eigenlijk Luna?

 81. Dr. Phil schreef:

  Nieuwe topic! Nieuwe topic! Nieuwe topic!
  Waar ben je dan Luna?

 82. Luna schreef:

  Jaha, ik lees alle reacties!

 83. karin schreef:

  Ik ben een paar jaar geleden acuut gestopt omdat ik binnen 2 jaar tijd 3 knobbeltjes heb moeten laten verwijderen! dat is niet niks. Maar, nu weer wel begonnen (met elk halfjaar een grondige check-up) omdat mn menstruatie niet meer te houden was…qua pijn. *zucht* je moet wat he!

 84. GRAPJAS schreef:

  Luuuuuunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,please change the object.

 85. seriouzz schreef:

  slikt niet meer en schrijft (daardoor) ook een stuk minder?!

 86. froukje schreef:

  Wel interessant dat iemand die niet terugschrikt voor drugs opeens moeilijk gaat doen over de pil. Misschien eens nadenken over drugsgebruik en stemmingswisselingen?

 87. Marco schreef:

  @froukje: Eindelijk eens iemand die hier zegt waar het op slaat en verder niet begint te zeiken over de pil.

 88. Tina schreef:

  @ froukje. Heel bijdehand! Ik had er zelf niet aangedacht, maar je hebt gelijk. Hormoongebruik lijkt me minder erg/ernstig dan drugsgebruik. Wat denk jij Luna?

 89. Suffie schreef:

  Zou het kunnen dat je de pil misschien ietsje vaker slikt dan die recreatieve pilletjes??

 90. Amoroso schreef:

  Zou het kunnen zijn dat jouw dendrieten bij je geboorte al verbrand waren, Suffie. Met dat domme gelul van je.

 91. Suffie schreef:

  Tjonge, hoe lang had je die al klaarliggen, Amoroso? Niet gek voor een eerste bijdrage!

 92. momo schreef:

  @froukje: klinkt leuk maar is een drogredenering en namelijk die van het valse dilemma: Het gebruiken van drugs staat niet direct en alleen in relatie tot het slikken van de pil. Dat kan ik, ondanks jou suggestie, in ieder geval niet concluderen uit je verhaal. Daarbij heb ik het idee dat je de discussie wilt voeren over een zogenaamd zwak punt van Luun: Het drugsgebruik. Dan wordt het al een beetje een Tue Quoque drogredenering. Als Luna aan de drugs is mag ze niks zeggen over de pil want drugs zijn slecht voor haar.

  Voor de discussie op dit vlak een goeie pagina. Allemaal ff lezen en we zitten op niveau: http://www.xs4all.nl/~kabubah/astrid/drogredenen.pdf

 93. momo schreef:

  wellicht ten overvloede: drugs en de pil is vast een leuke discussie maar kan op deze manier niet tot de conclusie leiden dat dan wel de pil dan wel drugs goed of slecht zijn. Je kunt dit niet tegen elkaar wegstrepen of zo. Denk ff na lui. Argumenteer als je iets wil vertellen.

 94. Retal schreef:

  klinkt logisch!

 95. Marco schreef:

  @momo: Vrouwtje Luna heeft het over haar geestelijke gesteldheid en stemmingswisselingen. Dat kan ook van de drank en de drugs komen. Froukje referreert ook naar de stemmingswisselingen van Vrouwtje Luna. Lul dus maar lekker een end verder de ruimte in.

 96. theo schreef:

  precies marco, monno werpt onbedoeld zelf een flink drogredenering op door de kennis en kunde van froukje onterecht aan de kaak te stellen. froukje legt zoals gezegd geen verband tussen drugsgebruikt en de pil maar wel tussen de stemmingswisselingen waar luna zich zorgen om maakt. beter opletten dus Monno anders wordt het nooit iets met die filosofische cariere van je. overigens komen dit soort woordspelletjes en argumentatieleertjes uit de objectivistische school. er is voldoende tegenwicht vanuit de subjectivistische school (denk marcuse, horkheimer, adorno) om de theorievorming die mono aanhaalt niet serieus te nemen.

 97. Marco schreef:

  Overigens kwam ik op 10-11-2003 al op de proppen met de combi drugs- & drankmisbruik en stemmingswisselingen.

 98. Henk schreef:

  Volgens mij is Luna er in gestikt…

 99. Trio de Twee Wezen schreef:

  Iemand overigens een idee hoevéél drank en drugs Luna eigenlijk gebruikt?

  Of is dat allemaal al lang ingevuld…?

 100. Van der Putten schreef:

  @Theo. Ik dacht dat jij niet zo van de subjectivisten hield…

 101. Priscilla schreef:

  Ik moet meer kotsen als ik de pil niet slik maar voor de rest is alles hetzelfde gebleven. Ga hem toch maar weer slikken binnenkort, want dat elke maand ongesteld zijn vind ik maar niks. Ik ben dan doodziek :(

 102. Trio de Twee Wezen schreef:

  Tjonge! Marco toch! Drie verwijzingen! Op drie haar log! Dat dat mens uberhaubt nog leeft, zeg!

 103. Trio de Twee Wezen schreef:

  haar=jaar. Sorry, maar ik heb vandaag mijn halfjaarlijkse glas whisky genomen…

 104. theo schreef:

  ah van Puten. ook hier? ik ben subjectivist van de eerste orde. en nou niet zeggen dat subjectivisten.org subjectief is? ach kom nou!

 105. Marco schreef:

  @Trio: je vroeg er toch zelf om? Zeik dan niet

 106. Trio de Twee Wezen schreef:

  Marco, volgens mij ben ik niet degene die zeikt. Jij stelt op basis van twee pseudo-autobiografische stukjes vast dat Luna zich te pletter zuipt en naar de klote slikt. Misschien dat je de sarcastische ondertoon een beetje miste, maar ik vind het allemaal nogal flauw om onmiddellijk te gaan lopen gillen over drugsmisbruik terwijl je geen flauw benul hebt van de werkelijkheid. In dat licht ben ik het wel met Suffie eens: het verschilt nogal of je dagelijks een stoot hormonen naar binnen werkt of zo héél af en toe een pretpilletje of pretpoedertje.

  Over drogredenen gesproken, laat ik een soortgelijke lanceren: als je rookt moet je ook niet zeiken als het verkeer steeds onveiliger wordt.

 107. Polle schreef:

  Nou triootje, prima als je er een soortgelijke in wilt gooien maar dan wel graag een soortgelijke. Op sommige zaken in het leven kun je nu eenmaal gemakkelijker invloed uitoefenen dan op andere zaken. Nadenken is ook een vak, kennelijk

 108. Trio de Twee Wezen schreef:

  Ah… de “eigen keuze”-theorie, die ontbrak er nog aan…

  Jongens, oordeel rustig verder. En pak voor jezelf ook een steentje.

 109. Marco schreef:

  @Trio: Vrouwtje Luna begint te zaniken over haar geestelijke gezondheid en stemmingswisselingen en dat dat komt door de dagelijkse “stoot” hormonen die ze binnen krijgt van dat pilletje. Ik leg het verband alleen eventjes naar de stoot alcohol en drugs die ze al of niet dagelijks naar binnen werkt. Alcohol en drugs zijn een heel stuk schadelijker voor het menselijk lichaam en geest dan de pil. Maar goed, lul maar een end in de ruimte, je bent er goed in.

 110. Trio de Twee Wezen schreef:

  Wat dat betreft erken ik in u graag mijn meerdere, Marco…

  Mijn objectiviteit wint het niet van jouw vastberadenheid.

 111. Suffie schreef:

  Marco, in je eerste reactie suggereer je dat Luna dagelijks drank en drugs gebruikt en dat die stemmingswisselingen daar wel eens vandaan zouden komen. Dan is het wel heel bijzonder dat je het commentaar van anderen “gelul in de ruimte” noemt, het is tenslotte duidelijk dat je er maar een slag naar slaat. Inderdaad precies wat ik bedoelde: wat weten wij -kennelijk professionele beoordelaars- over het drugsgebruik van Luna? Is dat echt voldoende om te kunnen zeggen dat ze niet moet bazelen over de pil? Nogal kortzichtig lijkt me.

  Ik ben anti-drugs, heb om me heen voldoende zien gebeuren om te weten wat het teweeg kan brengen. En ja, als je maar voldoende slikt dan komen de stemmingswisselingen inderdaad vanzelf. Ook dat weet ik uit (professionele) ervaring.

  Maar deze sticker plakt wel érg makkelijk op Luna’s voorhoofd en dat lijkt me op basis van wat we hier kunnen lezen niet terecht…

  Wel héél makkelijk voor sommige mensen..

 112. Marco schreef:

  Laat haar maar ontkennen dat ze het niet doet. Ze gaat er zo prat op dat ze gebruikt.

 113. Menno schreef:

  Voordat we nou verder verzanden in het welles-niets, valt het niemand op dat er nogal wat vrouwen zijn die liever de pil slikken omdat ze problemen met hun menstruatie hebben? En dat daar iets helemaal niet mee klopt? En dat de pil dan dus een soort symptoombestrijding vormt? Ik heb dat niet helemaal van mezelf (vind het wel logisch), ik heb vele jaren geleden het toenmalige hoofd van de Amsterdamse GG&GD geinterviewd, een overigens praktiserend huisarts, die vond dat een gezonde vrouw geen problemen met haar menstruatie zou moeten hebben. En misschien staat dus dat oneigenlijk gebruik van de pil echte research en een echte oplossing in de weg.

  Vind ik toch interessanter dan dat gezijk over Luna’s gebruik van wat-dan-ook. Ze drinkt waarschijnlijk ook koffie, foei.

 114. Morrie schreef:

  Lekker gemakzuchtig een sticker op andermans voorhoofd plakken, daar weet jij natuurlijk alles van hé Sufkut? Kwestie van (professionele) ervaring en in jouw geval een flinke dosis routine.

 115. lijn schreef:

  @Menno: zolang mannen geen menstruatiepijn hebben zal een goede oplossing daarvoor op zich laten wachten.

 116. Suffie schreef:

  Marco, omgekeerde bewijsvoering? U werkt bij de belasting?

  @Menno: percies..

 117. Mark schreef:

  Jullie zouden eens msn moeten nemen ofzo, en elkaar toevoegen. Dan kunnen jullie tegen elkaar ouwehoeren :).

 118. Suffie schreef:

  Ach Mark, een potje on-topic stevig discussiëren op basis van stevige argumenten is hier zeker niet on-welkom…

 119. Moos schreef:

  Nou zou mooi zijn als mevrouw er zelf ook nog wat aan had toe te voegen, suffie. Maar ik denk dat zij zich er in verslikt heeft. Misschien is ze het zat dat haar ego-documenten zo abstract worden en ze haar eigenliefde er niet meer mee weet te bevredigen. Uiteindelijk gaat het niet om een discussie en argumenten maar om Chantal.

 120. Eveline schreef:

  Ik dacht dat ‘Maanisch’ stond voor manisch-depressief. (bij ‘wie is Luna’ staat ook ‘Luna is een beetje manisch’) Die stemmingswisselingen verbazen me dus ook niet, maar om daar nou de pil de schuld van te geven….?

 121. Marco schreef:

  @Eveline: ’t is gewoon zo ontzettend makkelijk om de pil de schuld te geven. Hoeft ze tenminste niet verder na te denken.

 122. Trio de twee wezen schreef:

  Marco, het is ook ontzettend makkelijk om Luna maar meteen de schuld te geven, hoef je namelijk niet verder na te denken over de waarachtigheid van je veronderstellingen.

 123. Joke schreef:

  Maanisch staat voor ‘maan(luna)-is-chantal’. Overigens bijzonder verstandig om eens een paar weken niets van je te laten horen…hopelijk blijven die overspannen selfkickers, die menen deze site geregeld te moeten vervuilen met hun suffe gekwalster, voortaan op hun eigen stomvervelende periodiekje!!!

 124. w!m schreef:

  Ik begin bijna te denken aan een zelfde aktie als toen met electric-luna. (alleen heb ik dit keer geen mailtje gekregen.)

 125. juffie schreef:

  Volgens mij is de MERELTYFUS uitgebroken in vrouwlijk logland???

 126. Henk schreef:

  @Joke: uhh al die ‘selfkickers’ waren al verdwenen na de “censurering” van deze site. Zie jij Kiers nog ergens? Ook Morrie heeft de CapsLock knop teruggevonden. Ik bedoel maar.

 127. Joke schreef:

  Goddank!!!…Henkdank!!!

 128. Eveline schreef:

  @Joke: Ik dacht echt, en dat is zonder vooroordeel of wat dan ook, dat het juist andersom was. Dat Luna hier Luna (=maan) heet en dat de site Maanisch heet vanwege de manisch-depressiviteit. Het staat in het lijstje bij ‘wie is Luna’ dat ze ‘een beetje manisch is’.

 129. Lennard schreef:

  De selfkickers zijn er nog gewoon hoor.
  Alleen zeggen ze niet zoveel meer. Zonder hun gewauwel wordt er hier nog steeds genoeg gewauweld. Da’s op zich al zo amusant dat ze zelf niets meer hoeven toe te voegen.

 130. Toet schreef:

  Luna slikt het niet langer en Luna tikt het niet langer. Al meer dan twee weken niets nieuws…

 131. Morrie schreef:

  Ik denk dat Luna tijdens een bad trip haar ministeckhert heeft aangezien voor een bord bruine rijst met verse groente en nu is gestikt in een ministeckvierkantje (2,5 cm2) en straks badend in haar kots word gevonden op de vloer van haar keuken (38 m2).
  Wat denken jullie?

 132. Marco schreef:

  @Trio: en tot hoever zit jij met je ellebogen in haar reet?

 133. Marco schreef:

  @Eveline: je hebt gelijk wat betreft dat manisch in haar “Wie is Luna”. Leuk detail is dat ze zelf toch ook wel toegeeft dat ze te veel drinkt. Ook daar kunnen de stemmingswisselingen vandaan komen :-)

 134. Trio de Twee Wezen schreef:

  Ah, Marco. De argumenten ontbreken, dan maar op de man….

 135. sandra schreef:

  Morrie, dat zou best kunnen. Maar het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat terwijl Luna haar keuken stond te bewonderen de katten haar enorme stapel kookboeken omgeworpen hebben en Luna nu onder haar kookboeken een langzame hongerdood sterft terwijl partner P ergens lekker tapas eet met zijn vrienden en de katten zich tegoed doen aan haar gezicht, vingers en tenen. (Heb je Hanibal gezien?) Maar ja hè, je weet ‘t niet. Er is in theorie van alles mogelijk, en dat houd het spannend, vind je niet?

 136. Sjon schreef:

  Lieve schat, nu je gestaag de leeftijd der uitgeëxperimenteerden nadert en seks langzamerhand verandert in liefde en zowel je lichaam als geest verlangen naar stabiliteit, is het misschien tijd om die authentieke Betuwse nestdriften te beantwoorden en gewoon keihard voor zo’n minuscuul roodvonkje te gaan??

 137. Marco schreef:

  Ah, Trio. Het viel me gewoon op dat je nogal erg ver met beide ellebogen in haar reet zit.

 138. sandra schreef:

  valt het je op dat de sfeer zich verplaatst, iedereen volgt elkaar op zijn of haar eigen manier. Steeds grimmiger wordt het, aan beide kanten, van de pro’s en anti’s. Grappig.

 139. GRAPJAS schreef:

  Wordt er een prijs uitgeloofd voor de tweehonderdste reactie?

 140. Henk schreef:

  Marco je bent een 1ste klas randdebiel.
  suc6 ermee.

 141. Marco schreef:

  Ah, Henk, kijk je weer in de spiegel?

 142. Wentelteef schreef:

  Marco je bent een 1ste klas randdebiel.
  suc6 ermee.

 143. Marco schreef:

  @Wentelteef: echt origineel ben jij ook niet he teef

 144. Menno schreef:

  Iets veel belangrijkers: weten jullie dat er bijna geen broodjeswinkels meer zijn in het Centrum? Ik ben een weekendje over en ik kan van(zondag)middag nauwelijks een broodje speciaal of vleessalade vinden, laat staan een haring. Doe daar eens wat aan… En koopjes bij de Bijenkorf kun je dus duidelijk sedert die Euro ook vergeten.

  :)

 145. wentelteef schreef:

  hap

 146. Freek Willem schreef:

  Mijn zus kreeg een longembolie. Was allemaal vrij accuut, waardoor de ambulance aangerukt kwam. De ambulancechauffeur vroeg gelijk “U rookt zeker EN slikt de pil?”. Ja dus, die combinatie kan je dan ook bijna gevaarlijk noemen, maar staat gewoon genoemt in de bijsluiters van “de pil”. Goeie reden om te stoppen met de pil (en natuurlijk roken, maar goed..)

 147. Sproet schreef:

  De pil? Wasda? Neem een condoom met een smaakje ofzo…of een baby…of al die andere dingen waar ze het hier over hebben. Ik denk dat je met 150 reacties inmiddels wel een aardig overzicht hebt van wat er op de markt is, toch? En ook, hoe dat “bevalt” :-)

 148. Madelein schreef:

  Ik had altyd erge menstruatie pyn,en vaak ook diaree,en 1ookeer naar de wc,hebben daar nog meer meiden last van?nu ben ik 2maanden gestopt met de pil,omdat ik zwanger wil worden,vreselyke buikpyn,als ik byna onge moet woren,erg depri,en diaree,

 149. pacific poker schreef:

  In your free time, check out the pages about pacific poker pacific poker http://www.allabout-poker.com/pacific-poker.html
  … Thanks!!!

 150. You may find it interesting to check out some information about download poker super stars license code download poker super stars license code http://www.adspoll.com/poker-stars.html http://www.adspoll.com/poker-stars.html

 151. You can also check out some information about free online poker web site free online poker web site http://www.ablejobs.com/free-poker-sites.html http://www.ablejobs.com/free-poker-sites.html
  – Tons of interesdting stuff!!!

 152. You can also check some helpful info dedicated to free online poker program free online poker program http://www.cafexml.com/online-poker.html http://www.cafexml.com/online-poker.html
  – Tons of interesdting stuff!!!

 153. You may find it interesting to check some helpful info on hand ranking poker hand ranking poker http://www.adspoll.com/ http://www.adspoll.com/ .

 154. In your free time, take a look at the sites about diet pill from mexico diet pill from mexico http://www.budgethawaii.net/diet-pill.html http://www.budgethawaii.net/diet-pill.html – Tons of interesdting stuff!!!

 155. directory schreef:

  Please take a look at some relevant pages in the field of tournament .

 156. Please take a look at the pages on bonus

 157. In your free time, check out the pages on store – Tons of interesdting stuff!!!

 158. Tim Heyse schreef:

  Howdy, I want to be noted here too Wonderful and informative site, well written, easy to navigate. I like your site very much! Great work! Thank you for any assistance you may be able to provide.

 159. Gerald Scolire schreef:

  Your site is really better than the best My sister told me about your web site and I really enjoyed it. Very properly done. Very interesting! I am grateful that you find time for each visitor. Your attention means much to people!

 160. Todd Meador schreef:

  Thanks for all the useful facts; they were easy to understand for me. Keep up the great work!!! The youth is interested very much in this theme, I do not wish to feel myself the old person and I search for everything that can return a youth to me. Having visited your site I have felt myself like the coeval of my son with whom we visit your site together. I wish you a huge success in further work. Greetings… Todd Meador %e-mail%

 161. Erik Bostrom schreef:

  This is the best guestbook I ve ever seen! Thanks that you helped me in information search. I have sent the link to your site to all my friends, they were very grateful, but first of all they were grateful to you! I wish you creative success in your noble business! Erik Bostrom, Erik_Bostrom@yahoo.com

 162. My name is Octavio Rodriguez :))) I stop to say that your site is pretty COOL. Thanks, I have yet to read all the information here but I really value you imparting your expertise to us novices Kind regards, I have a lot of useful information as for this theme Octavio_Rodriguez@yahoo.com

 163. Gerald Scolire schreef:

  Howdie, from Gerald Scolire, you are the best! Marvelous info. I am working with this theme and the information has been most helpful. Your site means much for such people as I. Thanks!

 164. Kellie Morgan schreef:

  To tell the truth, I also would like to have such site too much! This site is interesting as well as informative. Enjoyed browning through the site. Keep up the good work. Thanks, that there is the guest book on your site, where everyone has the right to state the ideas.

 165. Ken Harris schreef:

  I would like to find something similar on this theme. The set of seminars, conferences, and articles is sacred, but I did not see good sites. Your site became the real find for me. I can find all I need at your site. Farewell, I have spent time at your site very pleasantly

 166. recodes favorer incompatibly ruffled attachments chambered!apothecary inability buy weight loss drugs online buy weight loss drugs online http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=thephentermine http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=thephentermine … Thanks!!!