web analytics

16

LUNA PROBEERT EEN BANK TE KOPEN

"Kom, we gaan een bank kopen”, zei P. vorige week maandag. “Hoe bedoel je?”, vroeg ik. “Nu?” “Ja, ik ben het zat”, zei hij, “we gaan nu naar de IKEA.” “Okay”, zei ik verbaasd en ik griste meteen m’n jas van de kapstok. Onze oude bank kocht ik 6 jaar terug voor 50 euro in een tweedehands zaak en eigenlijk had-ie toen al z’n langste tijd gehad. En nu zijn P.en ik het regelmatig met elkaar oneens, maar waar we het wel over eens zijn is het feit dat het zonde van de tijd is om lang te debatteren over welke bank in welke kleur. We rennen zo’n IKEA binnen, we zien een bank die ons wel wat lijkt, we kiezen een stofje en we besluiten de bank te kopen. Daarna willen we het liefst zo snel mogelijk richting het IKEA-restaurant om daar een portie van die Zweedse gehaktballetjes te bestellen. Met een fristi en een chocomel. Dus wij kozen binnen 2 minuten voor zitmeubel de Tylösand, Partner P. ging erop liggen en ondertussen schoof ik op papier wat met de verschillende zitelementen waaruit we konden kiezen. “P.”, zei ik, “als we 2 keer die 2-zits doen en dan nog een 1-zit en dan nog die chaise longue, dan gaat het helemaal passen en goed komen. Dan kunnen we allebei tegelijk voor dood op de bank naar C.S.I. Miami kijken.” “Prima”, zei P., kom, we gaan.” “Doet u ons die maar”, zei ik even later tegen een IKEA-meisje en liet haar zien wat ik bedoelde. Ze tikte wat in haar computer en zei toen: “We hebben niet alles op voorraad.” “Oh, okay, wanneer is het er dan?”, vroeg ik. “Het onderstel komt waarschijnlijk morgen binnen”, zei ze. “Nou, laat het maar lekker doorkomen naar ons adres als het complete pakket binnen is dan”, zei ik, “waar kan P. betalen?” Nee, nee, nee, dat kon niet. Want zo werkte het niet. Eerst moest álles op voorraad zijn, de complete bestelling, en dan moesten we terug komen om de bestelling te plaatsen. “Dus ik kan niet nu bestellen en betalen en dat jullie me dan bellen voor een afspraak om alles te komen brengen?”, vroeg ik. Nee, dat kon niet. “Dat is toch raar?”, vroeg ik. Maar ik kon elke dag op internet checken of de producten al op voorraad waren. En als dat zo was, dan moesten we zo snel mogelijk richting IKEA vertrekken om te komen bestellen en betalen. En na een dagelijks om de paar uur checken, blijkt alles eindelijk op voorraad. Maar nu heb ik geen zin meer om naar de IKEA te gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Monks schreef:

  Zin kun je maken !!!!

 2. Luna schreef:

  Haha, ja, dat zegt m’n moeder ook altijd: “Dan maak je maar zin!”

 3. Marloes schreef:

  Daarvoor is internet toch uitgevonden? Om vanaf je afgeragde, oude bank de hele mikmak in een keer te bestellen! Maar dat kan dus blijkbaar ook niet bij de IKEA…

 4. Honne schreef:

  Ach denk aan die overheerlijke zweedse balletjes die je daar weer kunt eten ( of kunt kopen om mee te nemen naar huis ;) )
  Ik heb niet zoveel met ikea, maar vanwege die zweedse gehaktballetjes vind ik het wel es jammer dat ikea voor ons het dichtsbij een uur rijden is!

  Haha heeft iemand het recept toevallig om ze te maken??

 5. Aukje schreef:

  Belachelijk. Maar kan je niet online bestellen?

 6. Rutger schreef:

  Daar in Zweden leeft men niet anno nu. Dat weet ik nu zeker.

 7. odette schreef:

  WIL de Ikea dat woonlandschap wel aan jullie verkopen eigenlijk? Kristus wat een geneuzel zeg. (doen jullie het nog of ga je ergens anders zoeken?)

 8. esther schreef:

  IKEA Schmikea, tssss wat een omslachtig gedoe. Het wordt tijd voor besteluwbankonline.nl, of zoiets.

 9. Leo schreef:

  besteljebankvanuituwoudebank.nl

 10. darja schreef:

  @honne: volgens mij kun je ze ter plekke diepgevroren in een zak kopen, dus moet je hard naar huis rijden!

  wat een gezeik zeg trouwens. ‘waar kan P betalen’ hahaha! kun je zelf geen ploesiepoesie bank maken?

 11. seriouzz schreef:

  Ik wil gewoon naar een winkel en dan bellen ze mij maar op wanneer alles klaar staat en geleverd wordt…daarna pinpas door de gleuf en voorlopig niet meer in die winkel te zien zijn…zo wil ik het het liefst! Maar ze hopen natuurlijk dat elke keer dat je die winkel binnengaat je ook met iets naar buiten komt!

 12. sohofuel schreef:

  doe mij die maar niet!

 13. kaatje schreef:

  Je hebt nu al de helft van de energie in de aankoop gestopt, gatver, weer een winkel in en één uitzoeken. Maak het nu maar af, ben je klaar en kun je binnenkort gestrekt en geen zin hebben. Toe!

 14. Suzanne schreef:

  Ze zouden gewoon een online winkel moeten hebben bij Ikea, dan heb je dit soort problemen niet. Maar ja, zo slim zijn ze wel om dat niet te doen, je koopt altijd meer dan je van plan bent daar, allemaal impulsaankopen :)

 15. Trijntje schreef:

  Lekker CO2 neutraal ook van Ikea om mensen nog een keertje te laten rijden…

 16. Dré schreef:

  Da’s wel 2x ballen eten!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *