web analytics

23

LUNA EN EEN GECRASHTE PC

Dat zul je altijd net zien. Net als je na een welverdiende 3 weken rust weer wilt gaan beginnen, net als je ervoor gaat zitten om al je binnengekomen mailtjes te beantwoorden, net als je besluit alle lopende opdrachten eens goed te archiveren, net als je besluit om eindelijk de hele boel eens lekker te gaan back-uppen, net dan, dan crasht je pc. Nu had-ie de laatste maanden al wel wat kuurtjes. Beetje vastslaan op momenten dat ik daar niet op zat te wachten. Maar altijd kon ik ‘m nog wel herstarten. Tot afgelopen woensdagmiddag. M’n pc sloeg vast, ik kon ‘m niet herstarten en daarna kreeg ik ‘m ook helemaal niet meer aan. ‘Piep… piep… piep’, deed-ie. Oh, God. Het ergste van het ergste was mij overkomen. Ik ademde in. En in. En in. En uit. En uit. En in. En uit. En ik belde partner P.: “M’n computer is nu écht helemaal kapot”, snikte ik. “Meisje, mag ik je zo even terug bellen?”, vroeg P., “ik moet nu een meeting in.” ”Nee, ik je moet nu naar me luisteren”, gilde ik. “Ik bel je over een uurtje”, zei hij. “Je hoeft niet zo tegen me te gillen”, gilde ik. “Ik gil helemaal niet”, zei P. rustig. “Je verheft je stem!”, riep ik volledig overstuur. “Meisje, doe even rustig, ik verhef m’n stem helemaal niet”, zei hij. “Ik kan niet rustig doen, m’n computer is naar de klote en ik ben in paniek en ik weet niet wat ik moet doen”, zei ik. “Meisje, ik moet nu een meeting in met een belangrijke nieuwe klant”, zei hij. “Kan mij die nieuwe klant schelen, ik ben je vrouw, ik ben veel belangrijker”, gilde ik. “Meisje, ik regel het voor je, echt”, zei P., “maar ik moet nu die meeting in.” Een seconde later hing P. op. Oh, ja. Verdomme. Ik zette een pruillip op, maar besefte dat die pruillip weinig zin had als er toch niemand naar me keek. Ik besloot er bij te gaan zitten. En toch nog maar een keer te proberen m’n pc op te starten. ‘Piep… piep… piep’, deed-ie nog steeds. En ‘piep… piep’, deed ook m’n telefoon. “Met mij”, zei P., “heb je pen en papier?” Even later schreef ik een 06-nummer op. “Ik heb verteld wat er aan de hand is”, zei P., “deze jongens regelen ook de ICT hier en ze gaan het helemaal in orde maken voor je. Je krijgt van mij een nieuwe pc.”

p.s. Morgenochtend wordt m’n oude pc opgehaald en al dagen bid ik tot het universum dat alle data nog van mijn harddisk te halen is. Daarna komt er snel een nieuwe pc hier in huize Luna en P.! Tot die tijd plak ik er nog maar een weekje ‘niksdoen’ aan vast, want al mijn lopende en nieuwe PloesiePoesie-opdrachten staan in mijn oude pc. Ik voel me nogal geamputeerd, zo zonder pc.

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Susan schreef:

  brrrr, ook mijn ergste nachtmerrie! Ga eens kijken of ik ook alles wel goed geback-uped heb…
  Ik stuurde je overigens vorige week ook een mail aangaande o.s. ploesiepoesie, betekent het nu dat je die dan dus ook niet hebt ontvangen?
  Sterkte, ik bid met je mee!

 2. Luna schreef:

  M’n pc is vorige week woensdag gecrasht, dus alle mailtjes daarna heb ik niet ontvangen… :-( De mailtjes van de +/- 2 weken daarvoor heb ik niet beantwoord, omdat ik even een paar weken ‘vakantie’ voor mezelf had genomen… Ik zit nu bij vriendin I. wat belangrijke internet-dingen te regelen, zodat ik met een gerust hart weer even internetloos kan zijn!
  Je kunt wel een mailtje sturen naar maanzinnig@yahoo.com
  Dat adres kan ik wel makkelijk checken de komende dagen als ik bij vrienden ben… een toestand is het! Een hele toestand!! :-)

 3. Cindy schreef:

  Dat is inderdaad zeeeeer vervelend! Meteen met die nieuwe pc maar een externe harde schijf aanschaffen en elke week een backup daarop overpompen! Veel sterkte met je week verplichte rust ;)

 4. Aukje schreef:

  Balen! Voor je belangrijke ab-opdracht heb je twee maanden uitstel. :)
  Zelf heb ik een tweede computer als back-up. Ontzettend decadent, maar wel heel handig. Zo’n mini-mac, heel lief ook nog. En daarom heb ik ‘m in eerste instantie gekocht. En toen dacht ik, handig als back-up. Ga ik nu weer doen!
  Jij sterkte!

 5. Eric schreef:

  Backuppen is ook niet mijn sterkste kant. Daarom ben ik zo blij met Mozy.com.
  (en nog goedkoper dan een externe harde schijf!)

 6. blue schreef:

  och arme….ik leef met je mee!!!

 7. Menno schreef:

  Doe nou slim… PCs zijn zo goedkoop, neem er twee. Kun je backups draaien van de ene naar de andere, en je zit nooit zonder. Doe ik ook (laptops dan), dus niets aan de hand toen ik afgelopen oktober in Londen per ongeluk het laptopje iets verkeerd aan het gas hing. Kon gewoon verder, toen ik eenmaal thuis was, nieuwe laptop op mijn gemakje geinstalleerd, schijf uit de oude gekopiëerd. Nooit meer paniek.

 8. berta schreef:

  Vorig weekend had ik precies hetzelfde… Piep! piep! piep! Zei ie. Ik was ten einde raad… ik kán niet zonder computer. Ik heb mijn exvriendje gebeld en hij is die avond komen eten. Volgens hem zouden de contactjes geoxideerd kunnen zijn. Kast open, beetje rommelen aan de videokaart, geheugen d’ruit en d’r weer in, spuitje met een spuitbusje, ’t ding weer aangezet: en jawel, hij deed het weer. Maar nu heb ik me toch voorgenomen een laptop te kopen, als backup, en omdat mijn ouwe beestje waarschijnlijk toch wel een keer defifnief de geest gaat geven.

 9. Marlous schreef:

  Waarom heeft niemand het over P.?
  Ik kan niet anders zeggen, dan dat je een geweldige partner hebt, Luna. Rondedansje voor P. :)

 10. darja schreef:

  nou marlous, ik ben het helemaal met je eens! applaus voor P!

 11. arjan schreef:

  Dit stukje is overduidelijk een fragment uit het dagboek van een verwend kind.

 12. Marloes schreef:

  Die reactie is overduidelijk een fragement uit het leven van een azijnpisser.

 13. brtk schreef:

  ik wed dat ik em binnen 20 minuten weer aan de praat heb.

  kan je gelijk een backup maken.

  heb het sterke vermoeden dat er slechts een cooler kaduuk is, gewoon onderhoud dus.

 14. Kim schreef:

  Nou, om iemand die een reactie geeft nou meteen een azijnpisser te noemen…
  Ik las ook altijd graag je stukjes Luna, maar ook mij valt het op dat je wel erg hysterisch reageert als iets fout gaat.
  Gelukkig heb je een man die dan meteen voor je begint te rennen. Ik hoop voor hem dat jij hetzelfde doet…

 15. Moeder van Luna schreef:

  Luna loopt net zo hard voor P, als hij voor haar, ze werken allebei KEIHARD, en ze houden ook nog van elkaar!!!!!!
  En ’n verwend kind is ze absoluut niet!!!

 16. Janssen. schreef:

  Zucht…..Chantall is een echte schorpioen,die kunnen nu eenmaal heftig reageren,niets mis mee en ik kan het weten want ik ben er ook een!!:):):)
  Goed zo,moeder van Luna!!:):):)

 17. Michelle schreef:

  Piep-piep-piep…je pc naar de PIEP! :-(

 18. Maurice schreef:

  Schorpioen….Vandaar !!!!
  Als ram zijnde zou ik helemaal flippen als ze zo tegen mij zou praten. En achteraf zeggen: “Je bent toch wel lief”

 19. artgrrl schreef:

  extra harde schijf van 500 Gb voor erbij?

 20. marleen schreef:

  @moeder van luna! herkenbaar en ferm. ik heb zelf vier luna’s tussen de 26 en de 15…gaande van kruitvatjes , bollebozen tot heideroosjes! ze doen me vaak de ogen verschrikt sluiten maar zeg er niks van of ik laat m’n tanden zien ;) jouw luna mag er overigens best wezen!

 21. stresskipje schreef:

  Ja dan baal je echt…Ik weet precies hoe je je voelt..Been there, done that…

 22. Menno schreef:

  Ja hoor Arjan, helemaal mee eens, luxe-popje, ons’ Luun. Kan niet even naar de winkel, PC-tje halen, installeren, huppekee. Moeten hysterische telefoongesprekken met manlief, en ICT-mannetjes, en ophalen, en afleveren, en harde schijf kopieëren, en van alles installeren, aan te pas komen. En je kunt dan vast gaan aftellen naar de volgende keer. Om het over “hij heeft kuren maar niks aan doen” nog maar niet te hebben..

 23. Virginie schreef:

  Jeetje zeg, waar je allemaal niet moeilijk over kunt doen. Als iemand hysterisch wil reageren is dat haar goed recht. Bovendien bestaat er ook nog ziets als een gebeurtenis smeuïg opschrijven…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *