web analytics

14

LUNA EN HET BETALINGSVERKEER

“Liefje”, begon ik maandagochtend, “ik betaal die nieuwe computer zelf hoor. Die oude was al bijna 6 jaar oud en dat beeldscherm was ook al heel lang aan vervanging toe, dus ik had er rekening mee gehouden en ik kan het natuurlijk aftrekken van de belasting via m’n bedrijf.” “Dat is wel slim”, zei P, “maar sinds wanneer wil jij mijn pinpas niet meer gebruiken?” ‘Nou, laat maar lekker doorkomen die pinpas hoor”, zei ik, “dan ga ik nieuwe schoenen kopen en een paar kekke jurkjes, maar ik betaal de computer zelf.” “Wat jij wil meisje”, zei hij. “Maar kun je wel even bijspringen?”, vroeg ik, “want ik heb niet genoeg op m’n rekening staan, maar ik móét het geld morgenochtend overmaken, dan staat m’n nieuwe installatie maandag hier. En ik wil het, ik wil het, ik wil het, echt, heus, want ik ben helemaal van de leg, zo zonder computer, en ik heb al een week niet kunnen werken!” Dus vanmorgen om 8.00 drukte P. z’n Rabobank-pasje met Random Reader in m’n handen, zodat ik op zijn Apple een gedeelte van het geld kon overmaken. Ik probeerde eerst in te loggen met mijn ABN-AMRO-bankpasje om mijn gedeelte te betalen. Ging niet. Kut. Zucht en steun. Kut, kut, kut, kut-Apples. Vriendin I. maar sms-en; ‘kom weer even bij je internetten op het internet zo.’ Op de fiets. Computer van I. aan. Daar kon ik wél inloggen bij de ABN-AMRO, maar daar kon ik weer niet inloggen met de Random Reader. Nog meer zuchten. Weer op de fiets naar een Rabobank. “Doet u mij een nieuwe Random Reader, want deze is kapot”, vroeg ik aan het baliemeisje. “Wij zijn nog niet open”, zei het meisje. “Waarom gingen de schuifdeuren dan open?, vroeg ik. Ik moest om 10.00 maar terugkomen, vond ze. Ik stond een half uur in de kou, te wachten tot het 10.00 werd. Het werd 10.00. Ik liet het baliemeisje de kapotte Random Reader zien. Uit een bakje op haar desk pakte ze een nieuwe. “Alsjeblieft”, zei ze. Had je dat net ook niet kunnen doen, vieze vuile op macht beluste balie-trut, dacht ik. Maar ik zei het niet. Weer terug thuis bij vriendin I. betaalde ik het geld voor mijn nieuwe computer via mijn zakelijke rekening en via P.’s rekening. Iets wat me op mijn eigen vertrouwde computer normaal gesproken 2 minuten kost, duurde vandaag 2,5 uur. Een computer. Volledig overbodige luxe.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. marleen schreef:

  maar we leven met je mee hoor!

 2. Janssen schreef:

  Had je dat net ook niet kunnen doen, vieze vuile op macht beluste balie-trut………..hahahahahahahahahahaha…..lig hier gepamperd!:):)

 3. Moeder van Luna schreef:

  Om te gillen!!!!

 4. sunny schreef:

  Let the sun shine….

 5. Berta schreef:

  He gadsie ja, die kút-macs! Zo’n hekel aan die krengen. Kijk uit hoor met je neiuwe computer… MS Vista doet al net zo infantiel aan als OS A t/m Z… laat er XP op zetten.

 6. stresskipje schreef:

  Ik heb altijd problemen met de Rabo gehad…Stond ooit eens 1 cent in het rood, maar wilde de rekening opheffen..Kon niet, moest ik eerst aanvullen..Maar ik wist mijn pin niet meer..Moest ik een machtiging afgeven dat ze het van mijn giro konden aftrekken en dan kon mijn rekening opgeheven worden…Hoe bedoel je moeilijk doen..

 7. Jenneke schreef:

  Hmm.. apart. Ik kan altijd perfect internet bankieren op mijn Macje. Bij vrijwel alle banken. Och, het belangrijkste is dat je straks weer fijn een computer hebt, zodat we allemaal weer van je blogs kunnen genieten :)

 8. JustMe schreef:

  Oh het is een complot! Mijn Random Reader besloot ook om te gaan hemelen dus ik heb vandaag ook maar een nieuwe gehaald. Overigens wilde ik em gister al halen maar wat denk je? Die op macht beluste balie trutten zijn maar tot 16:00 uur bereid om ons te helpen!

 9. Doinja schreef:

  Ach Luna… voor je het weet is het maandag!

 10. patchwork schreef:

  En dan moet je ook nog eens 2 transakties voor 1 bon gaan administreren! Wat je er allemaal niet voor moet doen, hè,voor een eigen zaak!

 11. Rolandow schreef:

  Voor de nerds onder ons (zoals ik): wat voor computer heb je gekocht, en wáár?

 12. swanz schreef:

  Die ‘kut’ Apple van je vriend deed het wel tenminste en die p.c van jou niet. Wat is nou de echte kutcomputer? ;-)

 13. fred schreef:

  precies, apples zijn niet kut, apples zijn geweldig.
  en je kunt er ook windows xp op draaien….:-)

 14. Cindy schreef:

  Apples zijn helaas noodzakelijk kwaad geworden in de grafische industrie. Als dat niet het geval was had ik er ook geen gehad. Die van mij snapt het internet bankieren van de abn ook niet, goed om te weten dat meer mensen daar last van hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *