web analytics

20

LUNA EN EEN MENTALE DOORBRAAK

Vorige tekst over mijn eerste bezoek aan een psycholoog/psychiater/arts voor een intakegesprek heeft me weer eens lekker op de feiten gedrukt dat ik geen stukjes moet plaatsen waar ik zelf nog niet helemaal over uit ben. Dat ik vroeger teksten schreef over wilde nachten stappen met 6 xtc-pillen en dat er dan reacties kwamen als; ‘Drugs zijn slecht voor je, je belandt nog eens in de goot als je zo doorgaat en de buurvrouw van de zus van de zwager van mijn overbuurjongen die is er zelfs aan overleden!’ Of wanneer ik schreef over een nachtje seks met een gnoe dat er dan bezoekers schreven; ‘Seks met dieren is slecht Luna! Foei!’ Ja, ach, dat soort reacties, daar lachte ik om! Ik had immers zelf mijn mening al gevormd over drugs en seks met een gnoe, maar dit hele gebeuren met de psycholoog dat zit me eigenlijk niet zo lekker. De psycholoog had namelijk ook gevraagd of ik het moeilijk vind om m’n grenzen aan te geven en ja, als ik heel eerlijk ben kom ik daarmee ook wel eens in de problemen. Zo loop ik als werknemer regelmatig over mijn grenzen als werkgever heen en vice versa. En ook dat is een zinnetje wat de psycholoog zei en door m’n hoofd blijft spoken: “Bijna iedereen heeft er moeite mee om thuis te werken.” Dus wat dat betreft zijn die jaren studie van de psycholoog zeker niet voor niets geweest, want iedereen kan tegen me zeggen dat het moeilijk is om alleen thuis te werken en dat het moeilijk is om een eigen bedrijf te hebben en er kunnen zelfs hele katernen in de Libelle aan gewijd worden, maar pas als een psycholoog het zegt ga ik er over nadenken! Chapeau psycholoog! En dat in 1 sessie! Een doorbraak! En nadat ik vertelde over die doorbraak vond vriendin A. het de hoogste tijd om samen de hele schuur op te ruimen en alles weg te gooien en te organiseren wat er te organiseren viel. “Nu vind ik het wel genoeg geweest hoor A.”, piepte ik. “Nee, we gaan door tot het helemaal klaar is”, zei ze streng. En al liep ik een aantal keer in grote paniek met m’n handen op m’n hoofd; mijn voorraad stoffen is volledig opgevouwen en georganiseerd en ik heb afscheid genomen van minstens 20 vuilniszakken geestelijke ballast! Een verlichting! En verder ben ik van mening dat al mijn psychische gezondheidsproblemen meteen opgelost zouden zijn na een avondje gnoe-seks in combinatie met 6 xtc-pillen.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Irene schreef:

  LOL, ik heb door jou ook een stukje geschreven over mijn ervaringen met de psych. En over grenzen idd. Grappig dat ik dat ook zo ervaar! :-p

 2. Minca schreef:

  Dat wou ik net gaan voorstellen, die Gnoe en die pillen. Maar ja, dat mag natuurlijk niet van de Viva :-)

 3. Octavie schreef:

  Iedereen kijkt mij altijd heel jaloers aan als ik zeg dat ik thuis werk. Dus ik dacht dat ik echt het ideaal had. En dat het aan mij ligt dat ik af en toe tegen de muren op ga van ellende. Damn.

 4. Maurice schreef:

  Ik vind dat de mens een beetje gek moet zijn. Maar dat mag ook vast niet.

  Toch een vraagje: zag je die gnoe na die pillen ? Want ik geloof ut niet. Met pillen wel, dan ziet elke man eruit als een gnoe. hahahaha (fout grapje)

 5. stephanie schreef:

  Er hangt iets in de lucht…. ik ben al 2 weken ritjes naar de vuilstort aan het maken en het voelt erg bevrijdend. Ziet het weer zitten.

 6. Marloes schreef:

  Wow ik heb de schuur gezien…diep respect!!

 7. Johannet schreef:

  En natuurlijk applaus voor de strenge vriendin.

 8. Marina schreef:

  Gnoe ook naar de psycholoog sturen. Zul je net zien dat die met hetzelfde probleem zit. Kon nog wel eens iets moois uitkomen.

 9. Luna schreef:

  @Marina: HAHAHA!

 10. FunChick schreef:

  Grenzen stellen – dat heeft me toch echt ettelijke jaren geduurd hoor…Nu de man opzijgeschoven is, lukt het me prima. Als zou mijn moeder nu zeggen dat het iets te vlot gaat ;)

  things are never perfect…

 11. patchwork schreef:

  Dat zal je mams ook wel een doorbraak vinden; ´n hele schuur uitmesten! Valt dat onder ´´n beetje bijhouden´???
  Fijn, zo´n doortastende vriendin! Ik heb ook nog een berging met stofjes….

  Krijgen we wel een kiekje van je fysieke gezondheid na dat avondje? Was het trouwens niet een lama, met spuug enzo?

 12. ikvindvanniet.nl schreef:

  Ik zou gewoon lekker doen waar je je goed bij voelt en ? Schijt aan de hele wereld! Go girl go girl!

 13. Annojo schreef:

  Sommige lezers nemen wat je schrijft heel serieus, zo lachen soms. Je werkt thuis lees ik, wat doe je? (Staat vast ergens op je site, maar ik ben in een luie zondagbui).

 14. Monique schreef:

  Wat denk je nou zelf???
  Eerst balen dat P geen kinderen met je wilde en jij wilde zo graag trouwen….
  Opeens (voor ons lezers dus) jij weg…..op jezelf…moeilijk moeilijk….bleek je al tijdens P een ander te hebben…..
  Katten weg…..P weg….spullen weg…..
  En dan vrij snel weer nieuwe man….nieuwe katten…..nieuwe spullen……en nog een kind als bonus ook…..
  Weer huisje boompje beestje zonder nadenken volgens mij.
  Gewoon erin duiken.
  Meis, ik gun je alle geluk, maar je bent raar bezig….

 15. Monique schreef:

  En dat zegt iemand die ook al heel lang in therapie zit en elke dag weer iets over zichzelf leert….

 16. Luna schreef:

  Weet je Monique, jij ongelooflijk domme KUT! Jij weet NIETS van mij! Alleen datgene dat ik hier opschrijf… voor jouw informatie; P. wilde WEL kinderen, maar ik niet!!! En ik bleek tijdens P. helemaal geen ander te hebben… Ik ging vreemd en een dag later ben ik bij P. weggegaan… En over de katten… er zijn 2 katten dood, eentje woont er nog bij P. en de andere 2 bij mij… dus niks katten weg, nieuwe katten erin… En juist het feit dat verkering J. een kind heeft uit een vorige relatie en ik dus GEEN kinderen wou en wil is voor mij een teken dat ik juist wel heel erg goed heb nagedacht over huisje, boompje, beestje! Juist omdat hier ook een meisje van 10 bij betrokken is… So FUCK YOU en je vooringenomenheid… Je weet helemaal niets van de redenen waarom P. en ik uit elkaar zijn… Dus meis, ik wens jou heel veel succes met jouw therapie… ik kies mijn eigen weg en of die nou mét of zonder therapie is; ook IK leer elke dag weer iets nieuws over mijzelf… dat heet LEVEN! En THANK GOD dat ik af en toe raar bezig ben… dat heet RELATIVEREN!

 17. Kim schreef:

  Whouw Luun ik had het niet beter kunnen verwoorden, sjezusmina!
  ik werd er zelf gewoon pissig van!
  en ja joh: KUT!
  :p

 18. Strenge vriendin schreef:

  Sjonge jonge, je HOEFT het niet te lezen, en je HOEFT er al helemaal niet zo’n kattige kuttige kloterige mening op na te houden!! En als je dat wel hebt dan hou je die maar lekker voor je!! Zullen we jou eens een rotgevoel gaan geven Monique door nu gezamelijk als een bitch op jou te reageren??
  Leven leert namelijk ook dat je bepaalde dingen die je doet terug krijgt, dus ook de negatieve!! Vind het zeer onpasselijk van je dat je op deze manier op mijn vriendin reageert!! Hou voortaan die achterlijke mening, je zogenaamde feiten over leven en bla bla en je kwetsende opmerkingen lekker voor je!!

 19. janine schreef:

  halleluja Luna! Monique shut up! Het is zelfs als lezer af en toe vermoeiend dat mensen alles lijken te weten over jou en het ook zo nodig moeten typen.. Monique get a life en zoek er nog een therapie bij: hoe val ik mensen niet lastig.. pffff!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *