web analytics

32

LUNA EN DE SIGARETTENMAN

Ik word verbaal aangerand door de man van de sigarettenkiosk bij mij om de hoek. Het begon ongeveer een jaar geleden. Heel onschuldig allemaal. Terwijl ik 2 blikjes Heineken op de toonbank neerzette keek de sigarettenman me diep in de ogen. “Iek vind jou zoon mooi frouw”, zei hij. “Jouw friend moet wel eel blij zijn met jou.” De sigarettenman komt uit Egypte. “Dat is hij ook”, zei ik. “En ik kan ook nog eens heel lekker koken.” En daar is het misgegaan, ik had hem meteen moeten afsnauwen, want in de maanden die volgden zijn de complimentjes nogal van toon veranderd. Het ging eerst van ‘mooi frouw’ naar ‘zeksie frouw’. Ik glimlachte iedere keer vriendelijk, een compliment moet je immers met trots in ontvangst nemen. Daarnaast ben ik zowel fysiek als mentaal af en toe zwaar afhankelijk van de producten die de sigarettenman verkoopt. Dus ik moest de sigarettenman wel te vriend houden. Ik kon niet anders. Maar de sigarettenman begon me, naast het complimenteren, steeds onfatsoenlijkere vragen te stellen. Of ik misschien, met een vette knipoog, ook een keer voor hem wou koken. En of ik misschien sexy ondergoed droeg. Of partner P. mij misschien een keertje wou delen. En of ik misschien sexy kon dansen. Steeds lachte ik zijn vragen weg, maar ik vond de situatie met de week ongemakkelijker worden. Ik ging de kiosk met de sigarettenman erin zoveel mogelijk vermijden. Ik liep liever een blokje om, maar soms kan het gewoon niet anders. Ik had gisteren bezoek en moest zo snel mogelijk 10 blikjes bier zien te scoren. Dus ik naar de sigarettenkiosk. Ik rende snel naar de koelkast met bier om maar vooral aan te geven dat ik haast had. “Je hebt mooie, eh, hoe heet het?”, begon hij terwijl hij 10 keer
€ 1,50 aansloeg op de kassa. “Ik weet niet wat je bedoelt hoor”, zei ik. “Eh, ja, tiepels?”, zei hij. Ik keek hem vragend aan. Ongelooflijk. De sigarettenman bedoelde echt m’n tepels. Gatverdamme. En nu durf ik helemaal nooit meer langs. Dan maar detox.

Dit vind je misschien ook leuk...

32 reacties

 1. |RH| schreef:

  Okay dan, je hoeft er geen heel verhaal omheen te hangen, ik kom wel zo nu en dan een paar blikjes en wat peuken brengen. *zucht*

  ;-)

 2. Wolvin schreef:

  Goooed, dat ging niet helemaal zoals ik wilde…. In de herhaling:

  Nou Luna?! Kom op zeg. In de pan hakken die eikel. Dit had ik echt niet verwacht van jou. Volgens mij hebben ze in Amsterdam net zo’n mooi scheldwoordenboek als in Den Haag. Anders stuur ik je er wel een op. Je kan zowel de inhoud naar zijn kop gooien als het boek zelf.

 3. Aukje schreef:

  Om die reden ben ik van wasserette veranderd. Iets verder lopen nu, maar ’t is het waard!

 4. joal schreef:

  je geeft ze een vinger en als je niet uitkijkt nemen ze je hele ….

  groetjes van nauwelijks meer rokende Joal ;)

 5. Rick schreef:

  Verklap hem dat je eigenlijk een man bent, misschien helpt dat.

 6. Kaat schreef:

  of zeg dat je van P niet met andere mannen mag praten. doe je de volgende keer een hoofddoekje om.

 7. vriendin P. schreef:

  “Mooie piek die fan jou” is misschien een optie of “hou eens ff op mij te beledigen. Ik ben hier niet gediend van” of “en heb jij een frouw en wat doe jij allemaal met die frouw?” ik weet zeker dat hij dan met stomheid geslagen is. Dit moet je niet pikken!

 8. Jan F. (de) schreef:

  Heel veel erger zijn de mannen die hier (of in real life) doen alsof ze geïnteresseerd zijn in je uitspraken of ideeën, terwijl ze je in gedachten hard anaal penetreren.
  Meneer de Egyptenaar is tenminste eerlijk, heldhaftig en openhartig. De volgende keer zeg je hem precies waar het op staat, en je zult versteld staan van jezelf, van hem, en het wonder dat communicatie heet. zo.

 9. Erwin schreef:

  Nu is de vraag hoe die man jouw tepels kan zien, maar zowiezo zou ik ‘m inhakken.

 10. Patty schreef:

  Zeg dat je lesbisch bent…houden ze vast niet van.

 11. Webchick schreef:

  Ach, waar jij woont zal je op de andere hoek toch ook wel een sigarenboer hebben?
  En anders ga je gewoon een keer samen met vriend P. naar binnen en dan elkaar flink bekken voor de kassa :)

 12. joal schreef:

  @webchick:
  en voor je het weet zit je in een egyptisch triootje…
  allicht aangenamer dan op z’n grieks? Hoppahh! ;)

 13. Laantje schreef:

  Ja, en had hij gelijk?! :-)

 14. Kikkertje schreef:

  Ik zie het probeleem niet. In de kou groeien tepels.
  Maar het is een eng mannetje Luun. Maar ergens vlijt het je een beetje, anders schrijf je er niet over. Hij zei niet: “Wat een mooie dildo hangt er om uw nek”

  (had het verhaal wel grappiger gemaakt)

 15. Tante To schreef:

  Dat heb ik nou nooit, dat er een Egyptenaar over m`n tepels begint.

 16. Maantje schreef:

  LOL wees maar blij Tante To.
  Ik krijg gelukkig alleen een gratis drankje bij de plaatselijke egyptische shormaboer.

 17. Flexie schreef:

  Misschien heeft die man gelijk?
  Als dat zo is, is dat toch nog geen probleem.

 18. Roland schreef:

  Helaas kunnen we over de tepels van luna nog niet meepraten voor zover ik weet, want die waren -zo staat me bij- met ductape afgeplakt…..damn da’s toch alweer wat jaren geleden niet?

 19. Sillycrazyme schreef:

  Grof verbaal geweld, er zit niets anders op. “Jij hebt hele mooie tiepels” “Ja?, nou jij hebt anders helemaal niet zo’n mooi hoofd!” En anders toch maar dat scheldwoordenboek van Wolvin ;-)

 20. tijger schreef:

  Getverdemme, wat een vreselijke sigarettenman. Maar Luna, een beetje assertiever mag bestwel hoor.

  Grtz,

 21. woensdagkind schreef:

  Ik vind dat je inspirerend schrijft. Wat vind je van mij? Met andere woorden: ik lees jou. Lees jij mij? Goh, oog in oog aan de bar is toch heel wat eenvoudiger.

 22. Blue schreef:

  hier helpt slechts ding Luun: sla hem op zijn gezicht…wat een afschuwelijke vent zeg!
  al moet ik zeggen dat je hem de grens wel steeds liet verleggen door hem niet meteen aan te pakken toen ie vervelend werd…

 23. Corinne schreef:

  Wat een eikel joh, neem volgende keer je vent mee en zeg dan wat zei u nou ook alweer vorige keer?

 24. Menno schreef:

  Huur anders die Engelse juffrouw die onlangs d’r ex-vriend een bal heeft afgerukt – over aftrekken gesproken..

 25. Dr.D schreef:

  Had je datzelfde dingetje aan als toen???

  eh,eh

  Enne
  “neem volgende keer je vent mee en zeg dan wat zei u nou ook alweer vorige keer?”

  Zegtie het nog een keer en dan???
  Of dattie zegt: Jij niet soveel drink jij beter onthoud”…
  Want laten we wel wezen.
  € 1,50 is veels te duur…

 26. De Egieptenaar schreef:

  “Sorry iek jouw maken sgriekken”
  “Wil jou min vrouw maken…isse ok?”

 27. suuzzzz schreef:

  Dat woensdagkind van hierboven heb ik nu al op 4 weblogs hetzelfde bericht zien plaatsen…’t begint te irriteren.

 28. peet schreef:

  cool…eh…koel! nipplegate in holland!

 29. Rnow schreef:

  het is ook een beetje een soort van “0900-xxxx, bel me snel” tekstje van die Woensdagkind

 30. Rnow schreef:

  Hij bouwt het wel mooi op die sigarettenman. Hij denkt: “dat lekkertje wil wel maar is gewoon te verlegen.”

 31. julia schreef:

  @suuz: ja dat irriteerde mij ook. niet vier maar tien keer kwam ik het al tegen geloof ik :-(

  @rnow: wel een leuke om dat ff als comment bij hem te posten ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *