web analytics

16

75.8

Je hebt zo’n programma ‘How to look good naked’ en dan moet een chubby vrouw zich tussen een rijtje met andere chubby vrouwen wurmen, op volgorde van chubby-ness, zeg maar. Alle vrouwen kiezen een plekje in de rij waardoor ze zichzelf altijd veel dikker inschatten dan ze in werkelijkheid zijn. En dan is het daarna zo van; “No, reallllllly, Am I that thin?!!!!!” Ik zou, no shit, vooraan in de rij gaan staan; Step aside, you fat bitches, this is my show! Dus, wat dat betreft heb ik een typisch gevalletje van omgekeerde Body Dysmorphic Disorder. Waar anderen een chubby vrouw zien, zie ik een vrouw met maatje 36. Echt! Dr. Phil! Kunt u daar nou niet eens een uitzending over doen? Het zou mijn leven zoveel draaglijker maken! Maar ja, dan komt hij met uitspraken als: ‘Get up each morning, look at yourself in the mirror, and see yourself not as someone who is overweight or out of shape, but as the someone you will become.’ En ja, dan snap ik het zelf dus eigenlijk ook niet meer zo. Want ik ben toch al the person I will become? Veel te moeilijk, dit soort psychologie. Hulp of bijval hoef ik van de verkering ook niet te verwachten, want op de vraag ‘Ben ik dik?’ antwoord hij standaard: “Ik vind je een geil wijf, kom je op m’n gezicht zitten?” (Overigens het beste antwoord dat je als man kan geven op deze typische wijvenvraag!). Maar ja, hij heeft makkelijk lullen, want sinds wij een relatie hebben is hij minstens 15 kilo afgevallen. Iets wat ik totaal niet snap, want mijn reputatie als feeder en roomboter-kokende briljante kokkin reikt tot ver buiten de Tielse grenzen! Dus hij is 15 kilo afgevallen in 2 jaar? En ik ben 15 kilo aangekomen in 10 jaar! Maar ach, wat is nou 15 kilo? Kilootje hier, kilootje daar, kan best, maar als die kilootjes uiteindelijk de proportie van een vleesschort krijgen, dan heb je een probleem, want als er ooit een moment gaat komen waarop de verkering mijn buik omhoog moet tillen om me oraal te verwennen terwijl ik op z’n gezicht zit, dan lijkt me dat het ideale moment om me te verhangen. I love you, but see you in a next life, honey! Maar wat het eigenlijk is. Mijn ondergoed zit al een paar weken niet lekker meer. En nu ben ik nooit echt van de stringetjes geweest, maar mijn shortjes gaan de laatste tijd als een ware zij zo’n stringetje tussen m’n reet zitten. Niet prettig. De oorzaak; teveel buik aan de voorkant en teveel kont en heup aan de zijkanten, waardoor die hele slip automatisch zo’n 10 centimeter omhoog kruipt. En om nou de hele dag je slip uit je bilnaad te vissen is behalve irritant ook nogal niet-sexy. Om het allemaal nog erger te maken: de weegschaal gaf vanmorgen 75.8 aan. Een mijlpaal. ‘Awareness without action is worthless.’ Ook zo’n fijne uitspraak van Dr. Phil.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Amiek schreef:

  Wie ben ik om hierop te reageren? Doe wat jou gelukkig maakt zou ik zeggen. Ik geef te veel om roomboter en te weinig om sex. ;)

 2. lilith schreef:

  En laat 75 nu net het getal zijn waar ik al vijf jaar op zit te mikken, sinds mijn maagverkleining, omdat het me zo geweldig lijkt. ;) Wat het natuurlijk niet is, want het scheelt hoop en al nog een kilo met nu ofzo, maar toch blijf je je blind staren op cijfers, vreemd genoeg.
  Ik vind dat je er goed uitziet, Luna. :) Maar ik merk bij mezelf dat ik me toch ook een pak beter voel als ik iets verantwoordelijker omga met eten en sport enzo, en als er dan nog een paar kilo afgaan is dat mooi meegenomen, natuurlijk. Succes ermee, in elk geval. ;)Of je nu actie wilt ondernemen of niet. :)

 3. smeniekske schreef:

  Damn wat een herkenning…Ik heb het ook hoor dat ik mezelf best slank vind maar met name geconfronteerd met foto’s van mezelf denk ik neeeeeee.

  Ik ben je ooit gaan volgen nadat ik een blog zocht over afvallen. Kan me niet meer herinneren wanneer het precies was maar het was rond de 65 kilo :P Ik zal toen ook zoiets geweest zijn, en nu ook weer hetzelfde als jij.

  Ook zo frappant is dat jij net als ik sinds een tijdje ook bent gaan hardlopen en daar dus kennelijk ook geen ons van bent afgevallen. Of compenseer je dat net als ik met een extra wijntje en een borrelhapje.

  Ik heb de oplossing helaas niet maar je bent niet alleen!

 4. inkie schreef:

  Hahaha…..wat een grappig en herkenbaar stukje. Zeker voor vrouwen.
  Ik heb absoluut geen probleem met mijn gewicht qua hoe ik er uit zie (precies 20 kilo meer bovenop die 75.8 van jou)maar de gezondheid tja die is toch wel belangrijk.
  Altijd veel te zwaar geweest, drie jaar geleden tot 76 afgevallen maar helaas het zit er ook weer aan.
  Ach ik ga er ook de strijd ook niet meer zo fanatiek aan. Beetje gezond eten, klein beetje bewegen en met onsjes afvallen. Want ja dat doet het dus als je steeds een beetje afvalt en weer pondjes meer aankomt.
  Jij kan gelukkig nog ingrijpen dat als je op de enge leeftijd van 50 bent gekomen ook niet de 100 kilo gaat naderen:)

 5. Brooklyn schreef:

  Feest der herkenning t/m het getal achter de komma.

 6. marielle schreef:

  Nieuw ondergoed kopen lijkt me! Ik bedoel, zolag je die vetrol niet van zijn gezicht hoeft te tillen als je op hem zit is er nog helemaal niets aan de hand. En ik denk dat je man naar de dokter moet als hij afvalt van jouw heerlijke eten ;-) Wat een heerlijke man trouwens dat hij zulke fijne antwoorden geeft. Ik stond vanochtend weer voor de spiegel te lachen, mijn lurven en kladden bewonderend. Hoe meer Marielle hoe beter! Als je maar gezond bent toch?

  lieverd: Hoe meer Luna hoe beter!

 7. Leila schreef:

  Ik eet al jaren “ietsje minder” van alles wat ik lekker vind. En dat werkt. Ga in godsnaam niet op één of ander dieet. Word je op den duur alleen maar vetter en chagrijniger van. En idd, gewoon voorlopig grotere maat broekies kopen:)

 8. janine schreef:

  75 kilo maar goed in proportie!! Vrouw je ziet er heerlijk uit! Niks meer aan doen!!!

  Alles beter dan te mager!!!

 9. Mariel schreef:

  Ik vind dat je je goed moeten voelen bij hoe je eruit ziet. Maakt niet uit welke maat, hoeveel kg etc. Als je maar blij bent met jezelf. En uit ervaring kan ik zeggen dat als je ECHT niet happy met jezelf bent, je echt wel gemotiveerd bent om er iets aan te doen!

 10. Knaluitjepanty schreef:

  Nou volgens mij knal jij nog lang niet uit je panty, althans niet van de overtollige kilo’s, dus ik zou zeggen: no stress. En wat Dr. Phil betreft wacht ik nog altijd op die heerlijke dag, waarop zijn dirt nu eindelijk eens boven komt drijven. Dat blijkt dat hij zich al tien jaar lang laat onderschijten door een transsexuele Aziatische SM-domina (excuses my French) of iets dergelijks. Want dat über-moralistische toontje van hem trek ik niet. En als ik dan toch een tip moet geven: ruil de roomboter lekker in voor omega-3-6-9-dieet-light-whatever, hahahahaha

 11. Maurice schreef:

  Jij hebt echt de liefste vent van de wereld Luun. En geloof me. Mannen hebben daar kijk op. LOL

 12. inge schreef:

  poeh heej, dan koop je van dat hele grote strakke figuurcorrigerende ondergoed, kruipt geheid nergens tussen, want t zit van je knieholtes tot je oorlellen. Misschien wel een gat in de markt: figuurcorrigerend ondergoed met een open kruis, want voor je het uit hebt is de lust tot orale bevrediging wel vergaan…
  maarre… je weegt minder dan ik… en ik kan nog steeds prima op een bepaald iemand zijn gezicht gaan zitten en dan kan hij ook nog steeds adem halen… ;-)

 13. Martijn Rosdorff schreef:

  Ik kop er even een kwootje van (je) Oprah in: “diets don’t work”. En verder, wat Marielle zegt, ander ondergoed kopen.

 14. Brenda schreef:

  Het zou nogal een verschil maken of je 1.55 ben of 1.80 bent en 75 kili weegt, ik heb het idee dat je langer dan 1.75 bent maar waar ik dat op baseer??? Vertel, dan is het.wat beter in te schatten waar je vetschort ophoud en je bovenbenen beginnen :-)

 15. Luna schreef:

  @Brenda: Hahahaha… ik ben 1.76, dus het valt allemaal nogal mee hoor… Maar ik ga na Appelpop afvallen… als in; niet meer drinken… volgens mij val ik dan in 1 week 10 kilo af ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *