web analytics

14

LUNA HEEFT CONTINU EEN SOORT VAN PMS

Ik heb het kabeltje van de tv boven omgeruild met de tv beneden, maar nog steeds zie ik geen beeld. “Godverdomme”, scheld ik tegen de tv en mezelf, “kutzooi, dan niet!” Ik ga naast P. in bed liggen en doe een halve poging tot in slaap vallen, maar ik ben zo opgefokt dat slapen er nog lang niet in zit. Ik woel van links naar rechts. “Liefje, doe nou toch eens rustig”, hoor ik naast me. “Ik ben rustig”, zeg ik. “Je hebt een hartstikke goede dag gehad vandaag”, zegt P., “en nu ga je lekker slapen, net als normale mensen.” “Ik heb nu meer dan 6 weken niet gedronken”, zeg ik, “en nou wil ik dat alles weer gewoon werkt. Dat ik me weer helemaal top voel. Helemaal 100%. Ik ben gewoon moe. Ik ben chagrijnig. Ik ben overspannen. Alles vliegt me aan. Het is overal een teringzooi. Ik wil kasten voor onze kleding. We moeten de boel hier weer gaan verbouwen, niks doet het. Er zit een gat in de badkamermuur. Ik weet het allemaal niet meer. Ik trek het niet meer. Ik kan hoofdzaken niet meer van bijzaken onderscheiden. En ik wilde gewoon nog eventjes een stomme serie op tv kijken, maar die klotekutkabel doet het niet en nu wil ik gewoon een boek lezen in bed en ik heb niet eens een eigen nachtlampje.” “Is dat alles?’, vraagt hij. “Ja, ik wil gewoon een boek lezen in bed”, zeg ik zielig. Meteen loopt P. naar boven toe om een lamp te halen. “En een verlengsnoer”, roep ik, “want de snoer van die lamp is te kort, dat is het hele probleem.” “Okay”, roept hij. “En ook een boek”, roep ik. En ik bereid me voor op een kutboek. Zo’n boek dat hij wél heel leuk vind. Of heel goed. Zo’n boek dat ik vooral heel ingewikkeld vind. Maar alles is beter dan in slaap vallen met alleen m’n eigen gedachten op de achtergrond. Even later komt P. de kamer in lopen en zet een lampje op m’n nachtkastje. Hij legt een boek op m’n kussen en ik kom onder m’n dekbed vandaan. Ik lees op de cover; ‘Hans van der Beek; Mijn vrouw heet Petra’. Daarna begint de tekst van het eerste hoofdstuk meteen op de cover. Geinig vormgeefgrapje. Mooi ook. Ik lees: ‘Mijn vrouw, best een goed mens, ergert zich dood aan mij. Tenminste als ze tegen me praat, maar dat doet ze weinig, dus ze is verder wel gelukkig.’ Ik begrijp meteen waarom P. dit boek gekocht heeft. Ik lach. “Zo zie ik je veel liever”, zegt P.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. kim schreef:

  jongens zijn lief….

 2. Danielle schreef:

  Ze kunnen het wel !

 3. juul schreef:

  ik zie groen van jaloezie!! heeft ie een broer, die P??? ;)

 4. Susan schreef:

  Ik heb gehoord van dat boek, die wil ik ook!

 5. Nina schreef:

  Sweet, sweet, sweet!
  Het komt wel goed schatje, je bent keigoed bezig!
  Kus en tot snel x

 6. Johannet schreef:

  Dat wat Nina zegt. Dat is waar. Je bent keigoed bezig. En het komt goed.

 7. Claud schreef:

  Wat een schat die P. en ik ben trots op je!!!!

 8. yolanda Bovens schreef:

  ik herken me zo in jou

 9. Mandy schreef:

  Keppet besteld!

 10. esther schreef:

  Oh, ik kan net zo zijn. Mopper mopper scheld scheld en alles is kut. gelukkig heb ik een variant van P (een J) en die laat het allemaal van zich afglijden, of doet dan iets simpels waardoor ik helemaal opknap, net als jouw P. Mooi is dat.

 11. Janssen schreef:

  Hier ook iemand die net zo kan zijn,gelukkig ook met een variant van P,N sleept met kamillethee want van lampje en boek ben ik voorzien :):)

 12. M%n schreef:

  Het is dan ook de P van Prachtig. :))
  En jij bent idd keigoed bezig!

 13. Honne schreef:

  Die titel ga ik onthouden… moet in januari weer een boek bestellen bij de ECI !

  P is een lieverd net als mijn schat E .
  Volgens mij zit het hem in de uitspraak!
  Jij een Pee , Esther een Jee en ik een Ee ;-)

  Keigoed bezig jij!!!!

 14. Maurice schreef:

  “Ik heb nu meer dan 6 weken niet gedronken”

  Alleen alcoholisten tellen de dagen Luun. Zijn net rokers…”Ik heb meer dan 3085 dagen niet meer gerookt!”…

  Jammer dat ik niet wist dat je vlakbij was met je babushka’s…En P. is veel te lief voor je. “Ga die lamp lekker zelf halen, muts!”, had ik gezegd. lol

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *