web analytics

14

LUNA HAALT HAAR GELIJK BIJ D’R MOEDER (OF VICE VERSA?)

“En haar hele vloer lag bezaaid met haarclipjes, speldjes, papiertjes, troep, rotzooi, smerigheid, blikjes cola, snoeppapiertjes en in haar bed lagen allemaal pennen en weet ik veel wat, het kon gewoon echt niet, en op de grond zaten allemaal vlekken van allerlei soorten make-up shit en toen heb ik alles opgepakt en weg geflikkerd”, zeg ik.
“Gelijk heb je”, zegt m’n moeder.
“Want ik heb ’t 100 keer gevraagd en elke maandag kan ik alles opruimen als zij een weekend geweest is.”
“Je hebt gelijk.”
“Ik ben verdomme geen huishoudster.”
“Nee, dat weet ik allang.”
“Dus nu is haar kamertje keurig opgeruimd, met alle boeken op een rijtje in de kast, make-up in een bakje en klaar. En toen wilde ik onze slaapkamer gaan stofzuigen en toen zag ik dat dochter S. het dus niet van een vreemde heeft.”
“Wat dan?”
“J. had z’n eigen Sjakie en de Chocolade-fabriekje opgericht aan zijn kant van het bed. Ook allemaal halflege blikjes cola, halve repen chocolade, papiertjes van mini-Marsjes, mini-Brosjes, lege M&M’s-zakken, Rolo-repen, zakdoekjes, flessen water, 10 boxershorts, 5 losse sokken, het was 1 grote ranzigheid.”
“Smerig.”
“Ja, smerig, dus ik heb daar ook alles weg geflikkerd. Ik ben er helemaal klaar mee. Ik ruim het links op en dan wordt er rechts door een ander een tyfuszooi van gemaakt. Zo kan ik het toch nooit bijhouden? Zo schiet het niet op hoor. Ik ben toch geen huishoudster?”
“Nee, dat weet ik allang.”
“Ze moeten hun eigen shit achter hun eigen reet opruimen.”

“Kun je nagaan hoe ik het heb gehad met jou vroeger.”

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. mie schreef:

  o zooooooooooo herkenbaar
  ik besef nu (met een dochter van 10) pas wat m’n moeder bedoelde met opruimen

 2. Marc schreef:

  Nee, dat weet ik allang… en dan gaat er ergens niet een heel klein lichtje branden? Maar leuk stukkie dit.

 3. Kange Lees schreef:

  Ik heb zo’n ‘volwassen’ dochter. Voor later maak ik zo nu en dan foto’s als ik Opa word. Kan ik aan mijn kleinkinderen laten zien hoe ze zelf was. Ik heb ook enkele MP3’s met verhitte tiener/ouder gesprekken, ook leuk voor later. Weer mooi geschreven.

 4. Inge schreef:

  aaaah hahahahaha… leuk!

 5. schoonvader schreef:

  OOOOOO dat heeft hij van zijn moeder-))LOL

 6. Luna schreef:

  @schoonvader: Zullen we dat eens aan Jerry vragen???? :-)

 7. Sandra (uit Utreg) schreef:

  Whaha… Die moeder van je, goeie van d’r. High five!

 8. Grietje schreef:

  ahum, ja, zo gaan die dingen

 9. zomaar iemand schreef:

  stofjes, draadjes, naalden, strikjes, pluche, klink als….?

 10. Maurice schreef:

  Ik ga je moeder steeds leuker vinden!

 11. Patty schreef:

  Ik heb ook zo’n dochter en zo’n man :(
  En geloof me ….het went nooit!

 12. Kange Lees schreef:

  Ik racete zaterdag even bij jullie door de straat op de fiets voordat het corso begon. Een mooie straat is het geworden. Commerciële buurvrouw met haar stoelen te huur! Wat een prachtige dag was het toch!
  Goed idee om het plein af te sluiten voor de Appelpop gangers, nu was het gewoon gezellig en niet zo afgeladen als andere jaren.

 13. M Line schreef:

  Klopt het dat jullie Best vormgegeven weblog zijn?: Maanisch.com ? Zoja, gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *