web analytics

29

LUNA HEEFT EEN NIEUWE BUURMAN

Hij woont aan de overkant en als ik achter m’n computer zit kan ik bij hem naar binnen kijken. Hij heeft een oranje lamp en 2 koekenpannen aan de muur. Ik zie hem wel eens lopen met een telefoon in z’n hand. En ik zie hem vaak achter zijn computer zitten. Ik heb me wel eens afgevraagd of hij mij zou kennen. Mij als Luna. Als dat zo zou zijn, dan zou ik me toch een stuk ongemakkelijker voelen achter m’n computer in m’n roze pyjama zonder make-up. En volgens mij loop ik ook wel eens per ongeluk half naakt langs de ramen. Nu ontving ik vanmiddag een mailtje: ‘Ik las laatst dat je binnenkort gaat verhuizen, hartstikke leuk natuurlijk voor jou, maar ik ben m’n buurvrouw kwijt. Je kent mij verder niet, of misschien eigenlijk wel, maar in ieder geval woon ik bij jou aan de overkant. Ik verbaasde me al een tijdje over het aantal uren dat je achter de computer doorbracht, maar je komt er niet zo gemakkelijk achter wat iemand de hele dag zit te doen en meestal is het ook niet zo interessant. (… ) Tot van de zomer, je ging toen buiten zitten met iemand, met de computer omgedraaid om naar een radioprogramma te luisteren. Het geluid hard aan, rosétje erbij, het zag er erg gezellig uit. De uitzending bleek over webloggen te gaan, een fenomeen waar ik nog nooit van gehoord had, en de webadressen werden een paar keer vermeld, dus ik dacht: ik zal eens kijken wat de buurvrouw uitspookt. (… ) Eerst vond ik het een beetje gênant om iemands privé-leven zo openhartig in te zien. Het is vanuit mijn huis helemaal gek, omdat ik ook nog in je keukentje kan kijken. Het wordt een filmisch beeld zo. Beetje abstract. Luna’s wondere wereld live. (… ).’ Mijn nieuwe buurman E. is net langs geweest om een wijntje te drinken. Maar ik ga toch echt verhuizen over 2 weken. Naar een kantoor zonder ramen.

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. buurman schreef:

  hahaha! dat was ik die met jou op balkon ging zitten toen! De enige echte buurman natuurlijk. Geweldig, die voyeurist heeft dus een paar maanden niks gezegd, maar wel zitten kijken! hahahaha!

 2. D.W. schreef:

  Binnen 2 weken kan hij enkel nog bij buurman binnengluren. Luna zit veilig in haar bunker.

 3. Ab schreef:

  Volgens mij zie ik de overbuur ook op de foto van Digweed op de scanner……..

 4. sylans schreef:

  gewoon de gordijnen dicht. het is in met de buurmannen. kijk maar op http://www.volgspot.blogspot.com

 5. sheevar onlijn schreef:

  Is het aan de andere kant niet spannend om een gluurder te hebben, een beetje als een spel… Misschien ga je het straks wel missen…

 6. Red Haired Poetess schreef:

  Pfff…af en toe even zwaaien helpt misschien wel (wordt ‘ie vast verlegen van). Zo lang je dat maar niet doet wanneer je net halfnaakt rondloopt.

 7. Red Haired Poetess schreef:

  *denkt erover om dan maar tegenover sheevar te gaan wonen*

 8. 3ne schreef:

  hij heeft er in ieder geval de nodige moeite voor gedaan! Da’s toch klasse!

 9. miss bitch schreef:

  Hmmm, het woord ‘pervert’ komt toch even in mij op :-D

 10. Erwin schreef:

  Hmm moet je straks een ‘hello Kitty’ maar voor je zetten!

 11. Karel schreef:

  Mijn vriendin heeft ooit eens gevraagt om een klein ruitje, waar geen gordijn voor past, met mat folie af te plakken. De overbuurman stond namelijk altijd(al een paar maanden) voor zijn balkondeur af te drogen als wij lagen te neuken. Heel aardig om dat niet direct even te melden…

 12. Red Haired Poetess schreef:

  Nou Karel, als ik die man was zou ik ook niet het lef hebben om zoiets tegen mijn overburen te zeggen (want dat betekent op zijn minst dat je het meerdere keren hebt gezien en lang genoeg hebt staan kijken om uit te vogelen wat er precies gebeurde). Maar ziek is het wel. Gelukkig blijf ik, op de zomer na, gespeend van een uitzicht op mijn overburen. In de zomer zit de dochter van mijn achterbuurvrouw in bikini in de tuin, en geloof me, dat wil je niet meemaken (grote roze vleesberg in veel te kleine bikini). De achterbuurman is gelukkig te slechtziend (loopt me straal voorbij op straat) om veel waarde te hechten aan mijn silhouet in het raam.

 13. Luna schreef:

  Mijn nieuwe buurman is trouwens geen pervers kereltje, maar een prima vent om een wijntje mee te drinken…

 14. Suffie schreef:

  Kon ik dat van mijn buurman maar zeggen… ;-(

 15. Volgspot schreef:

  Sylans, buurmannen zijn inderdaad wel erg in. (zie hierboven). Ineens bedacht ik me: misschien ben ik wel de nieuwe buurman van Luna en hebben we samen dezelfde opvallende overbuurman. Dan kan het bijna niet anders dan dat hij ons ook ziet, want we zitten beiden dag en nacht achter de computer.
  Misschien is hij ook wel weblogger. Raar dat ik daar nu pas aan denk.
  Ik zal eens op de naambordjes gaan kijken. Maar ja, hoe heet Luna van achteren? Maanisch?

 16. Luna schreef:

  Luna heet niet eens Luna van voren :-)

 17. Volgspot schreef:

  Nee, precies, daar was ik al bang voor. Nou ja, dan maar wachten in de hal tot je langskomt. Da’s beter dan de hele nacht naar m’n overburen turen.

 18. carin schreef:

  Luna, weet je al iets over je nieuwe buren? Dat zijn toch geen BNN-ers met een log mag ik voor je hopen?

 19. jaja schreef:

  nou ja zeg. wat een bullshit reacties. pervers, ziek? beetje overdreven allemaal. wat is er zo ziek of pervers aan dan? die buurman doet echt niet veel meer dan luna zelf doet en dat is kijken naar de overburen. wie doet dat niet? is iedereen dan pervers? jullie maken wel heel erg snel voorbarige conclusies. misschien zijn jullie zelf wel pervers of ziek omdat je dat denkt?

 20. Suffie schreef:

  Iemand die in één reactie vier keer het wordt “pervers” hanteert, mag toch wel als verdacht worden aangemerkt?

 21. jaja schreef:

  tuurlijk. hier nog een paar keer: pervers, pervers, pervers. das 7. pervers pervers peeeeeervers. das 10! heb je ook nog iets constructiefs te zeggen of hou je het bij het tellen van woorden? je doet in ieder geval je naam eer aan. dat is al heel wat. hier pervers! das 11. hou je het bij?

 22. Suffie schreef:

  Ik rust mijn kaas…

  En die van die naam die kon ik nog nie…

 23. frank schreef:

  volgens mij heet luna : els!!????
  groetjes
  frank

 24. TheBird schreef:

  Nee, geen Els maar Chantall ?

  Domain Name: MAANISCH.COM
  Administrative Contact:
  chan.tall@WXS.NL
  Chantall van den Heuvel
  Overamstelstraat 28 -2
  Amsterdam, – 1091 TP
  NL
  0641430455

 25. Volgspot schreef:

  O wat zijn we stoer.

 26. sILverbrAIn schreef:

  Toevallig ben ik een goede bekende van de overbuurman (en niet van Luna, die ken ik alleen van gluren), en het is een briljant webdesigner, musicus en cognitief wetenschapper. Geen engerd dus, en ik kan het weten… Dus wees gerustgesteld biassed world!

 27. Els schreef:

  Els? Wie heet er nou Els?

 28. prof. C. schreef:

  E. is daarnaast nog eens charmant, zachtaardig en een goed chauffeur.

 29. dany schreef:

  hy all .. great site