web analytics

12

LUNA HEEFT KORTSLUITING

Ineens valt het licht uit. “Kut”, zeg ik tegen vriendin I., “wat was dat?” We checken de stoppenkast en er blijkt een stop doorgeslagen. We switchen het schakelaartje omhoog en zitten weer in het licht. Na een uur slaan de stoppen weer door. “Dit is niet goed hoor”, zegt I. en we beginnen 1 voor 1 alle apparaten en de stoppen uit en aan te zetten om zo te kijken of er misschien ergens kortsluiting is. We kunnen niks vinden. “Nou ja, dat is ook raar”, zeg ik en terwijl ik in m’n hoofd zoek naar de oorzaak herinner ik me ineens het mannetje in de bodywarmer. En m’n CV-ketel. En de afgebroken leiding. Even later staren I. en ik naar een natte en beschimmelde muur met daarin een vochtig stopcontact. Hier moet ik even bij gaan zitten. Ik kijk vriendin I. aan. “Ik vind dit niet zo leuk”, zeg ik. “Nee, dit ziet er niet goed uit”, zegt ze. En ik moet bijna huilen, maar in plaats daarvan begin ik te lachen. In tijden van totale wanhoop is het beter te lachen dan te huilen, het maakt toch geen fuck uit. Jij had last van paniekaanvallen? Jij wilde van het drinken af? Haha! Dat zullen we nog wel eens zien!! Hier! Hier heb je wat problemen! Nee, geen lullige problemen zoals wat krappe deadlines of dat je favoriete merk chips ineens niet meer te koop is, nee, we gaan je gewoon weer even laten kennismaken met bouwproblemen! Deal with it! Lekkages! Kortsluiting! Totaal verkeerd in elkaar gemonteerde apparaten! Je hele huis moet in de renovatie! We laten weer even wat bouwmannetjes opdraven die je dag zullen gaan verneuken! We gooien je voor je gevoel gewoon weer even 6 jaar terug en we kijken van een afstandje toe of je er mee om kunt gaan!! “Ja, maar wat moet ik nou?”, vraag ik wanhopig. “Wacht maar even tot Dr. G. komt”, zegt I.,” laat hem er eerst maar even naar kijken.” En even later kijkt Dr. G. er naar. En hij is daarna 2 uur bezig met een noodoplossing, zodat in ieder geval vannacht de boel hier niet kan ontploffen. En als ik niet zo verdomde trots op mezelf was geweest dat ik al 24 dagen niet heb gedronken, had ik nu allang 2 flessen Prosecco in 1 keer achterover geslagen in de hoop daarna morgenochtend weer wakker te worden en dat er dan helemaal niks meer aan de hand is! Maar in plaats daarvan komt er morgen een aannemer. Ik kan niet wachten.

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. René schreef:

  Succes!

 2. Linda schreef:

  Misschien dat Marianne raad weet?

  Enne Dr G….? Die een noodoplossing bewerkstelligt? Klinkt als een hiphoppende beatboxer en niet als een handige man, haha, dat zal mijn gebrek aan fantasie dan wel zijn.

  Succes ermee in ieder geval!

 3. Luna schreef:

  Hahaha! Nee, Dr. G. is de man van I.! En hij is dokter, vandaar… Hij heeft dus naast z’n mensenreddende capaciteiten ook nog eens zéér handige handen… en koken kan hij ook heel erg goed én hij hangt de was op… Iedereen zou eigenlijk een Dr. G. moeten hebben!!!

 4. Marloes schreef:

  Bwugh, wat een hel. Het komt ook altijd allemaal tegelijk.. Van mij mag je best een wijntje nemen..

 5. valerie schreef:

  Dr. G., klinkt goed, maar daar zijn er vast niet zoveel van!
  Succes met de aannemer en andere huiszooi!

 6. Kristen schreef:

  Wat zeggen ze ook al weer, pech komt altijd in drieen (mijn spreekwoorden en gezegdes kennis zit altijd een beetje door elkaar). Dus dat zou betekenen dat je nu zo ongeveer wel het laatste heb gehad en het alleen maar beter kan gaan!

 7. Roos schreef:

  In tijden van wanhoop is het zeker beter te lachen dan te huilen. Dank. Je hebt vandaag mijn eerste glimlach veroorzaakt.

 8. Honne schreef:

  Grijns…..ik ben trots op je.

  En wat zei de aannemer vandaag?

  Hmmm zo’n dokter zou ik ook moeten hebben, die van mij bezocht ik vandaag en toen kreeg ik een doorverwijsbrief mee voor de röntgenafdeling.
  Misschien vraag ik hem de volgende x wel op huisbezoek en vraag ik hem of hij ook verstand van klussen heeft :-P .

 9. Rutger schreef:

  Klinkt heul eng

 10. dré schreef:

  Dr. Dré moet er wel weer om lachen.

 11. darja schreef:

  Dr G? een soort Dr. Oz dus? (waarom heeft die man in godsnaam altijd zo’n operatie-shirt aan trouwens?) Maar fijn dat hij het kon oplossen. Klinkt behoorlijk irritant, heb je marianne al gebeld voor hulp en bijstand? sterkte!

 12. kaatje schreef:

  Stonden deze bijwerkingen allemaal in de bijsluiter van het afkickprogramma? Je zou er bijna niet aan beginnen. Laat je niet kisten! Neem een roosviceetje…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *