web analytics

25

LUNA EN DE DIKKE DOUANE-DAME

Gisternacht werden P. en ik ronduit onbeschoft weer in het vliegtuig naar Nederland geduwd. Nog geen minuut nadat we het vliegveld van Isla Margarita hadden betreden werd ons verzocht om mee te komen naar een achteraf-kamertje. We waren nog niet eens ingecheckt. Een dikke douane-dame liet ons met een streng knikje en wat gebaren weten dat we haar moesten volgen. “Dat ligt aan mij”, zei P., “ik word er altijd uitgehaald.” Mijn P. heeft inderdaad het uiterlijk van een al-Qaida-strijder, ik schrik er ook nog wel eens van als ik ’s ochtends wakker word. Maar om je dan meteen als een crimineel te behandelen, inclusief minachtend glimlachje, dat hoeft voor mij niet. Onschuldig tot het tegendeel bewezen is, dacht ik. De dikke douane-dame knikte in het achteraf-kamertje naar mij, als teken dat ik m’n koffer open moest maken. Alles haalde ze eruit. Ik werd helemaal nerveus en ik druk me nog zacht uit als ik zeg dat ik het haat als vreemden aan mijn spullen zitten. “P., ze zit aan m’n knip- en plakspulletjes”, fluisterde ik zenuwachtig, doodsbang dat de dikke douane-dame iets kapot zou maken. Ze klopte met haar knokkels op alle kanten van mijn koffer, op zoek naar verborgen ruimtes. Daarna ging ze met een mesje over de bladzijden van al mijn leesboeken en mijn dagboek. Ik besloot deze hele toestand maar gewoon te ondergaan. Ik kon niet anders. Ze keerde de literfles rum die ik in mijn koffer had om en bestudeerde uiterst nauwlettend of er misschien een paar gram cocaïne in was opgelost. De dikke douane-dame leek het haast kwalijk te vinden dat zowel ik als P. niets illegaals in onze koffers hadden. Met een streng knikje liet ze ons een kwartier later weer vertrekken. En toen hadden we de snuffelende coke-hond, de fouillerende douane-beambte die me gezellig tussen m’n benen voelde, de extra checkende tassen-controleur en de dubbel-checkende-tassen-controleur nog niet eens gehad. En dat alles werd bij aankomst op Schiphol nog eens dunnetjes overgedaan. Ik ben kapot. Maar ik ben thuis. En dan nu een glaasje Pinot Blanc. Want ik kan geen cocktails meer zien.

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Swampy schreef:

  Welcome back!! Heb je het wel naar je zin gehad………of hoeft het hele vakantie gedoe voor jou nog steeds niet……..?!

 2. Kaat schreef:

  Welkom terug. Alhoewel. Als ik dat strand en drankje zie, kan ik me voorstellen dat je liever was gebleven.

 3. blue schreef:

  owwww..wat errug Luun…ook al heb je niks op je geweten, dit soort ellende ksot je een jaar van je leven als je het mij vrfaagt….ik ben altijd blij als ik door de douane ben..vooral in die voormalige oostbloklanden enzo…..maarre…WELCOME BACK!

 4. sas schreef:

  Gezellig dat je er weer bent!

 5. Marti schreef:

  Een koffer-kanau! Da’s volkomen kut!
  Heb wel enorm gelachen om je opmerking over P.: “… ik schrik er ook nog wel eens van als ik ’s ochtends wakker word.”
  Overigens vind ik het uiterlijk van P. aanzienlijk fijner om naar te kijken dan die al-Qaida-koppen, maar dat kan ook komen omdat hij er zo onschuldig bij zit bij jullie thuis ;-)
  Welcome back!

 6. ientje schreef:

  God seg, ik moet er echt ni aan denken dat ze in mijn koffer zouden snuffelen en alles ondersteboven keren… Maar je hebt er wel een leuk postje aan overgehouden! ;-)

  Anyway, welcome back!

 7. Jan F. (de) schreef:

  Het zal je beroep maar zijn: op een sub-tropisch eiland de hele dag hippe Amsterdamse vrouwen tussen de benen voelen. En er voor betaald krijgen! “Ik word niet goed!” (W.T. Schippers)

 8. wanda schreef:

  welcome back in Ollanda!

  Heb nog een off topic vraagje: waarom doet het linkje “wie is Luna” het niet??

 9. Foefer schreef:

  Nou ja, terugkeren op Schiphol en na een paar uur wachten ontdekken dat je koffer naar een totaal ander land is gestuurd, is ook niet tof…….

 10. Foefer schreef:

  Maar het scheelt dan wel weer mooi in het stinkende wasgoed.

 11. Maurice schreef:

  Yessssss. Luna is terug :)
  Jammer dat je niet een paar ENORME vibrators boven op je kleding had gelegd. Wie weet had die dikke trut die ook even getest :))

  Maar goed. Wij fans zitten natuurlijk te wachten op geslaagde foto’s

 12. Sillycrazyme schreef:

  @ Blue: ik vind de douna’s in de voormalig oostbloklanden juist heerlijk. Dan heb je tenminste nog eens echt door dat je een land in of uitgaat! ;-) Maar goed, wat ik wou zeggen: Welkom terug Luna!

 13. Koen schreef:

  @foefer: koffer verdwenen bij terugkomst is erg, maar koffer verdwenen bij aankomst in je vakantieland is nog erger. Is me 2 jaar geleden overkomen. Eerste 2 dagen van de vakantie doorgebracht op het vliegveld.

 14. Corinne schreef:

  Fijn dat je er weer bent….Maar waarom moesten ze jullie nou aanhouden zien jullie er zo crimi uit dan?

 15. joal schreef:

  suck6 vanaaf bij die arebeijersomroep!

  grtz Joal

 16. Marloes schreef:

  Arme P. en jij! Moet jullie weer overkomen hoor! Maar wel weer een spannend verhaal. :)

 17. mrs. X schreef:

  Oef wat word ik toch misselijk van dat Kikkertje met z’n sexuele toespelingen altijd.
  Trouwens, schitterende foto!

 18. Marloes schreef:

  Eigenlijk best eigenaardig ook: waarom zou je drugs mee naar holland nemen, ’t is hier toch makkelijk verkrijgbaar?

 19. Luna schreef:

  Nou, Isla Margarita is natuurlijk onderdeel van Venuzuela… en Colombia ligt ook in de buurt… en daar is de cocaïne bijna gratis af te halen… dus die controles zijn ergens wel logisch… :-)

 20. sharmeen schreef:

  Luna, ik vind het geweldig dat je de zomertijd al bloggend ingaat! Ik zal vanavond ook zeker kijken naar Vara live, ook al mis ik gtst dan,ha! Maar ik moet gewoon zeggen dat ik je een wereldwijf vind.

 21. koen schreef:

  Luna, dat maak je dan mee als je d’r zo crimineel goed uitziet hé
  welkom terug ! zalige blog

 22. Nina schreef:

  Ik vind het echt stuitend! Volgens mij was ik gaan huilen, als het mij was overkomen. Blegh!!!

  In ieder geval: welkom terug in het zonnige Nederland!

 23. Pollie schreef:

  Jeetje Luun ik kan me voostellen dat je je kapot ergerde. Gelukkig heb je dat achter de rug en een hoop leuke verhalen in je hoofd over het eiland zelf.

 24. anoniem schreef:

  ik zag jou bij vara life. was het leuk?

 25. nove schreef:

  mijn liefste buurvrouw met de goorste zonnebril die in maanden heb gezien is afgetast door dikke douane vrouwen van zwoel Isla Margarita, oeff, wat krijg ik daar toch zweetdroppels van..de blues, ze klinkt er ineens vrolijk door..wb, P. & L.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *