web analytics

14

LUNA NAAR HET GOSPEL-FESTIVAL

Omdat partner P. verantwoordelijk was voor de reclame-campagne van het Gospel-festival, leek het ons wel geinig om dat festival ook daadwerkelijk te bezoeken. Een paar koortjes met halleluja-zingende negers is weer eens wat anders dan een kaalgeschoren jochie met 2 draaitafels. Dus wij zaterdagavond met de metro naar Amsterdam Zuid-Oost, naar het Cultureel Educatief Centrum. En in afwachting van ‘Salt’, een koor dat ‘moderne, eigentijdse gospel’ speelt namen P. en ik plaats op 1 van de 300 klapstoeltjes die in een soort van vergaderzaal neer waren gezet. Om ons heen bevonden zich vooral donkere mensen, van lichtbruin tot bijna zwart. Sommige in een simpel shirtje, maar een aantal dames liep in schitterende felgekleurde gewaden met allerlei glimmende steentjes. “P., ik vind het hier geweldig!”, fluisterde ik, “Alleen maar lekkere dikke vrouwen. Met heupen! En borsten!” Op het podium stond een prachtige negerin het publiek te vermaken totdat ‘Salt’ zou beginnen. En ik weet niet meer precies wat ze zong, maar wel dat een groot gedeelte van het publiek meezong. En dat zowel P. als ik helemaal volschoten. Samen zingen geeft mij altijd een brok in m’n keel, al gaat het lied over een God waar ik niet in geloof. Toen na een kwartier het gospel-koor verscheen bleken ook deze vrouwen met een paar kilootjes meer gezegend te zijn. Het waren vrouwen die een beetje schudden als ze bewegen. Vrouwen die schijnbaar moeiteloos zingen. Vrouwen met soul. Vrouwen die wat mij betreft veel vaker op de muziekzenders zouden mogen verschijnen. “Can I hear an Amen?”, schreeuwde de leadzangeres. “Amen”, riep het publiek. “Amen”, riepen P. en ik. Een paar van de dikke negerinnen in het publiek gooiden zelfs hun handen in de lucht en een paar nummers later stonden ze van hun klapstoeltjes op om mee te swingen. Het Gospel-festival was helemaal geweldig en het was lang geleden dat ik zo aangenaam verrast werd. “Misschien moesten wij ook maar eens in de Here gaan”, zei P. na afloop. “Amen to that”, zei ik.
www.gospelfestival.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. karin schreef:

  Ja, gospel laat je meeslepen! In Texas (waar ik jaren geleden geweest ben) hadden ze dat ook! Zo is naar de kerkgaan wel leuk! :-)
  (Niet dat ik godsdienstig ben, maar het maakt wel degelijk sfeer!)

 2. blue schreef:

  helemaal goed, gospelmuziek! tip voor je: Joel Osteen elke zondagmorgen op CNBC, geen muziek maar wel een geinige dominee met gevoel voor humor en altijd wel weer een eye-opener waar je de rest van de week mee vooruit kan (10x leuker dan dr Phil hihihihi)

 3. Nina schreef:

  Gáááááf! Kippenvelmoment! (en dan maakt het niets uit dat je het niet eens bent met hun tekst…)

 4. Claud schreef:

  Wauw..dat klinkt als een heerlijk avondje & goed voor de afwisseling!

 5. Kaat schreef:

  ziet Luna nu voor zich op een podium met zo’n blauwe jurk aan
  hihihi

 6. Angelique schreef:

  Jammer dat mijn koor er niet bij was. Terwijl wij toch echt de originele black gospel muziek brengen! Volgend jaar misschien :-)

 7. Anne-Floor schreef:

  Ik heb ooit eens een gospelworkshop gedaan! Ge-ni-aal! En als jij en P. in de Here gaan dan moet je even bellen, want dat wil ik zien. ;-)

 8. Jan F. (de) schreef:

  en dt op de dag dat het GPV voorstelt Porno te verbieden. Niet dat de Heer van het GPV de enige en enigste Heer is, maar toch…

 9. Maurice schreef:

  Fijn dat je een leuke avond hebt gehad Luun. Het stukje was trouwens net zo leuk :-)

 10. Janssen schreef:

  Leuk stukje en ik ken dat,brok in de keel,kippevel……samenzingen ontroerd.

 11. Ellen schreef:

  Inderdaad ..brok in je keel momenten.

 12. nove schreef:

  Waar staat die kroeg..’In De Here’..?

 13. momoniek schreef:

  Ik ben gek op gospelkoren! ooit op Lowlands mijn handen blauw staan klappen. Echt supercool!

 14. Vicky schreef:

  “In de Here gaan” Zeer zeker aan te raden! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *