web analytics

18

LUNA BEZOEKT MEDIUM PAWINDA

“Ik ben enigszins sceptisch, maar ik sta er wel voor open”, vertelde ik schoonzus B. nadat zij had verteld over medium Pawinda, een vrouw die zij al een aantal jaar met veel plezier én succes bezoekt. Medium Pawinda geeft healings in kleine zaaltjes in het land. Daarnaast behandelt ze ook vanuit haar praktijk. Pawinda schrijft over zichzelf; ‘Ik zie, hoor, voel en ruik dingen die de meeste mensen niet waarnemen. Het zijn signalen die worden gegeven vanuit de spirituele wereld.’ “Ze heeft deze woensdag weer een healing”, zei schoonzus B., “waarom ga je niet mee?” Ja, waarom eigenlijk ook niet? Dus woensdagavond 19.50 liep ik samen met schoonzus B. en haar beste vriend M. het dorpshuis van een klein dorpje in Noord-Holland binnen. Het was warm in het zaaltje waar geheald ging worden en er kwam een walm wierrook mijn neus binnen. Ik probeerde zo onopvallend om me heen te kijken. Gewoon doen alsof het allemaal de normaalste zaak van de wereld is, dat healen. Ik zag dat de volledige zomercollectie van de C&A aanwezig was in het zaaltje. Zo’n 35 voornamelijk 50+ vrouwen had plaatsgenomen aan de formica-tafeltjes. Koffietje erbij. Koffiekoekje in een plasticje erbij. De geelgeblokte-kleedjes voor hen lagen vol met foto’s van overleden dierbaren of nog levende dierbaren. Op een paar tafeltjes lagen ook wat sieraden. Daar konden ineens inscripties in komen te staan, leerde ik later. We namen plaats aan eenzelfde formica-tafeltje en schoonzus B. legde ons kleedje vol met foto’s van haar dierbaren. Koffietje erbij. Koffiekoekje erbij. Medium Pawinda kwam om stipt 20.00 het zaaltje binnenlopen. Ook in een jurk van de C&A, maar dan wel van de glamour-collectie; lang, strak en van een diep donkerblauw. Ik schat dat ze een jaar of 60 was, maar zeer goed geconserveerd. Waar het direct in contact staan met de geestelijke wereld al niet goed voor is. Mijn ogen werden als magneetjes getrokken naar haar grote glinsterende oorbellen. Hoog getoupeerd blond haar. En een heel vriendelijk gezicht. Pawinda had iets liefs. En misschien zelfs iets oprechts als je goed keek. Om de geestelijke wereld toe te laten in het dorpshuis werd de cd-speler aangezet. Het ‘Ave Maria’ drong mijn oren binnen. En ik sloot mijn ogen omdat iedereen dat deed.

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Marcel schreef:

  Zeg, gaan we een beetje lopen cliffhangen? ;-)

 2. Luna schreef:

  Haha! Jaaaa! Het is een cliffhanger!!!

 3. Nina schreef:

  En toen? En toen? En toen?
  :-D
  Nieuwsgierig!!!

 4. Janssen schreef:

  Vertel,vertel,vertel……

 5. Buurman M schreef:

  “Ik zag dat de volledige zomercollectie van de C&A aanwezig was in het zaaltje.”

  Hilarisch!!!

 6. Cyberbel schreef:

  Hoe weet jij precies wat de zomercollectie van C & A is? ;-)

 7. Ellen schreef:

  De grootste fout die je kan maken is “je ogen dichtdoen omdat iedereen dat doet”. hahaha……….ben benieuwd naar het vervolg.

 8. blue schreef:

  ja…en toen????

 9. henk schreef:

  Just curious: welk Ave Maria? (Schubert, Gounod, Stravinski?)

 10. D.W. schreef:

  spannend….

 11. Maurice schreef:

  Altijd stiekem 1 oog op een kiertje houden. Voor je het weet is je ring door haar gegraveerd!

 12. n8vlinder schreef:

  SPANNUND!!!

 13. Aukje schreef:

  Ah, ik heb gister toevallig ‘Talking to heaven’ gezien, dat verhaal sluit naadloos op dit stukje aan en voor jullie wellicht een aanraden om te gaan zien.

 14. Marloes schreef:

  @henk: die ene uitvoering die bij het Kruidvat ligt natuurlijk :)

 15. Menno schreef:

  Wierook? You’re sure? Wietrook?

 16. lieve schreef:

  Zo iemand heet dan ook nooit eens Truus of Wilma…

 17. Pollie schreef:

  Hoe loopt dit af? Ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *