web analytics

8

LUNA – DIE JUNGE KEIZERIN

“Jesus”, zeggen P. en ik tegen elkaar als we door een taxi voor de deur van ons hotel in Hamburg worden afgezet. We staren naar het rijtje auto’s in de parkeervakken. Jaguar’s, BMW’s, allemaal luxe glimmende wagens. Het hotel in rococo-stijl is aan de buitenkant al net zo luxe en glimmend en als we bij de receptie komen blijkt de binnenkant precies hetzelfde. Overal goud en dan vooral goud van het kitsche soort. Ik had op internet al gelezen dat het hotel was ingericht met echt antiek en we worden inderdaad omringd door grote schilderijen met typisch Duitse panorama’s, een waanzinnige gouden klok, een piano en marmer op de vloer. Alles lijkt te hebben gefungeerd als decor voor een Sissi-film. “Jesus”, zeggen P. en ik nog maar een keer tegen elkaar. Directeur N. van de Miami Ad School waar P. 2 dagen workshops gaat geven heeft ons opgewacht bij de receptie en vraagt of het naar onze zin in is. “Yes, it’s absolutely beautiful!”, zeggen we. En daarna zeggen we meteen dat het echt niet zo chique had gehoeven allemaal. Dat een simpel hotelletje ook prima was geweest. Maar N. wil van niets weten. Hij is vastberaden om ons een toptijd in Hamburg te geven en om ervoor te zorgen dat het ons aan niets ontbreekt. “I’m so happy to see you”, zegt hij gemeend. En dat is wederzijds. We vertellen hem over onze pech met hotels. Dat we altijd uitkijken op liftschachten of blinde muurtjes. “We really hope we have a view on the lake this time”, zeggen we. Even later blijkt onze kamer net zo schitterend als de rest van het hotel. En wanneer ik de gordijnen open kijk ik regelrecht naar een ondergaande zon in Der Alster. Ik voel me volledig niet in stijl als ik met mijn plastic slippertjes, oude joggingbroek en t-shirt op een chaise longue ga zitten.

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Rick de Kikker schreef:

  Luna in die Schickie-Mickie-Gesellschaft!

 2. novecento schreef:

  Underdressed verblijven op adressen waar anderen zich ongemakkelijk maar blijkbaar wel in verantwoorde kleding rondstruinen is hip, joh..de schaamte voorbij maar dan anders. Heftig brutaal.
  Zie de Big Hollywood Stars in de lobby van het Amstelhotel maar eens.Sjabby jeans, t-shirts met opdruk, baseballpetten i.p.v. een Panama.Wel met een verschil, alles is Design en Topclass kwaliteit ,verantwoord , bijzonder merkbewust en vooral onbetaalbaar,slechts bedoeld voor streng geselecteerde bovengemiddelde inkomens, de happy few.
  Het lijkt een stijlbreuk, zeg maar een sjieke vorm van brutaliteit, een vorm van een vrolijk non-conformisme, luchtigheid. moderne eigentijdse nuffigheid. Men kan het zich eenvoudig weg permitteren, het is een van de privileges die nou eenmaal met succes samenhangen.Is dat nou de Kitsch?

  Megasterren leven in een ander universum, zij ontstijgen de burgerlijke normen en gedragscodes, zij maken ter plekke hun eigen wetten, nietwaar ?
  Het is ook dedain, minachting voor ‘de rest’, maar daar doet Luna niet aan mee. Intimiderend en een eye-opener, de Koninklijke Behandeling ?
  Brigitte Bardot heeft er al jaren terug mee afgerekend, met al die oppervlakkige waarden.Zij leeft met twaalf honden, zonder kapitale voorraad juwelen enzoverder afgescheiden van de bon-vivants en parvenu’s van media, journalistiek, zakenlui en vooral politici.Zij kampt met een dedain over de beschaving, niet te kort.Moreel geheel integer maar wel een beetje zielig.
  Ach, Luna, let the good times roll.Spijt is voor later.

 3. frommel schreef:

  ik ben jaloers. volgende week in mijn tentje.

 4. pm schreef:

  Like… what HE said!

 5. Menno schreef:

  Tsjep. Als ik in Duitsland ben geweest, en weer eens gezien heb hoe lekker ze het allemaal voor elkaar hebben, na geluisterd te hebben naar het vloeiend Duits gekanker van de Turkse taxichauffeur in zijn dure Mercedes, vraag ik me wel eens af waarom ik er eigenlijk niet gewoon woon.

 6. Maks schreef:

  Voorwaar een zeer sterke beobachtung van novecento.
  Hulde.

 7. Geertjan schreef:

  Leuke school, je mag er je hondje meenemen, ‘wenn er freundlich ist’.

 8. novecento schreef:

  Ja Geertjan , dat zal la bardot deugd doen.Alleen, honden zijn geen werkpaarden.Dat wordt makkelijk vergeten in een pedagogisch miljeu waar alles ondergeschikt gemaakt is aan werk en prestatie en in de context staat van marketing, marktpenetratie en reclame.Er zijn gespecialiseerde dierentemmers die de beestjes prepareren op hun rol in de commercie.Ze kunnen desnoods noch naar de ‘niche’ van de bestialiteit waar zelfs Midas Dekkers zich niet druk om maakt.
  Gevaarlijk hoor, met een porno-redactrice in de buurt. Toegegeven, zowel hondjes als meisjes zijn voortreffelijke gezelschapsdieren.
  Overeenkomst : beide zijn onder bepaalde voorwaarden en tegen acceptabele vergoeding ook als werkpaard in te zetten.
  Hou PETA, de Partij van de Dieren en Greenpeace ver uit de buurt.
  Hemel, wat een carnavaleske post. Allemaal dierenmaskers. Hondjes, paarden, tis een bont gezelschap..nu het feest nog..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *