web analytics

26

TRINK, TRINK, BRÜDERLEIN DRINK!

“Mam! Ik zit hier aan een prachtig meer met allemaal zwanen erin. Zo mooi! En het is goed weer! Ik kom helemaal tot rust en ik geniet en de zon schijnt en ik zit bij een supermooi riviercafé aan een wit wijntje!”, meldde ik mijn moeder donderdag aan de telefoon. “Aan de wijn?”, zei m’n moeder, “het is pas 12.00. Let je wel een beetje op?” “Mam, ik heb een beetje vakantie hoor! P. is aan het werk en ik vermaak me prima! Ik heb net een Bratkartoffel besteld! Doei!” Of ik nu elke dag of eens per maand ’s middags drink, iedere keer is het een cadeautje voor mezelf. Een wijntje bij de lunch is voor mij misschien wel het toppunt van decadentie. Het toppunt van zelfverwennerij. Daarom doe ik het zo graag, maar de wijntjes die ik ’s middags dronk in Hamburg waren extra lekker. Omdat de zon scheen, omdat ik van huis was, omdat het uitzicht over Der Alster briljant was en omdat ik vond dat ik deze wijntjes ontzettend hard verdiend had. En de Duitsers weten niet alleen van bier drinken, ze weten ook alles van wijn drinken. Niks geen lullige mini-glaasjes wijn die in 1 slok op zijn, nee, wanneer ik om een ‘weiß Wein’ vroeg, dan kreeg ik tenminste een weiß Wein. Een groot glas tot het 0,2-liter-streepje gevuld of een klein glas met daarbij een kannetje met witte wijn tot het 0,25-liter-streepje. Een land naar Luna’s hart. En na 1 dag in Hamburg had ik de Sissi-lifestyle helemaal te pakken. Beetje wandelen door de stad, beetje lezen in een park, beetje slenteren langs het meer, beetje wandelen door de dierentuin, beetje op een bootje door de havens. En ondertussen mijn denkbeeldige personeel voor me laten lopen: “Ein weiß Wein bitte.”

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Pollie schreef:

  Zo fijn dat je het naar je zin had en uitgerust weer terug bent. Heel relaxed je aan de telefoon te hebben gesproken. Keep it going girl!

 2. Rick de Kikker schreef:

  De Duitse taal schept duidelijkheid.

 3. Suffie schreef:

  Het voordeel van Duits spreken ten opzichte van Duits schrijven is dat je die verdomde ringel-S niet hoeft op te zoeken….

 4. Demos schreef:

  Als je dan toch het personeel laat lopen dan hoeft die ‘bitte’ er ook niet meer achteraan..

 5. Anne-Floor schreef:

  Een Duitse vriendin van mij heeft die ringel-S in haar achternaam en ik mag van haar nooit haar naam met twee S-en typen. Control Shift & + S dus, maar dat trucje werkt alleen in Word. Grmbl. Verder wel mooie taal, dat Duits. Inderdaad lekker duidelijk…

 6. Rick de Kikker schreef:

  Is de ringel-S niet ‘gelöscht’ uit de Duitse taal?

 7. Kaatje schreef:

  Beter gelöscht dan entlöscht (waar ik bij duitsland aan moet denken).
  Goed dat je het goed hebt gehad. Kan wel lekker zijn, in je eentje door een vreemde stad slenteren.

 8. Boer schreef:

  ringel-S kun je ook met ctrl + alt + s typen.
  Kijk maar: ß

 9. Maks schreef:

  Kan aan mij liggen hoor Boer, maar ik zie niets.
  Verder is het nu de hoogste tijd om op een terras aan de rosé te gaan. (Bijna half 5, het kan :-)

 10. Erwin schreef:

  Ook een wit wijntje voor mij en Willem wat wil jij?

  Ook een soave?
  Okee, twee soave… zo! Als Luun kan genieten dan wij ook.

 11. joanna schreef:

  Dat heet bij ons een apero :-)is toch normalo? Groetjes

 12. goblin schreef:

  Haaa!!! Een stukje naar mijn hart!

  Niet dat ik jullie op stang wil jagen hoor, maar hier in Limboland begint de vakantie net, en kijk eens uit jullie kantoorraampjes??
  Die sonne steht hog am himmel!!!!
  God is een toffe peer!

 13. henk schreef:

  ß Eigenlijk heel voor de hand liggend.

 14. henk schreef:

  O, daar had ik dus de html-code neergezet. Een &, dan szlig en tot slot een ; (Ja, voortaan eerst previewen)

 15. Anne-Floor schreef:

  Thanks, hopelijk is mijn ringel-ß trauma ten einde nu… :P

 16. Marvel schreef:

  Maar Luna, wat heeft Sissi eigenlijk met Hamburg te maken? :-)

 17. novecento schreef:

  De ‘Sissy’ lifestyle slaat op een zee aan vrije tijd en ongebreidelde maar gekunstelde zelfverwennerij, denk ik.
  Datgene waar de sissy in haar rol als keizerin tot veroordeeld werd.Het leidde per slot niet tot verwennerij maar haar positie als ega verwordde tot zelfkwelling, een dwingend corset. De zoete kwelling. Het fenomomeen is tegenwoordig bekend onder presidentsvrouwen, ambassadeursgezinnen en megasterren uit sport, film en theater. De prijs van roem, succes en de illusioire wereld van onbegrensde rijkdom. Het sprookjesbeeld waar de gebraden duifjes je vanzelf de mond invliegen. Het land waar alles gratis is als je aan de goede kant zit.Luna weet wel beter en daarom geniet ze.Het is haar gegund want voor haar duurt het maar even.Dat maakt het juist ontspannend.

 18. Pascale schreef:

  Sisi, da’s toch zo’n geel drankje met prik? bijna net zo lekker als weiss wein.
  maar dan anders.

 19. LGB schreef:

  De echtgenoot van Sissi begon overigens en passant de Eerste Wereldoorlog.
  Maar begon Franz-Josef nu die oorlog om de levensstijl van Sissi te financieren, of had Sissi die levensstijl om te vergeten dat haar ega wereldoorlogen entameerde?

 20. LGB schreef:

  Eh, er klopt trouwens iets niet met de tijd die bij de reacties vermeld staat. Ik reageerde tussen 18:00 en 18:30, niet om 10:00 h. Maar dit terzijde.

 21. Kikkertje schreef:

  Ik word hier weer helemaal blij van. Oké, Bruce slaapt nog steeds ranzig, maar van witte wijn, word ik ook blij.

  Ik ben schandalig melig door jouw stukje!

 22. jolanda schreef:

  Hoi!!

  Ik ben net terug uit Hamburg en werd door een vriendin geattendeerd op je log!
  Geinig hoor!
  Ik heb ook zitten lezen in het park, met een bootje door de haven, slenteren door de stad enzo.
  Maar op mijn hotelkamer keek ik wel uit op een blinde muur ;)

 23. DJ Rick Fanatic schreef:

  “Beetje wankelen door de stad”

 24. Doits schreef:

  type Ctrl+Shift+&, type vervolgens een ‘s’

 25. IEMAND schreef:

  een “ß” doe je door ‘alt’in te drukken en 0223 te typen. ßßßßßß :D

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *