web analytics

21

LUNA’S VOETEN NAAR DE KLOTE

Okay, dacht ik, ik ga naar dat kekke concert van Madonna, dus laat ik dan ook maar mijn kekke vintage jurkje met dito kekke vintage laarzen aantrekken. Ik bedoel; het is toch Madonna waar je voor te kijk staat. Dat is niet niks. Maar ik voelde ‘m al aankomen toen ik in de VIP-lounge m’n 4e mojito naar binnen werkte; dit gaat pijn doen. Deze laarsjes gaan heel veel pijn doen. En toen het concert 10 minuten bezig was, wist ik het zeker. Deze laarsjes waren de hel. Ik voelde verschillende blaren opkomen of misschien zaten ze er al. En de onderkant van m’n voeten schuurden langs de binnenkant van de laars bij iedere beweging die ik maakte. Zelfs als ik stilstond kon ik me op niets anders meer richten dan de brandende pijn in mijn voetzolen. Dit was me nog nooit eerder overkomen. Normaal kon ik de hele nacht door dansen op laarzen met een belachelijk hoge hak. Ik zou toch niet ineens oud worden? Of een of andere ziekte hebben waarbij ik langzaam degenereerde? Deze gedachte kon ik er nu niet bij hebben. Niet nu ik hier bij Madonna stond. Ik overwoog mijn opties. Optie 1; naar huis gaan. Was geen optie. Optie 2: gewoon doorbijten en als een echte nu-vrouw in deze kekke laarzen blijven staan. Ik concentreerde me op m’n voeten en concludeerde dat dat ook geen optie was. Optie 3: die laarzen moesten uit. Dat Madonna ondertussen op 12 centimeter hoge hakken over het podium heen dartelde als een jonge hinde moest zij maar lekker zelf weten. Mijn voeten gingen naar de klote in deze laarzen, dus ik ging voor optie 3: uit met die laarzen. En er ging een golf van verlichting door mijn lichaam terwijl ik balancerend op 1 voet de andere laars uittrok. En daarna de andere laars. Aaaaaah! Dit voelde goed. Dit was lekker. Dit voelde alsof God bestond. Op datzelfde moment kwam Madonna hangend aan een kruis vol spiegeltjes naar beneden. Synchroniciteit ten top. Want een vrouw van 48 die avond aan avond de longen uit haar lijf kan dansen op hakken van 12 centimeter, mag zich van mij God noemen. Ik zit nu nog met mijn voeten vol blaren en rode schuurplekken in een bakje water.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Moeder van Luna schreef:

  Nou,ik heb ze gezien die voeten…..en ze zijn echt naar de klote!!!!!!!!!!!!!!
  Maar het stukje is weer geweldig,ben trots op je!!!!

 2. Marloes schreef:

  Ik hoop dat je er toch een beetje van hebt genoten!

 3. Aukje schreef:

  En roken de mensen om je heen niets raars? ; )
  Ik had zelf schoenen met dikke zolen aangedaan, zodat ik iets groter was. Maar toch moest ik de hele avond op mijn tenen staan.

 4. Johannet schreef:

  Wij noemen zulke laarzen een typisch geval van “zitschoenen”. Of in dit geval zitlaarzen. Uitstekend te dragen bij een bioscoop, theaterbezoek of in een cafe met veel krukken. De maximale loopafstanden met deze zitschoenen zijn: van de auto tot de voordeur een halve straat. (zonder kinderkopjes of klinkers) Heen en terug naar de dames w.c. Voor de terugrit neem ik dikke sokken mee en een fleece trui.

 5. Janssen schreef:

  Misschien had je die kekke laarsjes een maatje groter moeten kopen???
  Niets zo erg als pijnlijke voeten…….en zitschoenen….hahahahaha,ja, kan!!!!

 6. Luna schreef:

  Ik dacht dat dit soort schoenen ‘fuck-me-schoenen’ heetten… schoenen om alleen maar te dragen tijdens de seks…

 7. Johannet schreef:

  Mmmm met die dikke sokken en fleecetrui doe ik duidelijk iets niet goed.

 8. marijke schreef:

  Ik ken het probleem ;-) sta constant op hoge hakken! Vochtig krantenpapier erin proppen en dan een nachtje in de diepvies! Of eerst je voeten rustig laten wennen eraan (thuis dragen en als het goed gaat dan kan je ze een langere tijd buitenhuis aandoen)

 9. paco painter schreef:

  Troost je met de gedachte dat de Goddelijke madonnna veel meer moest lijden aan dat kruis

 10. EvilGirl schreef:

  En vervolgens heb je je laarzen de hele avond in je hand gehouden!?

 11. blue schreef:

  je moet er wat voor over hebben…..

 12. fred schreef:

  ik snap vrouwen en schoenen niet, ik zie ze vaak wankelen op hoge hakken, of ze zijn inderdaad veels te krap enzo
  wat is er mis met gewone wandelschoenen?

 13. Ellen schreef:

  Sterkte, dit ga je nog een tijdje voelen. :-)

 14. Goentah schreef:

  Ik heb erg moeten lachen om dit logje :-D Elke vrouw herkent het, maar geen ander kan het zo beschrijven als jij, Luna! :-)

 15. koen schreef:

  t zou natuurlijk ook kunnen dat die 12centimeters van Madonna handgemaakte maatgesneden kalfslederen exemplaartjes zijn, laat je dus niet wijsmaken dat je minder goddelijk bent dan Madonna hoor Luna ;-) je hebt gewoon een andere schoenmaker.

 16. robin schreef:

  Madonna heeft dan ook vast en zeker van die handige gelkussentjes in haar schoenen liggen. Anders geloof ik het niet.

 17. belinda schreef:

  hoi Luna, geniet van je stukjes text. Heb momenteel ook blaren tussen m’n grote en kleine teentjes en achter op m’n hiel. Het is een ‘crime’kan nauwelijks lopen….even wat gedeelde smart van een persoontje met BPS

 18. flx schreef:

  De goddelijke Christus had stigmata o.a. aan zijn voeten. Ik vind Madonna met haar kruis dus niet authentiek goddelijk zonder op zijn minst enkele blaren.
  @belinda: wat is BPS? Blaren op Poten Syndroom?

 19. Decibel schreef:

  BPS = Bi-Polaire Stemmingsstoornis = vakterm voor Manische Depressie

 20. Marco schreef:

  Dus jij denkt dat god een vrouw is?

 21. Juud schreef:

  Vintagelaarsjes zijn leuk, maar waarom krijg je er altijd blaren van?

  Ik denk dat die schoenen alleen nog bestaan en er nog zo goed uitzien omdat iemand 20 jaar geleden (ofzo) een miskoop heeft gedaan en ze na één avond stappen de kast in zijn gegaan. Om vervolgens daar 20 jaar te blijven staan om daarna blaren bij het volgende slachtoffer te maken. Hmpf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *