web analytics

51

YOU DON’T KNOW WHAT I’M FEELING

Dat het 10 weken na het beëindigen van een relatie van 10 jaar allemaal wel heel snel gaat, dat had ik zelf ook al wel bedacht natuurlijk. "Ik vind je heel erg leuk", zei ik, "echt héél, héél leuk, en je haar zit ook heel goed, vooral als je het net hebt afgeschoren en dat het dan zo geinig voelt als een harde borstel, maar eigenlijk is een nieuwe relatie het laatste waar ik op zit te wachten momenteel. Dus ik bel je over een jaar wel weer en dan heb ik alles wat meer uitgekristalliseerd en dan kom je lekker bij me eten." "Ik begrijp het", zei hij. Maar ja, daarna lig je ’s nachts toch te malen hè? Want had ik hem nu op pauze gezet omdat ik écht niet op hem zat te wachten, of omdat ik niet op de reacties van anderen zat te wachten? Omdat ik bang was om m’n vrienden te vertellen dat ik alweer zo snel na P. in de armen van een andere man lag? Of aan m’n ouders? Of omdat ik het oneerlijk vond naar P. toe? Omdat anderen vonden dat ik eerst maar eens een poosje alleen moest zijn na een relatie van 10 jaar. Omdat ik eerst maar eens de dingen in m’n eentje moest verwerken. Maar een handleiding ‘hoe verwerk je de dingen’, die krijg je er nooit bij. En bij het advies ‘neem even lekker de tijd voor jezelf’ wordt nooit verteld hoe je dat dan precies moet doen. Alle tijd is toch van mijzelf? Ik geef toch al altijd invulling aan die tijd? Ook zo’n mooi cliché; je moet de dingen een plekje geven. Hoe dan? Lekker op de bank gaan zitten staren naar de muur en dan ondertussen de dingen een plekje geven? Flikker op. Dan kan je volgens mij een paar jaar op die bank blijven zitten en dan ben je nog geen ene reet opgeschoten. Het enige wat ik kan doen is elke avond gaan slapen, de volgende ochtend weer opstaan, de dingen doen die ik moet doen en kijken wat er die dag verder op mijn pad komt. En op mijn pad was nu deze man gekomen en als ik heel eerlijk naar mezelf toe was, en dat bleek achteraf toch eigenlijk het allerbelangrijkste, dan had ik er dus helemaal geen zin in om een jaar te moeten wachten om hem weer te zien. En ook geen paar maanden. En geen weken trouwens ook. "Ik heb me bedacht", zei ik. En daarna pakte hij midden in de nacht z’n auto en reed van Groningen naar Amsterdam.

Dit vind je misschien ook leuk...

51 reacties

 1. Géke schreef:

  Waauuwww, wat een daadkrachtig mens.
  Doe wat je moet doen voor jezelf, jij bent de enige die weet hoe het met je gaat.
  De omgeving reageert meestal zoals ze het zelf aankunnen, en dat is heel verschillend.

 2. sara schreef:

  Groot gelijk meid!

 3. Cindy schreef:

  Dat mag je inderdaad helemaal lekker zelf weten. Ik moet zeggen dat het mij wel goed heeft gedaan om een paar maanden alleen te zijn, ook al was het een vreselijke k*ttijd. Did some good thinking, en zie de dingen uit mijn vorige relatie nu veel helderder. (Lees: hoe heb ik me zo kunnen laten kleineren) Maar nu ik mijn nieuwe relatie heb (Groningers roeleren! ;)) voel ik me zó veel beter en gelukkiger en blijer en zelfverzekerder en en… Dus ik snap je helemaal. Geniet ervan meid, het is je gegund!

 4. Fem schreef:

  Zo, ben ik even blij dat je je tijdig bedacht je niks van wat voor conventies dan ook aan te trekken. Go for it, grrrl! En mocht het stranden, dan heb je in ieder geval geen kans op veel moois voorbij laten gaan. Dat-ie meteen naar je toe racet vind ik trouwens echt klasse.

 5. Ellen schreef:

  Als dat geen liefde is…

 6. H. IJ schreef:

  al was het timboektoe!!!

 7. puwu schreef:

  Is H.IJ misschien “de hij” waar je steeds over schrijft? :-)

 8. Moeder van Luna schreef:

  En HIJ is echt leuk ,en wij zijn er blij mee!!!!!

 9. janine schreef:

  De moeder van Luna wordt een soort Gerda Smit!!En u hebt gelijk hoor!! Lang leven het geluk van je kind!!

 10. blue schreef:

  groot gelijk heb je!

 11. Marion schreef:

  Een Groninger! Moie! Est goud doan wicht!

 12. Aukje schreef:

  Er is nog nooit iets mis geweest met genieten van het leven.

 13. Aukje schreef:

  Ik moet trouwens erg lachen om de reactie van de Moeder van Luna. :)

 14. susan schreef:

  You rock babe!! en ik heb hem heel even gezien..en volgens mij is H.IJ een hele goeie knuffelbeerbeest

 15. Marisa schreef:

  Prachtverhaal!! En gewoon genieten! Ik was nog aan het overwegen om een reactie te schrijven op je vorige stukje, dat ik het dapper vond dat je het allemaal hier opschreef ook al krijg je dan reacties. En toen dacht ik: maar natuurlijk moet je dat gewoon kunnen opschrijven! En toen werd ik een beetje verontwaardigd over al die mensen die je niet in het echt kennen en het beter denken te weten. Maar ja, toen dacht ik: ik ken je ook niet, dus hield ik mijn mond maar. Dus nu laat ik het maar bij het: Prachtverhaal!! ;)

 16. Lisa schreef:

  Gefeliciteerd!

 17. Rose schreef:

  Groot gelijk. Alleen jij leeft jouw leven :-)

 18. Chantal schreef:

  Waarom een evenwichtig en saai leven lijden, als je kan genieten van de hoge pieken. En dan maar de diepe dalen die erbij horen voor lief nemen!

 19. Kuikentje schreef:

  good for you: groots en meeslepend leven!
  Als ik breek met Manlief (na 16 jaar en waar het wel naar uit ziet…) dan wil ik net zo worden als jij ;-)

 20. js schreef:

  Groningen-Amsterdam….. waar ontmoet dat elkaar?? *op zoek naar een groninger*

 21. De Man schreef:

  Dus euh.. Amsterdamse wordt gruningse?

 22. Menno Nicolai schreef:

  Er gaat niets boven Groningen.

 23. Tulp schreef:

  Oew…ik hou van lovestories…hoe hebben jullie elkaar ontmoet? *nieuwsgierig*

 24. Brooklyn schreef:

  There is no way to happiness, happiness is the way!

 25. Nien schreef:

  En wat nou… als je tijdens de relatie met P. al jezelf aan het losmaken was? Van hem? Dikke kans dat dat zo gegaan is, misschien deels onbewust. Die weken/maanden/jaren/dagen tellen ook mee. Schijt aan anderen. Je moet jezelf gelukkig maken.
  En zo te merken maak je hem in dezelfde klap gelukkig.

 26. juul schreef:

  Luna, je weet niet half hoeveel je doet voor je medemensch.. wederom bedankt voor prachtig verhaal, en wow, geniet! x

 27. Martien schreef:

  Hoi Chant Fijn voor je dat het goed met je gaat.Ik ben er nog niet aan toe een nieuwe relatie maar dat kom tzt .

 28. catherine schreef:

  Idd! Ik dacht na 6 jr dat ik met een half jaartje helemaal boven jan zou zijn maar heaas duurde dat toch bijna 4…jaar. Met ups en downs en tegelijk met een nieuwe liefde. Gewoon doen wat je voelt, staren zitten huilen of pieken, want tis echt waar, tijd en alleen tijd heelt alle wonden. Heb wel één dingetje…los van P. is los van P.,… ook financieel as je t mij vraagt. Maar dat doe je niet dus bij deze alle geluk! Ook aan P.. want als iemand onvoorwaardelijke liefde onder de knie heeft is hij t wel.

 29. catherine schreef:

  Na 6 jr relatie bedoel ik dan hè, dus niet [al te erg] schrikken…enne…vragen veranderen vanzelf in antwoorden na verloop van tijd dus piekeren heeft geen zin en 1e liefdes blijven altijd een pijnpuntje, alleen verandert de frequentie van 24/7 naar 12/3 naar 3/1 naar heeeeeeeeel af en toe naar twee keer per jaar naar… T was toch de “eerste echte”.

 30. Grut schreef:

  Dat bescherm en verdedig gedrag van de bezoekers van Luna is belachelijk , of jullie haar persoonlijk kennen op basis van de stukjes die ze schrijft ,het lijkt wel alsof ze heilig verklaard is , Luna kan niks verkeerd doen blijkbaar , of hebben deze mensen geen eigen leven ?

 31. Peace-man schreef:

  En u is???

 32. Luna schreef:

  @Grut: Maar me aanvallen op basis van de stukjes die ik schrijf is ook niet zo netjes, toch?

 33. giensie schreef:

  Grunnegers zijn leuk!!!!

 34. koekie schreef:

  mooi verhaal luna!
  en wat een super lief berichtje van je moeder :-)!

 35. Honne schreef:

  Groot gelijk heb je!
  Wat zou de wereld toch stukken mooier zijn als iedereen zich niet zo bemoeierig was in het vertellen hoe een ander moet leven en wat goed voor een ander is.
  Gaat het fout dan gaat het fout en als het goed gaat en blijft gaan beter toch?
  Je kent de gezegde vast wel :
  Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je gedaan hebt dan die je niet gedaan hebt :-).

 36. patchwork schreef:

  Oeps! Groningen! En eerst was Amsterdam Noord al een hobbel…Je gaat inderdaad wel erg snel Luun! ;-)
  Ik had een dag Groningen gepland, maar eigenlijk ben ik nu doodsbang geworden…

 37. Menno schreef:

  Tuurlijk is het rebound. Maar dat maakt je gevoel niet anders. En je hebt natuurlijk niet een carrière om je ff in te storten, zoals ik dat dan doe, blik op nul, en zo moe in bed dat je niet merkt dat je alleen ligt. Dus doe lekker wat je wilt, en als je al die kritiek krijgt, denk dan maar dat dat komt omdat je in Holland woont, waar iedereen zich overal mee bemoeit – voor “betweter” bestaat geen vertaling. Had je hier gewoond, had niemand iets gezegd. Good luck, girl, enjoy. Je leeft maar één keer.

 38. Janneke schreef:

  @ Menno
  Besserwesser, Know-it-all. Sorry, kon het niet laten.
  Niet dat je je van die mensen iets hoeft aan te trekken natuurlijk…

 39. Janneke schreef:

  oh, ik ben er dus ook een :)
  *gaat maar weer lurken*

 40. Marina schreef:

  Fantastisch! Heel veel geluk meid! En gewoon lekker dat doen waar je je zelf goed bij voelt…

 41. marloes schreef:

  Tja “je moet even alleen zijn”…misschien was je in je relatie lang genoeg alleen..

  Geniet ervan dame!

 42. Kiwi schreef:

  Tja.. De een heeft een drukke baan, de ander een kind en woont in Groningen. Nu maar hopen dat hij wat meer tijd voor je heeft Luna. Veel geluk in ieder geval. Tis je gegunt

 43. Pat schreef:

  Gelijk heb je! Geniet er van!

 44. Maris schreef:

  Hij komt gewoon voorbij als hij voorbij komt. En als hij leuk is, moet je ‘m niet laten lopen toch?

 45. linda schreef:

  Schijt aan de rest, je kent jezelf het best!
  Whoppa die schud ik zo verdomme uit mijn mouw!

 46. Menno schreef:

  @janneke: my point exactly

 47. Evelyn schreef:

  Luna: GENIET!

 48. Joyce schreef:

  Only God can judge me, is het gezegde.
  Ik ben wel niet gelovig, maar min of meer is het wel zo.
  Mijn relatie van bijna 8 jaar liep ook vrijwel direct over in de volgende. Dus ik herken hetgeen je schrijft sterk. Ook ik maakte die overwegingen en ook ik koos het pad Luna nu bewandeld.
  Nu ben ik 2,5 jaar verder en met hem gelukkiger dan ooit.
  Ik wens jou hetzelfde Luna.

 49. Joyce schreef:

  (minus die d. want die is een t.)

 50. Gerard schreef:

  “En daarna pakte hij midden in de nacht z’n auto en reed van Groningen naar Amsterdam”… Tuurlijk !!! Een kans om zoiets geks & gaafs te doen moet je meteen pakken ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *