web analytics

46

ZOMAAR GRATIS ERBIJ

Ik zei:
"Ik wil geen kinderen."
"Ik moet er niet aan denken. Echt niet, echt niet, ik wil het niet, ik wil het niet."
"Ik ben een goede moeder maar bewust kinderloos."
"Ik kan die verantwoordelijkheid niet aan."
"Dan zit ik daar de rest van m’n leven aan vast! Ja, doei!"

En dan staat er een gescheiden man met kind voor je.

"Doe eens rustig aan."
"Ik zou hem lekker alleen gebruiken voor de seks."
"Maar met zijn kind heb jij toch helemaal niks te maken?"
"Je gaat echt veel en veel te snel."
"Je hoeft z’n dochter toch niet te zien als je dat niet wil?"
"Het gaat toch om hem, niet om dat kind?"

Maar de liefde laat zich dus niet leiden.
En al helemaal niet door anderen en hun goedbedoelde adviezen.

En als ik niet bereid ben om in de toekomst ook af en toe zijn dochter te zien.
Of als ik zijn kind dus écht heel erg stom zou vinden.
Of zij mij.
Dan is het niet eerlijk voor mij en al helemaal niet voor haar om verliefd te worden op haar vader.
Al was ik dat eigenlijk al.
Dus.

"Kijk een vis."
"Nee, joh."
"Echt wel, kijk!"
"Je hebt gelijk!"
"Dat zei ik toch!"
"Maar kijk je wel een beetje uit bij dat water?"
"Ja hoor."
"Want die balk is glad, straks val je erin."
"Nee hoor."
"Blijf maar gewoon een beetje van de kant."

Dan ineens 5 vingertjes in mijn hand.

Dit vind je misschien ook leuk...

46 reacties

 1. Octavie schreef:

  Ontroerend.

 2. Terrebel schreef:

  Mooi hè, dat blindelings vertrouwen dat kinderen in je kunnen stellen…? Waren volwassenen maar zo eerlijk. Geniet er lekker van, mama Luna!

 3. Neneh schreef:

  om zich te laten leiden…….

 4. Nina schreef:

  Jeetje Luun. Mooi.
  Hoe oud is je bonuskindje?

 5. red-bubblegum schreef:

  Das gewoonweg iets extra’s bij een eventuele nieuwe relatie, valt in de praktijk reuzemee … een kind is zo makkelijk om van te houden, ent is alleen maar de lusten en niet de lasten, geniet ervan! x

 6. lezer J. schreef:

  Gestopt met drinken?!? Hardlopen is leuk? Een kind ontroert je?! Gaat alles goed met je ;-)

 7. Luna schreef:

  @Nina: Ze is 9 en ze houdt van roze en knutselen :-)
  @lezer J.: Tussen alle tegenslagen door gaat het eigenlijk heel goed met me!

 8. lezer j. schreef:

  Dat vermoeden had ik al!! ik ken je verder niet maar ik lees je al jaren. Soms laat je me schrikken, vaak ontroer je me, maar meestal maak je me erg aan het lachen. Dank je wel en ik ben blij dat het eigenlijk heel goed met je gaat!!!

 9. Jenny schreef:

  Ooww….die laatste zin he…wat een mooie laatste zin

 10. Aukje schreef:

  Nu ik zwanger ben merk ik dat sommige kinderloze stellen bewust kinderloos zijn omdat ze angstig zijn voor een leven met kinderen, vanwege idd die verantwoordelijkheid. Die angst begrijp ik inmiddels maar al te goed, maar mij lijkt de andere zijde, die je energie geeft en écht leuk is, net iets zwaarder wegen.

 11. Nien schreef:

  Het gaat zoals het komt en daar mogen anderen best iets van vinden… zolang jij maar geniet!

 12. marloes schreef:

  Alles kan veranderen. Go with the flow! x

 13. blue schreef:

  na ja, Marloes is me voor…go with the flow was ook het 1e wat in mij opkwam na het lezen van deze blog…. al blijft het een zaak waar 2 kanten aan zitten en verschillende belangen die meespelen, zeker ook die van het kind in kwestie. Maar ja dat is ook maar net hoe je er mee omgaat natuurlijk….

 14. marleen schreef:

  ze is negen én houdt van knutselen. zet haar maar gelijk achter je naaimachine ;-)

 15. Marina schreef:

  Dat riep ik ook altijd, dat ik geen kinderen wilde. Een paar jaar geleden kreeg ik ineens vijftien vingertjes. Drie jaar lang. Het valt meer mee dan je denkt. En het is vooral leuker dan je denkt.

 16. darja schreef:

  wat kan je dat toch mooi zeggen, luna! met die laatste zin heb je meteen het bijzondere gevoel te pakken wat het is om ouder van een kind te zijn. Als ze van rose en knutselen houdt is ze bij jou aan het goede adres!

  Ik zou zeggen: geniet maar lekker en kijk maar waar het naartoe gaat, het is jouw leven en goedbedoelde adviezen zijn leuk, maar jij moet je leven leven!

  Zo!

 17. Janssen. schreef:

  Leuk zo’n cadeau dochter!!!!:):):)

 18. koen schreef:

  valt ze bij jou met haar gat in de knutselhemel !
  prachtig stukje weer Luna die emo-roaler coaster van je kan weer wel tellen : van down under weer recht op een wolkje :-)
  succes!

 19. Gonda schreef:

  Let me guess: de vader is een langeafstandloper en hij heeft je besmet met het loopvirus!
  Ben blij voor je! (zowel wat betreft het geluk als het hardlopen…:-) )

 20. esther schreef:

  Gewoon alles meenemen waar je van genieten kunt.. en als dat ook een lief meisje van vijf is, is dat dubbele winst. En die is je gegund.

 21. esther schreef:

  Oh sorry, meisje met 5 vingers, van 9 jaar bedoel ik :)

 22. Luna schreef:

  @esther: Nou, gelukkig heeft ze 10 vingers, hahahaha!

 23. Maris schreef:

  Dat jij een kind niet leuk vindt, okee.
  Maar hoe kun je nu bedenken dat een kind jou niet leuk zou vinden?
  Mijn kinderen vinden jou nu al vet cool, alleen al obv je weblog en de Ploesies en zo…

 24. Luna schreef:

  @Maris: Dat is lief! Ik heb ook een PloesiePoesie én een PloesiePoesie-T-shirtje met haar gemaakt, dus volgens mij komt het wel goed :-)

 25. juul schreef:

  mooi. en cadeau-dochter, Janssen, wat een goed woord! :)

 26. dave schreef:

  goh, je was al verliefd. toen je nog een relatie had?
  en onder het mom van kiezen voor je zelf er nu gelijk met ‘die ander vandoor’ Dat klinkt niet als kiezen voor jezelf, maar als kiezen voor een ander. Correct me if i’m wrong, maar het klinkt oneerlijk naar ex en jezelf toe.

 27. Jan schreef:

  Geniaal stukje…

 28. Dave schreef:

  ok, interessant!
  ik moet het ook maar doen met de informatie die ik lees..

 29. Luna schreef:

  @Dave: Nee, dat snap ik! En ik ga hier online natuurlijk ook weer niet alles schrijven :-)

 30. H.IJ schreef:

  Sommige dingen kun je ook niet schrijven, maar zoals ik het lees, weet en voel ( en uit zeeeeer betrouwbare bron gehoord heb) zit het wel goed met dat meisje en met haar vader ook!!

 31. Lezer M. schreef:

  Op 23 juni schreef je een stukje waarin je de vraag stelde: “wie bepaald er nu hoe lang je moet wachten voordat je een nieuwe relatie begint”. Ik niet, maar toch vind ik dit vrij snel, net als Dave waarschijnlijk. 10 weken na het beeindigen van een relatie van 10 jaar gaat het wel heel snel allemaal. Maar zoals ik al zei: ik bepaal niet hoe lang je moet wachten. Dat doe je lekker zelf.

 32. Janssen. schreef:

  Wat is snel???
  Wij kregen heel Zeeland over ons heen toen we binnen een week na de dood van onze hond een ander hondje uit het asiel haalde.
  Dit zijn gewoon heel persoonlijke kwesties!
  Je kan zwelgen in je verdriet maar ook denken:Hij heeft een mooi leven gehad nu heeft een ander dier onze zorg nodig,simpel toch??
  Zo gaat het ook in de liefde,je word verliefd,een gevoel dat je overkomt en daar kun je maar beter van genieten,dus Chantall,meid,geniet ervan!!:):):)

 33. Mina schreef:

  Haha , die Luna toch , denkt eigenlijk alleen aan haar eigen plezier en dat alles enkel en alleen om haar eigen kleine wereldje draait , koekje van eigen deeg noemen ze dat ,Karma is a bitch .

 34. darja schreef:

  nou lezer M en Mina, niet zo zuur! Jullie weten de helft niet van hoe de situatie is en gaan dan ook nog eens zitten oordelen. Laat Luun lekker doen waar ze zin in heeft en als je dat niet wilt lezen, schrap je deze site uit je favorieten, simpel toch?

  Meid, we hoeven het niet allemaal met je eens te zijn, doe lekker wat jij wil en waar jij gelukkig van wordt. At least kun jij zeggen als je bejaard in je huisje aan je tafel met zo’n tapijt erop zit: nou, ik heb mijn leven wel mooi geleefd!

  Als je geen foute keuzes kan maken, ga je ook nooit op je bek en leer je ook niks!

  ….en ik zit me echt op te winden over de opmerking dat luna alleen aan haar eigen plezier denkt, dan heb je de blogs over P’s vader, kattenellende van Bruce en de hele mikmak ook maar niet gelezen zeker? Ik denk dat kortzichtigheid een groter gebrek is dan het feit dat luna zoveel liefde kan en wil geven. En als daar een meisje van 9 heel blij van wordt is dat alleen maar mooi, mina!

  x Darja

 35. Luna schreef:

  Jeetje Mina, wat ken je mij ongelooflijk goed! En dat allemaal op basis van de stukjes die ik hier schrijf… knap hoor! En jij noemt Karma een bitch, maar ik ben ondanks alles momenteel gelukkiger dan ik in tijden ben geweest… waar heb ik het allemaal aan verdiend! :-)

 36. Honne schreef:

  Lekker genieten van je leven hoor :-), mensen kunnen gaan zeiken van veel te snel, maar ik denk zo…morgen kan je dood op straat liggen dus gewoon doen wat je eigen gevoel en verstand zegt :-).
  Mijn jongste dochtertje is ook negen, leuke leeftijd :-), mijn oudste wordt alweer twaalf….ook super leuk :-).

 37. PUWU schreef:

  Jezus Mina,

  Zelf ooit in de steken gelaten en nooit meer aan de man gekomen?
  Anders reageer je niet zo!

  Beste Dame Luna,
  Als je niets doet in het leven, kan je ook nooit iets verkeerd doen!
  Grijp alle kansen die voor handen liggen!
  Geniet van het leven want je bent er maar even!
  één ding is zeker niets is zeker in het leven!

  En, kleine kinderen kun je nog kneeën!

  Ik kreeg 2 grote kinderen, dat is lastiger!

  Fijn te lezen, dat er weer een stijgende lijn in je leven zit!

 38. Mia schreef:

  Hai Luna,
  ik lees je stukjes altijd graag: ze maken me vrolijk of ontroeren me oprecht! Ga lekker door, doe je ding en laat iedereen maar kletsen… Bedenk maar dat het wel goed bedoeld zal zijn.

 39. kim schreef:

  @ mina, ik vind dat echt een onwijse rot opmerking, zuur hoor

  Luun je stukjes zijn prachtig ontroerend en lief, je leeft en je voelt
  en volgens mij ben je een mooi mens
  dus als karma a bitch is, mag mina wel oppassen ;-)

 40. H.IJ schreef:

  Is Mina emotioneel minima?

 41. jan schreef:

  Mijn vrouw is van haar eerste man gescheiden omdat zij geen kinderen wilden en hij wel. Daarna kwam ze mij tegen . . . en mijn twee zonen die toen nog 10 en 12 waren. De eerste jaren waren moeilijk, maar nu ze allebei grote volwassen kerels zijn is die nare stiefmoeder hun allerliefste Lieske. Je moet wel geduld hebben en je realiseren dat een liefdesband een andere is dan een bloedband.

 42. Eveline schreef:

  Toen ik mijn Britse lief tegen het lijf liep, nouja, niet letterlijk dan want het gebeurde online, was ik nog een saaie huismuts in Brabant. En ja, dat was inderdaad niet netjes van me allemaal, want ik had nog een vriend, en de hele familie zat te wachten op een bruiloft en bloedjes van kinderen die er steeds maar niet kwamen… En toen ‘opeens’ verliet ik mijn vriend om met mijn Britse lief samen te gaan wonen. Shock, horror, dat was toch absoluut not done. Er werd me gezegd dat ik ‘dit niet kon maken’ en dat ik ‘dit niet mocht doen’. Ik was 33, geen 16… Ik hoor het mijn zusje nog zeggen, tegen mijn Britse lief, dat het ’too soon’ was om te bedenken dat haar zus nu in Engeland woonde met iemand anders… Dat mijn beslissing behoorlijk wat consequenties heeft gehad is niet altijd even fijn, maar ik ben nu gelukkiger dan ik ooit ben geweest. Dus: doe lekker wat je hart je ingeeft en heb schijt aan wat anderen denken!

 43. Tulp schreef:

  Mmmm, heerlijk, om na 10 jaar relatie ineens weer verliefd te zijn….geniet er van!

 44. Anka schreef:

  Als je toch zo publiekelijk je stukjes schrijft, dan kán het toch dat verrschillende mensen verschillende meningen hebben? En dat ze die reacties óók opschrijven? Ik snap niet dat al deze lezers opeens Luna gaan verdedigen (alsof ze dat zelf niet kan) en Luna, ook jíj hoeft je niet te verdedigen… Als je er op in gaat, lijkt het net of je wil uitleggen waaróm iets zo is (‘je weet niet wat voor verhaal erachter schuilt’).
  Ook ik schrik van je snelle switch, maar inderdaad, in 10 weken kan veel gebeuren!

 45. AWeetje schreef:

  Mijn vriendje, inmiddels al weer 2 jaar ( precies vandaag!!)zei op de eerste dag dat we elkaar spraken “Ik weet niet of ik wel een vriendin wil met kinderen hoor”… Nu 2 jaar later zijn we dolgelukkig met 3 kindjes waarvan dus 1 van hem en mij samen. De liefde laat zich toch niet sturen en dat is maar goed ook, dan kom je nog eens op verrassende plekken;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *