web analytics

40

WAS SICH LIEBT DAS NECKT SICH

Ik dacht; dat is weer eens wat anders. Een quiche. Lekker warm als avond-maaltijd, maar ook de volgende dag nog lekker koud bij de lunch. Dus ik doe boodschappen en ik bouw die quiche in elkaar. Maar wanneer ik naar de springvorm met de quiche kijk zie ik dat er zich een plasje onder de springvorm heeft gevormd. En als ik de springvorm oppak om hem beter vast te zetten, blijft de bodem op het aanrecht staan, terwijl ik de rest in mijn hand houd. De quiche stort volledig uit elkaar en al het quiche-vocht, bestaande uit melk, ei en kaas, stroomt richting de grond en over mijn net schoongemaakte gasfornuis. “Kut, kut, kut”, roep ik. “Kuhuhuhuhut!”, roep ik nog veel harder als er echt niets meer te redden valt aan de quiche. Mijn immer relaxte partner P. kijkt niet op of om van zijn positie op de bank. “P.! Het gaat hier helemaal mis en jij ligt daar maar te liggen!”, schreeuw ik hem toe. “Wat is er aan de hand dan?”, vraagt hij rustig. “De hele keuken stroomt onder met die kut-quiche”, zeg ik. “Ja, maar daar kan ik toch niks aan doen?”, vindt hij en hij kijkt weer richting een voetbalveld op tv. En ik weet dat hij volkomen gelijk heeft. Het is mijn eigen schuld dat de springvorm niet goed dicht zat. En ik ben degene die aan het koken is. Dus dat het mislukt is mijn eigen fout. Toch flip ik volledig. “En jij doet godverdomme ook nooit wat!”, scheld ik hem toe. “Ik moet hier altijd koken en boodschappen doen en jij ligt daar maar te liggen, met dat kut-voetbal, verdomme!” Daarna ga ik nog even door met mijn scheldkanonnade en ik haal er dingen bij van weken geleden. “En toen! Toen! Toen heb je ook helemaal niks gedaan!”, roep ik. “Meisje”, zegt P., “doe eens even rustig.” “Nee”, zeg ik nog steeds gefrustreerd. Ik baal enorm van de mislukte quiche. “Jij bent stom”, zeg ik. Boos zijn op jezelf, maar het afreageren op de ander, 1 van de voordelen van een relatie.

Dit vind je misschien ook leuk...

40 reacties

 1. Ben schreef:

  Bizar, kan er niets anders van maken.

 2. Nijnster schreef:

  Herkenbaar :-)

 3. Jesse schreef:

  Is dat iets wat vrouwen altijd doen? Blijkbaar. Leuk is anders, dat onredelijke gedoe. Daar moeten ze maar eens mee kappen.

 4. Swampy schreef:

  Ha ha; “jij bent stom”, loves it! :-)

 5. Janssen. schreef:

  Alsof ik in een spiegel kijk……zo gaat het hier ook.
  Die reactie van P. ook,mijn N.is net zo…..de rust zelf dan.

 6. Nienke schreef:

  Persoonlijk zou ik elke man die me ‘meisje’ noemt een knietje in z’n kruis geven of eventueel z’n voet perforeren met mijn stilettohak.
  Waarvan akte.

 7. Claud schreef:

  gelukkig is partner P. een rustig typje anders zou het huis te klein zijn denk ik. Maar ik ken het.. ben ook zo’n vrouw dat als iets mis gaat en ik heb het niet meer onder controle dat mijn parnter ook behoorlijk de lul kan zijn, maar blijft ook rustig zitten, en achteraf heb ik spijt.. want het was dan ook mijn eigen stomme schuld…. arme mannen…;-)

 8. Jitske schreef:

  Zó herkenbaar. Het is zelfs zo dat ik, nu ik geen vriend heb, veel minder vaak boos ben. Puur omdat ik me toch niet af kan reageren :)

  En partner P. is lief.

 9. Brooklyn schreef:

  Draakje!

 10. CeeBee schreef:

  Wat ik me dan afvraag: heb jij wel het lef om achteraf toe te geven dat het je eigen schuld was? Daar heb ik dan altijd weer moeite mee..

 11. Luna schreef:

  Ik heb toch dit stukje geschreven? Het lijkt me duidelijk dat P. mijn trouwste fan is… :-)

 12. Marloes schreef:

  Goh zeg, dat doe ik nou echt noooooit :o)

 13. Laurent schreef:

  Alleen vraag ik me nu af wat jullie toen wél hebben gegeten. Moest P. voor straf naar de chinees?

 14. Maurice schreef:

  Gelukkig vloek je tegen P. Anders had Bruce het voor zijn kiezen gekregen Luun. hahahahaha

 15. Floor schreef:

  Wel heel irritant als diegene dan zo rustig blijft. Lekker tegen elkaar schreeuwen is heerlijk!

 16. fred schreef:

  dat voetballen, is dat via digitale tv van upc?
  doet ie het?
  @nienke,
  tis toch lief als iemand je “meisje” noemt, lijkt mij wel…..

 17. koen schreef:

  Luna,
  laat jezelf niet (zo snel) doen, dat ie met z’n luie kont in de zetel blijft hangen is weldegelijk zijn fout ! ;-)
  groet,
  een zetelhanger

 18. Rick de Kikker schreef:

  P. heeft zijn zaakjes goed voor elkaar… behalve het eten dan.

 19. Nina schreef:

  Ik vind het zielig voor P…..
  Hopelijk hebbben jullie daarna wel in harmonie een afhaalpizza gegeten en heb je hem een kusje gegeven!

 20. Luna schreef:

  @Nienke:
  P. heeft mij in 7 jaar nog nooit bij mij voornaam genoemd… Het is altijd ‘meisje’ of ‘liefje’ en dat vind ik eigenlijk wel leuk… :-)

 21. Mikel schreef:

  Zelfs als je verloofd of getrouwd bent, blijft dit hetzelfde.
  Héééééél herkenbaar

 22. Ellen schreef:

  Ik heb medelijden met vriend P. Allemachtig………

 23. Lisa schreef:

  Ik sluit me aan bij Ellen. Sjeesusmina! En dan ook nog al die vrouwen hier, die zich hierin herkennen…

 24. joanneke schreef:

  ik heb helemaal geen medelijden met p. in dit soort rotsituaties kan je je ‘meisje’ best even bijstaan. wat een gemakzucht zeg! en ongeinteresseerd.

 25. Joop schreef:

  Joanneke: Kom nou, en dan net dat ene doelpunt missen zeker! Die rotzooi kan na de wedstrijd ook wel opgeruimd worden. Laat P. de volgende keer een potje koken. Dan kan Luna lekker naar de ‘bold and the beautiful’ kijken.
  Blijft er nog één vraag over: wie gaat de wc poetsen?

 26. Janssen schreef:

  Misschien wel het geheim van de smid Lisa??
  Tegenpolen houden het het langst vol in een relatie,de een knetteren en de ander de rust zelve….ik knetter al 25 jaar:):),heerlijk!!!

 27. Marloes schreef:

  @Joop: de schoonmaakster natuurlijk :)

 28. Lisa schreef:

  @ Janssen; Ik en mijn lief zijn 17 jaar samen.. (Mijn jeugdliefde.) Dus vertel me niet dat het geheim van de smid, tegen elkaar schreeuwen is, ofzoiets dergelijks. Het geheim van de smid is elkaar in je waarde laten, en goede sex! (En een hoop meer natuurlijk.) Maar onredelijk tegen mijn partner lopen gillen als een viswijf hoort er voor mij niet bij.

 29. René schreef:

  Ik had je er al lang uitgezet…

 30. Janssen schreef:

  Zucht Lisa,het knettert natuurlijk niet dagelijks,maar zo nu en dan gebeurt het gewoon,ik vind het niet meer dan menselijk.

 31. Marloes schreef:

  menselijk (jezelf) durven zijn, zou dat het geheim zijn?

 32. Luna schreef:

  En dan wil ik aan de reactie van Marloes nog toevoegen; en de ander accepteren zoals hij of zij is… :-)

 33. Anneke schreef:

  Komt me erg bekend voor, inclusief de mislukte guiche :-)Jullie zijn geknipt voor elkaar.

 34. Janssen schreef:

  Touche Marloes en Luna….dat is het!!:)

 35. Plien schreef:

  Feest der herkenning;-)

 36. annis schreef:

  Wat een heerlijk mens ben jij. Heel begrijpelijk dat die P je kan hebben, hij zal ongetwijfeld altijd weten waar hij aan toe is met je.

 37. nikki schreef:

  Tip: laat de volgende keer de melk achterwege… overigens wel heel herkenbaar als iets niet lukken wil dat je dan…

 38. Verbal Jam schreef:

  Tip: verander de titel, want die klopt volgens mij niet.
  ‘Was sich liebt, das neckt sich’ betekent zoiets als: Diegenen die van elkaar houden, plagen elkaar’.
  Ja, dat ‘necken’ is een instinkertje. ;-)

 39. EvilGirl schreef:

  Ik heb het soms ook dat ik me afreageer op mn partner, maar daarna zeg ik altijd 10x sorry, want het is niet eerlijk van mij! Als ik reageer zoals jij, hebben we echt vette ruzie!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *