web analytics

11

LUNA EN DE AVOCADO’S VAN DE LIDL

“Hoi, ik heb een klacht”, zeg ik met een grote glimlach tegen de groentecheffin van de LIDL en ik laat haar een foto zien van 4 doorgesneden, verrotte avocado’s. Ik bedoel; het is een treurige bedoening, maar er zijn ergere dingen dan verrotte avocado’s, dus een glimlach kan er altijd wel vanaf!

“Ik kocht vorige week vrijdag 4 avocado’s en ik wilde ze zaterdag gebruiken en toen ik ze doorsneed waren ze allemaal bruin”, zeg ik.
“Heeft u ze nu meegenomen?”, vraagt de groentecheffin.
“Eh, nou, nee, ik ga verrotte avocado’s niet een week bewaren.”
“Je moet ze de volgende keer meteen brengen.”
“Maar ik kan toch niet ’s avonds langs komen met verrotte avocado’s? Ik was aan het koken. En als ik ze de volgende dag zou brengen, dan zouden ze sowieso bruin zijn, want avocado’s verkleuren nogal snel als je ze eenmaal hebt opengesneden. En ik vind het eigenlijk ook nogal wat om speciaal voor het omruilen van avocado’s naar de supermarkt te gaan, dat kost me een uur.”
“Maar anders kan iedereen wel gaan zeggen dat hun avocado’s bruin waren.”
“Nou, ik kan me niet voorstellen dat mensen hierom gaan liegen.”
“Mevrouw u moest eens weten.”
“Nou, jullie ready to eat avocado’s zijn bij mij wel vaker bruin een dag later en ik gooi ze regelmatig gewoon weg zonder bij jullie langs te komen.”
“Het is ook eigenlijk de bedoeling dat je ready to eat avocado’s dezelfde dag nog opeet.”
“Wat?”
“Ja, als ik ready to eat avocado’s koop, dan eet ik ze dezelfde dag en anders koop ik deze.” Ze wijst op een netje met knijterharde avocado’s.
“Maar die zijn een dag later nog niet rijp hoor.”
“Nee, dat klopt.”
“Maar welke avocado’s moet ik dan kiezen als ik ze een dag later wil gebruiken?”
“Ik koop m’n groenten altijd op de dag dat ik ze ook eet.”
“Ik mag toch wel verwachten dat ready to eat avocado’s een dag later nog goed zijn?”
Ready to eat betekent dat je ze meteen moet opeten.”
“Wat?”
“Die moet je diezelfde dag eten, dat doe ik ook met bananen.”

Het werd me allemaal te veel. Dezelfde dag nog langs moeten komen met verrotte avocado’s? Hoe dan? En insinueren dat ik lieg over verrotte avocado’s? The lord knows dat ik minstens 1 keer per maand met verrotte avocado’s van de LIDL zit en dan zou je zeggen; koop ze ergens anders, eet minder guacamole of doe de avocado-pitjes-check voordat je ze koopt, maar ja, de ready to eat avocado’s zitten in een plasticje, dus ik kan het pitje er niet af duwen, ik ben gek op guacamole én ik doe al 7 jaar lang elke vrijdag m’n wekelijkse boodschappen bij de LIDL en dan heb je soms geen zin of tijd om ook nog naar een andere supermarkt te gaan.

Met de allergrootste moeite kreeg ik 4 nieuwe ready to eat avocado’s mee van de groentecheffin: “Voor deze ene keer.”

En dan wil je eigenlijk zeggen; ‘Flikker maar een eind op met je avocado’s.’ Maar dat deed ik niet. Ik pakte de avocado’s aan en liep weg zonder te glimlachen, want heel even bestond er niets ergers dan verrotte avocado’s en een LIDL-groentecheffin die dus zelf nooit problemen had met overrijpe vruchten.

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Marjan schreef:

  *raapt even haar onderkaak van de vloer*
  Waar is de service met de glimlach van de LIDL? Alsof die groentecheffin van de LIDL er zelf een likje guacomole minder om eet zeg…… en dan nog suggereren dat je liegt ook……………..

  man o man….. ik gun haar jeuk en te korte armpjes……

 2. Mandy schreef:

  Dit had ik met een netje avocado’s van de AH. Ik heb ze allemaal doorgesneden en er zat niet 1 goede tussen.
  Toen heb ik ze inderdaad meegenomen en bij de klantenservice laten zien. Ik mocht nieuwe pakken of mijn geld terug.
  Ik ben echt wel dan van Lidl, maar de service bij AH is een stuk vriendelijker.

 3. Barbara schreef:

  Ik had het bij de Aldi, zelfde verhaal aan de kassa dat ik hem direct op had moeten eten terwijl hij op de dag van aankoop al gecremeerd leek. Ik was er een dag later maar kreeg wel mijn geld terug. Was het zat met hun verrotte zooi, normaal gooi ik het ook weg maar soms heb je zo’n dag die geknipt is om naar de Aldi te gaan met een bruine avocado en een try me blik in je ogen . Ik koop nu diepvries avocado van de AH. Is 2,05 voor 250 gram Dat zijn drie kleine of twee grote avocado’s en altijd rijp.

 4. Anita schreef:

  Dame had overduidelijk óf een slechte dag óf niet gehoord van service…hoe dan ook…idiote reactie! Next time…vieze smurrie op de foto zetten en mail sturen naar ze ;-). Ik koop de niet rijpe bij die het voordeligst zijn, laat ze rijpen en snijd ze dan in stukken om die weer in te vriezen per 2 zodat ik altijd wat kan pakken wanneer ik weer trek heb samen met grobbekuiken in Chili con carne samen met zelfgemaakte guacamole en salsa…misschien ideetje voor jou?

 5. Inge schreef:

  Kutwijf 😂(van de lidl dan hè)

 6. Marie schreef:

  Weet je hoe het komt al onze groente en fruit gaat naar het buitenland en wij het slechte uit het buitenland en duur betalen

 7. Corry schreef:

  Ik vind de groenten en fruit van de Lidl niet goed meer tegenwoordig. Het lijkt erop of alles te lang in een koelcel ligt, waardoor ze, als ze in de winkel liggen al beginnen met bederven.

 8. Sandra schreef:

  Sweet lord have mercy…
  Ik weet even niet of ik moet lachen of geïrriteerd moet worden. Die cheffin is gek, en ze snapt niet wat klantvriendelijk is.

 9. Namda schreef:

  Wat een probleem zeg..ga eens in een vluchtelingenkamp kijken misschien kun je daar helpen..heb je ook geen tijd meer om te zeuren over overrijpe avocado’s

  • Luna schreef:

   Oh jee, Nanda, en jij hebt dan weer tijd over om te zeuren tegen een vrouw die loop te zeuren over de avocado’s van de LIDL… wat zegt dat over jou?

 10. Else schreef:

  Ik vind avocado’s moeilijke dingen, vooral ook omdat je er van buiten eigenlijk niets aan ziet. Maar als de opwarming van de aardkloot doorgaat, kunnen we gewoon een eigen boom in de tuin planten naast de mangoboom :-)
  Daarnaast is de Lidl is niet mijn winkel – ik ben altijd nogal verbaasd dat hun groenteafdeling zo goed scoort – maar ja ik ben dan ook een doos met een groentetuin. Belooft de Lidl geld terug voor die avocado’s ? Dan moet die dame niet zeuren lijkt mij, dan moet ze intern zuchten en gewoon doen wat haar baas belooft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *