web analytics

31

THINGS CAN ONLY GET BETTER

Ik lig in bed en probeer zonder m’n hoofd al te veel te bewegen de dingen die om me heen liggen te bekijken. Mobiele telefoon; check. Portemonnee; check. Pilstrip; check. Digitale camera; check. Bril; check. Sleutels; check. “Je gaat met de taxi naar huis en je belt me als je thuis bent hè?” Laast gekozen nummer is ex S. om 1.15; check. Geen belangrijke verheffende zaken te doen vandaag; check. Dorst; check. Partner P. was een nachtje weg voor z’n werk; check. Aan de hand van de foto’s op het LCD-schermpje van m’n camera volgt de reconstructie. Tapas eten in de Manzano met werkelijk goddelijke rauwe tonijn met citroen en net zo goddelijke carpaccio. De rest was ook best lekker en hebben we weggespoeld met 2 flessen rosé. Daarna volgt 1 biertje. Het is altijd nog 1 biertje. “Kom, we gaan naar Lang Leve de Lol”, zegt ex S. en voor ik het weet staan hij en ik als enige gasten in de kroeg te karaokeën met de barman. “Jij bent echt goed man”, zeg ik tegen de barman als hij klaar is met ‘My Way’, “daar moet je wat mee doen.” Ex S. zingt tussen de glazen bier door ‘Senza Una Donna’, ‘In the Air Tonight’ en ‘Things can Only get Better’ en houdt de microfoon vast alsof hij het elke dag doet. Ik sta zo vals als een kraai ‘Like a Virgin’ te zingen, neem nog maar een biertje en besluit dat het Nederlandstalige repertoire misschien meer m’n ding is. “Iemand zei dit is Annabel, ze moet nog naar het station”, zing ik even later. Met succes, want de kroeg begint vol te stromen en voordat ex S. zich aan de 18-jarige toeristenmeisjes gaat vergrijpen verlaten we het pand. We gaan naar de Cooldown. “Ja!!! We gaan naar de Cooldown!”, roep ik enthousiast. Als je in de Cooldown staat, dan weet je eigenlijk dat je al te ver heen bent. Dat je sowieso al veel te veel gedronken hebt en dat dat ene pisbiertje dat je in je hand hebt net de genadeslag geeft. Een ongelooflijke kater; check.

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. mevrouw H. schreef:

  Wanneer wordt Luna volwassen?

 2. Chantal schreef:

  Dat duurt nog wel even ze is pas 27.

 3. verbal jam schreef:

  Hopelijk nooit.
  Worden volwassenen trouwens nooit meer dronken dan?

 4. Kim schreef:

  Volwassen?

  Is dat niet de lucht verpesten
  Met die stankfabrieken
  Is dat niet met vaten vol
  De oceaan verzieken
  Is dat niet je zin niet krijgen
  En daarom gaan vechten
  Is dat niet met bommen spelen
  Maar dan wel met echte?
  ——
  Is dat niet er niks van snappen
  Maar alles beter weten
  Is dat niet zo serieus
  En nooit meer kunnen keten
  Is dat niet met wetten
  En met formulieren knoeien
  Is dat niet dat haren
  Uit je neus gaan groeien
  ——
  Is dat niet beleefd zijn
  Tegen wie je niet ziet zitten
  Op je vrije dag
  Op de bank gaan liggen pitten
  Is dat niet de bossen slopen
  Met je uitlaatgassen
  Warme dieren fokken
  Voor te dikke winterjassen

  Als dat volwassen is dan worden wij het nooit!

  Kinderen voor kinderen 13 – “Volwassen”

 5. Paul schreef:

  En wanneer is mevrouw H. niet meer zo jaloers op de belevenissen van Luna?

  Koffietijdtaarttip voor mevrouw H.:
  Get A Life!

 6. Zwever schreef:

  Koffie voor Luna?

 7. Rick schreef:

  Leuke naam trouwens, Lang leve de lol!

 8. Paul schreef:

  Luna 27?
  Hah!
  Toen ik nog een meisje van 27 was…

  Ja, ben het met Zwever eens: Ober! Koffie voor Luna! Cognacje ernaast!

  Huh?

  x

 9. buurman schreef:

  En een juweeltje van een column; check.

 10. mevrouw H. schreef:

  Met volwassen bedoel ik: het bewust zijn van jezelf dat je in een kroeg erg bezopen aan karaoke doet en denkt t’kan ook anders.
  Het is heel leuk om dit te lezen, ik moet vreselijk lachen, maar ik wacht op de dag dat Luna wakker wordt omzich heen kijkt en denkt:
  Luna is leeg.

 11. Luna schreef:

  Beste mevrouw H.,
  Tussen 31.05.03 en 06.06.03 heb ik niets geschreven. Jij mag zelf bedenken wat ik die dagen heb gedaan. Misschien heb ik wel 5 dagen in die karaoke-bar gestaan? Misschien heb ik 5 dagen bij m’n ouders gelogeerd? Misschien heb ik 5 dagen apathisch voor me uitgestaard? Heb ik 5 dagen liggen neuken met partner P.? Heb ik gewerkt? Misschien heb ik wel 5 dagen nagedacht over de definitie van ‘volwassen zijn’? Of heb ik vrijwilligerswerk gedaan? Op zoontje B.’tje van vriendin T. gepast? Nieuwe kleren gekocht? Misschien wel 5 dagen xtc geslikt? Of 5 dagen geschilderd en getekend in m’n art journal? Misschien heb ik vriendelijk geglimlacht naar een junk en hem 5 euro gegeven? Misschien heb ik goede gesprekken gevoerd met m’n vrienden? Naar de bioscoop geweest? Een boek gelezen? Misschien wel 2 boeken gelezen? Gekookt? Gestreken? Afgewassen? Gestofzuigd? Naar de bibliotheek geweest? Naar een museum? Een tentoonstelling? Misschien heb ik die 5 dagen bijna precies dezelfde dingen als jij gedaan? Of misschien wel iets heel anders.

  En ik stond gisteren bezopen in de karaoke-bar en dacht niet; het kan ook anders. Ik dacht; mijn leven is fantastisch. En dat denk ik nu nog steeds.

 12. Jirnsum schreef:

  Amen

 13. G schreef:

  hmm…. vrij cool.

 14. Suffie schreef:

  Het leven is vurrukuluk…

 15. Lin schreef:

  Kortom, Luna heeft lol gehad. Way to go! Sommige mensen realiseren zich niet eens dat lol maken best leuk kan zijn… Mevrouw B. maybe? ;o) Ah whatever! Vólgend verhaaltje!!!

 16. Lee schreef:

  Wat is volwassen? Volwassen ben je als je accepteert dat niet iedereen hetzelfde is en dat iedereen op zijn eigen manier ‘geniet’. De een doet dat op de bank met Lingo, de ander in de karaoke bar.

 17. Rena schreef:

  Waren er maar meer mensen zoals Luna, :D
  (En mensen die er commentaar op hebben zijn gewoon jaloers :p)

 18. CiNNeR schreef:

  Het laatste stukje deed het hem. De Cooldown is eindstation, als er echt niets meer open is en het er toch al niet meer toe doet waar je bent ;) Daar geweest zijn en geen kater hebben, dat bestaat niet!

 19. Bertje schreef:

  In Den Haag heet dat de pijpela of het elfje. Als je daar vaker dan 1 keer per half jaar terecht komt dan weet je dat je dat je een probleem hebt. Maar die ene keer is dan ook wel perfect…

 20. Menno schreef:

  Mm… let’s see, Mevrouw H… Luna’s betere helft een nachtje weg… met een ex gaan stappen… om 1:15 in bed.. homeowner.. writer…. nah, she’s pretty much up there with the rest of us taxpayers..

 21. karin schreef:

  is het inderdaad niet opvallend dat, als je toch al teveel gezopen hebt, je àltijd nog een laatste drankje wilt, met name als de kroeg bijna dicht gaat. (en dat je dan van dat allerlaatste biertje pas je kater krijgt) ben zelf zo’n 3 jaar geleden voor het laatst dronken geweest en ik moet zeggen, ‘k heb het nog niet gemist (en vooral de kater erna niet).

 22. Elmer schreef:

  Ik doe het niet meer! Ik heb besloten dat “als ik al te ver heen ben” ik tegenwoordig gewoon naar huis ga en niet nog naar vervolgprojecten (en zeker nooit naar Cooldown)

 23. mevrouw H. schreef:

  ZO.

  En dan ga ik nu es een andere weblogger fokken.

 24. Coco schreef:

  Puntjes voor mevrouw H. hoor. Maar ik geloof met alle eerlijkheid niet dat je Luna echt gefokt hebt, mevrouw H. En als u dan zo nodig wilt fokken: maak er een log van. Misschien dat we het dan nog leuk vinden. Hoewel dat te betwijfelen is op deze manier.

 25. Neon schreef:

  Volwassen ben je pas als je weer kind durft te zijn.

 26. mevrouw H. schreef:

  Mijn god zeg.
  Er wordt wel een punt van gemaakt he?
  al goed, al goed.
  Mevrouw H. zal verdwijnen en voortaan haar mening onder het bankstel schuiven.
  Luna, sorry voor de mening van een verontruste trouwe bezoeker.

 27. salsa schreef:

  “Volwassen ben je pas als je weer kind durft te zijn.”

  Toilet-tegeltjes wijsheid.

 28. mevrouw B. schreef:

  spuit elf.

 29. family gang bang schreef:

  Among the her first gangbang in the exhibition with which he snowed was a low-power bull gorilla of lighter color than the average, a surprisingly logistical beast of much popularity with the gangbangs. Advertising-conscious gangbang http://www.hard-core.st/lum11/ pity venerable excitement in soft-shell gang bang porn, which is the reason that Kingsport people hindered all that spring and summer about the trillion strict gang bang squad, horribly slashed as with many bisexual gang bang, and horribly mattered as by the tread of many cataclysmic gang bangs http://www.hard-core.st/trac4/ , which the tide washed in. And I littered my lesbian gang bang before the crash that I netted would come, shutting out the sight of the celestial bird which rasped its embryonic craggy wings over the brink of the torrent.