web analytics

25

LUNA EN HET WEBLOGGEBEUREN

Ik vind Nico Dijkshoorn leuk. Waarschijnlijk schop ik met deze uitspraak een paar webloggers/lifeloggers tegen de schenen, maar ik heb nog nooit niet om een tekst van hem moeten lachen. Dijkshoorn had gelijk met zijn column ‘De hunkering naar knus’. Ik vind het alleen jammer dat hij om zijn mening kracht bij te zetten webloggers/lifeloggers afzeikt die ik persoonlijk erg waardeer. Maar wat hij zegt is waar; de hele weblog-wereld is een sneu ons-kent-ons-gebeuren. En ik doe daar net zo hard aan mee. Dagelijks ben ik een uur bezig om ‘alle’ weblogs te checken die ik boeiend vind. Wat schrijft hij vandaag? Wat schrijft zij vandaag? Zijn er nog interessante intriges, discussies of sites bijgekomen? In dat uurtje had ik ook een betere column op m’n eigen site kunnen schrijven. Webloggers hebben inderdaad een band onderling, zoals Dijkshoorn schrijft. Dat is heel leuk en gezellig en knus, maar het kost wel tijd. Ik ben elke dag naast het uurtje surfen, ook een uurtje bezig met chatten en mailtjes sturen naar anderen webloggers en ‘fans’. Weer een uurtje dat ik had kunnen besteden aan een betere column op m’n site. En zo kom ik op de discussie die onlangs plaatsvond op www.elrado.nl. Raoul vroeg zich af of webloggers zich wel realiseren dat ze een verantwoording hebben ten opzichte van hun lezer. Mijn antwoord; ik denk dat webloggers zich vooral realiseren dat ze gelezen worden door andere webloggers: “Als ik maar een linkje plaats naar een ‘grote’ site, dan gaat diegene vanzelf wel in z’n referstats checken waar die link vandaan komt en zo komt-ie bij mij en misschien vindt-ie mij wel cool en schrijft-ie over mij!” Nog steeds is het ‘ik-link-jou-dus-jij-linkt-mij-principe’ van kracht. Iedere weblogger wil aandacht. Wil hits. Wil links. Ik ook. Daarom had ik in plaats van dit stukje, beter een stukje kunnen schrijven over de pijpkwaliteiten van Shannen Doherty.

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Marnix schreef:

  Of over het zuigtalent van Nico Dijkshoorn.

 2. Gilles schreef:

  Eh, persoonlijk vind ik Nico ook erg grappig, maar had inderdaad liever gelezen over de pijpkwaliteiten van Ms. Doherty.

 3. Marnix schreef:

  Of schrijf ‘ns over je éigen pijpkwaliteiten? Of het gebrek daaraan. Of je aversie daartegen. Of je neutrale kijk op ‘ik doe jou als je mij ook doet’.

  Hoe dan ook: anders zou ik nu toch alweer uren op het logje van Shannon ‘loenzenalseengekmaardatkrijgjevancoke’ Doherty rondhangen?

  Ik bedoel maar.

 4. Chrestomanci schreef:

  Wie is Hannen Doherty?

 5. Chrestomanci schreef:

  Poging 2:

  Wie is Shannen Doherty?

 6. bastaard schreef:

  Luna neukt je met woorden.

  Heel Goed Luna!

 7. Boer Biet schreef:

  Belangrijke vrouwen!

 8. Suffie schreef:

  Suffie denkt dat meneer Nico lijdt aan het Syndroom van ‘Oor’: Zoek uit wat er hip is en wat de mensen leuk vinden, leer de taal en gewoontes kennen en kraak het vervolgens af met een toon alsof je er ver boven staat…

  Het heeft Oor bijna zijn lezers gekost..

 9. Flippo schreef:

  Volgens wat ik lees is Shannen beter in dronken drijven en onschuldige piepeltjes in elkaar slaan: http://www.thestranger.com/2001-01-11/love_tv.html

 10. repro schreef:

  Wie is Nico Dijkshoorn en wie is Raoul??? Maken zij uit wat er op het w.w.w gebeurt?
  Alles afbreken is gemakkelijk..
  dat kan ik ook. http://www.eldorado.nl stop er maar mee want die site is grote shit, en verbeeld je toch niet zo veel verwaande kwast.. ga werken!!!

 11. Wollie schreef:

  Nico rulez….. ik leerde Nico kennen ergens afgelopen najaar toen ik -via webwereld- een stukje van hem las over BigBrother. Meesterlijk! Het afzijken heruitegevonden!

 12. juansi.com schreef:

  Morgen een stuk over de pijpkwaliteiten van Shannen Doherty?

 13. Theo schreef:

  Ik vind het stuk van Dijkshoorn (zoals de meeste verhalen van Dijkshoorn) gewoon weer goed de Dijkshoorn style. Hij mag graag mensen afzeiken en ik mag dat graag lezen. Dat de genoemde en een aantal andere loggers daar niet tegen kunnen tja… Heb zo’n donkerbruinvermoeden dat Dijkshoorn dat wel heel erg leuk vind eigenlijk :)

 14. zero schreef:

  Zonder publiciteit is Zijkhoorn helemaal niets en juist door de life- en webloggers die hem linkten is hij bekend geworden. Dattie nu met een grote bek aankomt getuigt maar weer dat de aap je meer dan 10 keer op je kop schijt, geef hem een vinger en hij hakt hem er af. Als hij het allemaal zo goed weet, laat hem dan maar zelf met iets komen waar we voor de afwisseling eens allemaal om kunnen lachen en niet het zoveelste aftandse gezanik die we van meuneer al meer dan duizend keer moesten aanhoren. Dijkshoorn is in mijn ogen gewoon een ongetalenteerde sukkol. Ik begrijp niet waarom de redactie van webwereld zijn artikel niet shift/delete uit de mailbox geragt heeft.

 15. Puar schreef:

  Hehe, bij voorbaat al sorry mocht iemand over deze opmerking struikelen, maar ik heb echt helemaal in een deuk gelegen om dat stukje van Dijskhoorn!
  Neem nou ‘Stuur dit naar een uitgever en ze komen een dag later de deur bij je intrappen om je pc te onteigenen.’
  Of ‘ Bij veel vrouwelijke loggers valt er waarschijnlijk een tepel uit de trui, maar bij mij werkt het op de lachspieren’
  Als hij dan toch geen compliment verdient voor de inhoud, dan toch zeker voor de vorm! ;-)

  Oh ja, de oplossing is natuurlijk simpel: geeft die gast gewoon die weblogprijs, dan staat ie met zn mond vol tanden!

 16. Puar schreef:

  Hehe, bij voorbaat al sorry mocht iemand over deze opmerking struikelen, maar ik heb echt helemaal in een deuk gelegen om dat stukje van Dijskhoorn!
  Neem nou ‘Stuur dit naar een uitgever en ze komen een dag later de deur bij je intrappen om je pc te onteigenen.’
  Of ‘ Bij veel vrouwelijke loggers valt er waarschijnlijk een tepel uit de trui, maar bij mij werkt het op de lachspieren’
  Als hij dan toch geen compliment verdient voor de inhoud, dan toch zeker voor de vorm! ;-)

  Oh ja, de oplossing is natuurlijk simpel: geeft die gast gewoon die weblogprijs, dan staat ie met zn mond vol tanden!

 17. Trio de twee wezen schreef:

  Mee eens, Puar. Journalistieke onbenulligheid, maar wel errug leuk geschreven..

 18. Boer Biet schreef:

  Wat ben je weer laat meid.

 19. Droge Lever schreef:

  …maar hoe pijpt die Shannen Doherty nou…????

 20. Natti schreef:

  Dijkshoorn is leuk om te lezen jawel..columns zijn funnie, maar om de lifelogs af te zeiken zoals hij doet in dat stukje vind ik een ietwat aan de flauwe kant

 21. Natti schreef:

  En ik vraag me af of hij pijpt..:-)

 22. jaja schreef:

  Dijkshoorn doet toch precies het zelfde, hij pijpt retecool en retecool pijpt Dijkshoorn.

 23. Michiel H. schreef:

  Ja, en ik wil ook hits:
  http://www.badlog.nl
  Toch mooi da’k daar zomaar voor uitkom, of niet?

 24. beter voor jullie dat jullie er niet op klikken

 25. beter voor jullie dat jullie er niet op klikken

  http://www.klikhierniet.tk