web analytics

89

LUNA’S BODEM IS IN ZICHT

Een paar weken geleden kwam de bodem van mijn potje stackers in zicht. Paniek! Want sinds een paar maanden is de verkoop van ephedra bevattende producten verboden. Nergens is dus meer legaal, en dus goedkoop, een potje van deze oppeppers te vinden. Wat een drama! In Amerika sterft een honkballer aan een hartaanval, in zijn locker worden potjes ephedra gevonden en het verband wordt, terecht, snel gelegd. Een jong meisje sterft tijdens haar afslankpoging, in haar nachtkastje wordt net zo’n pot ephedra gevonden en Amerika verbiedt de verkoop. En goed voorbeeld doet volgen, dus ook in Nederland is ephedra sinds 1 april illegaal. Dat zowel die honkballer als het afslankende-tienertje misschien wel 12 pillen in 1 keer achterover hebben gegooid en dat hun dood dus eigenlijk hun eigen schuld zou kunnen zijn, daar heeft niemand het over. Op een potje ephedra of stackers staat dat je er niet meer dan 1 per dag moet gebruiken. En, ja, als je je daar niet aan houdt, dan merk je het vanzelf! Maar als je 20 blikjes Red Bull achter elkaar wegtikt dan sta je ook niet zo lekker meer op je benen. En een paar strippen laxeerpillen achter elkaar doet je lijf ook niet echt goed. Net als 2 complete strips paracetamol, 34 bakken koffie, 6 jointjes of een handjevol paddo’s. Moet je niet allemaal tegelijk nemen. Moet je mee oppassen. Het gebruik van drugs, en daar bedoel ik voor het gemak ook alcohol, ephedra en medicijnen mee, heeft allemaal te maken met doseren. En het kennen van je lichaam. Je lost het probleem niet op door de verkoop te verbieden. Je lost het probleem op door goede voorlichting, goede bijsluiters en eerlijke informatie. Ik vind het onzin dat ik deze kruidenpreparaat-pillen niet meer gewoon in een smartshop kan kopen. Luna ziet zich genoodzaakt om straks een paar rondjes door het Wallengebied te maken en te wachten tot een louche Surinamer fluistert: “Psst, psst, coke, xtc, ephedra?”

Heel toevallig kwamen vorige week het mannetje van de radio en een vrouwtjes van de radio om mij te interviewen over stackers en ephedra. Luna als officieel gebruiker op de radio. M’n moeder kan weer trots zijn. Vandaag om een uurtje of 14.00 op Radio 1.

Dit vind je misschien ook leuk...

89 reacties

 1. Pollie schreef:

  Hee dan zet ik nu alvast de radio aan. Dat wil ik horen. Maar wat is dat voor drugs? Ik ken het niet en ik ben nog geen eens blond! En wat doet het met je zeg maar?!

  dikke kus,

 2. Luna schreef:

  Ephedra (of Ma Huang) is een soort ‘herbal xtc’ of eigenlijk een ‘herbal speed’. Het komt uit de zogenaamde Ephedra-planten en het is dus een natuurlijk product… De werkzame stof heet ephedrine en het werd verkocht in capsules, pillen, maar ook gewoon puur als takjes of bladeren. Wat doet het? Het geeft je energie, het stimuleert je centrale zenuwstelsel, je uithoudingsvermogen neemt toe, je stimuleert de stofwisseling en de vetverbranding en je bent alerter… kortom; een soort speed dus… Je gaat er snel van en hard… Dit zijn dus de positieve effecten… als je te veel neemt, of als je er gevoelig voor bent, dan kun je last krijgen van hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, hartritmestoornissen en vast nog veel meer…

 3. Toet schreef:

  Luna,

  ephedra is niet verboden en niet illegaal, alleen de DOSERING in de stackers is omlaag gegaan.
  Stackers bevatten naast ephedra ook aspirine (wilgenbast) en caffeïne (guarana).
  Je kunt ze prima zelf maken, mits je de juiste verhoudingen aanhoudt.

 4. Robert schreef:

  Je klonk een stuk relaxter als toen met Corrie. COOL!

 5. Mannetje schreef:

  @Toet: ephedra is wel degelijk in januari van dit jaar onder de wet op de geneesmiddelen komen te vallen. verkoop in msartshops is dus verboden.

 6. Luna schreef:

  Peter Cohen for president!

 7. Toet schreef:

  @Mannetje: je hebt gelijk. Shit hee…

 8. Mannetje schreef:

  @toet: gelijk hebben is niet altijd even leuk… in dit geval wel goed nieuws: mail naar info@mannetjevanderadio.nl voor een adresje waar ze nog good old ephedra verkopen.

 9. novecento schreef:

  Probeer eens nuchter te blijven.

 10. Anne-Floor schreef:

  Maak je maar geen zorgen, over 100 jaar schaffen ze die wet wel weer af. Is met absint ook gebeurd…

 11. Pollie schreef:

  bedankt voor je uitleg. In feite zeg je dat het geen kwaad kan. Het is immers plantaardig en daarbij kun je er niet verslaafd aan raken toch? Heb het net op de radio gehoord. Heel leuk interview en daarna hoorde je er nog een man over die het ook goed uitlegde en vertelde dat het zeker geen kwaad kan. Go girl!

 12. Eric schreef:

  Wat ben jij een saaie #@!%$ Novecento! Bij jou gebeurd zeker nooit wat. Wat doe je dan hier als het je niet bevalt?! wieberen!

 13. eliane schreef:

  -immers plantaardig- wat een verstandige manier van denken.
  http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/herbs.html

 14. Luna schreef:

  eliane heeft gelijk… dat ephedra een plantaardig product is wil nog niet zeggen dat het daarom onschadelijk is… heroïne is immers ook een plantaardig product… wel denk ik dat ephedra een stuk minder verslavend, schadelijk, etc. is dan zijn chemische broertje speed…

 15. blue schreef:

  Blue is ervaringsdeskundige….het is rotzooi! (althans voor mij) Ik kreeg hartkloppingen en een hoge bloeddruk….werkt net als adrenaline…werkt wel in de zin van meer energie en afvallen maar niet zulke lekkere side-effects…ga gewoon lekker naar de sportschool Luun…zelfde side-effects maar veel lekkerder :)

 16. novecento schreef:

  Nuchter blijven is veel moeilijker en lastiger op te brengen dan je denkt, het is bijna een kunstvorm.Een teken van verzet.
  Elke dag opnieuw de verleiding(en) trotseren,
  pissen tegen de culturele wind in maar de prijs is onbetaalbaar.Die ligt in het uiteindelijk doel, mentaal en innerlijk sterker worden.Niet des-integreren en geleefd worden.De prijs is hoog.
  Vriendschap verliezen, de populaire status verliezen, de krampen en ziekte van ontwenning doorstaan en een ontregeld (verslaafd) bestaan opnieuw vlottrekken.Zonder uitwendige hulp van hogere of onderhouds doses zus of zo..medicijnen ,alcohol en/of dope van allerlei kwaliteit, het is mij om het even.Mensen die zich de rug recht houden kan ik respecteren.Er zijn er te weinig die bestand zijn tegen de sociale en commerciele druk uit het ‘miljeu’ en de eigen vriendenkring.
  Waar bemoei jij je mee,slapjanus.

 17. FRANK* schreef:

  Minder verslavend. Mja. Vandaar die paniek als het potje leeg is, natuurlijk.

  Anyway, je moet toegeven dat het heel verleidelijk is om meer van die pillen te slikken dan 1 per dag, zeker als ze verkocht worden als afslankproduct. (Veel mensen vinden dat heel belangrijk, slank zijn.) Daarnaast is het ook fysiek een stuk eenvoudiger om 12 pillen te slikken dan het is om 20 blikjes Red Bull of 34 koppen koffie te drinken. De mentale hindernis is ook lager dan een strip laxeerpillen, 6 joints of een handvol paddo’s.

  En zoals je merkt zijn er altijd eigenwijze types die tóch wel aan hun pillen weten te komen. Dikke kans dat mensen die die extra moeite nemen, zich ook meer in het spul verdiepen en er verantwoordelijker mee omgaan.

  Ik ben geen expert, maar ik begrijp dat het goedje je hartslag/bloeddruk verhoogt, waardoor je meer verbrandt. Dat heeft een paar ‘positieve’ gevolgen, maar meer negatieve voor je fysieke (en mentale) gezondheid, lijkt mij.

 18. tijger schreef:

  Optieven! @ novecento
  Rot op met je ‘nuchter blijven is moeilijker dan je denkt blabralbla’. Tering wat een gelul.

  Vervelend voor je Luna… Zouden multi-vitaminepillen ook worden verboden als iemand dood zou gaan omdat ‘ie 1 heel potje in 1 dag naar binnen werkt?

  Grtz,

 19. jos schreef:

  Ik wil dat eigenlijk wel eens proberen. Eigenlijk niet slim van ‘onze’ overheid, want tot vandaag had ik er niet van gehoord. Nu wel. En nu wil ik het! Jetzt! (bij wijze van spreken).
  Heb je een adresje, mannetjevanderadio ?

 20. Kikkertje schreef:

  2005 wordt hip om niks te nemen en zonder troep door het leven te gaan. Is ook een ‘way of life’!

  Novecento. Mooie tekst ;)

 21. Sambo schreef:

  Hee psssst , ja jij, jij daar iek ep nog wad van die stekkers te koop weet juh.eej man niet duur tog, je weet tog. Morgu cebtral station Amsterdamm 16 uur bij die boeke kraampje ja ej man goede shit, jij gaat valle van af.
  2 pote voor die prijsje van 3 , jij neme 70 uro meeneme ja , eej ik ga je zien, laterrr.

 22. dianne schreef:

  Jammer hoor, ik heb net een potje verkocht aan iemand voor grof geld. Als ik haar en Luna tegen elkaar had uitgespeeld had ik er misschien nog wel meer voor kunnen vangen ;-).
  Ik had in een of andere bui zo’n potje gekocht omdat mijn broer tegen me zei dat je er zo lekker op af kon vallen. Toen k dit in mijn omgeving vertelde ging iedereen door het lint. Ik ben erg gevoelig voor stimulerende middelen dus men zag mij al helemaal door het lint gaan. Toen de pillen uit de handel gingen ging de prijs van mijn potje met een rap tempo omhoog. Jammer dat ik er niet meer had gekocht. Kon ik ook op de Wallen gaan aanbieden.

 23. novecento schreef:

  Inderdaad Kikkertje, merci. Ik ben zeker niet van de Blauwe Knoop maar ik zie veel teveel, al jarenlang de ‘needle & the damage done’..
  Dat is een heldere metafoor voor zelf- destructief en loeidom, beschamend verslavingsgedrag. Elk eergevoel wordt weggehoond en dagelijks, systematisch haast, ingeleverd.
  Verbazend en ontluisterend hoe intelligente, toffe mensen vlug terug vallen naar een infantiele staat van afhankelijkheid.Typisch regressie.
  Wat een weke moederskindjes, zo makkelijk te manipuleren, zo eenvoudig te misbruiken en te exploiteren.
  Het vergt een sterke ruggegraat om zichzelf willens en wetens juist niet te (laten) slopen.Zo bedoelde ik nuchterheid.
  En goede geinformeerdheid,voorlichting, educatie, zelfkennis ,dosering om, als het toch al te laat is, al te snel verval te voorkomen, zoals Luna al aangaf.
  Maar vooral een ijzeren wil om erboven te staan , zogezegd.

 24. kiki schreef:

  Hee die Luna!!!

  Toen ik het hoorde dat steckers afgeschaft werden, heb ik gelijk twee potten ingeslagen. Het houd me op gewicht, en ik heb meer uithoudingsvermogen met sporten. Maar ik weet nog niet wat ik moet doen als bij mij ook de bodem in zicht komt.

  Zucht…….. waarom verbieden ze alles, en vergoeden ze niets meer.. Word er zoooooo moe van….

 25. Y..... schreef:

  Wat kunnen domme moraalridders het plezier in het leven toch vergallen he…
  Is het niet de kerk met zijn moralistische wetten en keurslijven, dan is het wel iemand die de behoefte heeft zijn eigen angsten en tekortkomingen/problemen op anderen te projecteren.
  En ben je dan echt bezig met een kruistocht, wees dan op zijn minst nog overtuigend, opbouwend. Niet sarcastisch, cynisch etc.

  Wat een lul die Novecento. Je hoeft hier niet te komen.
  Dit soort mensen maken onbewust reclame voor ip-bans.

 26. Kikkertje schreef:

  Y. Hij heeft gelijk. Terwijl jij een stekker inslikt – al sla je me dood wat het is, ik gebruik die dingen om een lamp te laten oplichten – lopen sociale medewerkers zich de tyfus te rennen om al die gekken op te lappen. Mijn hele kijk op een stekker is verandert door Luna. Je wordt bedankt!

  “Ja, maar je leeft maar één keer!” Is de meeste bekende uitspraak.
  Of: “Ik wil alles uit het leven halen!”
  Dat kan ook zonder die middelen! Novecento, wederom een mooi weerwoord.
  Wat een suf gelul dat je zonder middelen geen leuk leven kan hebben. Ik wou dat ik zonder bier kon :)

 27. Luna schreef:

  Ik neem er nog 1… en ik spoel hem weg met een glaasje witte wijn…

 28. blue schreef:

  hahahahhhahah :))

 29. novecento schreef:

  Punt wat ook vaak aangedragen wordt is de ‘eigen verantwoordelijkheid’.
  Baas over je eigen leven en baas over je eigen keuzes. In alles. Als het er is, zal het wel goed zijn.Geen aanbod mag je afslaan op straffe van uitsluiting en de psychologie van de morele chantage is belangrijk want wat een saaie droogkloot ben je dan ineens geworden.Nou ja !
  Op zichzelf lijkt het redelijk om van de ‘eigen verantwoordeljkheid’ uit te gaan maar je moet wel een zielig blind paard zijn om niet te willen zien dat allerlei middelen het risico op het buitensluiten, of beter gezegd het overdragen van die eigen controle in zich dragen. Ze kunnen, en in veel gevallen is dat al lang zo, leiden tot een heftige verslaving en een persoonlijke ontwrichting, een desintegratie, die doorgaans boven de ‘eigen verantwoordelijkheid’ uitstijgt.Er blijft weinig zelfcontrole over.Men wordt overgenomen, men wordt geleefd.
  Levende lijken voor de kraaien op de vuilnishoop van de steden en heus niet alleen in Nederland.
  Dat je zelf faalt en een foeidomme trut of klootzak bent geworden door de verkeerde keuzes die men onder diezelfde gelouterde, omhooggestoken leuze van de ‘eigen verantwoordelijkheid’ hebt gemaakt,dat wil men vaak niet horen of liever niet van weten en plots zijn daar dan de jeugdtrauma’s, de mislukte liefdes en het gebrek aan alles, de hulpbehoefte, de nood, de paniek en de haast , de opgejaagdheid om te scoren.Of men maar even klaarstaat.Liefst gratis nog wel..
  Dat geldt al jaren voor alcohol,tabak, het stille ,verborgen medicijngebruik (anti-depressie!) en sinds 40-45 jaar net zo voor overige welvaartgebonden, recreatief bedoelde middelen die mogelijk tot drugsverslaving kunnen leiden en in veel gevallen ook nare gevolgen afdwingt.
  En kijk, niet iedereen kan jaarlijks naar een zwitserse kliniek om met drugsvrije bloedinfusen zich het lichaam te laten verwennen. Waarom is de Betty -Ford Kliniek zo druk bezocht ?
  Het geeft mij te denken dat de drugs , wapenhandel en sexindustrie in tal van vrije markteconomieen het meest lucratief en winstgevend zijn.Is dat zo wenselijk ?
  Kortom , dope in allerlei vormen is feitelijk een cultureel en economisch wangedrocht en ik vindt jubelende reclame zonder ‘bijsluiters’ ongepast.
  Ik discrimineer zeer zeker bepaalde drugs, dat is mijn goed recht,zo hou ik mezelf voor. Ik sluit er geen vriendschap mee, laat ik het zo zeggen.Ik verkeer niet in die kringen.Mijn keuze, mijn leven, mijn verantwoordelijkheid.Ik mis de dagelijkse dosis aan artificieel geluk niet, kan ik je verzekeren.
  Luna, haar fans en enthousiaste medegebruikers doen maar wat ze niet laten kunnen.
  Ik hoef nergens aan mee te doen en raak al zeker niet in paniek omtrent mijn welbevinden. Ik kan dat gelukkig zelf wel sturen en heb daar betrekkelijk vrede mee. Of ik daarmee supergelukkig ben ? Nee,maar ik leef wel drugsvrij, kennelijk dodelijk saai en suf dus en ja, dat is een zorg minder. Het kost minder geld en sores en hou dus over om te besteden aan zaken waar ik met hart en ziel plezier aan beleef in plaats van puur de noden van mijn lijf te bedienen.
  Tjonge , ik mag er toch weleens anders over denken ? Tellen minderheidsstandpunten nu even niet mee?

 30. Jenny schreef:

  Je klinkt precíes zoals ik dacht dat je zou klinken :-)

 31. blue schreef:

  Trouwens Luun…vertel eens ..wat doet het voor jou die Stackers?? Waarom wil je ze blijven gebruiken???

 32. leila schreef:

  Provinciaaltjes in de grote stad, deel I.

 33. Bonk schreef:

  De vrouwelijke vertegenwoordiging in Huize Bonk heeft deze week besloten dat ze dolgraag weer eens een broek maatje 34/36 zou willen kopen, wat onvermijdelijk betekent dat er straks weer een of andere Herbalife of Modifast-tante op de stoep staat. Ik kan me herinneren dat ze ooit eens zo’n stacker heeft geprobeerd en prompt met fiets en al tegen de vlakte ging. Sindsdien is die bende hier in huis wat mij betreft verboden. Daar staat tegenover dat niet iedereen zo reageert en er vast mensen gebaat bij zullen zijn. Er zijn tenslotte ook mensen die niet tegen paracetamol kunnen. Waar het vooral om gaat is dat die krengen via allerlei vreemde kanalen in de wereld komen, zonder enige vorm van deskundig advies of begeleiding.

 34. Bonk schreef:

  Overigens wordt het tijd dat Novocenta eens rectaal genomen wordt door een wilde bosneger.

  Mogelijk dat z’n wereldbeeld dan wat minder surrealistisch wordt…

 35. Danielle schreef:

  Verboden, ik had al zoiets gehoord. Maar ik kan nog steeds ephedra uit de kauwgomballen-automaat halen…

 36. Kikkertje schreef:

  Wauw. Novecento. En dat om een stekker van de Gamma. Heb jij trouwens een log? Zo ja, dan ga ik die zeker lezen.
  Luna is knap en lief, maar dat ze stekkers gebruikt :(
  Vaginaal snap ik em. Maar inslikken :((

 37. novecento schreef:

  Tjeempie, ik zei alleen : “probeer eens nuchter te blijven”..lastig, he..

 38. Suffie schreef:

  Novecento, als jij je beeld van Luna en de schare om haar heen bepaald aan de hand van wat je hier leest en daar dan ook nog met zoveel pathos op reageert, dan zit er inderdaad wel een draadje bij je los. Oordelen doe je op basis van wat je weet, niet van wat je denkt te zien en zelf verder invult.

  Met één uitzondering: die bosneger zie ik wel zitten..!

 39. novecento schreef:

  Wel suffie, ik zal hier maar niet met statistiek, misdaadcijfers of over de ontwapend vrolijke mentaliteit van handelaars komen zeuren.Ik wilde het luchtig houden. Het is alles bij elkaar deprimerend genoeg zo.
  Luna liegt of fantaseert, is dat wat je wil zeggen? Ik mis haar geweldige ironie?
  Trouwens, sinds wanneer is u bevoegd psychiater? Tot slot, bosnegers zijn mensen met smaak, die kijken wel uit. Ik zal ze doorsturen. Haal jij de verpakking van de gelubriceerde strap-on maar los en zet de rum-cola klaar.Dat wordt feesten, een heerlijke gang-bang in je garage, wat jij?

 40. Y..... schreef:

  “Y. Hij heeft gelijk.” Waar beweer ik dat ie ongelijk heeft dan.
  Doos! Ik vind jullie gedrag gewoon irritant.
  Allemaal dingen aanhalen die niet relevant zijn. Dingen blijven roepen waar niet naar geluisterd wordt. Jullie zijn Don Quichote en Santo Pancho.
  Ik heb het voor de rest niet eens over de inhoudelijke kant van jullie verhaal, want daar ben ik niet in geïnteresseert. Ik informeer mezelf. Ik gebruik alles heel bewust en met mate.
  Dat kan de Novolullo niet zeggen. Selectief woordgebruik wil nog wel eens effectiever zijn. Of ben je hier echt alleen om de rest te irriteren en je dollemans-kruistocht tegen drugs, koste wat het kost te communiceren. Ongeacht het resultaat.

  Rot toch op.

 41. novecento schreef:

  Beschuldig ik de vrijheid of de corrupte, misdadige vrijhandelaars en hun producenten/ distributeurs ? De nuance Y, de nuance.
  Valt jouw wereld in duigen zonder regelmatig drugsgebruik?
  Je moet eerst hyper zijn voordat je kunt nadenken?
  Dan is daar iets loos,lijkt mij.Dan ben je niet meer vrij.

 42. Y..... schreef:

  Je reactie geeft weer eens aan dat je niet reageert op mijn stuk, maar alleen afgaat op je eigen ideeën en waanbeelden.
  “Valt jouw wereld in duigen zonder regelmatig drugsgebruik?
  Je moet eerst hyper zijn voordat je kunt nadenken?”
  Tweemaal nee. Moet dit dan gelijk het geval zijn omdat ik het niet met je eens ben? Hoe bedoel je niet vrij. In dit geval ben jij degene die niet vrij is van vooroordelen en waanbeelden. Drugsgebruik is al zo oud als de mensheid zelf. En er zijn genoeg mensen die prima zonder kunnen maar ook prima met… Daar ligt de nuance en niet in jouw benadering…
  Dit is ook trouwens mijn laatste reactie op jou.
  Ik ben van mening dat het geen zin meer heeft om verder met je in conclaaf te gaan. Ik heb al eerder reacties van jou gelezen…

 43. novecento schreef:

  Wel Y. , ik ga je vreselijk missen.Hoe moet ik zonder corrector, zonder de erudiete, genuanceerde en wetenschappelijk onderbouwde kijk van Y. nou verder.Help!! Je wilt zelf niet ingaan op de bespottelijke ‘inhoud van het verhaal’ van Quishot en Pancho, je gooit de deur al dicht voordat hij open kan. Ik neem je vanwege die houding sowieso met een korreltje zout, niet zo serieus als discussiepartner m.b.t. dit onderwerp.
  Ik krijg de indruk dat je er toch alleen maar last van hebt,je wilt het er eigenlijk helemaal niet over hebben, je wilt met rust gelaten worden ,al blijft onduidelijk waarom dan precies.
  Wellicht ontwijk je pijnlijke confrontaties , best mogelijk. Jouw zaak, maar ik dacht, eindelijk iemand die er wel iets van af weet, ik keek echt uit naar die leerzame commentaren.
  Maar ja,dan ben ik het niet met je eens en is de grote meester verstoord en verspilt hij zijn kostbare energie niet meer aan de ellendige nitwit, je zool nog onwaardig.
  Gelukkig maar, want inderdaad ,maak je niet druk om mij. Wees gelukkig, joh.Doe lekker verder.
  Deze eikel leeft met een opgelucht gemoed want iemand onder het huidige gesternte met alle beschikbare informatie en al het statistisch feitenmateriaal nog steeds moeten uitleggen waarom regelmatig, konsekwent, duurzaam druggebruik onvrij maakt , dat is een vruchteloze missie. Dat is nog eens pissen tegen de wind in.Hemel nog an toe.Daar ben ik dan van verlost.
  Kom je weleens op straat ?
  Praat je weleens met ex-verslaafden ? Mag best ,hoor. Mensen wiens leven, bedrijf, relatie, gezin en vriendenkring compleet verruineerd zijn als konsekwentie van hun duurzaam verslavingsgedrag ? Rijke heren die ooit slim en handig opereerden maar nu door foeidomme keuzes en verbitterd ergens verpieteren, beroofd van hun glamoureuze status en door god en iedereen uitgekotst?
  En waar zijn de verkopers? Die dobberen op zee met een cocktailtje en een partij bloedgeile wijven bij Cannes of aan de Cote D’Azur of rond Suriname.Vrij als een vogeltje..straks even de beurskoersen checken.
  Kan me nauwelijks voorstellen dat je ooit de moeite genomen hebt om je in verslavingsgedrag en positie van verslaafden te verdiepen.Laat staan je erin te verplaatsen.
  Kom jij weleens op straat? Loop je weleens door hoerenbuurten of slums in Antwerpen, Parijs ,Brussel, Londen, New York ? De sloopwijken in Arnhem, Utrecht, A’dam ?
  Vrolijke boel ,niet? Echt ,de hele dag is een feest.Een reden voor optimisme, zou ik zeggen.Hou dat beeld vast.Die houden we erin.
  Ach, weet je, ik denk, die Y., die moet maar door schade en schande wijs worden. Laat het toch met rust ,joh. Laat hem rustig aan ,in zijn eigen tempo, zichzelf verkloten, zoals zovelen .Waarom niet ? Wordt hij straks gemist soms ?
  En,weet je, ik voel me gerustgesteld want hij behoort vast en zeker tot de zeldzaam intelligente happy few, de Untouchables zal ik ze noemen, wiens slimheid hen altijd voor elk gevaar zal behoeden.
  Zelfbedrog is een courante houding bij veel gebruikers.
  Verrek dan toch , idioot.

 44. Jet schreef:

  Ik heb ze zelf een aantal maanden gebruikt, maar werd er toch de laatste tijd een beetje te hyper van. Ik heb er nog 32 in het potje zitten, als je wil mag je ze zo hebben voor nop. Mail me even als je ze wil, je kan ze dan evt. komen halen op m’n werk in het Centrum.
  Voel me een tikkie een dealer, maar ja, als ze bij mij in de la liggen en jij wil ze graag, why not?

 45. Jet schreef:

  Handig als je m’n mail dan ook hebt…

 46. tijger schreef:

  Novecento, waarom maak je je druk? Doe jij het allemaal zo goed? Ik geloof er niets van… Sociaal gezien al helemaal niet, want als iemand het niet met je eens is, ga je er meteen vanuit dat degene zelf een drugs/drank(mis)bruiker is. How stupid can you be…

  Grtz,

 47. goblin schreef:

  ……..soow hey……het maakt allemaal nogal wat los…..die druks!

 48. Marlous schreef:

  Werkt het nou echt die Stackers?
  Is het niet gewoon suggestieve verbeelding?

 49. Mannetje schreef:

  ik stel een maximum aantal woorden per reactie voor…

 50. novecento schreef:

  “Ik informeer mezelf. Ik gebruik alles heel bewust en met mate.`´ kwote tijger.
  Ik doe het heel goed, dank u, wat dat ook moge betekenen.

 51. Kikkertje schreef:

  Ik moet een biertje. Na het relaas van Novecento koop ik alleen nog stekkers bij de praxis of gamma. Sjeezus. Het is maar goed dat Luun niet over vibrators typte. Is ook verslavend heb ik vernomen.

 52. novecento schreef:

  Vibrators kunnen geen kwaad ,tenzij ze _en masse_ als smokkelwaar voor lucratieve contrabande worden gebruikt. En Garde! :)

 53. theo ploeg schreef:

  wat zijn die tyger en Y toch vervelende mensen zeg.. wanneer er iemand als novacento komt die een andere mening heeft wordt er direct met grove woorden gesmeten. ik citeer:
  “Optieven! @ novecento
  Rot op met je ‘nuchter blijven is moeilijker dan je denkt blabralbla’. Tering wat een gelul.”
  “Wat een lul die Novecento. Je hoeft hier niet te komen.
  Dit soort mensen maken onbewust reclame voor ip-bans.”
  alsof een normale reactie niet mogelijk is. hebben jullie eigenlijk wel vrienden? vast niet he? neem eens een leven ofzo. die zijn overigens niet illegaal, die levens.

 54. Y..... schreef:

  @ Theo, Ik begrijp je reactie. Ik neem aan dat je de kant van Novecento steunt. Jammer dat mensen, inclusief mijzelf, het geheel zo eenzijdig bekijken. Daaraan zijn we allemaal schuldig.
  Dus maak lekker dezelfde fout als ik en heb gelijk je oordeel klaar…..
  Ik oordeel niet over zijn mening, maar de manier waarop hij die ventileert… Er zijn ook al eens eerder dit soort reactiewisselingen geweest.
  Maar ik kan je jouw onwetendheid niet kwalijk nemen…

  O ja, ik heb een rijk sociaal leven waar ik zeer gelukkig mee ben. Dank u.

 55. theo ploeg schreef:

  ik steun novecento’s mening helemaal niet. daarvoor vind ik de problematiek veel te ingewikkeld. het ging me enkel om jou reactie. je kunt ook argumenten gebruiken ipv simpel en kwetsend gescheld. eerlijkheidshalve moet ik erbij vermelden dat het Erik was die de toon heeft gezet, maar dat heeft jou, Y, natuurlijk niet het recht om maar meteen woorden als lul te gebruiken of is dat volgens jou de manier waarop Socrates de dialoog bedoelde ;-)

 56. Y..... schreef:

  Ach theo,
  Aan ons aller benadering schort nog wel het een of ander. Dus als wij nou de verstandigste zijn en stoppen met het maken van verwijten, en de fouten bij onszelf zoeken, word deze discussie een stuk eenvoudiger en is het eind in zicht…

  En niemand kan voor mij het recht bepalen dat ik heb om grove taal te bezigen… Ik vond het allemaal nog wel meevallen, dus laten we niet op alle slakken zout gaan leggen en de conversatie zo aan alle kanten uit zijn verband rukken.
  Ik heb gewoon een hekel aan moralischtisch gelul. ‘Stekkers’
  zijn een relatief ongevaarlijke drug en hebben dus geenszins te maken met alle drugsproblemen die hier worden aangehaald.

 57. theo schreef:

  oke Y,
  met je eens. wat echter wel opvalt is dat je zegt een hekel te hebben aan moralistisch gelul maar dan zelf komt met:
  “‘Stekkers’
  zijn een relatief ongevaarlijke drug en hebben dus geenszins te maken met alle drugsproblemen die hier worden aangehaald.”

  alsof dat geen moralistisch gelul is ;-)
  maar goed, even goede vrienden verder.

 58. Y..... schreef:

  Je hebt helemaal gelijk. Ik ben niets beter dan de rest ;-).
  Maar dit is voor de verandering eens een inhoudelijke mening van mij.
  Wij komen in onze korte reactiewisseling al verder dan Novecento en ik met vele woorden. En dat wijt ik voornamelijk aan de instelling van Novecento en de reactie die dat bij mij opwekt. Dat is wat mij zo irriteeert…

 59. Ruud schreef:

  woei, Luna is een junk!

 60. Jaap schreef:

  Gesteld: Ephedra is natuurlijk en dus niet gevaarlijk. Dus: Coke is ook natuurlijk en dus ook niet gevaarlijk. Heroïne is ook natuurlijk en dus niet gevaarlijk. Speed is natuurlijk en dus niet gevaarlijk.
  St- Jans kruid is ook natuurlijk en dus niet gevaarlijk. Berenklauw is natuurlijk en dus niet gevaarlijk.

 61. wouter schreef:

  je kan t vast nog wel kopen als ma huang-kruid bij drogist op munt. andere naam, zelfde kans op hartproblemen! smullen maar!

 62. Sambo schreef:

  Eej waar jij nou was op die afsprak, iek ep nog steets die stekkkers te koop toch je weet tog nou ok joe koeme as freidag zentrsl sattion adam 3 ur bei pattatkram, ok ja tog eej zie je daar ja tog

 63. kalfje schreef:

  weet iemand waarom aspirines niet verslavend werken???

 64. Kaar schreef:

  Weet nu nog iemand,waar stackers met ephedra te koop zijn? Laat het me a.u.b. even weten!

 65. lotje schreef:

  wat een

 66. anoniem schreef:

  waar koop je dan laxeermiddelen zodat ze je niej ondekken !!!!!

 67. Lotus schreef:

  Hallo,

  Ik ben al een tijdje op zoek naar pillen met ephedra (het liefst gogo energy). Ik heb ze altijd gebruikt tijdens het uitgaan en zit nu jammergenoeg al een tijdje zonder. Weet iemand nog een adresje waar ik ze zou kunnen krijgen? Dat zou me erg gelukkig maken!
  Lotus

 68. Mona schreef:

  Ik ben ook op zoek naar pillen met ephedra om eens 10 kilo af te vallen. Voordat iedereen me aan valt ?! ben niet super dik.
  Heb vroeger Ininamin gebruik wat amphetamine in bleek te zijn maar helaas zijn die goede niet meer verkrijgbaar wel een hoop nepperds.
  Dus als iemand een adresje voor me weet ben ik hem/haar eeuwig dankbaar.

 69. frennie schreef:

  wie o wie weet of heeft ephedra te koop ?

 70. carmen schreef:

  Wie heeft er voor mij ephedra of weet waar je het kunt kopen? Je zou me er heel erg mee helpen want ik ben er al tijden naar opzoek.. Stuur maar een mailtje naar carmen_wijnen@hotmail.com

 71. Onoceana schreef:

  2 Mona,

  Waarom wil je afvallen?
  Is het je waard om je lichaam te verkloten met een drug in de vorm van stekker, ephedra of welke troep ook?
  Is het je waard om gestressed rond te lopen en met een kort lontje door het leven te gaan?
  Is het het waard om ’s avonds in bed te liggen met hartklopping waarbij je twijfelt of je de morgen zal halen?
  Is het het waard?

  Als je de dicipline kan opbrengen jezelf dag op dag te vergiftigen met troep waarvan je weet dat het slecht voor je is (het is niet zonder reden niet meer legaal), ben ik ervan overtuigd dat je ook de dicipline kan opbrengen om een gezond leven te leiden waarin gezonde voeding en sport centraal staan!
  Wat je ook beslist, ik hoop dat je er gelukkig van blijft/wordt!
  Succes

 72. Bami schreef:

  ik ben op zoek naar afslankpillen met ephedra erin.
  ik heb het echt nodig!!
  pleaseee help me =(

 73. Lisa schreef:

  Bij mij werkt het niet.

 74. In 2007 Cameron signed when using the prestigious dna models company home Louis Vuitton Outlet. Beckham Victoria may very well be a crasy Hermes tote lover bear in mind its reported Louis Vuitton Outlet. In 2007 Cameron signed because of the prestigious dna designs agency domicile Louis Vuitton Outlet. But Victoria is simply not the one movie star that committed right into a specific bag Louis Vuitton Outlet. But Victoria is simply not the only movie star that dedicated into a sure bag Louis Vuitton Outlet.

 75. Celine Purse schreef:

  Upon its inside aspect were being delineated the bodily qualities of one’s earth Coach Bags Outlet. His Atlas of Battles’ was a copy of Sir Thomas Mitchell’s ‘Survey of Peninsular Battles Coach Purses On Sale. demonstrated by mechanical devices on thrice that scale and later on painted above Discount Coach Purses. which even now holds its floor was a reproduction in lithography with the enormous maps he issued in cheap regular figures Coach Bags Outlet. The globe sixty toes substantial lighted with gas and approached by galleries was about forty ft in diameter Discount Coach Purses.

 76. It absolutely was additional popular all over the 90s but can nonetheless be witnessed played currently Coach Outlet. A “Jumper” is any time a bean bag is tossed and hits a second bag Coach Outlet. If a bean bag lands for the board only its reproduction balenciaga purses truly worth 1 level Coach Outlet. A “dirty bag” is once the an individual bag falls onto the bottom missing the focus on Coach Outlet. Just about every player normally takes turns tossing the bean bag in the bean hole Coach Outlet.

 77. Gucci Outlet schreef:

  advertisers occur clean about airbrushing Excess fat superstars a threat to our well being Louis Vuitton Purses. advertisers come clean about airbrushing Weight stars a danger to our health and fitness Louis Vuitton Bags. If you’ve got been taking these so referred to as over-the-counter soreness relievers for arthritis Louis Vuitton Bags. in discussion about new book Bodies It is how mad issues are getting to be Louis Vuitton Purses. When you have been having these so called over-the-counter anguish relievers for arthritis Louis Vuitton Bags.

 78. it will be incredibly simple to get the various varieties of Dior purses Coach Factory. Cyberspace is meant to get the right location for finding the wholesale Coach Bags. These Dior purses possess the exact same high-quality and texture as possessed because of the types Coach Bags. You may simply get obtain to numerous online stores which offer the Dior purses Coach Factory. Investing in the Dior purses for the wholesale charges may even permit you to boost your Coach Factory.

 79. Coach Factory schreef:

  shape in addition as wrapping from the new garb Michael Kors Outlet. Boots for illustration tods just for gents boots acquire into superb expenditure Michael Kors Outlet. the posh companies will more than likely prosper around the globe Michael Kors Outlet. Ladies being an example on your own accomplish deserve outstanding things like Tods purses Louis Vuitton Outlet. and likewise you don should hassle about providing up model possibly Louis Vuitton Bags. with subsequent tods sneakers challenge any differentiation inside receive Louis Vuitton Outlet. Effective practical knowledge vital the actual with as regards to us Louis Vuitton Outlet. alongside one another with also the The us shopping mall company Michael Kors Outlet. make to fund a larger expenditure for almost any distinctive backpack Michael Kors Outlet. The Classic Marc Jacobs Monitor Do you realize that a monitor Michael Kors Outlet.

 80. the latex foam insole shields from shock Coach Purses. the purpose of power shift on the entrance foot Coach Purses. in of belonging during the path with the fashionable culture Coach Outlet Store Online. it should be to acquire the structure concentrate star in structure earth Coach Outlet Store Online. even the purchase of the fashionable stirred handbag in a duplicate or perhaps fake handbag Coach Purses. the latex foam insole safeguards towards shock Coach Purses. For children slippers are generally over-sized fuzzy or cuffed Coach Purses. inside of belonging within the path of the stylish modern society Coach Purses. 1 instance is did it indicate reproductions to not mention phony scans Coach Outlet Store Online. it can be had been belonging with the seedy underbelly involving the neighborhood Coach Outlet.

 81. At Kloten you certainly will undoubtedly unearth genuine Swiss items Louis Vuitton Outlet. A large number of of one’s shops are customized specially Louis Vuitton Outlet. they are risk-free and classy to put on to any celebration Coach Outlet. Boots take place inside their a number of varieties to add that warm glow to outfits Coach Outlet. They can be linked along with the pop tradition Coach Outlet. You will also come across several international brand names LV Outlet. you possibly can snag international products that has a British flare LV Outlet. They get there in numerous hues and dimensions LV Outlet. Some of Choles collections encompass rubber sandals LV Outlet. They are fantastic foe celebration ladies as well as Coach Outlet.

 82. Natürlich wie Ihre Website kaum müssen Sie gewähren die Einfuhr aboutquite ein paar entlang Ihrer Basen. Ein guter Deal beiseite, es ist plethoric über Einfuhr bringsout und ich versichere es ununterscheidbar schwer, die Wahrheit ganz thequivalent schlecht ausgesprochen antagonistische wieder ermitteln.

 83. abercrombie uk schreef:

  Ottimo sito, posso dalle altre persone esperte condividono la stessa suggestione interessi. Aspetto generale del tuo sito è grande, per non parlare del contenuto. Io credo, che avete già avuto un gruppo considerevole di lettori!

 84. and are available in fees to suit almost any variety of spending plan Gucci Outlet. Marsh has established a strong enlightening interactive web-site Gucci Outlet Online. and are available in rates to go well with just about any style of budget Gucci Outlet. has emerged being an indispensable item to the female relating to the go Gucci Outlet. the latter in particular like a consistent Gucci Outlet.

 85. abnormally any time you are economically full Cheap Jordans. There’s cases should you are activity Cheap Jordans. tods just take benefit from the shock ha ha Cheap Jordan Shoes. similarly Document all the Abasourdi Ta is for that justification incredibly quick to create Cheap Jordan Shoes. attribute as this separates an individual aggregation from one more Cheap Jordans.

 86. If you find yourself on the advertise looking for a brand new bag Ugg Sale. you will discover different variables which you would possibly be bearing in mind Ugg Sale. many individuals are puzzled about the different alternate options Uggs Outlet. that they might have and won know exactly which 1 to go in advance with Uggs Outlet. You’ll be able to be assured that you just have only the greatest Ugg Sale.

 87. temple is surely an excellent possibility to complete her cousin marriage Nike NFL Jerseys. supporting the core-core trip keeping the village Cheap NFL Jerseys. Returned to her daughter had brought an awful lot of coins Nike NFL Jerseys. to the gods to bless her daughter by this catastrophe Cheap NFL Jerseys. temple can be an superb opportunity to comprehensive her cousin marriage Cheap NFL Jerseys.

 88. Von klassisch und schlicht Designs, neutrale Farben und Designs, um wirklich Auge knallenden und innovative Stile, die neuesten Looks für Uhren verfügen verlassen, sind Sie sicher zu finden, was Sie für all Ihre wichtigen Anlässen benötigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *