web analytics

0

KATJES, EEN STAATSLOT & THAISE VISKOEKJES

middengelukt1

IMG_5512
Lang geleden dat ik een spiegelfoto maakte, maar ik zie er nog net zo uit als een paar maanden terug gelukkig. Het was een prima nachtje slaap, ondanks de ontelbare dingen waar ik wakker van had kunnen liggen. Zorgen maken doe ik wel overdag. De nacht is om te slapen en bij mij geldt meestal; als ik eenmaal lig, dan ben ik zo in slaap. THANK GOD!

IMG_5515
Ik heb wel 3 koffie nodig om me weer het vrouwtje te voelen.

IMG_5516
Ik kan nog lachen.

IMG_5517
Komt omdat ik moestuinkas heb.

IMG_5518
Ontbijten met een boterham met grillworst met kaas.

IMG_5519
En daarna een poging tot schrijven. Dat lukt dan weer niet. Beetje ploggen, beetje bloggen voor hier op Maanisch.com is geen probleem, maar schrijven voor Climaximaal.nl; zucht en steun. Nou ja. Dan maar niet. Straks komt oppaspuber M. weer en we gaan deze week Thais koken, dus ik zoek even wat recepten op.

IMG_5520
Aaaaaaah!

IMG_5521
Nee, ik had het ook niet verwacht nee.

IMG_5523
Ik speld een PloesiePoesie en ga daarna M. uit school halen. Ik vertel haar het nieuws van m’n moeder, want oma Riet is natuurlijk ook een klein beetje haar oma. Ze pakt het goed op: “Dat is wel heel verdrietig hè? Moest je huilen?” “Ja, ik moest huilen”, zeg ik, “maar ik ben nu wel weer vrolijk hoor.” “En Piet?” “Piet is ook wel verdrietig, maar dit hoort allemaal bij het leven hè?” “Ja, dat is zo. Weet je wat de juf vandaag zei?” En hop, ander onderwerp. Life goes on.

IMG_5525
Als oppaspuber M. en ik thuis komen van het boodschappen doen zijn de echtgenoot en tuinvriend A. druk bezig in de tuin! Hoera! Ik krijg NOG meer ruimte voor m’n moestuin! Ze hebben een boompje uitgegraven en verplaats en alle grond losgewoeld en nog meer dingetjes.

IMG_5527
Daarna krijg ik weer les van tuinvriend A. over alle dingen die er niet helemaal goed gaan met mijn moestuin-avontuur. Hij lacht er heel lief bij, maar ondertussen denkt hij vast; ach, wah bindegij toch een stads frauke. HAHAHAHA! Hij komt me volgende week helpen om alles goed aan te pakken en dan lijkt het me verstandig om alles te noteren in een schriftje. M’n AH-moestuinbakjes beginnen in ieder geval te schimmelen.

IMG_5528
Oppaspuber M. gaat als een echte kok te werk in de keuken met de Thaise gerechten.

IMG_5531
Onder toeziend oog van Nina.

IMG_5533
En ze maakt de allerlekkerste Thaise viskoekjes die we hier in huis ooit hebben gegeten!

IMG_5535
Samen maken we een groene curry met boontjes.

IMG_5536
En… ik maakte er ook nog een Thaise salade bij! TADA! Superlekker! Supergoed gelukt! Applaus voor M.!!!

IMG_5538
Het ruikt blijkbaar allemaal zo lekker dat zelfs kater Frank op de tafel wil klimmen. Mag niet! Na het eten springen we allemaal onder de douche (niet tegelijk) en kijken we in pyjama naar De Wereld Draait Door en Utopia. Oppaspuber M. gaat om 20:00 naar bed en wij gaan niet veel later. Ik heb behoefte aan heel veel slaap.

 

Vorig jaar gingen Nina en Frank samen naar de dierenarts...

Vorig jaar gingen Nina en Frank samen naar de dierenarts…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *