web analytics

26

IK GELOOFDE JE

“Ik ben een marinier.”
Ik geloofde je.

“Ik heb gevochten in Rwanda.”
Ik geloofde je.

“Ik was scherpschutter in Rwanda.”
Ik geloofde je.

“Ik ben gewond geraakt in Rwanda en heb daardoor jaren in een rolstoel gezeten.”
Ik geloofde je.

“Ik heb PTSS.”
Ik geloofde je.

“Ik ben rechercheur.”
Ik geloofde je.

“Ik doe grote zedenzaken.”
Ik geloofde je.

“Ik doe grote drugszaken.”
Ik geloofde je.

“Ik mag eigenlijk online niet op foto’s, want dan kunnen boeven me traceren.”
Ik geloofde je.

“Ik kan eigenlijk niet met jou in de stad gezien worden, want dan weten boeven dat jij mijn vriendin bent en dan kunnen ze mij pakken via jou.”
Ik geloofde je.

“Al mijn exen zijn domme kutwijven.”
Ik geloofde je.

Neem jij Chantall Maria van den Heuvel, geboren te Tiel tot je echtgenote en beloof je getrouw alle plichten te vervullen die de wet aan de huwelijkse staat verbindt? Wat is daarop jouw antwoord?

“Ja.”
Ik geloofde je.

“Ik heb een burn-out.”
Ik geloofde je.

“Ik heb al 1,5 jaar een ander.”
Ik geloofde je.

“Sorry.”

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Jacqueline schreef:

  Man man man, die vent is echt ziek. Eigenlijk is het zielig als je zo moet liegen om jezelf nog iets waard te vinden.
  Wat een griezel! Wat zal je blij zijn dat je van die pathologische leugenaar af bent.

 2. Linda schreef:

  Damn…

 3. Ivonne schreef:

  Maar , maar , maar……. praatte je daar nooit over met zijn moeder en stiefvader en zijn vader en stiefvader en evt vrienden waar hij mee om ging?
  Dat die man ziek is das duidelijk , maar jeetje Luna….. zoveel jaar geen twijfels gehad dat hij niet zou liegen? Hoe dan? :-O
  Lijkt mij dat dit een groot knelpunt in je nieuwe relatie moet zijn!!!

  • Luna schreef:

   Ik praatte daar niet over want… PTSS… ja, daar mag je niet over praten, want dan komt het boven en dat is erg… en ‘boeven-dingen’… ja, kan je ook niet over praten, want ‘beroepsgeheim’… ik schrijf het nu zo op en denk; FOR REAL??? Maar echt… ik ben hierin meegegaan… :-(

   • Ivonne schreef:

    Laten we het er dan maar op houden dat liefde echt blind is ;-) .
    Dikke knuf!

   • Barbara schreef:

    Moet je je niet stom over voelen lieve Luna. Zoiets is gewoon niet voor te stellen en wat ben je voor persoon als je overal iets achterzoekt dat wil je toch ook niet. Het enige dat je jezelf kwalijk zou kunnen nemen is het jarenlang in zo’n relatie blijven hangen en eindeloos praten nadat zoiets uitkomt. En dat is nou precies wat je niet gedaan hebt. Maak zijn probleem niet jouw probleem you did good!

 4. Angelique schreef:

  Er komen een aantal woorden in mij op. Narcist, patalogische leugenaar, borderliner. Allemaal ziektebeelden, ik hoop voor zijn omgeving, dat hij ooit hulp zoekt.
  Kus en knuffel!

 5. Ingrid schreef:

  Het moet allemaal nog veel erger zijn geweest als wat je al met je lezers had gedeeld. Onvoorstelbaar.

 6. Hans schreef:

  Jezus wat een lul. Gadverdamme.

 7. Liz schreef:

  Je hebt de beste beslissing EVER genomen! Kun je alleen maar vreselijk trots op zijn! Powervrouw ben je!

 8. Esther schreef:

  Stil van…
  Sterk dat je je hebt los gemaakt.

 9. Girlzilla schreef:

  Dat is het erge ervan, dat je zoiets pas beseft als je eruit bent. Trots dat je er nu zo op kunt kijken en denken “jeeeeeeeezus”. Dat geeft je vooruitgang aan meissie!

 10. Jrk schreef:

  Eerst met P. zo’n openbaring, nu weer met J. ……..maar wat was ie nou echt?

 11. Aukje schreef:

  Hard en naar. Doet me ook denken aan wat Merel Roze doormaakte. Had je Fantastica al gelezen?

 12. Janine schreef:

  Geen reactie op Sorry. Dat raakt me!!! Pas toen geloofde je het niet meer. Goed bezig met van je af schrijven. Ben trots op je! Xx

 13. Ilona schreef:

  Pfffffffffffffffffffffffffffff

 14. Ilona schreef:

  Ik denk bij veel tegenwoordig: HOW LOW CAN YOU GO?

 15. Marjan schreef:

  En achteraf pas denk je… hoe kon ik dat nou geloven en erin meegaan?? Tot je het niet meer geloofde, jij hebt heel snel en heldhaftig gehandeld en voor jezelf gekozen. Heel erg knap van je!

 16. Terrence schreef:

  Makreeltjes! Ja, liefde maakt blind. Heb ik van horen zeggen…:-( Sterkte! x

 17. Else schreef:

  En sorry dat geloofden we niet en weer een stukje (van je) af

 18. Anna schreef:

  Ik geloof in jou!

  Toen ik verliefd werd op de allerleukste man ooit vond ik het fantastisch dat hij mij zo adoreerde en zijn exen lelijke en gemene kutwijven noemde die hij het liefst dood zag. Tot ik ontdekte wie hij echt was en en ik bij hem wegging. Nu weet ik dat hij tegen zijn nieuwe slachtoffer zegt wat voor een lelijk en gemeen kutwijf ik ben.
  Met een van zijn exen ben ik bevriend geraakt. Zij is geen lelijk en gemeen kutwijf, integendeel. Onze vriendschap is als een nagel aan zijn doodskist :)

 19. Anouk schreef:

  Oef ik kreeg het gewoon zo benauwd bij het lezen hiervan. Gelukkig eindigt het met een een lange opgeluchte teug frisse lucht. Gelukkig ben jij een powervrouw!!! Wees trots op jezelf!!

 20. menno schreef:

  Tsja. Even terzijde, mocht jij of een meelezer dat ooit tegenkomen, PTSD (zoals dat hier heet) is niet iets waarover niet gesproken mag worden. Een PTSD-patiënt kan herinnerd worden, door zomaar iets, of een TV-programma, een website, maakt niet uit, maar het heeft nooit te maken met iets waar iemand anders, een partner, de buuv, je moeder, over praat. Er is nogal wat research over. Mocht iemand je een handleiding geven over hoe je hem of haar moet behandelen, dan is dat altijd – juist: ALTIJD – manipulatief. Iemand die zoiets heeft manipuleert juist geen anderen. Onthou, want er lopen nogal wat ex-mariniers rond. It isn’t something you talk about, if you have it. Weet ik, want ik heb zelf – officiëel, de dokter zei het – PTSD. Van 9/11, waar ik – zowel in Manhattan als Arlington, VA – in volle glorie bij mocht zijn, als recovery worker, de dokters die me destijds behandelden waren er ook bij, die ochtend, that helped. Ja, het kan zijn dat dat op je relatie inwerkt, maar je geeft anderen nooit instrukties hoe er met je omgegaan moet worden. Je kruipt in je schulp, it is not something you talk about, the tears come and you find a dark corner to hide in. Trust me, I still can’t watch it on TV, sixteen years later, I can still only talk about it with my doctors, and it is no different for other patients.

 21. Josje schreef:

  Wat een smeerlap… Wat een lucht moet het geven niet meer met zo iemand samen te moeten leven.. getrouwd zijn zelfs! Ziek…
  Hopelijk geef je jezelf de tijd en de ruimte zo nu en dan te voelen wat dit allemaal wel niet met je gedaan hebt.. gelukkig heb jij de gave het in ieder van je af te kunnen schrijven.. En de gave ondanks alles anderen te kunnen vertrouwen en je liefde te blijven geven! Je verandert er het verleden niet mee maar ik ben er van overtuigd dat dit wel maakt dat je toekomst weer echt van JOU wordt! Xx

 1. 1 juni 2017

  […] Deze week komen er een aantal producten in de Lush-kitchen die ik graag wil hebben. Deze bijvoorbeeld. Dus… elke dag om 9:00 sharp klaar zitten achter m’n pc, want dit soort limited items gaat snel. De rest van de dag doe ik niet veel meer. Er was een aanleiding, een trigger, een opkomende boosheid, verdriet… en toen schreef ik IK GELOOFDE JE. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *