web analytics

6

HET SPOOR BIJSTER, DE WIA & STOEPKRIJT

beginpaginatotaal

IMG_2534
Gebroken wakker en eruit om 6:45.

IMG_2554
Koffie met de verkering, doei, kusje! Daarna ga ik samen met Nina oppasmeisje M. wakker maken. Oppasmeisje is met haar hoofd aan de andere kant gaan slapen en Nina snapt hier helemaal niks van. Grappig!

IMG_2559
Hoofdpijn. Rugpijn.

IMG_2564
Het blijft leuk om Nina ’s ochtends zo een boterham te geven.

IMG_2566
Koffie.

IMG_2570
Nina let helemaal niet op m’n boterham met kaas. Echt niet.

IMG_2574
Ik breng oppasmeisje M. naar school en ga daarna achter de computer. Het is de bedoeling dat ik aan het werk ga, maar ik word afgeleid door een nogal kutterige, familiaire constatering op Facebook. Het raakt me. Vervolgens schiet ik in een klikklikklik-trip op Facebook en daarna ga ik los tussen de oude foto’s en oude teksten op m’n pc. Moet ik niet doen. Doe ik wel. Komen alleen maar tranen van. Gelukkig vond ik ook m’n allereerste selfie, gemaakt in 2002, al maakte ik in 2001 al webcam-screenshots.

IMG_2576
Zorgeloosheid. Totale zorgeloosheid. In 2002 heb ik mij omringd met zorgeloosheid en dat was mijn ruimte. En ja, ik woog 15 kilo minder…

IMG_2577
Back to life, back to reality. Ik ga richting m’n ouders en neem voor m’n moeder deze tas mee. Cadeautje! In de tas zit een FLOW, en die krijgt ze elke 2 maanden cadeau van ons.

IMG_2578
M’n vader heeft namelijk weer een date met de Spoor2-coach. Hij moet vandaag 150 vragen beantwoorden als: ‘Lijkt het je wat om te werken als jachtopziener en zo zorg te dragen voor de instandhouding van bepaalde diersoorten?’ of ‘Zou je een eigen dansschool willen beginnen?’ of ‘Is het wat voor jou om onderzoek te doen naar een geneesmiddel tegen kanker?’. “Die vragen zijn niet echt gericht op mensen boven de 60 zonder opleiding, of wel?”, vraag ik aan de Spoor2-coach. “Ja, nee, zo moet je het niet zien”, zegt ze, “het gaat erom dat we weten waar de interesses van je vader liggen.” “Die interesses zijn nogal afhankelijk van je leeftijd en je fysieke beperkingen, of niet?”, vraag ik. Ja, nou, nee, zo moest ik het niet zien, want ze hadden dus iemand gehad van 62 met kanker die naar aanleiding van deze vragen toch maar een hele leuke vrijwilligersbaan had gevonden. Paste helemaal bij haar. “M’n vader heeft z’n leven lang vrijwilligerswerk gedaan bij de visclub”, zeg ik. Was heel leuk, maar of m’n vader even door wil gaan met het invullen van de vragenlijsten. ‘Hoe zie je je werk over 7 jaar?”, is zo’n vraag. “Ja, dan ben ik 70”, zegt m’n vader, “dan ben ik met pensioen mag ik hopen.” Ja, nee, maar hij moest gewoon antwoorden alsof hij dan aan het werk zou zijn. GODVERDEGODVERREDOMMMMMME!!! Regels. Kastjes. Muren.

IMG_2582
Nina wil dan NU graag een koekje, want ze kan het allemaal niet meer aanhoren!

IMG_2593
Eenmaal thuis zijn er 2 dozen met seksspeeltjes bezorgd.

IMG_2596
Ik denk dat het tijd wordt voor een stagiaire.

IMG_2608
Dochter S., a.k.a. stinkpuber, haal ik om 13:30 uit bed.

IMG_2609
Ik ben de rest van de ochtend en middag bezig geweest met de WIA-aanvraag van m’n vader. Ik heb het in leuke gekleurde mapjes gedaan, maar leuker kan ik het optisch misschien allemaal wel maken, ondertussen kan ik wel janken. Maar dat had ik vanmorgen al gedaan. Enough is enough.

IMG_2610
Ik haal oppasmeisje M. uit school. De zon schijnt en de kinderen hebben tekeningen op de stoep gemaakt.

IMG_2617
De rest van de dag heb ik geen zin in foto’s, maar deze 2 grote getekende harten herinneren me er nog even aan dat het maar om 1 ding écht draait in het leven: stoepkrijt.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. MijnPlog schreef:

  Soms is het geen fotodag.
  Rap slapen!

 2. Jan Folkersma schreef:

  Oppassen met die ibuprofen hoor. Een paracetamolletje met een diclofenacje werkt ook.

 3. Linda schreef:

  Hoe zou die Spoor 2 coach zich voelen over 7 jaar? Nog net zo nuttig en zinvol? Asjemenou. … ga iets nuttigs doen zou je zeggen! Pfffff….. lekker slapen en morgen weer met volle moed een nieuwe dag pareren meid.

 4. Mariska schreef:

  Echt. De overheid zou acuut moeten stoppen met geldverslindende zinloze mensentreiterende coaches.

 5. Kees Versluis schreef:

  Luna en Paul: Ik heb alles gelezen en het is om te huilen. De verspilling van overheidsgeld, ons geld is ‘over the top’. Maar het ergste vind ik dat er geen effect van bepaald beleid wordt gemeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *