web analytics

25

HERE WE GO AGAIN

Ik ging vrijdagochtend op de weegschaal staan. Moet je sowieso nooit doen, maar omdat ik Skinner elke week moet wegen en die kater er niet uit zichzelf op ging staan, had ik geen keus. Ik zag een getal dat ik niet herkende, zelfs toen ik Skinner er met zijn 3,1 kilo vanaf trok bleef er een getal over dat ik nooit eerder op m’n weegschaal zag. Kut. Kuttekuttekut. Wat nu? Er waren 2 opties. De eerste was; doen alsof ik niks gezien had. Gewoon een flesje van het een of ander opentrekken en aan het einde van dat flesje zou ik waarschijnlijk niet eens meer weten waar ik me een paar uur eerder druk over maakte. Ik koos voor optie 2: Detox. Hardcore. Ieder pondje gaat door het mondje, maar waarschijnlijk zijn die pondjes er bij mij intraveneus en integraal ingepompt met liters Chardonnay en Prosecco. De avond ervoor had ik zelfs nog bij vriend P. en vriendin D. op de bank gezeten. Hun aan een klei-shake, ik met een Chardonneetje. “Nou, lekker hoor, zo’n wijntje”, had ik gelachen, “veel succes met die shakes van jullie.” Ik had ze zelfs een beetje voor gek verklaard, maar de volgende ochtend stond ik dus zelf met een paar doosjes Detox-pillen bij de Etos. Ik las ‘Ter ondersteuning voor het lichaamseigen vermogen om afvalstoffen te verwijderen’ en ‘cichoreiwortel, bittersinasappel, psyllium, spirulina en guldenroede’ en het leek mij een prachtproduct! Al het gif m’n lichaam uit! En fruit, groente en heel veel water erin! Ik ging ervoor! En toen ik thuis kwam kickte ik meteen de eerste pil naar binnen. Om ‘m daarna meteen weer kokhalzend in de gootsteen te spugen. Zucht. De pil, xtc, M&M’s, deepthroaten, kokkindjes, kauwgom; allemaal geen probleem, maar die Detox-pillen krijg ik dus niet weg. Niet in 1 keer in ieder geval. Ik heb nu 3 dagen geen alcohol gedronken. Geen vlees gegeten. Geen suiker. Vandaag ging ik uit eten met P. en ik heb niet eens een wijntje besteld om het heerlijke hoofdgerecht (ravioli gevuld met zaagbaars en pistachenootjes) te begeleiden. Ik heb in die 3 dagen 18 Detox-pillen geslikt. En iedere 18 keer was het een drama. Een kleine hel in de keuken. Een gevecht tussen mijn huig en mijn wil. Nog 27 dagen en 142 pillen te gaan. Vanaf morgen spoel ik ze weg met een Chardonneetje.

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Doinja schreef:

  Whaha.. een en al herkenning! Behalve die pillen dan.. want daar begin ik niet aan! ‘T moet wel leuk blijven! TonyP en ikke hebben al besloten niet meer te gaan lijnen… maar gewoon af en toe te zorgen dat we niet nog meer aankomen. Succes!

 2. Basss schreef:

  Haha, prachtig, nog ff volhouden, you’re doing good, be proud!
  (En allemaal heel herkenbaar!)

 3. Thierry schreef:

  Hahaha wat een (ouderwets.. -huh?) hilarisch stukje.. :)

  Go go go Luna..! Maar ehh… gewoon tussen een paar M&M’s door slikken? Wat voor formaat hebben die dingen eigenlijk?

 4. janssen. schreef:

  Laat die pillen toch…..gewoon gezond eten,zal het wat langer duren eer je de kilootjes kwijt bent.
  Niet dat ik me kan verplaatsen hoor in mensen die zich zelf te dik vinden,ik ben mijn leven lang bezig om er vooral een kilootje bij te krijgen!!:):)

 5. Monks schreef:

  Stop maar eens met roken , dan kom je wel aan!!!!

 6. Janssen schreef:

  Monks????????
  Meen jij te weten dat ik rook?????

 7. susan schreef:

  Waarom neem je geen Billy blanks in huis?

 8. darja schreef:

  @ susan: ze heeft P toch?

  Go Luna, en anders kun je altijd nog zeggen dat het aan het motief van je kekke 60-ties jurkjes ligt dat je er wat groter uitziet dan normaal! (als dat al zo is….)

 9. Maurice schreef:

  Hilarisch stukje!
  Je kan ook elke dag 30 min. door de stad wandelen, val je ook van af.

  Maar het stukje is geweldig! Tnx Luuntje

 10. Luna schreef:

  @ Maurice: Ik wandel elke dag al een uur! :-)
  @ Janssen: Ik eet ook echt wel gezond hoor… het zijn volgens mij echt de wijntjes die ’t ‘m doen bij mij… ik merk het snel genoeg denk ik, haha!

 11. Janssen schreef:

  Begrijp me niet verkeerd…..ik zeg niet dat je niet gezond eet,maar het een zet meer aan dan het ander…toch??:):)
  Van bier word je dik,toch niet van wijn???
  Misschien de lekkere hapjes erbij….?):)

 12. Luna schreef:

  Wat voor een alcohol je ook drinkt, het zijn allemaal ‘lege calorieën’… dus als je gewoon normaal en gezond eet, maar wel elke dag een paar wijntjes neemt, dan zorgen die wijntjes (of andere drankjes) er vaak voor dat je boven je normale aantal calorieën komt van 2000 per dag…

 13. Berta schreef:

  Ontbijt je wel goed? Het ontbijt overslaan is in ieder geval niet verstandig, want dan schakelt het lichaam over op de “zuinig met energie”-stand, waardoor wat je de rest van de dag eet driedubbelhard aanzet…

 14. Eveline schreef:

  Zolang je nog in kekke vintage jurkjes past zou ik me nergens druk over maken.

 15. Vriendin D. schreef:

  We hebben vandaag onze laaste shakes genuttigd en daarna meteen onze bekers en dozen van de detox ritueel verbrand!
  Maar we voelen ons wel een stuk fitter en lichter.
  We zijn nu weer helemaal klaar voor friet, kaasplankjes en de andere lekkere dingen des levens waar we al een week over dromen.
  Dus Luna, houdt vol!
  X vriendin D. en vriend P.

 16. Stéphanie schreef:

  Die pillen klinken eng. Maar je weet waar je het voor doet! Succes ermee..

 17. blue schreef:

  leuk stukje! maarre…als je geen alcohol drinkt val je vanzelf af hoor daar heb je die vieze pillen niet voor nodig! succes ermee! ps ik doe nu herbalife, gaat super! (wel wegspoelen met een wit wijntje hihihi ;)

 18. Dolphi schreef:

  Ik zou zeggen: dagelijks een xtc-pilletje erin! Voordelen: Je bent blij; je hebt geen honger meer (sterker nog; je krijgt het niet eens weg) en je drinkt heeeeel veel water! Nadeel:algehele hersenverpapping……mmmm..

 19. dolphi schreef:

  Ja zeg; en ik maar slepen met al die flessen proseco voor het aankomende S&B feest! Ga je dan helemaal niets tot je nemen? Maar ik zie ook voordelen: Jij kan mooi de psycho-sociale opvang doen bij paniekaanvallen!! als ervaringsdeskundige en omdat we toch niets hebben aan de medici in ons midden….(zie archief:27 t/m 30 aug 2007)

 20. Luna schreef:

  @ Dolphi: HAHAHAHA! Nou, misschien neem ik een paar trekjes van een joint! Dan zorg ik er in m’n eentje in ieder geval voor dat de gehele chips en chocolade-voorraad daalt tot een nulpunt… maar calorie-technisch kan ik dan misschien toch beter een proseccootje nemen ;-)

 21. Poebeliewoepsie schreef:

  Ik weet niet hoe jij pillen naar binnen werkt, maar dit is mijn methode: Slokje water in mijn mond nemen, pil(letje) erbij proppen en doorslikken maar. Belangrijk detail: hoofd naar voren gebogen houden en dus niet achterover, wat veel mensen dus (volgens mij verkeerd) doen. Krijg er zo’n beetje alles wat niet dikker dan mijn keelgat is, mee doorgeslikt. En voor de rest gewoon alles met mate(n) doen; een glas prosecco in plaats van een fles en meer van dat soort dingen…
  Succes ermee!

 22. Amiek schreef:

  Toch grappig dat zodra het A-woord dreigt te vallen, iedereen weet hoe je dat zou moeten doen. Gewoon lekker doen waar jij je lekker bij voelt. Sterkte de komende 142 pillen.

 23. Rutger schreef:

  Weet je Luna, in het italiaans is er een uitdrukking: ‘El mundo del fichele’. Of te wel: ‘Het leven is moeilijk’ ;-)

 24. Robert schreef:

  Oh ja de vorige reactie was van mij!

 25. Robert schreef:

  Rutger, volgens mij bedoel je difficile en is El Mundo Spaans voor de wereld. Ik zou dan zeggen La vita è difficile. Voor de rest is het leven een makkie! Succes luna, tis bijna weekend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *