web analytics

23

Hè, JA, LEKKER, VIS

Omdat ik het al zo druk heb leek het mij verstandig om vandaag het nuttige met het aangename te combineren en vandaag samen met vriendin I. boodschappen te doen. Ondertussen elkaar op de hoogte brengen van alle lopende zaken, langs de visboer, de boodschappen voor de hele week inladen, wat lachen, langs de Turk voor groenten en daarna nog even snel een wijntje bij haar thuis. Gezellig en pragmatisch! Maar toen ik met een volledige bepakte fiets al weer bijna bij mij thuis was kwam ik er achter dat ik de verse zeewolffilet bij vriendin I. in de koelkast had laten liggen. Kut, maar ik had geen tijd om terug te gaan, dus kocht ik nieuwe zeewolffilet bij een visboer bij mij om de hoek. Daarna schilde ik de aardappelen, dopte de boontjes, kruidde de vis en ondertussen maakte ik nog wat buttons, verzond nog wat belangrijke e-mails, las de rest van mijn online en offline post, bedacht wat voor dingen ik nog in huis moest halen voor de vakantie en schonk mezelf nog een wijntje in. En toen P. thuis kwam had ik alles onder controle. Mezelf, m’n werk en het huishouden. “Wat eten we vanavond?”, vroeg partner P. toen hij z’n jas uittrok. “Aardappeltjes met sperzieboontjes en zeewolffilet met een lekker boter-sjuutje”, zei ik triomfantelijk en zeer met mezelf in m’n nopjes dat ik ondanks alle drukte toch een volledige schijf-van-5 op de tafel ging zetten. “En voor mij?”, vroeg hij. “Hoe bedoel je?’, vroeg ik. “Wat voor vlees heb je voor mij?”, vroeg hij, “je weet toch dat ik niet zo van vis houd?” En toen sloegen bij mij even alle stoppen door. “Fuck you”, riep ik, “fuck you. Weet je hoe lang ik bezig ben geweest met de boodschappen vandaag?” “Hoe lang zijn we nou al samen, ik hou gewoon niet zo van vis”, zei hij. “Godverdomme”, riep ik, “kook jij voortaan maar lekker voor jezelf, klootzak. In die 9 jaar dat wij samen zijn heb jij nog niet 1 keer voor mij gekookt. En je kan niet eens koken! Je zou hartstikke dood gaan zonder mij!” En het is dat ik er even later achter kwam dat alle boter op was. Dus het is dat ik alsnog met een chagrijnige bek naar de winkel fietste om boter te halen en dat mijn ergste agressie al was afgekoeld toen ik in de Albert Heijn langs de biefstukjes liep. Maar anders.

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Dré schreef:

  Jij bent wel heel erg aan vakantie toe.
  Zit er geen goede slager bij je in de buurt? De biefstukjes van de Appie H. zijn namelijk meestal wat aan de taaie kant. (maar dat durfde P. je natuurlijk niet te vertellen)

 2. Luna schreef:

  Nou Dré, probeer jij om 20.00 nog maar eens een slager te vinden die open is… zelfs in Amsterdam is dat een beetje moeilijk… maar inderdaad: als P. was gaan zeiken over de biefstuk had ik ‘m z’n nekkie omgedraaid… :-)

 3. jolanda schreef:

  Poeh, die vriend van jou heeft aardig wat met jou te verduren ;)

  Maar zelf kan ik dit ook doen bij mijn vriend hoor ( die kookt altijd)…als hij macaroni maakt, vraag ik ook “wat krijg ik dan? ” enzo ;)
  hihi lekker herkenbaar!

 4. Susanne schreef:

  Te verduren, te verduren?? Hij had een plakje ham bij zijn aardappelkes mogen nemen, met z’n vlees!
  Maarja, misschien is een hoogzwanger persoon wel te vergelijken met een heel-erg-aan-vakantie-toe-persoon…

 5. Janssen schreef:

  Hmmmm….’Ik hou gewoon niet zo van vis’….is iets anders dan het echt niet lusten!
  Van mij had hij vis gekregen!:):)….hij is VERWEND!:)

 6. koen schreef:

  verpak die zeewolf in plakjes spek en steek dat in de oven … vis én vlees ;-) (en lekker)

 7. fien schreef:

  Ik had zijn stuk vis heerlijk opgegeten en er wat olijfolie overheen gegoten en voor hem een ei gebakken. Zonder boter te halen, want dat is gewoon een smoes.

 8. Luna schreef:

  Een boter-sjuutje maken zonder boter is nogal een moeilijke opgave hoor…

 9. inge schreef:

  hier ook zo’n ‘ik moet geen vis’-type, die gelukkig wèl af en toe kookt, dat scheelt dan weer…

  nog erger dan je visssie vergeten bij je vriendin [vinnik dan hè] is wat ik vanmorgen had… de luiers bij de kassa laten liggen… grmbl : S niet dat Peuter luiers lust maar toch ; )

 10. Hans schreef:

  Hij het gelijk hoor! Als het geen Iglo vissen zijn vreet ik ze ook niet. Botersausie of nie. Hoe haal je het in je hoofd, vis…

 11. Irene schreef:

  Superaardig dat jij ook nog die biefstuk bent gaan halen, ik had het hem zelf laten doen. Wat denktie wel!

 12. Polle schreef:

  Een man die biefstuk wil als hij zeewolf kan krijgen. Daar zou ik ook fuck you van zeggen en heel hard van gaan schreeuwen.

 13. Nina schreef:

  P. is zó NIET metro. Ik zou hem voor straf een maand lang alleen maar speklappen te eten geven. :-D

 14. Menno schreef:

  Tuurlijk is ‘ie verwend. He lives with Luna. Ja, ik weet het, wéér Engels, voordat er weer een Hollandse huisvrouw of -man gaat piepen. Maar ik spreek dat nu eenmaal dagelijks sinds 1979, en “Hij woont samen met Luna” klinkt gewoon niet. Overigens heb ik zo’n bruin vermoeden dat als P. ineens zou doen wat ik doe, zelf uitmuntend koken, en de wijven mijn keuken uitdonderen, pas dan zou in Huize Maanisch de berin los zijn.

  ;-)

 15. Maurice schreef:

  Ik viel bijna van mijn computerstoel Luun.
  “je weet toch dat ik niet zo van vis houd?”
  Heb je één van de meest lieve, chaotische, creatieve, blauwogige, knorrige, schrijvende, geilste en 7-zonden vriendin in huis….Ga je zeiken over een – met liefde, stress en bekruidde – vis zitten zeiken.

  Vriend P. Soms heb je gelijk, maar dit keer niet! Al had je je longen achteraf uitgekotst en lid was geworden van de Partij van de Dieren. Ik had die vis met een glimlach opgegeten!

  Helaas hou ik van vis, dus ik snap zijn aversie niet Maar goed ook. Biefstuk is alleen lekker als je meisje die met champignons klaarmaakt. En AH biefstuk is als beton, dus hij heeft zijn straf al gehad.

 16. Sya schreef:

  erg herkenbaar dit. Dat gemieremaai over het eten. Mijnes houdt dan wel van vis maar is een chefkok aan wal grootste deel van de tijd. Zijn laatste bezoek aan een supermarkt dateert augustus 2006 of iets daaromtrent. Zijn kookkunsten heeft hij aan mij mogen vertonen…..HM. Dat is echt lang geleden. Het klopt denk ik wel wat Menno zegt: als lief P (zo heet die van mij ook vrees ik, qua voorletter) in de keuken komt, dan wordt ie er subiet uitgebonjoerd. Dus ben ik degene die hem aan wal laat staan. En daarbij vind ik dat boodschappen doen stiekem helemaal niet erg. Du moment dat ik iets in mijn karretje gooi voel ik me namelijk de rijkste van de wereld.
  Dus dan fiets ik af en toe maar een eindje om. Boeien. Ik kan alles maken wat ik lekker vind. En alles kunnen koken wat je lekker vind. Da’s pas luxe!
  Dit weekend 3 diners te maken voor verschillende gasten. Dat wordt afzien. Qua boodschappen :-).
  Dank weer voor het leuke postje.
  Even ontlurkt. Sya

 17. blue schreef:

  pfffffffff
  nou dan eet ie toch niet?
  laat hem een boterham smeren Luun!
  Voor een “nu-vrouw”klinkt dit niet zo geëmancipeerd…..

 18. seriouzz schreef:

  dit is de old-skool straight edge no-fish scene volgens mij?

 19. Pollie schreef:

  Dus toch geen boter bij de vis?

 20. Nina1 schreef:

  Ik word ook echt heel ziedend als mijn vriend, nota bene 38 jaar, met van dat zielige lus-ik-nie-gedrag aankomt. Kinderachtig vind ik dat. Op een gegeven moment hoor je toch een beetje over dat soort dingen heen te groeien. Een of twee absolute no-go’s kan ik prima accepteren (ik heb er zelf ook een: melk!), maar als een ander voor je kookt dien je daarvoor toch ook wat respect en dankbaarheid op te brengen. Bovendien vind ik ‘ik hou niet zo van vis’ ook een beetje een vastgeroest idee: alsof alle vis hetzelfde smaakt! Mijn vriend houdt niet van vlees en vis (en presenteert zich daarom als een soort pseudo-vegetarier), maar toevallig wel van kibbeling en kroketten. En daar word ik dan weer zwaar nijdig van…

 21. DON JUAN schreef:

  Na zoveel jaren moet je beter weten….btw i’m the chef at home

 22. Sendermen schreef:

  Ik heb ooit eens in Spanje met 4 mensen een uur in de bus verder bij de supermarkt vlees voor een barbecue gekocht. Bij aankomst op de camping lag er nog een zakje bij de kassa…iedereen dacht dat iemand anders het vlees had.

  Was een karige barbecue. Maar courgette op de grilplaat is ook lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *