web analytics

25

LUNA GAAT IN BED EN BLIJFT IN BED

De depressie die een paar dagen terug in zicht was, begint vaste vormen aan te nemen. Vaste vormen die mij doen verlangen om 2 maanden in bed te blijven liggen. Dat zijn 2 maanden waarin ik geen mensen hoef te zien en geen mensen hoef te spreken. Dat zijn 2 maanden die ik alleen met mezelf, m’n sigaretten en een fles wodka door zou willen brengen. Die 2 maanden mogen ook best 3 maanden zijn, of 4. Ik kom pas weer m’n bed uit als m’n nieuwe huis klaar is. En als dat huis pas volgend jaar augustus klaar is, dan blijf ik tot volgend jaar augustus in bed. Elke dag dat P. en ik hypotheek betalen, voor een nu nog onbewoonbaar huis, is een dag te veel. “Begin oktober is het af”, zegt de aannemer. Dat zegt hij alleen om ons stil te houden, want een kleine wandeling door het pand vandaag, een kleine wandeling met een open blik en gezond verstand, deed me beseffen dat er de afgelopen weken weinig is gebeurd. En dat wat er gebeurd is, is niet goed. Een badkamermuurtje dat ineens een paar meter verschoven is, zodat de badkamer nu bijna 40 vierkante meter is. De slaapkamer wordt hierdoor juist weer te klein. Een toiletruimte met een groot gat in de grond. Een gat in de grond voor een afvoerputje. Ik wil helemaal geen afvoerputje in het toilet. Een grote buis tegen een keukenmuur die er een paar weken geleden nog niet zat. “Ja, daar bouwen we dan we iets omheen”, zei de loodgieter. En nog meer van dit soort zaken. We vroegen ons af waarom onze ‘bouwbegeleider’ ons niet van dit soort zaken op de hoogte heeft gesteld, maar die was zoals altijd telefonisch onbereikbaar. Op het moment dat hij mij gaat bellen, omdat z’n factuur niet betaald is, dan ben ik onbereikbaar. Dan lig ik in bed.

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. peter schreef:

  Waarom laat je een huis bouwen, Luna? Dat is vragen naar moeilijkheden, dat is een jarenlang abonnement op depressies… Koop een bestaand huis en je koopt geschiedenis, levens die reeds zijn geleefd. Je kan heerlijk zoeken naar wie erin heeft geleefd en naar wie erin is gestorven. Ik hou van de geesten die ook nu nog mijn huis bewonen. Niets voor jou en P.?

 2. carin schreef:

  Wat is dit nu? Luna post een bericht om half zes ‘s-middags en een half etmaal verder is er nog maar één halfslachtige reactie? En dat terwijl de krant bol staat van de parlementaire bouw enquete…

  Leven we hier soms alleen met Luna mee als het over pijpen gaat? Of worden de lezers hier alleen wakker bij suffe achterhaalde discussies over lijf- en linkdumpers?
  Geven wij niet meer thuis als het over rioleringspijpen gaat? Laten we dan Luna maar in de steek? Ja, ik ben boos! Boos op stomme aannemertjes en bouwbegeleiders! Boos op al die mensen die LPF stemden omdat er iets moest veranderen in Nederland; daarmee de griezelige bouw-opportunisten carte blanche gevend. En boos op de mensen die deze site bezoeken maar alleen thuis geven als het lekker veilig is om mee te lullen!
  Luna, go girl! Alsjeblieft niet toegeven aan een depressie en je niet in een hoekje laten zetten door die bouwmaffia!

 3. carin schreef:

  Oef, en als carin boos is, is ze ook echt boos!@! Zijn die klereklote bouwknakkers nou helemaal van de pot gerukt @#$u&*(&(*&!!!!

 4. PB schreef:

  @carin: U woont zeker in een huurwoning?

 5. Luna schreef:

  Peter, wij hebben een bestaand huis gekocht… een huis dat in de jaren 50 een dansschool was, een huis dat waarschijnlijk in 1800 al bestond, een huis dat kortom een groot verleden heeft… een huis dat er juist daarom nogal zeer klote uitziet… een oud huis dat wij nu aan het moderniseren zijn dus… het verleden is er, wij willen juist een mooie toekomst bouwen… maar daar heb je mannetjes voor nodig… en die mannetjes, die doen niet wat we willen, ook al betalen we ze wel…

 6. carin schreef:

  @PB helemaal misgeschoten jochie… Een onvervalste Vinex-koop-villa met beleggingshypotheek, tuin op het zuiden en dubbele garage…

 7. richard schreef:

  help me even herinneren dat ik nooit betaald werk voor je doe..

 8. daaf schreef:

  luun, zolang je over de mensen die jouw huis maken blijft denken als ‘mannetjes’, zal je weinig gedaan krijgen… de basis van alle vooruitgang is respect. als je er niet uitkomt, call ghostbusters :-)

 9. Luna schreef:

  Hoho daaf! Zolang deze mannen P. antwoord geven terwijl ik ze iets vraag, zijn het ‘mannetjes’. En zolang deze mannetjes niet doen waar wij ze voor betalen wordt het een beetje moeilijk om ‘respect’ voor ze te houden…

 10. Kingkong schreef:

  Respect, daar heb ik hier ergens iets over gelezen…
  PS.
  Cursusje rioleringspijpen, do it!

 11. peter schreef:

  Luna, Ik ben onder de indruk.Ik dacht al dat het niets voor jullie was een nieuw huis te laten bouwen. Ik hoop echt voor jullie dat alles zo snel mogelijk in orde komt. Niet opgeven, Luna. En Carin heeft gelijk. We ondersteunen Luna, echt. Omdat geschiedenis recht heeft op een toekomst. Daar gaan we voor.

 12. Inge schreef:

  Volgens mij is half Nederland in een depressie. Dat komt door het weer, ik wil ook wel slapen, hoewel ik eigenlijk heeeeeeeeeel gelukkig ben.

 13. PB schreef:

  @carin: en ben je daar ook echt gelukkig?

 14. Aliëtte schreef:

  Een eigen woning, een vakantie naar Ibiza, een goede relatie. Je hebt het maar zwaar! ;-)

 15. airrick schreef:

  Mo money, mo problems……hihi. Blijft apart volk die aannemers, can’t live with, can’t without(helaas). Ga maar lekker slapen (veel slapen is goed voor het afvallen) tot je vakantie en als terug bent is het bijna af! Het kan erger!!

 16. menno schreef:

  Ik was ook van plan iets te roepen van “koop een bestaand huis!”, maar dat is al gemeld, en bovendien, beetje te laat… :-(

  Kun je nog maar twee dingen doen – of je stapt naar de advokaat (alvast), en dat kost geld en maakt je leven niet echt leuker, of..

  Manage the build. Ga er iedere dag langs, bond with the builders, vertel ze wat je wilt, breng pilsjes of koffie of makroontjes of whatever mee, ze bouwen jouw toekomst dus ga even meebouwen. This is about people skills…. Die mannen zijn over het algemeen best wel aardig, maar willen vooralsnog zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld verdienen.

  Dus: motiveer ze een beetje, ga er ff tegenan. It’s either that, or you don’t get what you want. Try it, you’ll like it. Always deal with the ground troops….

 17. menno schreef:

  Ik was ook van plan iets te roepen van “koop een bestaand huis!”, maar dat is al gemeld, en bovendien, beetje te laat… :-(

  Kun je nog maar twee dingen doen – of je stapt naar de advokaat (alvast), en dat kost geld en maakt je leven niet echt leuker, of..

  Manage the build. Ga er iedere dag langs, bond with the builders, vertel ze wat je wilt, breng pilsjes of koffie of makroontjes of whatever mee, ze bouwen jouw toekomst dus ga even meebouwen. This is about people skills…. Die mannen zijn over het algemeen best wel aardig, maar willen vooralsnog zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld verdienen.

  Dus: motiveer ze een beetje, ga er ff tegenan. It’s either that, or you don’t get what you want. Try it, you’ll like it. Always deal with the ground troops….

 18. PB schreef:

  Door de recent uitgebroken nieuwbouwdepressie heeft de grote Jaarlijkse Gebeurtenis te D. het helaas zonder Luna moeten stellen, hetgeen ten zeerste is betreurd. Er was speciaal voor Luna een fles rode miswijn van een bekend huismerk aangeschaft. Klink link.

 19. desenyo schreef:

  laat een architect detailtekeningen maken dan is er achteraf geen discussie mogelijk…maar sowieso je moet er met je neus boven op blijven met pilsjes, koffie en kokosmacronen. komt wel goed met jullie schooltje. geweldig toch!

 20. Neneh schreef:

  1. Laat je sociale leven niet in de steek!(PB moest alles alleen opdrinken en da’s ook niet gezond)
  2. Geef de baas van dat stelletje slapjanussen een flinke dosis boze woorden.
  3. In bed blijven kan altijd nog. later als je groot bent. Als jij het bijltje erbij neer gooit dan zul je zien dat niemand meer aan de slag gaat!
  4. Ga even wandelen in de frisse lucht, haal diep adem en bedenk dat je bijna met vakantie gaat.
  Verder zal het me een biet zijn hoe je het aanpakt maar kom als de donder je bed uit! (hihi)

 21. Ray schreef:

  Rook een lekkere blow, vroeg naar bed en ’s morgens gewoon opnieuw proberen. Ideeen van Menno zijn zo gek nog niet. Beetje slijmen, knopje los, pilsje/koffie in de hand, dan doen die bouwvakkers alles voor je.

  en vooral, je niet LATEN stressen.

 22. Suffie schreef:

  Luna, koop eens een honkbalknuppel!!

 23. Ray schreef:

  Dat werkt niet tegen bouwvakkers, die lachen er wat om en komen dan met een reuzenformaat haakse slijper op de proppen, en dan heb je nog mazzel. Nee, slijmen, koffie en bier mee etc. werkt toch beter

 24. Suffie schreef:

  Suffie heeft toch een beetje de indruk, dat het niet zo zeer de bouwvakkers zijn die de problemen veroorzaken, maar de bouwbobo’s. En de standaard bouwbobo is met een flink eind hout goed tot inkeer te krijgen…

 25. Rolandow schreef:

  Ik vroeg me inderdaad al af wanneer je ookalweer zei wanneer het af was. Die paar keer dat de deur open stond kon ik er nog weinig bewoonbaars aan herkennen.

  Maar als het eenmaal af is heb je een wereldstek, hou dat maar voor ogen dan!

  Sterkte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *