web analytics

15

LUNA DEED EVEN NIET AAN OUD&NIEUW

“Wat gaan wij eigenlijk doen met Oud&Nieuw?”, had partner P. me een aantal weken terug gevraagd. “Oh, man, liefje, zucht en steun”, zei ik, “ik moet er niet aan denken om een feest te geven, en dan weer helemaal naar de klote en dan de volgende dag in al die rotzooi en dat dan opruimen en dan weer bijkomen, zucht, nee.” Nee, daar had P. ook helemaal geen zin in. Bijna elk jaar dat wij in dit huis wonen hadden wij een feestje op 31 december gegeven en dat zagen we dit jaar allebei niet zitten. “Danny Howels draait in de Panama”, zei P., “zullen we daar naartoe gaan dan?” We keken elkaar aan. En de vraag stellen is ‘m beantwoorden. Wij keken elkaar aan en wisten allebei: deze Oud&Nieuw zouden wij lekker samen met z’n tweeën doorbrengen. Lekker op de bank. Toastje erbij. Chipje erbij. Poes op schoot. En dat is ook inderdaad wat P. en ik deden. Na een prachtige Eerste Kerstdag met familie en een heerlijke Tweede Kerstdag met vrienden vielen wij in het grote vacuüm tussen de kerstdagen en Oud&Nieuw. Een groot vacuüm dat wij haast comateus doorbrachten op de bank. Wij sliepen bij. Wij keken wat domme series. Wij hingen wat. Wij aten de stokbroodjes en kaasjes die nog over waren van de kerstdagen. En wij hadden zeker 16 uur per dag onze ogen dicht. En op 31 december zetten wij de televisie aan om te kijken naar de eerste de beste lullige cabaretier die wanhopig probeerde lullige grapjes te maken over het lullige afgelopen jaar. Wij zetten de televisie aan om zo naar nog wat clips en optredens te kijken van wat willekeurige artiesten. Wat clips en optredens die bij ons allebei zorgden voor flink wat tranen: “Wat kunnen die goed zingen hè, liefje? Het is toch best wel goede televisie hè, deze Top2000?” En die nacht  lagen wij voor het eerst sinds 10 jaar om 1.00 in bed. Fijn. Klaar. Heerlijk. Het licht uit. Rust. Doei. En daarna zei mijn P. gisteravond terecht en heerlijk droog na de eerste dag van het jaar: “Zo, die kutdag kan ook maar weer beter voorbij zijn.”

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. jolanda schreef:

  De beste wensen voor 2008!!
  Dat je maar een creatief, liefdevol, gezond nieuw jaar mag hebben.

  En moet feest op 31 januari niet 31 december zijn?

 2. fran schreef:

  Ja!! We worden ouder Luna, geef het maar toe:)
  Een goed nieuw jaar. En een leuk feest straks, op de 31e!!!

 3. brownie schreef:

  Ja…. we worden ouder …… maar ook die fase ga je weer voorbij !!!

  Een goed jaar gewenst !

 4. Luna schreef:

  Je hebt helemaal gelijk jolanda :-)

 5. esther schreef:

  Heerlijk klinkt dat, en ook alsof jullie dat nodig hadden!

 6. KatYo schreef:

  Een goed 2008! En tja, een dag is maar net wat je er zelf van maakt he, of het nou 13 april of 1 januari is..

 7. Janssen schreef:

  Exact onze oudejaarsavond…..ik vind het mijn leven lang al een kut dag…
  Gelukkig nieuwjaar!!!:):)

 8. kimske schreef:

  Hihi, wij hadden net zo’n oud en nieuw!

  Moest met kerst nog even aan je denken: een van mijn eerste reacties op je blog was een reactie op jouw verloving. De nacht van eerste op tweede kerstdag was het dan zover! En ik dacht dus meteen aan jou ipv aan seks ofzo.. hoe erg!

 9. Pollie schreef:

  Net wat Esther zegt, het klinkt lekker relaxed en leuk.

 10. jan schreef:

  Zo doen wij dat al twaalf jaar. Ik zou niet anders mee willen.

 11. Marloes schreef:

  Horizontaal bankhangen, niets mis mee! En bedenk: je mist meer dan je meemaakt!.

  Dus waarom al die moeite doen…Gelukkig nieuwjaar in ieder geval! Feestjes kunnen altijd nog :-)

 12. Julia B. schreef:

  Zou er een nieuwe trend geboren zijn? Wij hebben Oud en Nieuw ook heerlijk met z’n tweetjes gevierd. Met een potje sjoelen (familietraditie die we graag in ere houden) (bijkomend voordeel als je met z’n tweeën bent; je bent lekker snel weer aan de beurt ;)), een lekker hapje en natuurlijk oliebollen en champagne! En onze poezevriendjes natuurlijk.

  Een heel mooi 2008!

 13. Sandra schreef:

  Vanuit Utreg, een heel goed nieuw jaar toegewenst! Sandra

 14. Cindy schreef:

  Wij hebben oud en nieuw op de bovenste verdieping van ons hotel in Brussel gevierd, hadden we mooi uitzicht op het beetje vuurwerk dat er nog was ondanks de terreurdreiging… Volgend jaar gaan we ook maar weer bankhangen!
  Nog een gelukkig nieuw jaar!

 15. dertien schreef:

  En hoe bevalt het weer in de wereld van regelmaat en verplichtingen ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *