web analytics

44

LUNA LIET ZICH EEN HAK ZETTEN

Ik ben een schoenenfetisjist. Hoe meer schoenen, hoe beter. En al heb ik heel veel paar in m’n kast staan, ik ben niet van de dure schoenen. Ik ben van de heel veel voor weinig. Ik ben van de tweedehands schoenen, van de C&A, van de markt. Tot vorig jaar juli. Vrienden D. en P. gingen trouwen en ik was samen met de pinpas van partner P. al dagen op zoek naar dé perfecte jurk. Toen ik die uiteindelijk vond in een tweedehands achteraf zaakje voor maar 30 euro waren zowel zijn pinpas als ik zeer blij en gelukkig. De jurk was lang, zwart, met een groen gestippeld 70’s patroon en had vleermuismouwen tot bijna op de grond. Toen ik daarna bij Betsy Palmer dé perfect bijpassende schoenen vond, ook zwart met precies dezelfde kleur groene stippels, moest ik wel even slikken van het prijskaartje. Ik heb nog nooit
€ 175,- betaald voor een paar schoenen, bedacht ik. ‘Maar jij hoeft het ook niet te betalen’, fluisterde P.’s pinpas, ‘P. betaalt en hij heeft gezegd dat je alles mocht kopen wat je wilde.’ Dus ik rausde de pinpas erdoor en liep dolgelukkig naar huis. Ook op de bruiloft van D. en P. liep ik er hartstikke kek bij, maar tijdens het feest die avond trok ik m’n slippers aan, want, ja, doei, ik ga dus niet dansen op schoenen van € 175,- met hakken van 11 centimeter. Daarna verdwenen de schoenen, van het merk Fornarina, weer in hun doos om er 6 maanden later, Eerste Kerstdag, weer uit te komen. Om er een uur later weer, met een afgebroken hak, in te belanden. “Ik heb ze echt maar 2 keer aangehad”, zei ik vorige week tegen het meisje bij Betsy Palmer, echt waar.” “Het valt niet meer onder de garantie”, vertelde datzelfde meisje me vandaag.” “Maar het is toch niet normaal dat een hak na 2 keer dragen afbreekt?”, vroeg ik. “Wij moeten ergens een grens trekken”, zei ze. “Maar is het normaal?”, vroeg ik. “Maar wij moeten een grens trekken”, zei ze nog een keer. "Maar het is niet normaal toch?’, vroeg ik. ‘Wij kunnen je niet helpen", zei ze. “Maar vind jij, als schoenen-expert, het normaal dat een hak na 2 keer dragen afbreekt?”, vroeg ik nog eens. “Nee, dat is het eigenlijk niet”, zei ze, maar ze keek me aan alsof ik het afgelopen halfjaar elke dag op de pumps had gelopen. De trut. Verdomme. Het gaat me niet eens om het geld, daar heb ik immers P.’s pinpas voor. Het gaat me om het principe.

Dit vind je misschien ook leuk...

44 reacties

 1. Doinja schreef:

  Grrr… dat personeel van tegenwoordig!
  Maarre… echt kekke schoenen hoor!

 2. Janneke schreef:

  Volgens mij is dit voor het eerst dat we een foto van P zien?

 3. Cindy schreef:

  Belachelijk! Ik ging eens bellen met Fornarina zelf als ik jou was, wie weet wat daar uit komt, met zo’n prijskaartje hebben ze wel een naam hoog te houden!
  En ze zijn inderdaad errug leuk :)

 4. Swan schreef:

  Yep, ik sluit me bij Cindy aan. Het moet gewoon niet mogen, na 2 x. Geef ze ook meteen een link van je log. En het aantal lezers in de statistieken. Hopla. Zachte chantage.

 5. Mariska schreef:

  en je hebt ze niet eens met de nog hele hak op hun kop getimmerd…?

 6. Marloes schreef:

  Belachelijk inderdaad, en maar stug blijven volhouden he…klantvriendelijkheid en service is weer ver te zoeken..Ze kunnen hem toch wel kosteloos repareren?

  Leuk een trouwfoto!!! En ik maar denken dat je ergens in juli 2008 trouwt omdat ik niets terug las :-)
  Geweldige outfit!

 7. jan schreef:

  Mijn vrouw heeft zoveel schoenen dat ik haar wel eens gekscherend Imelda noem. Principes heeft ze veel minder, maar de principes die ze heeft die doen er toe. En zo hoort het ook. Je hebt gelijk.

 8. Janssen. schreef:

  Mmmmm,nog geen half jaar garantie dus?
  Vreemd…..
  Mijn zoon heeft op voetbalschoenen al een jaar garantie,kosten 120 euro,ook geen kattenpis,na 7 mnd scheurden ze en hij kreeg nieuwe.
  Ik zou het er niet bij laten zitten en nog eens terug gaan naar die winkel.
  Het minste wat ze kunnen doen is ze terugsturen en kosteloos voor je maken.

 9. esther schreef:

  Ze hebben je gewoon een hak gezet met die prijs-kwaliteitsverhouding. Ze zijn wel errug leuk trouwens :)

 10. artgrrl schreef:

  erg kek, maar aan de onderkant van de hak kunnen ze toch zien dat ze nauwelijks gedragen zijn? of maar naar de schoenmaker…

 11. Marti schreef:

  “Wij moeten ergens een grens trekken” klinkt leuk, maar slaat als een tang op een varken.
  Zelfs als er niets van garantie wordt gegeven door winkel/fabrikant is de wet redelijk duidelijk: je mag ‘redelijke verwachtingen’ hebben. Voor schoenen van € 175 lijkt me ‘meer dan 2 x te dragen’ daar duidelijk onder vallen.
  Terug naar de winkel dus, en als dat niet helpt rechtstreeks mailen.
  Succes :-)

 12. Helena schreef:

  Marti heeft helemaal gelijk. Mijn partnerlief is trouwens jurist – zit nu naast me – en snapt zelfs niet wat het probleem is ;)

 13. Luna schreef:

  Nou, ik heb de schoenen een half jaar geleden gekocht én ik heb natuurlijk geen bonnetje meer… (wie bewaart er al zijn bonnetjes van kleding e.d.?)… maar de schoenen zien er nog helemaal goed uit en ik had nog wel de originele doos… en volgens mij worden Fornarina-schoenen in niet veel andere winkels verkocht… het probleem is dus eigenlijk dat ze me niet geloven, of nee, eigenlijk nog veel erger: ik ben een leugenaar! Maar ik ben al helemaal klaar met die Betsy Palmer… ik ga een brief schrijven naar het hoofdkantoor van Fornarina in Italië, ik denk dat ik daar een stuk verder kom…

 14. Janssen schreef:

  Maar……je hebt wel het giroafschrift toch????
  Dat volstaat,was bij de voetbalschoenen ook zo…….dus terug!!:):):)

 15. jay schreef:

  Gewoon even de importeur een berichtje sturen. Ze moeten eigenlijk je schoenen opsturen ter beoordeling. ik neem aan dat de onderkant er nog redelijk fraai uitziet waaraan ze kunnen zien dat je er maar weinig op hebt gelopen.
  http://www.fornari.com/2005/ daar even kijken naar de agent.

  succes.

 16. berta schreef:

  @ Jan. Haha, je moest eens weten hoeveel vrouwen door hun levensgezel gekscherend “Imelda” genoemd worden. Dat doet me trouwens denken aan het beteuterde gezicht van een vriend van mij, toen ik vertelde dat 70 procent van de vrouwen hun vriend “beertje” noemt.
  Wat die schoenen betreft, mail dit verhaal naar de bedrijfsleiding van die winkel…. ze zitten vast niet te wachten op dit soort slechte reclame. Dat winkelmeisje moet aangepakt worden.

 17. leischa schreef:

  helemaal mee eens!

 18. Ineke schreef:

  Hmmm…. beetje kut inderdaad, maar waarschijnlijk kan het winkelmeisje er niet zo veel aan doen… ik ben zelf ook een winkelmeisje, en ik moet zelf ook vaak genoeg dit soort flauwe dingen doen, terwijl het schaamrood me op de kaken staat, omdat de klant zo ontzettend gelijk heeft. Sla de directie.

 19. Trijntje schreef:

  Bij mijn schoenen van Ziengs (Pikolinos) begaf 1 rits het na 2 maanden, andere rits een half jaartje later, en nu na een jaar 2x per week dragen zijn de 2 zolen door. Niet te maken volgens de schoenmaker. Schoenen van 130 euro. Mail gestuurd, nog geen reactie.

  Mijn ecco laarzen van 160 euro waren na 2 maanden total loss, beide ritsen stuk en stiknaad los. Kreeg direct nieuwe mee van de ecco-shop.

 20. never hide schreef:

  Adriaan van Schagen
  06 53 38 80 08
  (0418) 66 34 10
  (0418) 66 39 04
  Burchtstraat 24, 5328 CR Rossum (gld)
  Burchtstraat 24, 5328 CR Rossum (gld)
  info@ponteolandese.nl
  http://www.fornarina.com

 21. Nina schreef:

  Wat een te gek gave foto!!!! Wooehoooeoeee!!!!
  Van die schoenen is het klote, maar alleen al voor deze foto hebben ze hun werk al meer dan goed gedaan!

 22. Chantal schreef:

  Idd is vaak je bankafschrift (als je met je pinpas betaald hebt) genoeg bewijs om aan te tonen dat je de schoenen ook daar gekocht hebt. En aan de schoenen moeten ze kunnen zien, dat ze bijna niet gedragen zijn.

 23. Saskia schreef:

  Echt stom! Ik heb trouwens ook ooit schoenen van Fornarina gehad, gelukkig gekocht in de uitverkoop (maar nog 75 euro, kwam van 150 denk ik). Na 2 maanden waren de hakken (de hele hak dus) er praktisch vanonder vandaan gesleten – ondanks 4x nieuwe dopjes bij de schoenmaker. Mijn vertrouwen in het schoenmerk Fornarina is dan ook weg. Succes ermee, ik hoop dat het je lukt!

 24. Minca schreef:

  Wat ontzettend klote van die schoenen en wat een slechte service, bah! Hier een linkje waar je vast blij van wordt als schoenenfetisjisten onder elkaar: http://www.virtualshoemuseum.com

 25. Moniek schreef:

  Wij zijn helemaal leip van chinese sloffen. Hebben meer dan 100+ paar. Hoezo fetisch.
  We kunnen gedragen sloffen gebruiken om te ruilen. Staat van de sloffen maakt niet uit.
  Op deze site van jou ben ik nog wel even zoet met lezen. Heel gaaf.

 26. Celine Purse schreef:

  Marriage ceremony photographer Jason Lee is presenting “family portrait” a complete new signifying together with his unconventional portraits of his daughters Nike Air Jordan 4. Also building the listing: Lady Gaga Rihanna and Kim Kardashian Jordans On Sale. Even while the established up is sort of spectacular the reward is while in the drop Jordan Shoes Online. Chloe Moretz is solid as Carrie and Julianne Moore is signed on to perform her chilling mother Margaret Jordans On Sale. Bodie may be recognized for a Nationwide Historic Landmark Nike Air Jordan 11.

 27. of Ford Supermodel belonging to the Yr in conjunction with a contract that certain her $250K Juicy Couture Outlet. Camila Finn built waves in January 2005 by capturing the title Juicy Handbags. Her runway output went from eight main reveals in 2005 to even more than 80 in 2006 with names like DKNY Diane von Furstenberg Juicy Handbags. Following her selection because the December go over model for that Brazilian edition of GQ Juicy Handbags. on the Trend for Improvement style reveal runway in addition to a offer for being a serious facial area of Emporio Armani Juicy Couture Handbags.

 28. Coach Outlet schreef:

  You have the chance to produce revenue promoting their solutions Gucci Outlet. And by sharing the home business possibility and sponsoring new experts Gucci Outlet. Jordan essentials uses large excellent all natural and botanical substances Gucci Outlet. Jordan necessities uses great good quality natural and organic and botanical substances Gucci Outlet. You’ve gotten 4 various possibilities to receive begun with jordan necessities ranging in fee from $89 – $200 Gucci Outlet.

 29. hasn’t been for the forefront of manner considering the Sixties Coach Factory. the British Style Council is in contact because of the AMA and routinely fulfills Coach Bags. What would I have questioned Ms Riva ought to she have deigned to choose up the mobile phone Coach Bags. but just in case these are curious to find out what I had been gonna request them my thoughts are as follows Coach Bags. I would have requested her who was genuinely present at this meeting Coach Factory.

 30. you will not need to drive to the closest retailer if you want to shop Louis Vuitton Purses. you’re able to have your bag individualized using your individual structure or fashion Louis Vuitton Purses For Sale. It is attainable to make sure that you can buy baggage on the Online to get a fee that’s lesser than $500 Louis Vuitton Purses For Cheap. There can be plenty of rewards you might attain while you shop for bags using the web Louis Vuitton Handbags On Sale. These purses are a lot more dependable when compared with kinds which have been bought through the streets Where To Buy Louis Vuitton Bags.

 31. Coach Outlet schreef:

  that could operate for morning in addition to indicate up the warmth throughout the night time Coach Purses On Sale. furthermore a substantial premier area your Mevie is often a remarkable transitional bag Coach Outlet Online Store. Just about any evaluation you produce will be the right one Coach Factory Outlet. Within versatile african american leather-based treasured steel turnlock tools Coach Handbags Sale. Having a substantial squat wallet within the indoor and 2 location storage compartments Coach Bags Outlet.

 32. With its a single benefit and long zynga poker chips Authentic Michael Kors Outlet. This manufacturer pays huge notice onboard constructing accompanied Michael Kors Outlet. which is why I think they look so exclusive Michael Kors Outlet. I’m rarely scared of matching goods a lot Louis Vuitton Outlet. It’s a vintage believe to it and that i enjoy the barely there green colour Michael Kors Outlet. Its memorized type facilitates it an toddler ultimate gizmo on an interesting feminine shoulder Buy Louis Vuitton. It talks roughly supplying first rate associated with sophisticated devices to all its shoppers Michael Kors Outlet Shopping. Both of those of my Gryphon skirts were being formed in India Authentic Louis Vuitton Purses. I think you’re able to have plenty of exciting using this skirt by pairing Louis Vuitton Outlet. It is a minimal difficult with all the delicate buttons so it will require some job Michael Kors Outlet Store Online.

 33. safety below the law approximately your all round brainchild Louis Vuitton Outlet. TheIP knowing would in all likelihood just make sure to would most likely Louis Vuitton Shoes. The zipper straight down the back again and therefore the deconstructed Louis Vuitton Outlet. denim mini skirt from Zits is unquestionably certainly one of them Louis Vuitton Outlet. Seeing that spring weather remains to be far-off I paired them with tights Louis Vuitton Outlet. firm are obtaining unhampered ripped just by otherswithout choice from the seller Louis Vuitton Outlet. SinceIP Comprehension is normally a licensed file Louis Vuitton Bags. Your IP Comprehension Web themes will enable youconvert your modern Louis Vuitton Bags. I have consistently beloved denim skirts and in some way hoped another person would convey them back again Louis Vuitton Outlet. The lace pattern on this pair is different plus a small more refined Louis Vuitton Outlet.

 34. consequently highlights the features for the picture LV Outlet. Often plainly the frame stands out as the aspect from the photo Louis Vuitton Outlet. Tory flats have crafted gigantic impression to ladies LV Outlet. They have got designer logos for the very best front toe Coach Outlet Stores. mainly because most cobblers can comfortably repair a completely new sole on them Coach Outlet Online. Yet another excellent of wooden is that this that it mixes together with the photo Coach Factory Outlet Online. Given that they were launched during the current market LV Outlet. Tory flats have built large impression to women LV Outlet. gold bead for beautification to add magnificence to an outfit Coach Outlet Store Online. generating them price the cost that one pays for them LV Outlet.

 35. LV Outlet schreef:

  The designer can make her footwear aided by the stylish female in your mind Gucci Outlet. It can be hard to visit a save rather than buy much more than one particular pair Gucci Outlet. a wise conclusion person admissions an tenacious eye for the exceptionally minimum amount specials Gucci Outlet. mainly encapsulates the anyone Coach Outlet. remarkable quality and seriously competitive costs have received the customer’s rely on Gucci Outlet. The designer would make her footwear considering the trendy woman in mind Gucci Outlet. The creations are all edgy and most a lot of women are spoilt for selection Gucci Outlet. They partly just isn bypass to pay of a thing just like a plenty of Gucci Outlet. Welcome to order Lower price louis vuitton united kingdom and direct a fashionable Coach Outlet. outstanding superior quality and seriously aggressive selling prices have received the customer’s confidence Gucci Outlet.

 36. Coach Outlet schreef:

  If you ever imagine these footwear are merely day-to-day footwear Cheap Michael Kors Outlet. Gals mainly dress in these sandals all the way through investing in Louis Vuitton Outlet. it is easy to be sure that she would benefit from the reward Michael Kors Outlet Online. These sneakers in spite of this may very well be put on in any choice of party Louis Vuitton Purses Outlet. a recycled CD bowl for an environmentalist fantastic close friend Louis Vuitton Outlet. You may run into them completely in women’s sneakers like knee boots Louis Vuitton Purses Outlet. because of to your actuality of its cuts but mostly due to the fact of its heels Louis Vuitton Purses Outlet. to your husband or wife if she prefers to accomplish nearly every little thing on her own Louis Vuitton Outlet. These sneakers even so could be worn in any sort of party Louis Vuitton Outlet. also value your gracious pondering for purchasing the appropriate reward Michael Kors Outlet .

 37. Coach Purses schreef:

  devoid of trying like an overstuffed searching cart Louis Vuitton Outlet. A reliable tote bag will be the best carry all Louis Vuitton Outlet. Girls and handbags have invariably experienced a special romantic relationship Louis Vuitton Outlet. Higher stop manufacturers construct totes made out of unique leather-based Louis Vuitton Outlet. exceptional designs and styles for the discerning lady that is also trend aware Louis Vuitton Outlet.

 38. Not simply are you currently protected thru eBay’s purchaser protection Burberry Outlet Online. Not merely have you been protected as a result of eBay’s customer security Burberry Outlet. Because of to their popularity countless organisations have begun to set-up Burberry Outlet Online. to fool the buyer into believing that it’s an genuine handbag Burberry Outlet. and so are engineered in styles that charm to your wide range of consumers Burberry Outlet.

 39. Coach Outlet schreef:

  You can be certain that you have only the ideal Ugg Sale. there can be various factors you might possibly be taking into consideration Uggs Outlet. you can get various variables that you might be making an allowance for Ugg Sale. You may get an individual for the certainly good value Ugg Sale. not should believe that a lot with regards to the revenue Uggs Outlet.

 40. Gucci Outlet schreef:

  means even even from time to time though you positioned in them Coach Bags. Cheap Tory burch flats have exceptional multi-layered soles Cheap Coach Bags. And authentic may perhaps be to glow tooth whitening expert services structural Cheap Coach Bags. to generally be distinctively enough for today’s women Coach Bags. through which through which whereby by suggests of which you wander Cheap Coach Bags.

 41. discounted are offered more or less more than summer time and winter season Burberry Outlet Online. Thinking about the quite a few previously advantages Burberry Outlet. there exists completely no purpose to generally be dismayed Burberry Outlet. which will not assist it end up being sullied Burberry Outlet. Seasonal presents to get this kind of boots Burberry Outlet.

 42. You can utilize the brochure for equally offline and on line promoting Moncler Outlet. are favored by tourists with gatherings Moncler Outlet. Manufacturer administration software made it easier for monitor all of the brands Moncler Jackets. objects and monitoring them towards least Moncler Outlet. This website pages allow to create manufacturers Moncler Outlet.

 43. Victims could Zolpidem On-line when providing healthcare doctors prescriptions for the very same.

  http://www.coachfactoryonline2012onsale.com/ Coach Factory Online

 44. Cheap Jordans schreef:

  If you take the time to not only shop for price but examine the shoe, you can have both There is NO genuine manufacturing plant within the United States and any store that says they are selling genuine USA made Air Jordan shoes are in fact selling you a knock off and if you purchase from a business that says this they will in fact scamming YOUThere are online businesses like this and they will deliberately set up their business as a scam to ripoff their customers so make sure you do some research into the business before sending them any of your hard earned money These can go to as much as over forty per cent of the original price being cut off

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *