web analytics

43

LUNA EN DE APOTHEKERS-ASSISTENTE

“Ik kom voor de pil”, zeg ik tegen een apothekers-assistente en ik geef haar mijn ONVZ-pasje. “De vorige keer dat je hier kwam was 3 september”, leest ze vanaf haar computerbeeldscherm. “Ja, dus?”, vraag ik. “Dan ben je een maand te vroeg”, zegt ze. “Ik heb toen 3 pilstrips meegekregen en vanaf 3 september tot nu is toch ongeveer 3 maanden?”, vraag ik. “Nee, nee, zo rekenen wij hier niet”, zegt de apothekers-assistente en ze telt met haar ene hand de vingers op haar andere hand: “Oktober, november, december.” “Het is toch bijna december?”, vraag ik. “En misschien heb ik de pil een week doorgeslikt.” “Wij kunnen hierdoor problemen krijgen met de ONVZ”, zegt ze. Zucht. Ik kan er niet tegen als een of andere trut achter een of andere balie mij de les gaat lezen. Dat zij bepaalt of ik wel of niet die pil meekrijg. “Ik kan toch niet exact op de dag dat ik aan een nieuwe pilstrip moet beginnen bij jullie langskomen?”, vraag ik. Nee, dat snapt ze. Maar toch ben ik een maand te vroeg, volgens haar berekeningen. Zucht. Ze denkt toch niet dat ik pilstrippen achterover druk om als M&M’s door P.’s dubbelvla te roeren? “Het is trouwens heel slecht om de pil door te slikken”, zegt de apothekers-assistente. “Daarvan gaat je hele hormoonhuishouding door de war.” “Volgens mij is die hele anticonceptiepil ontworpen om mijn hormoonhuishouding door de war te sturen”, zeg ik. Ze gaat even overleggen met de apotheker. Wat een toestand. De trut gunt me die pil gewoon niet, maar even later krijg ik toch een doosje Femodeen in m’n handen gedrukt. “Maar ik zou ‘m niet meer doorslikken als ik jou was”, zegt ze bits. Eenmaal thuis pak ik m’n agenda erbij en reken alles na. Die trut zat helemaal fout met haar berekeningen. Helemaal! En ik moet me beheersen om niet terug te gaan naar de apotheek en haar dat duidelijk doch relaxt uit te leggen. Want ik kan er niet tegen dat ik gelijk heb, maar het niet krijg.

Dit vind je misschien ook leuk...

43 reacties

 1. H. schreef:

  SUPER MOOI!!!!!!!

 2. Corinne schreef:

  Zo je moet echt wel terug gaan en vragen naar de leidinggevende want zoals die assistente jou behandeld heeft dat mag ze al helemaal niet doen en of zeggen. tsssss zou ook gelijk pissed zijn zeg! Zij bepaald niet hoe jij een pil moet nemen tjonge tjonge!

 3. Voodoo Lady schreef:

  Ik dacht dat je een tijd geleden was gestopt met de pil?

 4. Luna schreef:

  Ja, maar ben weer begonnen… beviel toch niet zo… :-)

 5. Jan F. (de) schreef:

  Je had tegen haar moeten zeggen: “tot over 2 maanden” of “tot over 12 weken” of “tot over 68 dagen” pfffffff…..het komt mij soms voor dat vrouwen minder accepteren van andere vrouwen. Volgende keer mischien een mannelijke medewerker aanspreken?

 6. Suffie schreef:

  Ach ja, ’s avonds in bed stiekum Kafka lezen en dan overdag meteen de Heerseres over het Universum spelen…

 7. Kaat schreef:

  Oeff, hekel aan, dat soort betweters.

 8. XxxmxxX schreef:

  Waarom zou de verzekeraar gaan zeuren? De pil wordt toch al sinds begin dit jaar niet meer vergoed??? Wat maakt het hem dan uit hoeveel je er slikt?

 9. Nijn schreef:

  Toevallig die K*(&)(t-apotheek op de Vijzelgracht?
  Zitten altijd van die zure trutten..

 10. DjB schreef:

  Apothekersassistenten zijn volgens mij van nature zeikers (kom maar… kom maar… kom maar…). Die doos hier achter de balie moet ook elke keer haar gelijk hebben. ‘Weet u het zeker’, ‘de dokter schreef zusenzo, klopt dat wel’

  Ja trut, dat staat er toch, daar heeft die man voor gestudeerd en nou hier met die pillen, anders kom ik ze halen…

 11. q. schreef:

  neem een spiraaltje: hoef je minstens 5 jaar nergens meer aan te denken! ;-)

 12. Bor schreef:

  Eenfasepreparaten kun je best doorslikken.

 13. scathach schreef:

  Je hebt gelijk Luna, volgens mijn berekeningen moet je aan een nieuwe strip beginnen a.s. vrijdag. Maar dan moet je wel exact de 3de van september met de andere drie strippen begonnen zijn. Maar wat een mierenneukerij!

 14. Luna schreef:

  scathach, je hebt helemaal gelijk… a.s. vrijdag begin ik weer… dus toen ik bij die trut aan die balie stond, toen was ik nog ongesteld ook… dat verklaart ook weer een hoop…

 15. kluun schreef:

  Heb nog ooit als communicatiestrateeg voor organon gewerkt en zolang je geen condooms doorslikt, komt het prima in orde met die hormoonhuishouding.

 16. het ongelukje schreef:

  Quote:
  neem een spiraaltje: hoef je minstens 5 jaar nergens meer aan te denken! ;-)

  De pil is toch veiliger hoor. En ik kan het weten. Mijn moeder is zwanger geraakt terwijl ze een spiraaltje droeg…

 17. ifje schreef:

  Luun, ik vind dat je zeker terug moet gaan . Volgens mij ga je daar een ongelooflijk voldaan gevoel van krijgen, al is’t maar om haar gezicht te zien als je weer voor haar neus staat met je agenda :)

  ifje

 18. feike schreef:

  @het ongelukje: het spiraaltje is technisch inderdaad iets minder veilig dan de pil (iets van 0,2 procent ofzo), maar aangezien je het spiraaltje, integenstelling tot de pil, niet kunt vergeten, is het uiteindelijk net zo veilig :-) Overigens ken ik 3 vrouwen (persoonlijk) die ondanks de pil zwanger zijn geworden…

 19. supernena schreef:

  Er zijn wel 2 soorten spiraaltjes en het mirena-spiraaltje (bestaat sinds 1996 ofzo) is veiliger dan de pil. Het “ouderwetsere” koperspiraaltje is wel minder veilig dan de pil…

 20. Jan F. (de) schreef:

  Oh nou als we het hier over de verschillende geboortebeperkende technieken willen hebben dan weet ik er ook nogwel eentje: het begint met een A en eindigt op ‘naal’…nou, nou?

 21. Goblin schreef:

  ….maar je hebt wél een hele mooie site!!!
  Gefeliciteerd!

 22. Johannet schreef:

  En de Nuvaring? Is dat niet wat voor jou? Volgens mij mag je hem ook gewoon “doorringen”.

 23. Marieke schreef:

  Je bent keurig op tijd hoor, cyclus is 28 dagen. Was vast een betweterige stagiaire….
  En daarbij, pil doorslikken mag best, is een fabel dat dat niet goed is voor de hormoonhuishouding. Bij de prikpil (idee?) word je ook niet ongesteld. Heerlijk toch!

 24. blue schreef:

  geheelonthouding is ook een optie..lekker goedkoop…alleen wel wat bijverschijnselen (proest)

 25. Rick schreef:

  Geheelonthouding… gek ;-)

 26. Kikkertje schreef:

  Ik dacht dat ik vreemdging. Damn. Wat een verandering Luuntje! Oke, Bruce blijft eng en je verhaaltjes leuk!

  XTC, Speed, de Pil. Waar maakt die truttebol zich druk om! Het is toch jouw lichaampje :D

 27. suuzzzz schreef:

  wat een verukkelijk nieuwe vormgeving.

 28. Eddy Kledder schreef:

  Eh… de pil niet doorslikken???
  Wat dan, laten smelten op de tong (niet in de hand)?

 29. tijger schreef:

  Vandaag was ik nog bij de apotheek en ze waren bijzonder vriendelijk. Alleen die prijs voor 3 NuvaRingetjes… Maar gelukkig werken die ringen 4 weken en kan ik op die manier besparen. Ipv 3 weken (21 dagen) gebruik en 1 stopweek, 26 dagen gebruik en 6 dagen en daarmee dus mijn cyclus van voor het in gebruikname van anticonceptie.

  @Johannet, Luna wil niet aan de NuvaRing.

  Grtz,

 30. Chantal schreef:

  Mooie nieuwe site!
  Doorslikken slecht? Wat een onzin en dat uit de bek van een apothekers assistente, die moet toch beter weten. Het is inderdaad achterhaald dat doorslikken slecht zou zijn. Ik slik al 10 jaar de pil elke keer 3 maanden door om zo niet zo vaak last te hebben van de migraine die ik heb tijdens de menstruatie. En bij mij zegt de apotheek ook telkens weer dat ik te vroeg ben en moet ik uitleggen dat ik doorslik… Ik slik de Diane pil, dat is officieel een geneesmiddel met als bijwerking anti conceptie :) dus die wordt nog vergoed door de ziektekostenverzekering.

 31. Rick de Kikker schreef:

  Wat een leuke naam, Chantal. Die zie je niet zo vaak.

 32. Tulp schreef:

  Technisch gezien zou je al je pilstrippen achter elkaar door mogen slikken: de onttrekkingsbloeding die je krijgt als je stopt is niet je natuurlijke menstruatie. Enige nadeel van doorslikken kan zijn dat je doorbraakbloedingen kunt krijgen….vandaar dat de meeste “doorslikkers” 2 of 3 strippen achter elkaar slikken en niet meer.

 33. KatYo schreef:

  Fijn hoor, dat je je moest ‘verantwoorden’ tegen de assistente. En als je te laat zou zijn, zou ze er dan ook iets van zeggen?
  (Overigens werkt geneen voorbehoedsmiddel 100%)

 34. Minoes schreef:

  TIP: Ik heb pas de pil via internet besteld http://www.pilonline.nl en kreeg hem drie dagen later thuisbezorgd. Het is me alleen niet gelukt ergens te lezen wat de prijs is… Misschien gratis pilletjes?

 35. feike schreef:

  @chantal: misschien moet je overwegen met de pil te stoppen. Je migraine zou heel goed van de pil kunnen komen!

 36. CiNNeR schreef:

  Hier ook van die mutsen, hoewel nog nooit gezeur over de pil. Slik altijd drie maanden door en niemand die daar mee te maken heeft! Wij hebben altijd problemen met het meekrijgen van ventolin (astma inhalator). Dan besluiten ze plots dat we ’teveel’ gebruikt hebben en dat we niet krijgen. Gek, zonder ventolin kan je aardig overlijden van zo’n aanval. kan zelf bij elke willekeurige apotheek binnenrennen in geval van nood en krijg het dan mee, maar onze apotheker laat ons liever de moord stikken.

  Het heeft ook een andere kant. De maagmedicijnen kreeg ik ineens voor een jaar mee. Zoveel wilde ik niet maar ze waren bang dat ik anders ’tekort’ zou komen.

  Ach ja ..

 37. Hoof schreef:

  Dat doorslikken kan helemaal geen kwaad.

  O. De pil.
  Ook niet. Als je een Mirena laat plaatsen dan houdt dat ook niet zomaar een week op met hormonen afgeven. Sterker nog, ik heb begrepen dat die hele stopweek is bedacht door de Heren medicijnmakers (de medicijnmannen dus) omdat ze dachten dat de vrouwtjes dat supervrouwlijke gevoel van een week de hele boel ondersteboven toch niet konden missen.

  Maar dat is natuurlijk allemaal van horen zeggen.

 38. Branwen schreef:

  Als zo’n apothekersassistente niet weet waar ze het over heeft moet ze haar mond houden! Ze mag blij zijn dat ik niet haar collega ben want als ik haar dit had horen zeggen had ze een heel vervelende pauze gehad. Stomme doos zeg. (Branwen was voorheen apothekersassistente).

 39. Chantal schreef:

  @feike:
  Bedankt voor de tip, maar als ik geen pil slik lig ik twee dagen in bed van de krampen in mijn buik. Het is kiezen uit twee kwaden zeg maar.

 40. L. schreef:

  Laat het voor eens en voor altijd duidelijk zijn: de pil een paar maanden doorslikken is niet erg!! “Jamaar je moet toch ongesteld worden, dat bloed moet toch een keer eruit?” Nee! Je faked al maandelijks een mentruatie, dat is heus niet omdat het bloed er per se uit moet elke maand. Na ca. 3 maanden krijg je misschien een tussentijds bloedingkje. Och, inlegkruissie en klaar!

  En die apothekers moeten zich niet bemoeien met hoe ik die pil slik. Er zijn drie miljoen uitzonderingen die je dan telkens moet gaan uitleggen:
  – Ik heb doorgeslikt
  – Ik ben een strip verloren
  – Ik ga op reis en wil op voorhand een extra doosje
  – Ik ben slecht te been en was even in de buurt dus dacht: laat ik ze nu maar vast halen.

  Moet je nou alles uitleggen? Waarom bepaalt een verkoopster (want dat is zo iemand gewoon) of het voor jou tijd is om die pil te kopen? Wij betalen er verdorie voor, laat het afgelopen zijn met dat bemoeizuchtige gezanik.

  Zo, dat lucht op.

 41. TalX schreef:

  Ik kom daar ook voor de pil wanneer het mij uitkomt…en dat is meestal ook te vroeg! Ze moeten blij zijn dat men nog voor de pil komt, ondanks dat ‘ie niet meer standaard vergoed wordt.

 42. buurman is back schreef:

  DIE APOTHEKERS-ASSISTENTE MOET PLATGENEUKT

 43. Caatje schreef:

  Ik heb me laten vertellen dat die stopweek is bedacht door een of andere paus omdat hij de maandstonde toch wel erg heilig vond. Hij was al niet voor de pil maar als dat ding er dan toch kwam, alleen mét stopweek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *