web analytics

21

YOU WORK HERE?

Vanmorgen om 8.59 liep ik in het zonnetje richting mijn nieuwe baan. Ik hoorde de klokken van de Oude Kerk 9 uur slaan. En ook nog een kerk in de verte. Het klonk fantastisch. Ik was wakker! Ik was wakker en had een fles met daarin zelf-geperst-sinasappel-banaan-sap bij me, inclusief 4 boterhammen met kaas en komkommer en 1 ultragezonde notenreep. Ik moest lachen en iedereen mocht het zien. Ik liep over de Wallen en elke zwerver, elke junk, elke te-vroeg-opgestaan-of-te-laat-naar-bed-gegaan-toerist mocht zien dat ik me geweldig voelde. Ik had het helemaal voor elkaar. Ik had nog geen 3 minuten geleden mijn grachtengordel-yuppen-pandje verlaten en ik was al bijna op m’n werk. Werk dat me vandaag in de gelegenheid stelde om heel veel nieuwe indrukken op te doen die ik nooit zal vergeten. Het moet voor iedereen een redelijk unieke ervaring zijn om voor het eerst naar een hoer te gaan en dat was het voor mij ook. Ik heb me eigenlijk altijd afgevraagd hoe zo’n peeskamertje er nu uitziet. Waar het nu precies gebeurt. Tijdens een korte rondleiding over de Wallen mocht ik even binnenkomen bij een van de oudere dames. “You pretty”, zei ze. “You work here?” Het was gek om achter het raam te staan. Aangekleed. Mannen keken keurend. Of afkeurend. Ik voelde me raar en ik gaf de dame net zo’n grote glimlach als ik die ochtend aan de rest van de Wallen had gegeven. Het geweldige gevoel is de hele dag gebleven. Ik liep ’s middags over het Waterlooplein, at een spinaziesoepje bij Soup Enzo, kocht een paar Gola-gympen, gaf de katten een blikje, schreef ’s avonds met collega M. aan een tekst voor de FOXY, dronk een wijntje, kookte spaghetti voor partner P. en vond hem ondertussen de allerliefste. Als mijn komende werkdagen zullen zijn als vandaag, dan wil ik daar best aan wennen.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Noud! schreef:

  Wallen zijn erg leuk om mensen te kijken. Al blijf ik me verbazen over sommige meiden achter die ramen. Jeetje, sommige zouden gewoon naats me in de collegabnken hebben kunnen zitten! Maar als je tijd hebt, moet je echt de koffie varianten in dat zaakje vlak naats de AH in de Jodenbree straat proberen!

 2. Noud! schreef:

  Klote tikfouten. Naats is naast. toch wel knap dat ik twee keer achter elkander hetzelfde woord verkeerd tik…

 3. buurman schreef:

  LUNA ACHTER HET RAAM OP DE WALLEN!!!

 4. Bart schreef:

  Weet je, Luna… ik hoop dat je die grote verbaasde kinderogen nooit zult verliezen. Er zijn tijden dat je schrijft om het schrijven – een zonde die half weblogland begaat. Mooier zijn de tijden dat je in een nieuwe vijver plonst, om je heen kijkt en ons een por geeft, zo van: kijk eens hoe mooi, er bestaan geen cliché’s.

  .

 5. Zwever schreef:

  Oh heerlijke lente

 6. ErHa schreef:

  Goed! Een gelukkige Luna!

 7. Wollie schreef:

  Lollig dat ik al lezende het gevoel kreeg dat het héél vroeg op de dag was. Ik bedoel ik ken het gevoel wel, dat je al bezig bent terwijl de wereld net op gang komt of nog moet komen. Zie ik ineens dat je het hebt over 9 uur smorgens…. NEGEN uur! Dan ben ik alweer drie uur aan het werk en vergeet dan voor het gemak het uurtje reistijd :-) Maar misschien dat de perceptie van de dingen in “de grote stad” anders is dan hier op het “platteland” haha

 8. Wollie schreef:

  Ik lees terug en zie dat ik zit te liegen: ik ben dan niet drie maar twee uur aan de gang. Ik begin meestal om 7 uur want dan ben ik ook weer lekker op tijd bij m’n kindjes

 9. Rick schreef:

  En nu vasthouden dat gevoel!

 10. Demos schreef:

  Ecstatic! Goh, je compenseert in ieder geval goed voor het net, waar de meerheid zich ’tired’ voelt.

 11. rukker 27 schreef:

  ik woon op de wallen, het leukste is nog “voedertijd” bij de febo. dan worden de junks gevoed door hun leveranciers. niet te geloven, moet je bij zijn. ( 8 uur ’s ochtends en 1 uur s’middags ). neem dat lekkere soepje mee, en eventueel die heerlijke bak koffie die Noud! je aanraadde. en dan gewoon kijken. prachtig theater, en nog gratis ook …

 12. Marco schreef:

  Ik was effe verbaasd, ik dacht dat daar je nieuwe baan was! gelukkig niet!

 13. Erik schreef:

  Veel succes met je nieuwe baan. Zelfs hier in Heerlen is het geen gezicht als de tippeldames en dealers voorzien worden van eten. Ook hier vliegen ze als bijen op een pot honing af. Je ziet dan werkelijk de gekste taferelen.

 14. Hans schreef:

  Werk je nog wel eens bij de bejaarden Luna?

 15. gait schreef:

  Himmelhochjauzend…

 16. Ray schreef:

  Volgens mij kwam het door het zonnetje… Iedereen is plotseling weer vrolijk!

 17. Erwin schreef:

  Jep, een typisch symptoom van lente-kriebels…..

  LENTE EEN KIJK OP DE ANDERE DINGEN
  ZE VINDT ME LEUK

  MIJN HORMONEN GIEREN
  OM DE WERELD TE VERSIEREN

  DE BOMMEN BLOEIEN VROEG DIT JAAR

  VOORJAARSMOEHEID

  DAAR MOEST IK
  EEN AANTAL MAANDEN GELEDEN
  NIET AAN DENKEN

 18. Morrie schreef:

  VERREK ZEG, IK DACHT AL: IK KEN DAT LEKKERE DING ERGENS VAN TOEN IK JOU ACHTER DAT RAAM ZAG.

 19. Nina schreef:

  Leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt in je nieuwe baan:)
  Geniet er maar lekker van!

 20. Jenny schreef:

  Zo wil ik ook naar m’n werk!

 21. Erik Wetz schreef:

  Die Luna! Je weet het nog niet, maar straks ga je toch ‘voor de bijl’ voor the real thing… Als het zover is: always yours, just mail.