web analytics

5

GEEN KERSTKAART

Ze had net gewerkt en toen ze thuiskwam vroeg ze meteen aan haar moeder of er nog post was gekomen voor haar. Ze kreeg altijd veel kerstkaarten, vooral van collega’s, maar ze hoopte dat er dit jaar een kaart van haar vriendin van de middelbare school bij zat. Ze kreeg een brief van haar penvriendin en een kaart van haar oma, maar geen kaart van haar oude vriendin. Ze had het eigenlijk ook niet verwacht. Ze kreeg namelijk nooit meer een kaartje van haar. Ze vond het jammer. Zelf stuurde ze elk jaar nog wel een kaartje. Een hele mooie dit jaar, met een puppy met een grote rode strik. Ze stuurde ook altijd nog een kaart als haar vriendin jarig was. Ze moest even denken aan hoe het vroeger was. Hoe goed ze elkaar toen kenden toen ze 13 waren. Hoe ze samen hun eerste sigaret rookten bij de Waal. Ze vonden het allebei niet zo lekker toen. Ze moesten hoesten. Haar vriendin rookte nu wel, dat had ze 2 jaar geleden gezien toen ze een dagje naar Amsterdam was gegaan. Dat was de laatste keer dat ze hadden afgesproken. Ze kenden elkaar nu 13 jaar, maar sinds haar vriendin naar Amsterdam was verhuisd zagen ze elkaar misschien 2 keer per jaar. Soms komt haar vriendin onverwacht langs op haar werk. Dan kunnen ze meestal maar even praten, maar ze vinden het allebei leuk om elkaar weer te zien. Ze bellen ook wel eens, maar ze hebben elkaar weinig te vertellen. Ze missen elkaar niet, maar ze vinden het allebei wel belangrijk om contact te houden. Ze zou geen kerstkaart van haar vriendin krijgen, maar ze wist zeker dat zij volgend jaar wel weer een keertje onverwacht voor haar deur zou staan.

Jeff Buckley: “And we sat on our own star and dreamed of the way that we were and the way that we wanted to be…”

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Alice schreef:

  Ik wens je hele fijne kerstdagen toe, veel geluk samen.

 2. Trio de twee wezen schreef:

  Mooi stuk, Luna. Prettige kerst!

  Hoe is het met je kat? Al iets van gehoord??

 3. Kerstsuffie schreef:

  Kerstsuffie heeft meerdere van dat soort vrienden. Vroeger vond Kerstsuffie dat vervelend, maar sommige relaties hebben die vrijheid nu eenmaal nodig….

  Kerstsuffie heeft geleerd dat je vriendschappen niet moet afdwingen, maar koesteren in de vorm waarin je ze krijgt aangeboden.

  Barry Manilow: “Ships that pass in the night”

 4. Patrick schreef:

  Patrick weet het vandaag even niet….. moe en zo, fijne kerst

 5. Trio de twee wezen schreef:

  Gisteravond nog patat gehaald:

  “Chips that pass in the Night”