web analytics

14

WEET JE NOG TOEN?

Gisteren heb ik de beste Eerste Kerstdag ooit gehad. Ik ben zelf alleen maar druk geweest met hapjes en drankjes, maar het feit dat mijn ouders en de ouders van P. zo ontzettend hebben genoten maakte het tot een dag die ik nooit zal vergeten. Over 30 jaar, als onze ouders er niet meer zijn, weet ik dat op een bank zal zitten en tegen P. zal zeggen: “Weet je nog toen?” Dat we veel te veel vlees hadden gekocht en hoe zwaar de boodschappentassen waren die we moesten dragen. Dat ik al dagen bezig was met het kopen van cadeautjes en dat ik wel 6 uur bezig was om al die cadeautjes met lintjes en strikjes in te pakken. We zullen met een glimlach terugdenken aan de kindjes van zijn zus, hoe lief ze toen waren. We zullen vooral moeten lachen om onze ouders. Dat de moeders 3 flessen witte wijn dronken, zijn vader 2 flessen rode wijn en mijn vader 10 flesjes bier. Ik zal zeggen: “Weet je nog dat ze tijdens de koffie met z’n vieren een fles Amaretto hebben leeggedronken en dat ik daarna een glas water voor ze neerzette, omdat ze een beetje te dronken waren? En dat ze toen allemaal tegelijk een slok water namen en zeiden: ‘Gatverdamme, alsof je een klap in je gezicht krijgt, heb je niet iets anders?’ En dat ze toen ook nog een fles perenlikeur opdronken.” P. zal zeggen: “M’n vader heeft toen ook nog een joint met me gerookt, daar hebben we nog foto’s van! Weet je nog dat ze ’s nachts stomdronken met een taxi naar dat hotel zijn gegaan en daar aan de hotelbar nog even zijn doorgegaan? En dat ze de volgende ochtend broodnuchter weer bij ons voor de deur stonden om 10 uur?” En ik zal zeggen: “Ja, dat was lachen toen. Onder de tafel gedronken door mijn ouders en schoonouders.”

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Wolfje schreef:

  Klinkt he-le-maal geweldig Luna zo’n eerste kerstdag!

 2. jos schreef:

  flink dooroefenen dus?

 3. pietje schreef:

  Whahahaha…

  ho ho ho

  a time 2 be jolly…
  cause you’re parents are funny

 4. JoG schreef:

  Twee duimen in de lucht en een grote grijns :-)

 5. JdW schreef:

  ik zou me toch zorgen maken, klinkt meer als zware alcoholisten. Een normaal mens was er al lang onder door gegaan.

 6. Rick schreef:

  Ik zou het zelf al niet zo lang uithouden :)

 7. Suffie schreef:

  Suffie heeft met Suffinnetje en een aantal medesuffies de aandelen Gall & Gall aardig onder druk gehouden in de afgelopen dagen…

  Overigens konden papa en mama Suffie er ook aardig wat van…

  Helaas vieren zij nu elke dag Kerstmis (The Meaning of Life)…

 8. Geertjan schreef:

  Goeie kerst hebben jullie gehad, beter is er nauwelijks.
  Off topic, vanavond eindelijk eens goed nieuws over xtc, noorderlicht, ned 3. opnemen voor later.

 9. jopie schreef:

  fw:don’t fuck with your body and mind!

 10. ed schreef:

  Nee, nee, nee.
  Nu is het niet geloofwaardig meer.
  Blowende schoonouders???

 11. mcj29 schreef:

  Hebben ze vast de coke gevonden…

 12. sjonnie schreef:

  Boertjes langs de Waal zijn cooler dan ik dacht…..

 13. mixologist schreef:

  jullie zijn allemaal trailerpark trash!

 14. Suffie schreef:

  Suffie heeft op zich goede herinneringen aan woonwagenbewoners….