web analytics

17

EEN EIGEN HUIS, EEN PLEK ONDER DE ZON

Een paar maanden geleden was er nog sprake van dat P. in z’n eentje een huis zou kopen en dat ik bij hem in zou trekken. Dat is toen niet doorgegaan. Maar volgens mij hebben wij net SAMEN een huis gekocht, want ik werd een kwartier geleden gebeld door P.: “Mevrouw Luna, mag ik u feliciteren met uw eigen huis!” Ik ben heel blij, maar ik geloof het nog niet helemaal. Samen een huis kopen is erger dan trouwen. Mocht het misgaan, dan heb je niet alleen het drama van het uit elkaar gaan zelf, maar ook allerlei papierzaken die je moet regelen. Hij: “Die staafmixer is van mij, die heb ik gekocht!” Zij: “Ja, maar je hebt hem nooit gebruikt, ik moest altijd voor je koken! Ik heb er recht op!” Om over de verkoop van het huis en het ontbinden van de hypotheek nog niet eens te spreken. Nee, het samen kopen van een huis is een heel volwassen stap. Maar P. en ik worden decadente grachtengordel-yuppen! We hebben voor een prikkie een huis van 300 (!) vierkante meter in hartje Amsterdam gekocht!!! Het enige nadeel is dat alles verbouwd moet worden; nieuwe muren, nieuw plafond, nieuwe keuken, nieuwe badkamer. Alles moet gesloopt en daarna weer opgebouwd. Dat wordt een drama. Maar van de gedachte dat ik over een jaar in een mega-huis woon word ik heel gelukkig. Het werd sowieso tijd dat ik ging verhuizen, want ik pas niet meer in mijn mini-huisje van nog geen 25 vierkante meter (inclusief keuken, tweepersoonsbed, 1000 boeken, 2 katten en kantoor aan huis). Ik zal mijn boeken en cd’s maar eens gaan voorzien van een Luna-stempel, zodat we daar geen gezeik over kunnen krijgen. En die staafmixer is ook van mij.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Midiguru schreef:

  Laat mij de eerste zijn om je te feliciteren. Ik hoop dat jullie het ontzettend naar de zin gaan hebben. Zit die jongens van parkeerbeheer daar maar flink dwars!!!

 2. Els schreef:

  Jeetje, gefeli. Maar wij hebben lekker twee staafmixers.

 3. Patrick schreef:

  Gefeliciteerd zeg hé. Gaaf hoor, en niet tobben over de staafmixer. Ik denk dat jij en P heel gelukkig worden. Had je niet ingedeeld onder huisje, boompje, beestje en toch weer wel, want Luna doet het onverwachte verwacht.

 4. Rob schreef:

  300!! Drie-honderd?!

  Nog eens lezen.

  Nee.

  Het staat er echt.

  Driehonderd…

 5. Vriend P schreef:

  Ik ben heel blij voor jullie, lieve Luna!

 6. Vriend A. van vriend P. schreef:

  Ook jij gefeliciteerd Luna! Geen tijd meer voor stukjes schrijven, je moet verbouwen. Dan kan ik nog voor 2003 in vriend P.’s oude onderkomen.

 7. Halon 1202 schreef:

  Zekerz gefeliciteerd met je 300 vierkantjes van meters. En dat in hartje Amsterdam, damn juppen.. hahaha..

  weet ik eigenlijk niet kan er geen goed oordeel over vellen, maar ook al moet je het eerst helemaal neer halen en weer opbouwen de aankoop kost altijd ontiegelijk veel knaken in hartje Amsterdam.

  Maar ja dan zit je ook ergens, en niet zoals ik in de blubber.. LoL.. boerenland roeeeeellllzzzzz..

 8. Vriend F. schreef:

  En ik nou????

 9. Mokka schreef:

  Ja vooral de staafmixer, die dingen zijn zeer handig.

 10. Xavier schreef:

  quote: “Maar van de gedachte dat ik over een jaar in een mega-huis woon word ik heel gelukkig.”
  Een paar regels eerder heb je het nog over het nemen van een volwassen stap. Hoe volwassen is het heden ten dage om je gelukkig-zijn gevoel te baseren op materieel bezit of de gedachte aan materieel bezit?
  Wellicht was het niet het mega in de gedachte waar het al dan heel gelukkig worden van afhankelijk was maar ik betreur wel de manier waarop het werd gezegd.
  Overigens wilde ik je bij deze ook complimenteren want in het geheel spreken je stukjes en je lijkt te stralen, wat een mens nodig heeft.

 11. Rai schreef:

  300m2 voor weinig in A’dam, ik geloof niet snel in een wonder, but tel me more…
  Ik woon er zelf maar ik krijg de indruk dat de enige betaalbare ruimte in deze stad thans in een van de leegstaande parkeergarages of op het kerkof is. ;-)

 12. eric suiker schreef:

  Gefeliciteerd

 13. Vriend B schreef:

  Hee Luna!
  Gefeliciteerd!
  Veel success met verbouwen :)

 14. Oxysept schreef:

  Nog een huurder nodig voor je mini-huisje? Ik zou er toch zo’n twaalf vierkante meter op vooruit gaan.

 15. Frank schreef:

  Gefeliciteerd zeg !!!
  Die verbouwingen zullen letterlijk
  en figuurlijk genoeg stof opleveren, voor weer veel
  leuke Columns
  Ook al moet je frustraties opschrijven als er iets tegen zit
  (die columns zijn ook heel leesbaar)
  “De Verbouwing deel 11; Luna en de muur die toch een draagmuur bleek te zijn”…of zoiets :-s

 16. Banyer schreef:

  ben het helemaal met Frans eens; een eigen stekke, genoeg stof om je druk over te maken. Hup meid, B positive, begin nou niet gelijk met de boedelscheiding en maak een gebaar; gooi die stickers weg.
  Maar boven alles, GEFILICITEERD!!!!