web analytics

21

ALS JE NIETS HEBT TE VERTELLEN

Als je even geen zin hebt om te loggen, moet je daar dan melding van maken? Als je gewoon even geen inspiratie hebt, moet je daar dan je excuses voor aanbieden? Als je een paar dagen niets bijzonders meemaakt en geen bijzondere gedachten hebt, moet je daar dan over schrijven? Als je het gewoon even zat bent om te schrijven, moet je dan uitleggen waarom? Het antwoord op deze 4 vragen hoort ‘nee’ te zijn. Toch beantwoorden vele webloggers en lifeloggers deze vraag voor zichzelf met ‘ja’, getuige de vele postjes met de strekking: “Sorry, ik weet even niets te schrijven”, “Ik ben even een paar dagen weg” of “Ik heb m’n site een beetje verwaarloosd de laatste tijd.” Daar hou ik niet van. Schrijf dan niks. Want, kan het iemand iets schelen dat ik gisteren de hele dag met Skinner in bed heb gelegen? Kan het iemand iets interesseren dat ik vrijdagmiddag in het Vondelpark zat met een flesje witte wijn en toastjes met kaas? Dat ik een jurkje van Cora Kemperman heb gekocht? Dat ik vrijdagavond samen met vriendin I., vriendin T. en vriend M. een legpuzzel van 1000 stukjes van de Taj Mahal heb gelegd en daarna zo’n 30 potjes heb gekaart? Dat we daarna nog 2 films hebben gekeken, maar dat ik ondertussen in slaap ben gevallen? Is er iemand benieuwd naar het bezoekje aan m’n schoonouders vandaag? Wil iemand het recept hebben van de aardappel-prei-soep die ik vanmorgen maakte? Zit er iemand te wachten op een tekst van Luna waar ze zelf niet achter staat? Luna zelf in ieder geval niet. Acda En De Munnik: “Ze zei: ‘Lief, als je niets hebt te vertellen, dan hoef je niet te bellen, volgens mij.’”

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. T®M schreef:

  Aardappel-prei-soep?
  Lekker, hoe maak je dat?

 2. verbaljam schreef:

  Wanneer luna een keer niets te vertellen heeft is dat wel degelijk nieuws. ;-)

 3. Wollie schreef:

  …..schrijf dan niks……….

  cheer up!

 4. Mirjam schreef:

  achja, de mensen die er het hardste opmerkingen over maken, maken zich er volgens mij het meeste druk over…

 5. esther schreef:

  Neuh, zit inderdaad niemand op te wachten…..: waar gaat dit stukje over , meid ?

 6. V. schreef:

  Acda & de Munnik:
  “Dit lied gaat over niets”

 7. CasaSpider schreef:

  Waarom vond je het niet leuk bij je schoonouders, Luna?

 8. F schreef:

  ;-)

 9. de buurman schreef:

  Precies Luna! tell it like it is!!! heel goed, je weet het: heel goed!! haha…. maarreeeeeh… CORA kemperman??? what the fuck??

  Wat denk je dat er gebeurt als je aardappelen en prei in een pan water flikkert met alle mogelijke kruiden die je in je rekje kan vinden T@M? De geheime tip van Luna zal denk ik de staafmixer zijn!

  Wat een geweldig stukje toch weer…. het Grote Bewijs dat Luna Macht heeft. Dit zijn de grote woorden uit jouw tere ziel. Het is de enige weg, en de beste!

 10. Ivy schreef:

  Aardappel F*****g Preisoep ?????

 11. Pierrot schreef:

  Die parkeerplaatssex, het is toch een openbaring, we voelen plotseling dat er andere, opwindende werelden bestaan, zoals ik pas nog vanachter een heg het liefdesspel van een heerlijk schaamteloze buurvrouw bespiedde. We moeten een deur openlaten naar’het land van buiten’ (Lewis Caroll) Luun, ik krijg de indruk dat jij het gevoel hebt dat je die deur langzaam achter je dicht doet. Je huis, je notariele akte en nu je verontschuldiging voor de banaliteiten in een leven. Ik ben een beetje bang dat je zult verdwalen op de paden van gelijkgeschakelde gelukzaligheid en dat werk, samenwonen (misschien nog een huwelijk met P) en gezin een langverwachte vervoering op lijkt te leveren. Lieve Luun je blijft ons toch wel voorzien van af en toe wat porno, nieuwe ondeugden, beschrijvingen van poetische daden, kortom ons dagelijks proza?

 12. Flippo! schreef:

  Cora Kemperman? Dat zijn toch van die A-lijn tentjurken voor oudere semi-lesbische feministische vrouw-typen met veel haar op de benen? Luna, ik had je hoger zitten!

 13. Suffie schreef:

  De werkelijk creatieven onder ons kun je herkennen aan het talent om over een totaal gebrek aan inspiratie toch nog iets leuks te schrijven..

 14. Trio de twee wezen schreef:

  Sorry hoor, maar ik heb even geen reactie…

 15. Cunningham schreef:

  :-) Trio kan het in een reactie.

 16. Rick schreef:

  Luna, als je geen inspiratie hebt, kun je gewoon een tekstschrijver inhuren. Als je een goeie huurt, dan merkt niemand het verschil.

  Ik wil wel even een proefstukje schrijven, dan kun je beoordelen of het iets is.

  Zou zonde zijn om veel bezoekers kwijt te raken omdat je even een weekje niks weet te schrijven.

 17. LIME schreef:

  Ben blij dat jij ook van die suffe dingen meemaakt…..
  Enne, Cora K. heeft wel degelijk mooie jurkjes!

 18. Erikbobo schreef:

  Wa’s interessanter, het stukje of de commentaren… wat een dilemma, met zo weinig tijd… het slaat allemaal nergens op, alles lezen dan maar :) het is tenslotte een weblog :D

 19. jonnie schreef:

  Een tongpiercing…

 20. Nou nou schreef:

  Je bent natuurlijk niemand iets verplicht maar je schept met je site toch een bepaald verwachtingspatroon. En dan gaat het niet zo zeer om de kwaliteit van je stukje maar wel om de kwantiteit/regelmatigheid. Iedereen heeft weleens van die loze dagen. Men kan zich wanneer je het hierover hebt, zich met jou identificeren wat dus weer reacties oproept.
  Aan jou om gehoor te geven aan het verwachtingpatroon, of niet natuurlijk.
  Persoonlijk vind ik wel dat je regelmatig met iets moet komen. En als je dat niet doet laat dan aub het verhaal wat je zondag hebt getypt achterwegen.

 21. Lotte schreef:

  Ik weet altijd wat ik schrijven wil. Ook al is dat over aardappel-preisoep. Ik vind het leuk, en who cares? Als ik niks schrijf, dan schrijf ik ook niet. Want wie wil nou weten dat jij met een vibrator in je nest ligt? Ik niet.