web analytics

25

R . E . S . P . E . C . T

Vanmorgen ging de wekker om 5.00 bij m’n ouders. M’n vader eruit en m’n moeder eruit. Op dat moment lagen P. en ik nog in een hele diepe slaap, bij te komen van het weekend. Om 6.30 gooide m’n vader z’n hengeltje in het Amsterdam-Rijnkanaal en zat m’n moeder thuis met een kopje thee een kasteelroman te lezen. Ook toen lagen P. en ik nog in een hele diep slaap, nog steeds bij te komen. Zo’n 48 uur eerder, op vrijdagochtend, waren m’n ouders om ongeveer dezelfde tijd opgestaan om daarna met de trein richting Amsterdam te komen. M’n ouders wilde namelijk komen helpen met het huis. Beetje verven, beetje stofzuigen, beetje boenen, beetje schoonmaken, beetje wassen, beetje strijken. “We hebben er de hele week naar uit gekeken”, zei m’n vader me vrijdagmiddag. “Ik zei het gisteren nog tegen je moeder.” En ze vonden het echt leuk. Ze vonden het echt gezellig. En m’n moeder vond het de normaalste zaak van de wereld dat ze 20 wassen draaide en streek: “Ik heb hier 50 sokken liggen en ik kan geen paar maken!” En m’n vader vond het de normaalste zaak van de wereld dat hij de vloer van de bijkeuken schoonmaakte, het hele huis stofzuigde, het trapgat en 2 deuren in de grondverf zette en ondertussen een extra grote pan hachee maakte. M’n moeder heeft geloof ik ook het toilet schoongemaakt en het fornuis, de televisie en mijn computermonitor zagen er ineens ook een stuk schoner uit. Het is te gemakkelijk om te zeggen dat ouders onvoorwaardelijk van hun kinderen houden en daardoor altijd voor ze klaarstaan. Alles voor hun kinderen doen. En altijd. De mijne hebben vrijdag en zaterdag namelijk zoveel voor P. en mij gedaan dat we er nog stil van zijn. Zelf vonden ze het de normaalste zaak van de wereld. Ik niet.

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Da Bunny schreef:

  god bless :)

 2. blank schreef:

  Daar kan, mag en moet je alleen maar heel blij mee zijn. Kon je ook wel gebruiken, geloof ik. :)

 3. Robert schreef:

  Respect and only respect. “Mantelzorg” reversed. ;-))

 4. Rena schreef:

  bless the parents (:

 5. Eva schreef:

  Hey Luna…dat is heel erg leuk voor jou. Ben blij dat er een beetje licht aan het einde van de tunnel komt. Lief van jou ouders.
  Kun je er weer eventjes tegen aan…
  :-)

 6. Patser schreef:

  Bloemetje erheen dan maar!

 7. Pilgor schreef:

  Positief stuk : Goed gevoel !!!

 8. snef schreef:

  koesteren dus!

 9. sherlock schreef:

  Herkenbaar!

 10. poppie schreef:

  Wat een ontzettend lieve mensen, en toch ook al voor 2jen aan de wijn, leuke combi!

 11. Sheevar onlijn schreef:

  Zeer herkenbaar, ik liep toen in mijn huis nog dwalend rond, en mijn vader had al de plafonds gewit. Ik kreeg een kast in mijn handen geduwd, of ik de rantjes wou doen, maar mijn vader was al klaar… En mijn moeder had ondertussen de hele keuken al gedaan. Ik ben blij dat ze er zijn…

 12. Sheevar onlijn schreef:

  Zeer herkenbaar, ik liep toen in mijn huis nog dwalend rond, en mijn vader had al de plafonds gewit. Ik kreeg een kast in mijn handen geduwd, of ik de rantjes wou doen, maar mijn vader was al klaar… En mijn moeder had ondertussen de hele keuken al gedaan. Ik ben blij dat ze er zijn…

 13. miss bitch schreef:

  Koesteren!

 14. Saskia schreef:

  Hoe ouder ik wordt en hoe meer diepte- maar ook hoogtepunten er in mijn leventje zijn, des te meer repect ik voor mijn ouders krijg. Ook zij staan werkelijk altijd voor hun kids klaar, onvoorwaardelijk. Koesteren die hap!!

 15. Suffie schreef:

  Ouders roeleren heftig! Suffie weet donders goed wat hij mist…

 16. Bart schreef:

  Yeah, Suffie… mijn vader had weliswaar zevenenveertig linkerhanden als het om klusjes ging, maar toch was ie er als het nodig was. Nu staat hij niet meer klaar. Hij is klaar.

  .

 17. Inge schreef:

  Wat zeg je dan?

 18. MP schreef:

  En het is gladder, schoner en strakker dan je zelf ooit voor elkaar krijgt. Op plaatsen waar je nog nooit geweest bent. Fantastisch!

 19. Rick schreef:

  Klasse hoor, de complimenten voor de oudjes. Ik heb ook zo’n stel, volgens mij zit dat ook een beetje in die generatie… altijd maar doorgaan en vooral niet zeuren.

 20. b-art schreef:

  Big Ups to mum and dad! (Zijn ze ook te huren i.v.m. gebrek aan?)

 21. terence schreef:

  zoals velen voor mij al zeiden…

  koesteren! :)

 22. Verbal Jam schreef:

  Geweldige ouders! Wat moet ik verder zeggen? Heeft ie nog wat gevangen? Zoiets? ;-)

 23. Ray schreef:

  Zulke schatten heb ik ook als ouders…
  Fantastisch!

 24. Rose schreef:

  Ouders aan de macht!! Mijne zijn net zo lief! :)