web analytics

0

EEN POND GEHAKT, VEREN & KRALEN

middengelukt1

IMG_2701
Het is zaterdag, 5:40 en ik ben alweer klaarwakker en eruit. Ik kan er niks aan doen. Na 2 koffie ga ik meteen aan het werk! Ik vond vrijdag een zakje met stukken van een kroonluchter en die kan ik mooi tussen de dromenvangers hangen. Ik zal het alvast vertellen; ik ben de hele dag bezig met m’n dromenvangers, dus weinig spectaculairs in deze plog.

IMG_2703
Of eigenlijk is mijn atelier toch best wel spectaculair. Op een spectaculaire manier ontploft!

IMG_2705
Heel corny misschien, maar ik vind ‘m leuk, deze LOVE-hanger (zelf aan elkaar geknoopt met houten letters van de Action).

IMG_2708
Ik ontbijt en lunch met een grote kom soato-soep van gisteren. Beter dan een bak yoghurt.

IMG_2710
Ik probeer me al dagen te herinneren waar ik m’n gedroogde vergeet-me-nietjes heb gelaten (ja, die kan je dus blijkbaar wel vergeten). Ineens weet ik het; tussen een stapel oude FOXY’s. Ik werk overigens al een paar maanden niet meer voor FOXY (lang, dramatisch verhaal met een snik en een traan) (meer iets voor in een blog).

IMG_2714
Kijk! Hoe leuk! Vergeet-me-nietjes in een mini-lockertje! Perfect voor aan een dromenvanger, toch?

IMG_2720
Omdat mijn gezin me mist als ik de hele dag in m’n atelier vertoef, verhuis ik een gedeelte van m’n atelier naar beneden. Nina heeft een hangdag.

IMG_2723
OMG! Ik kan het dus wel hè? De boel organiseren!

IMG_2725
Ik maak op de bank de veren vast aan een draad en voorzie ze van allerlei glimmende kralen. WOW!

IMG_2728
Ze slapen niet hoor, ze kijken een serie.

IMG_2729
Buiten stormt het en ook onze boom heeft het niet overleefd. Hij is voor de helft omgeklapt. Onze tuinvriend A. belt meteen of hij ‘m om moet komen zagen. Mag niet van mij, want in het midden van de boom zit een duivennest en die hebben het overleefd en ik wil de moord op 2 babyduiven niet op m’n geweten hebben.

IMG_2731
Dochter S. zou koken vandaag en ik weet 100% zeker dat ik vrijdag een pond rundergehakt heb gekocht bij de LIDL. Echt 100%! Maar ja, waar heb ik ‘m gelaten? We kunnen ’t nergens vinden! Ook J. en S. weten zeker dat ik ’t gekocht heb, maar ja, en nu? M’n moeder bellen. Die heeft ‘m ook niet per ongeluk meegenomen. Het ligt niet in de koelkast, niet in de diepvries, en we zijn minstens een half uur alle laatjes aan het checken en dan ineens weten we het: “We hebben andijvie met gehaktballetjes gegeten!” Oooh ja! Nou ja, hoe dom van ons!!! Vervolgens springen J. en S. in de auto om even naar de Albert Heijn te gaan, maar dan besef ik me: we hebben donderdag gehaktballetjes gegeten. En vrijdag ben ik naar de LIDL geweest. Dus dat pond rundergehakt is nog steeds kwijt.

IMG_2750
Is this the real life? Is this just fantasy?? Er wordt voor mij gekookt. Met een nieuw pak rundergehakt maken vader en dochter een pan chili con carne.

IMG_2757
Kater Sid Vicicous vindt het maar niks al die dromenvanger-toestanden in het atelier. Veel te druk. Hij heeft nog net een leeg plekje in een hoekje weten te bemachtigen.

IMG_2761
Ik ruim af en maak een pan courgettesoep en ik draai een litertje perzikijs, want er zouden eigenlijk perziken door de chili con carne gaan, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd.

IMG_2766
Nee joh, dit is toch niet Rob Geus? Neen, het is Ferry Doedens en we kijken naar ‘De Jongens tegen de Meisjes’ en ik vind het STOM. Gelukkig ben ik ondertussen toch kralen aan het rijgen, dus who cares wat er op de tv is.

IMG_2773
Onze lieve overbuuf komt geschenken brengen. Niet voor Nina, nee, voor de dromenvangers!

Vorig jaar moest J. met spoed naar de EHBO.

Vorig jaar moest J. met spoed naar de EHBO.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *